Gå til innhold
Hundesonen.no

Blodsporprøve hos Voss Hundeklubb


jaktlykke
 Share

Recommended Posts

I dag har jeg vært på Voss Hundeklubb sin ordinære blodsporprøve og deltatt med både Amigo og Storm.

Det er langt å reise dit; jeg måtte stå opp kvart over FIRE for å i det hele tatt klare å være på Voss til prøvestart som var klokka 09.00. Herregud, jeg var mildt sagt TRØTT når vi heiv oss i bilen og kjørte avsted...

Det var 14 ekvipasjer med og terrenget var kjempefint med variert skog og myr og høye fjell. Jeg fikk virkelig prøvd meg på fjellklatring på Storm sitt spor og jeg var glad for å ha knestøttene på meg for å si det slik :P Jeg reiv leddbåndene delvis av på kneet i høst og det er enda ikke helt i orden. Så jeg tar ingen sjanser!

Storm jobbet godt og med bra pågang fra starten. I første vinkel så var det masse gode lukter fra både elg og hjort som han selvsagt måtte utrede. Han er lett å lese når han er på ferskspor; da er farten og intensiteten skrudd opp noen hakk gitt :drool:

Han var godt sliten i varmen når han kom til sporslutt; tunga hang en halvmeter ute og han var ikke engang interessert i å bære den (og det er jo ellers det aller kjekkeste han vet!)

Amigo måtte vente et par timer før det var hans tur og i mellomtiden ble jeg akutt migrenesyk. Normalt sett fikser jeg anfall med medisiner, men dersom migrenen starter som aura (synsforstyrrelser mm) så er det ingenting som virker. Da vet jeg at jeg blir dårlig i løpet av en times tid.

Så jeg satt og håpte at vi skulle komme i gang med sporet slik at jeg ble ferdig FØR jeg ble zoombie :x .

Heldigvis så gikk det greit; Amigo gikk et nydelig spor og jeg kunne vel strengt tatt bare lukket øynene og latt ham lede meg for han var dønn sikker i jobben sin. Det var rett og slett herlig å være bak ham :wub:

Vi måtte vente enda halvannen time før det var tid for resultatene. Det viste seg at av de 14 som startet ble det delt ut 5 nuller, to stykker fikk 2 premie og 7 stykker fikk 1 premie. To HP-er ble delt ut.

Både Storm og Amigo var blant de 7 som fikk 1 premie og jeg er superstolt av guttene mine :wub:

Kritikken til Storm:

“Storm tar sporstart meget godt. Litt høgt tempo, får tap pga ferskspor i 1 vinkel. Bruker litt tid på utredning av dette men kjem fint innpå igjen. Markerer sårleie. Meget gode vinkler og avhopp. Helhetsinntrykket i dag er meget godt”.

1 premie

Kritikken til Amigo:

“Hunden tar sporstart meget godt. Sporer i meget godt tempo. Utreder tap, vinkler og avhopp meget godt. Meget god konsentrasjon og vilje. Helhetsinntrykk i dag er meget godt”.
1 premie

Raringdyrogbadingvedlangevatn027_zps0738

Gutta boys nyter å kunne kjøle seg ned!

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer så masse!

Jeg og Kiyomi var på Pinscherklubbens prøve i går, ved Veslesjøen i Årnes. Det ga virkelig mersmak og var veldig morro!

Av 22 startende ekvipasjer endte 11 med 1. premie. 6 av disse m/HP. Et par nye viltsporchampioner ble det også. Mange gode ekvipasjer og mye gode resultater. :)

Kiyomi fikk utmerket på alle punkter i kritikkskjemaet og dommerens kommentar lyder som følger:

En god og spornøyd hund. Ute og sjekker noen musehull uten at dette skaper noe problemer for hunden. 20 min tar det å gå sporet. Lettlest hund som liker å jobbe.

1. premie med HP!!

Og da vi kom til sporslutt stod dommer og sporlegger omtrent bare og gapte, dette var den beste shibaen de hadde sett noen gang! :bananas::bananas:

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...