Wilhelmina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,492
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Om Wilhelmina

Contact Methods

 • Website URL
  http://arielwilhelmina.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier
 1. Mye av den samme erfaringen her. Finnes ikke aleneproblematikk, selv om min har vært ekstremt lydsensitiv og avreagerer veldig dårlig.
 2. Og min klasker og dasker med labbene dagen lang, men hun har aldri lært gi labb.
 3. Driver og utreder en skulderskade på frøkna, og i neste uke skal hun på tannrens. Så får jeg kommentaren: "den hunden begynner å bli for gammel til å legge så mye penger i." Hun er SEKS år! Og hun er ikke for gammel til vedlikehold og veterinærbehandling før den dagen hun dør! Sånn. Måtte bare få det ut.
 4. Ja huff, å skulle skaffe seg en jobb og/eller fullføre videregående var voldsomme greier du. Nei la oss gå rett på NAV alle sammen så slipper vi dette fryktelige presset for å prestere.
 5. Det er ikke det hun sier. Hun nevner noen mulige tegn på at man er en kvinne og ikke et barn, hun sier ikke noe om at man ikke er kvinne hvis man ikke har jobb og boliglån.
 6. Det var ikke MH, det var en mentaltest utført av atferdskonsulent som vi var hos i forbindelse med lydsensitiviteten. Konsulenten ville danne seg et bilde av hunden for å se hvilken "ende vi skulle begynne i", og om det i det hele tatt var noe der å jobbe med eller om vi bare måtte gi henne opp.
 7. Helt isolert var det ikke, dette var del av en mentaltest der hun tidligere hadde blitt utsatt for flere andre momenter (som hun heller ikke reagerte på, jeg tipper hun skjønte at det bare var tull).
 8. Nei det var jo det jeg prøve å si. Min hund er bl.a. testet på skrammel. Dette var i en periode der hun var på grensa til avlivning fordi hun var så lydsensitiv at hun fikk infarkt når naboen lukka døra. Hun kunne våkne på natta og være helt hysterisk pga. lyder hun trodde hun hørte. Ganske ekstremt altså. Ingen reaksjon på skrammel (som selvsagt heller ikke er "normalt", men det sa i hvert fall ingenting om at hunden var lydsensitiv). Men det endrer jo ikke det faktum at mange overhodet ikke kjenner igjen hunden sin når den går MH, sammenlignet med hvordan den faktisk reagerer i det daglige. Det er og blir en unaturlig og konstruert setting, og vil man ha realistiske reaksjoner er det i alle fall logisk for meg at man bruker realistiske situasjoner og momenter.
 9. Du kan også f.eks. søke collie -border, da utelukkes resultater med border.
 10. De er jo voksne når de er ferdigutdanna, og det som egentlig er problemstillingen her; "på läkarutbildningar i Sverige möter studenterna patienter redan i ett tidigt skede av utbildningen" kan man vel løse på en annen måte. Tenker jeg.
 11. Hva sier det om hundene, mener du, som er overførbart og relevant for hverdagssituasjoner? Tobias Gustavsson, som er etolog og har forsket på dette, anser MH som et ganske dårlig verktøy for å bedømme hundens mentalitet. Nå husker jeg ikke ordrett hva det var han sa da jeg var på foredrag med han, men det var vel noe sånt som at en slik mentalbeskrivelse egentlig sier veldig lite og kun er nyttig hvis man skal gjøre vurderinger innad i et kull. Eller noe sånt.
 12. Det er jeg fullstendig klar over. Poenget mitt var at hvis man vil ha en mentaltest som sier noe om hvordan en hund fungerer i hverdagen (som vel var litt av poenget til TS) vil det for meg være logisk å bruke mer realistiske momenter. Hvordan foreldrene til min hund reagerer på en konstruert tullesituasjon med spøkelser i skogen interesserer meg faktisk midt på ryggen.
 13. Ja, men hvis man driver og trener på det faller jo hele poenget med å bruke det som et avlsverktøy bort. Jeg kan sikkert gå ut i skogen og trene på spøkelser jeg, men da blir jo ikke mentalbeskrivelsen reel og hva skal man med den da?
 14. Jeg kan telle på to fingre de norske oppdretterne jeg kunne vurdert å kjøpe valp hos, og førstevalget er Liljeskogen. De har vært dypt involvert i cavalierhelsa i mange år, og jeg har enda tilgode å høre om syke hunder derfra. Men man må nok være innstilt på en liten evighet på venteliste der, og garantier har man selvsagt aldri når det er levende vesener involvert. Ellers er det nok Danmark som er mest aktuelt for min del neste gang jeg skal kjøpe hund. Har ikke inntrykk av at ståa i Sverige er noe å rope hurra for, det kommer mye rart fra den kanten og. Red: Jeg innbiller meg også at Finland er i oppstartsfasen av et krysningsprosjekt, det kan kanskje være noe å vurdere hvis man ikke har ambisjoner om utstilling?
 15. Hadde jeg vært oppdrettet så hadde ikke jeg heller solgt valp til noen i full jobb. Dessverre. Det har ingenting med separasjonsangst å gjøre, men jeg synes 8+ timer alene 5 dager i uka er for mye.