Gå til innhold
Hundesonen.no

Wilhelmina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,015
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Wilhelmina last won the day on 30. September

Wilhelmina had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

3,665 Excellent

Om Wilhelmina

 • Rang
  Pølsetante
 • Bursdag 4. Juni

Contact Methods

 • Website URL
  http://arielwilhelmina.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Cavalier
 1. Øyekatar/betennelse/noe annet?

  Øyet må undersøkes, er det f.eks. sår må man bruke en annen type medisinering enn hvis det "bare" er betennelse. Så hvis det uansett ikke er noe dere får utredet hos veterinærvakta vil dere nok ikke få påbegynt behandling i dag.
 2. Da frøkna mi var yngre var hun usikker på andre hunder, og kom de for nær måtte hun bort og hilse. For et utrent øye kunne hun sikkert se ut som en oversosial hund med hilsmani, men hun var ikke det. Hun var usikker, og hun skulle ikke bort og hilse fordi hun hadde så fryktelig lyst, men fordi hun ikke turte å la vær. Hunder på tilstrekkelig avstand ignorerte hun glatt. Nå kan hun fint passere hvem som helst på en smal sti, men det handler jo ikke om at hun har gått fra å være usikker til å bli uinteressert. Hun har bare lært seg at jeg tar kontroll i situasjonen og ikke lar fremmede hunder oppsøke henne. Når man setter ting i sammenheng tror jeg egentlig ikke det er så vanskelig å skille reservert/uinteressert fra redd/usikker, men for noen sitter det kanskje litt langt inne å erkjenne at hunden er svak mentalt når det finnes alternative forklaringer som høres bedre ut.
 3. Akkurat nå, oktober 2018

  Jeg fikk beskjed om å komme tilbake i morgen med øyebetennelsen, men forklarte at det ikke var et alternativ ettersom vi skulle reise bort i ettermiddag og ikke var tilbake før på tirsdag. Skulle hun virkelig gå så lang tid med en saftig betennelse? "Beklager" var svaret jeg fikk... Det har vært så mye tull på denne klinikken nå at det begynner å friste med en klage til Mattilsynet (eller hvem det nå er man klager til). Dro forresten til en annen klinikk som kunne se på hunden hvis jeg hadde mulighet til å vente en halvtime
 4. Akkurat nå, oktober 2018

  Har ikke veterinæren hjelpeplikt? Er det virkelig innafor å nekte og bruke to minutter på å bekrefte en åpenbar øyebetennelse fordi man «ikke har tid»?
 5. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Virkelig? En elghund som bjeffer avviker fra rasestandarden? Unnskyld meg et øyeblikk mens jeg går ut og ler meg ihjel.
 6. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Vi trener sammen med to lapske, som er totale motsetninger. Den ene holder aldri kjeft, mens den andre bjeffer minimalt. Men sistnevnte vil jeg jo i aller høyeste grad kalle unntaket fra reglen, og å promotere unntak er neppe en særlig god idé. Ender man opp med en spisshund som ikke bjeffer så får man heller ta det som en bonus, tenker jeg.
 7. For meg er ikke reservert og redd grader av same følelse som det finnes en "avstand" mellom. Det er følelser på to helt ulike skalaer. Skeptisk eller usikker, derimot, kan godt være et "forstadium" til redd, men det har heller ikke noe med å være reservert å gjøre, etter min mening.
 8. Pels på utstilling

  Mange bruker dress på sine pelshunder vet jeg, og evt. ørehette hvis det er en rase med lange ører.
 9. Stemmer denne rasen?

  Jeg tenker vel at det fort kan bli mer styr med to hunder enn en, og at størrelsen ikke spiller så stor rolle. 6 kilo er ikke så mye altså. Jeg har reist mye rundt med min, både kollektivt og f.eks. med fly, og det har vært helt uproblematisk. Hun er akkurat så liten at hun får være med i kabinen når vi skal ut og fly. Men nå har jeg ingen erfaring med hunder på 2 kilo så jeg har ingenting å sammenligne med
 10. Stemmer denne rasen?

  Jeg har 6 kg hund, og hun tar ikke opp mer plass enn ei sofapute
 11. Løs tann

  Ville fått en grundig tannsjekk hos veterinær, men røntgen og hele pakka. Hvis det er periodontitt som har gått så langt at tanna er løs kan det veldig fort spre seg til de andre tennene også. Periodontitt kan ikke reverseres, men kan holdes i sjakk gjennom daglig tannpuss.
 12. Passering av folk og hunder

  Det fungerte forholdsvis greit da jeg trente min egen hund på den måten, men det krever litt ekstra planlegging så klart. Og noen "uhell" blir det mest sannsynlig, uten at treninga går rett i vasken av den grunn (som du også er inne på). Men i det store og hele synes jeg man bør legge opp treningen sånn at hunden lykkes, og da setter man de ikke bevisst i situasjoner man vet de ikke takler.
 13. Kriterier valpeshow

  Går nok helt fint på valpeshow, jeg stilte min som valp med et seriøst overbitt og fikk excellent.
 14. Passering av folk og hunder

  Reagerer hunden så er ikke avstanden til forstyrrelsen stor nok. Så da tenker jeg at dere må trene med større avstand enn det dere gjør nå. Trenger hunder 300 meter for å være trenbar, så gir du den 300 meter. Ikke gå på steder der dere risikerer å møte forstyrrelser på en smal sti for eksempel, det er ikke rettferdig ovenfor hunden når du vet at det blir for vanskelig.
 15. Robuste og nervesterke raser

  Begge elghundene våre var superstødige. Men som med de fleste raser må man nok være nøye med valg av oppdretter, det er ikke alle som bryr seg like mye om gemytt.
×