Jump to content
Hundesonen.no

Ønsker hjelp med sosialisering av valp

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en skjønn valp på 10 uker som har behov for å møte rolige voksne hunder. Er det noen som kunne tenke seg å møte oss? ?

Spør her fordi vi ikke kjenner noen med hund og vi ønsker at han skal få være sammen med noen voksne hunder slik at han lærer hvordan han skal oppføre seg. ? Han kan være litt forsiktig av seg så jeg hadde håpet vi kunne finne noen voksne hunder som som er rolig og grei.

Vi har bil og kan stille med kaffe! ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke helt det du spør etter da min er litt voldsom, men hun er snill så vi kan møtes når din er litt større og tryggere :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi holder til i Bergen, ja

Enits, det hadde vært supert når han får vokst på seg litt selvtillit!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Etterhvert når jeg kommer reisende sørover igjen har jeg også ei trivelig tispe hun kan hilse på :-)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan sikkert få hilse på Tulla mi også, men vi er ikke i området før i midten av august.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan sikkert få hilse på Tulla mi også, men vi er ikke i området før i midten av august.

Det hadde vært veldig kjekt! ? Vi har nå fått vært sammen med noen voksne hunder og det har gått veldig fint! Men vi vil veldig gjerne møte flere!

Noen flere som kunne tenke seg og møttes? ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanskje ikke det beste men, Izzie er en tøffel nær valper. Elsker de over alt på denne jord..

Hun kan være litt hyper i starten men, etterhvert leker hun pent med valper i alle størrelser. Izzie er en stor tispe litt under 40 kg.(6 år gammel..)

Om det høres ok ut, kan vi møtes :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Høres bra ut tutle!

Når kommer du sørover?

Det er ikke helt avklart enda :sweat: Men blir nå tidlig i august en gang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er ikke helt avklart enda :sweat: Men blir nå tidlig i august en gang

Du kan jo sende en PM når du er tilbake og når det evt kunne passe. :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, nå er vi på plass. :) Det er bare å ta kontakt dersom du vil møte en veldig rolig voksen hund. Vi holder til på Askøy, med flotte turområder like ved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Det hørtes veldig kjekt ut! Valpen har blitt en liten tøffing og kunne trengt å fått være sammen med noen rolige voksne da han mener det skal være full rulle sammen med alle hunder uansett størrelse og alder. :sweat:

Kunne jo vært fint som du sier og gått litt i et turområde slik at han ikke bruker all energi på og overfalle hunden din! Kunne det passe at vi kom ut til Askøy en gang i helgen? Eventuelt en annen helg? :ahappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joda, det går nok fint å møtes, men i helgen skal vi på AG-konk, så da må det i tilfelle bli om ettermiddagen/kvelden.

Hvordan har du gjort ting når du skulle sosialisere? Jeg har jo også valp nå, men han har ikke fått hilse på noen nesten, kun hunder jeg kjenner fra før eller har fått et inntrykk av. Hvis hunden får hilse på alt og alle hele tiden, så bygger de opp en forventning om at det skal skje, og da kan de bli nokså hysteriske i møte med andre hunder, og mene at alt skal lekes med. Da er det fint å kutte ned på hilsningen, og bare trene på å være i nærheten av. Min valp blir (er!) gigantisk, så jeg kan ikke risikere å få en hund som henger i båndet etter alt, derfor har han ikke fått hilse på de vi møter på tur. Heller trygge og kjente lekekompiser (som det dessverre har blitt for lite av grunnet flytting, men det er en annen sak).

Hvis vi skal møtes, så vil det antageligvis gi best effekt dersom du prøver å holde valpen din på en sånn avstand at den ikke får plaget min hund. Hun liker ikke hunder som er innpåslitne, og sier greit ifra til de, men hun overser tullinger som henger i båndet rett ved siden av. Hvis det er noe du kunne tenke deg å trene på (gå ved siden av rolig hund), så er hun super. :) Gamla kommer til å overse valpen din i senk, så du kan bruke all energi på å lære valpen din at ikke alle skal lekes med.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg hadde "grisete" hannhund i 10 år, men det er ikke grunnen til at jeg vil ha tispe neste gang. Jeg tenker at sånt er så himla individuelt at det er vanskelig å forutse, så jeg legger ikke sånt til vekt når jeg velger kjønn. Rocky hadde jevnlig forhudskatarr, og det ble noen flekker her og der pga det. Om det er slufsa eller snoppen som det slafses på er irrelevant, lyd kan det lage uansett.  Jeg kjenner tisper som markerer mye mer enn andre hannhunder osv. 

   Jeg ønsker tispe fordi jeg ikke har hatt det før, og lenge hadde "alle" rundt meg tisper, og planer om å skaffe seg tisper, og da var det liksom enklest da mtp løpetid og sånn. Akkurat nå er det noen intakte hanner i "flokken", men det utgjør ikke noen forskjell for min del kjenner jeg. Jeg har pr idag ingen planer om avl, men man vet jo aldri om det dukker opp en oppdretterspire i meg også om rasen gir mersmak og hunden jeg ender opp med er så god at den burde avles på. Så får tiden vise om jeg er hannhund eller tispe menneske.  


   I min omkrets er det flest tisper pr idag, men det er ofte helt tilfeldig. Noen har typ "siste valpen i kullet" og den var det kjønnet den var liksom. Andre har valper fra et uhellskull der det kom 3 valper, hvorav 2 var tisper. Annet uhellskull der det bare kom en tispe som de ikke klarte å gi ifra seg. Andre igjen har fått valp utdelt basert på egenskaper og ikke kjønn (brukshund), og noen har avlet selv og beholdt den valpen de likte best uavhengig av kjønn. (Også brukshund). 3 av hundene som det er blitt reist lengst for å hente har vært hannhunder, om det har noe å si. 
  • Eldre bildet igjen, men beste hoppebildet i arkivet xD Johan den flyvende JRT. 


   Jeg vil se en hund som svømmer!  
  • Hihi, jeg har to grisete hannhunder😇 Det er per dags dato forhudskatarr på begge to, markering på annenhver busk og definitivt mye rusing på tisseflekker. Men det gjør meg veldig lite når jeg får snap av venninen min sin tispe som har blødd rundt omkring, markerer som en gal, uler etter hannhundene ute og får innbilt etter nesten hver løpetid. Så det går veldig mye på preferanse! Nå kunne jeg riktignok klart meg MEGET godt uten den katarren, bare sånn det er sagt😂
  • Takk! Jeg blir bare svett når jeg leser at valper skal sove 18-20 timer...
  • Nevermind de der gode dagene... Nå har vi kjørt oss fast i alenetreningen😣 Stille i rundt to timer. Så vandrer han mye, og for hver vandring så piper han eller uler litt. Holder ikke på lenge (10-20 sekund) før han legger seg igjen. Bjeffer på eldstemann og surrer rundt. Finner liksom ikke helt roen. Må jeg starte på ny? Håpe det er en fase? Begrense plassen hans? Nå har han hele leiligheten disponibel. Han ødelegger ingenting (jeg er dårlig på å rydde, så han kan ødelegge hvis han vil) eller gjør fra seg inne. 
 • Nylig opprettede emner

×