Jump to content
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Content Count

  2466
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Wilhelmina last won the day on December 19 2020

Wilhelmina had the most liked content!

Community Reputation

4248 Excellent

About Wilhelmina

Contact Methods

 • Website URL
  http://arielwilhelmina.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wilhelmina

  Akkurat nå - januar

  Jeg kjørte opp med automat. Det er vel drøyt 7 år siden nå, og jeg har så langt ikke vært i en situasjon der jeg har hatt behov for å kunne kjøre manuelt. Og for å kommentere den tidligere diskusjonen om firhjulstrekk; det har jeg heller ikke hatt behov for på 7 vintre i bakkebyen Tromsø Jeg kjører en 22 år gammel bil med forhjulstrekk
 2. Enig, den blå er så lekker! Måtte bare ha den til tross for at jeg hadde den sorte fra før av Men kan man egentlig ha for mange trekkseler?
 3. Wilhelmina

  Hvilket oljetilskudd bruker dere?

  Min blir veldig fin i pelsen i alle fall. Og ettersom hun er en eldre hund med leddplager tenker jeg at det sikkert kan være lurt. Jeg har selv dårlige knær, og merker stor forskjell når jeg tar Omega 3. Så min konklusjon er at det kan være nyttig.
 4. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Dette har "vi" diskutert før ser jeg, og var omtrent like uenige da
 5. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Jeg har aldri opplevd å delta på et kurs der det ikke var åpent for løpetisper, så det må man nok bare gå ut i fra at man kan møte på med mindre det opplyses om at løpetisper ikke er velkomne.
 6. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Nei, det er vel sånne holdninger som gjør at en del tispeeiere ikke gidder å ta hensyn... Det er jo en helt urealistisk forventning. Jeg syntes ikke det var moro for fem flate øre å trene min hund til å være mindre lydsensitiv, men det måtte uansett gjøres.
 7. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Så klart, men i den situasjonen du beskriver va jo de pengene tapt uansett. Så hvorfor ikke bare ta det som trening da, heller enn å reise hjem og være rasende? Det endrer jo ingenting.
 8. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Det er denne motviljen mot å prøve og gjøre det beste ut av situasjonen jeg ikke skjønner. Klarte det er kjipt å få kurs eller stevner eller hva det nå måtte være ødelagt, men når man nå først er i den situasjonen kan man vel ta det som trening da? Det er nesten så man kan begynne å lure på om enkelte heller vil sutre og klage over løpetisper enn å trene hund
 9. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Jeg mener at det får være grenser for hvor mye hensyn og tilrettelegging man kan forvente i situasjoner man selv velger å oppsøke. Jeg tar jo ikke med meg en skuddredd hund for å trene lydighet på skytebanen, liksom. Men nå er det vel uansett et godt stykke fra å dra på trening med løpetispe, som vel var utgangspunktet for diskusjonen, og å la tispa løpe oppi trynet på alle som er der. Jeg gjør forøvrig ingen av delene, men jeg kjenner mange tispeeiere som ikke kunne brydd seg mindre, og hvis man som hannhundeier forventer at alle skal ta hensyn hele tiden kommer man til å møte mye skuffelse.
 10. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Da spiller det vel ingen rolle med en dårlig treningsøkt heller? Det kan jo helt fint være løpetisper på området som ikke konkurrerer, eller deltakere som ikke bryr seg og lufter løpetispa si både her og der. Jeg kjenner også til konkurranser der arrangør har brutt reglementet om løpetisper for å få nok deltakere til å kunne avholde stevne. Poenget mitt var bare at dersom tilnærmingen til løpetisper er å skjerme hannhunden kan man fort få et stevne ødelagt dersom det for eksempel dukker opp en tispeeier som ikke bryr seg. Og det er jo passelig kjipt hvis man har kjørt fem timer hver vei og brukt masse penger i overnatting og påmeldingsavgift.
 11. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Fordi dere (hannhundeiere generelt, ikke deg personlig) vil møte på løpetisper på konkurranse uansett, og der er det er ingen automatikk i at all verdens tispeeiere tar hensyn. Det er faktisk noe man må trene på dersom man skal ha konkurransehund, akkurat som jeg måtte trene på å gå 8-tall med nystekt vaffel i skåla.
 12. Wilhelmina

  På trening med løpetid

  Løpetisper finnes det overalt, hele tiden, så det tenker jeg at man som hannhundeier faktisk bare må lære hunden å takle. Nå konkurrerer ikke vi lenger, men kan ikke huske at det har vært noe problem å delta med løpetisper i noen av de grenene vi har holdt på med tidligere. I blodspor gikk løpetispene sist (ikke at det har noen som helst praktisk betydning; de går jo uansett ikke samme sporet), og i nosework må de bruke truse. Skjerming av hannhunder er i alle fall bare å gjøre både hund og eier en bjørnetjeneste, mener nå jeg.
 13. Wilhelmina

  Akkurat nå - januar

  Godt nyttår! Man kan si hva man vil om tunghørte hunder, men på nyttårsaften er det virkelig en stor fordel. Her smalt det på alle kanter på siste lufteturen i går, men null reaksjon fra frøkna. Deilig! I sine yngre dager var hun jo i den ekstreme endene av skalaen mtp. lydsensitivitet, så det er virkelig en befrielse å slippe vettskremt hund. Det tar nok allikevel en god stund til før jeg slutter å hate nyttårsaften
 14. Wilhelmina

  Hvilket oljetilskudd bruker dere?

  Her bruker vi Dr. Baddaky.
 15. Wilhelmina

  Vom Puppy til valp

  Det var vel de som fjerndiagnostiserte hunden til et medlem her med en svært alvorlig sykdom, og endatil ville sette den på heftige medisiner uten å i det hele tatt ha møtt hunden.
×