Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Hundevennlig tur Hadeland & Omegn

Recommended Posts

Hallo

Vi er to hundemennesker og 3 gærne flater som skal en tur til Hadeland til uken. Vi er på jakt etter en god tur i området (vi kan fint kjøre et stykke i den ene og andre retningen) der vi kan tusle i noen timer i fint terreng og med lite folk så hundene kan få løpe og utfolde seg ;) 

Alle tips tas i mot med takk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Øståsen er veldig fint, parker øverst i Lynnebakka (før bommen) gå innover, etter ca 10 min går det en stikkvei til høyre mot Skjerva (7 km ca) innover den veien er det lite folk, tror jeg faktisk aldri har møtt på gående folk der. Turen går da på grusvei hele veien, hvis man vil kan man gjøre en runde ut av det og gå til venstre når man kommer til asfaltveien ved Skjerva også gå neste grusvei til venstre mot Sagvollen, på Sagvollen kan det vær litt trafikk av både biler og mennesker, fra Sagvollen og tilbake til bommen så er det 4 km mener jeg å huske, men det er ett stykke fra Skjerva til Sagvollen. Jeg bruker rundt 4 km på den runden.

En annen runde som går mer i terrenget tar utgangspunkt fra samme sted, men gå da til høyre ved parkeringen på blåmerka sti, etter ca 20 min havner du på grusveien til Skjerva, gå denne til venstre før dere tar til høyre på "hovedgrusveien" følg den veien i ca 10 min til blåmerkene igjen går opp til venstre i skogen (rett etter en grusvei til venstre) her går dere over Hadelands høyeste topp, Framstadseterfjellet, ned igjen på grusveien går dere til venstre og følger den i 20-30 min før blåmerkene igjen går til venstre opp i skogen over Hvalebykampen, følg blåmerkene tilbake igjen til bilen :) Bruker vel rundt 2.5 t på den turen i variert terreng og grusveier.

Red: Det her er da på østsiden av Gran :)

 

Edited by Stine
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

UT.no har ofte gode turforslag, noen kommuner har også litt om turer og sånt på de kommunale websidene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ellers så kan man kjøre til Brovoll å parkere der (kjør mot Gardermoen, det er parkeringsplass rett etter tunnelen man kjører gjennom etter å ha svingt av Rv4) Der kan man gå i det uendelige både til høyre og venstre på grusveien, ikke mye folk der i ukedagene på dagen. Eller fra Lygna går det mange stier, Jotunheimstien går jo tvers over hele Hadeland :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for tips! Gikk fra Brovoll (som var på veien hjem) og koste oss i nyydelig vær med hundene i 3 timer! :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det sitter langt inne å lage sånn tråd, men etter jeg har innsett at jeg ikke finner noe glede i hunden min lengre må jeg bare lufte tankene. 
     6 år gammel hund av ukjent opphav, noe terrier og minst halvt puddel. Ekstremt engstelig fra valp, kom til oss 6 uker gammel. Aldri blitt kvitt angsten, men vi lærte oss å leve med hunden fordi vi ikke vil gi opp. 
     Kan ikke sove alene (ikke på gulv, må ha kroppskontakt), kan ikke være i annet rom, kan ikke være hjemme alene. Redd andre mennesker og dyr, spesielt dyr. Redd lyder, spesielt vind. Redd for alt ukjent, nye turstier, ukjent bil på p-plass, nye sko i ganga. Er ofte glad på tur, men møter vi folk går resten av turen over i frykt. Tåler ikke nødvendig stell av pels, negler osv. Sliter med hormonene når tisper er i nærheten som gir utslag i eskalering av problematferd kombinert med hyppige fluktforsøk. 
     Reaksjonene varierer fra angrep og bjeffing (andre hunder) til skjelving, pesing, piping og overdreven kløe (klør og biter til blods). Aldri hatt en dag uten denne adferden. Delvis bedring av stress ved kjemisk kastrering. 
     Ingen helseproblemer og lite utbytte av hundetrener så langt. Bruker Adaptil hjemme og i bil. Har tidvis mestret korte økter hjemme alene, og opphold i annet rom i huset over natten. Kan være alene i bil en arbeidsdag. 
     Vi har to barn under 3 år og derfor behov for å virkelig kjenne på hva vi får ut av hundeholdet vårt, siden det krever mer ressurser enn begge barna. Og ikke minst hva slags liv hunden har. Vi har ikke uendelig ressurser å gi dette prosjektet, verken økonomisk eller psykisk. Hvor går vi herfra? Er det noen som har noen gode råd? Lignende situasjoner? 
  • Takk for svar. Vår valp blir en springer spaniel.
  • Valpen kan gå på tur fra du får den, så lenge det er i valpens tempo, og den får anledning til å snuse og oppdage omgivelsene. Den første tiden blir det ikke så lange turer før valpen blir sliten av alle inntrykkene. En totimers gåtur kan være mye forskjellig, men jeg tenker at valpen bør være 4-5 mnd ihvertfall. Så kommer det helt an på hvor man går, og tempo. Så lenge man lar hunden gå i eget tempo og tar pauser innimellom så kan det være den kan gå når den er yngre eller eldre, alt etter individ og rase.
  • Hvor gammel bør valpen være før den kan være med på tur?  F.eks en  totimers gåtur.
  • Jeg tilsetter ris, grønnsaker eller bær, hvis ikke blir hun steinhard i magen. Bruker mye raspede gulrøtter. 
 • Nylig opprettede emner

×