Jump to content
Hundesonen.no

Fillerya

Medlemmer
 • Content Count

  1493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Fillerya

 1. Fillerya

  Tips til afrikatur?

  Har vært i Tanzania og var på safari i Ngorongoro. Da leide vi bil med sjåfør og kokk. Vi bodde i noen hytter med veldig primitiv standard. Fantastisk opplevelse. Dette var i 2007 så standarden har sikkert økt i takt med populariteten. Vi var også på Zanzibar, men det husker jeg dessverre lite av da jeg ble ganske alvorlig matforgiftet og fikk testet helsevesenet der. Vi dro ikke med noe byrå og lagde reisen selv da jeg besøkte ei venninne som var i sykepleiepraksis i Tanzania. Så da fikk jeg være med som hjemmesykepleier i landsbyer og opplevde ting som kanskje ikke enhver turist får oppleve.
 2. Fillerya

  Den store baby- og barntråden 2018

  Da jeg fødte i 2013 fikk vi bleier, engangskluter og bind til meg, i 2015 på samme sykehuset var det slutt på gratis ting, så da måtte vi stå for slikt selv. Heldigvis hadde jeg med det jeg trengte for jeg visste sistemann var stor, så hadde med 2er bleier. Jeg hadde fylt opp bagen med energibarer til far og de kom godt med!
 3. Fillerya

  Akkurat nå, januar

  Jeg har denne https://www.gsport.no/produkt/208432/diamant-volt-30-el-sykkel-dame#001
 4. Fillerya

  Akkurat nå, januar

  Jeg har elsykkel og har sykkelvogn bak når jeg skal hente/bringe i barnehage. Den er genial! Jeg har 8 km oppoverbakke til jobb og jeg blir bare litt klam på ryggen fordi jeg har sekk Jeg lader den en gang i uka når jeg bruker den hver dag t/r jobb og t/r barnehage (så ca 60 km mellom hver ladning) Kan sikkert gå lenger med den har gått tom for strøm en gang og da er den alt for tung å sykle på for egenvekten er så høy, så det prøver jeg å unngå Neoverbakker skrur jeg den av for å spare strøm, den har fartsperre uansett.
 5. Fillerya

  Den store baby- og barntråden 2018

  Hvorfor er det sånn at størrelse 110/116 i gutteavdelingen er mye større enn 110/116 i jenteavdelingen i samme butikk? Jeg har ei jente som heller vil handle i gutteavdelingen enn i jenteavdelingen. De har jo mye kulere motiv på genserne der. Men synes det er snodig at samme størrelse er mange cm i forskjell på armene ut i fra om den tilhører jente eller gutteavdelingen. Du er jo like høy uansett..
 6. Fillerya

  Den store baby- og barntråden 2018

  Snowracer er det som foretrekkes her av både 2åringen (med voksen bak) og 4,5 åringen. Hun eldste er totalt uintreressert i å bruke det flate med ratt det går alt for sakte!
 7. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  I år skal vi få besøk av rampenissen og fjompenissen. De skal flytte inn hos oss i adventsiden og har liten dør i veggen. De kommer til å finne på mye tull. Jeg gleder meg! https://no.pinterest.com/jojesabe/elf-on-the-shelf/
 8. Fillerya

  Akkurat nå november

  Ark har stadig 50% på tegne og malesaker. Min 2åring bruker hva som helst som han finner, men det er enklest med tykke blyanter eller vokskritt. Samme med malepensler, jo tykkere skaft jo enklere å holde i. feks https://www.ark.no/boker/unknown-Fargeblyant-Noris-Jumbo-med-spisser-10-4007817129074
 9. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Lykke til @Absolute Entertainer
 10. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Gratulerer med dagen til A, @Mud Synes ikke det så lenge siden han ble født!
 11. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Normalitet favner utrolig mye Godt er det! Min yngste klump var 4,8 kg ved fødsel. Det var en 1,5 time lang intens vond fødsel uten en skramme på meg, så heldigvis ikke alltid størrelsen som teller Han stupte ned til 50 persentlien veldig raskt og har holdt seg der. Takk og lov at jeg hadde verdens beste helsesøster som ikke stressa noe over det.
 12. Fillerya

  Akkurat nå September!

  Jeg har en kjær kollega som hadde vært hjemme med 6 barn før hun tenkte at hun ville leve ut drømmen om å bli sykepleier. Hun tok det på deltid og jobbet ved siden av og ble ferdig det året hun ble 50 Hun syntes det var tungt etter å ha vært hjemmeværende i 20 år, men du og du så stolt hun var da hun endelig ble ferdig!
 13. Fillerya

  Peneste hunderase?

  Alaskan malamute, Samojed og Golden retriever. I den rekkefølgen tror jeg
 14. Fillerya

  Akkurat nå September!

  Jeg har tørketrommel, men det sliter sånn på klærne at den brukes stort sett bare på sengetøy og håndklær. Ungene bruker mange skift per dag og blir mer enn nok slitt bare av bruk og vask. Om vinteren har jeg en vifteovn som står og blåser mot klesstativene, men det blir jo aldri tomt i skittentøyskurven og har konstant to fulle tørkestativ i stua. Jeg skjønner jo at løsningen på problemet er å skaffe seg bolig med vaskerom
 15. Fillerya

  Akkurat nå September!

  Er det noen her som har efaring med elektrisk tørkestativ? Er så lei av å ha stua full av klær som er til tørk så om denne kan speede opp prossessen hadde det jo vært knall. http://www.biltema.no/no/Hjem/Rengjoring-og-vask/Vask/Torkestativ-elektrisk-2000038162/
 16. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Jeg er like forelsket i henne altså! Jeg vet jo det er mye kjipe mannfolk der ute også, jeg har heldigvis ikke tenåringsbarn enda! (selv om det av og til virker slik når hun smeller med dørene og sier hun skal ta med seg lillebror å flytte fordi det er for få lørdager i uken). Det har jo sikkert med personlighet i barna og gjøre også. Hun har alltid vært veldig fysisk og utadvent, mens han er rolig og betraktende.Også tror jeg at det har litt med kjemi og gjøre for hun er en kopi av sin far og han møter seg selv i døra med alt han sier så hun vet at hun har han rundt lillefingeren sin. Jeg ser jo at lillebror har funnet mine softspot og han innser vel snart at han kan bruke det aktivt (hvis han ikke allerede gjør det )
 17. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Fordi man er nesten litt forelsket i de små uskyldige guttene sine. Jenter er jo noen manipulerende svin som man må passe seg for, for ingen vet vel bedre hvordan man skal passe på gutten sin en mamma Neida, joda, så.. (regner med at det det samme som pappaer som vokter litt ekstra på døtrene sine for de har jo vært gutter selv en gang)
 18. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  For en merkelig situasjon å være i. Kudos til alle som ønsker å være fosterforeldre! Min lille baby er ikke så liten lenger, han har fylt to år! Han er straks like gammel som da storesøster var da han kom til verden. Jeg synes hun var så stor dengang, mens han fortsatt er lille babyen min Han har veldig mye større ordforråd en hva søsteren hadde på den alderen. Hvis han ødelegger leken til storesøster og jeg sier nei, så tremper han i bakken og sier "urettferdig! Jeg hadde den først!" Morsomt å se at de er så forskjellige, da hun ikke kunne snakke og utagerte fysisk fordi hun var frustrert, er han en rolig sindig type og bare forteller hva han har på hjertet. (og nå skjønner jeg hvorfor guttemammaer er så innmari snåle)
 19. Fillerya

  Akkurat nå, august

  @Symra&Pippin
 20. Fillerya

  Akkurat nå, august

  I Norge blir preparatet fra celleprøver fra livmorhalsen oppbevart selv om de er negative. Hvis man feks oppdager livmorhalskreft og man har hatt negative celleprøver de siste årene, kan man gå tilbake og regranske gamle prøver for å se om det har blitt oversett noe. Vet ikke hvor lenge de blitt tatt vare på, men det er iallefall i noen år.
 21. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Beste før fødselgave var at mamma kom og vasket leiligheten. Hadde satt pris på lunsjdate eller en tur til pedikyr eller voksing for jeg fikk plutselig for korte armer. Jeg var veldig glade i de som hadde med seg mat på barselbesøk Og isbitmaskinen Eller hva med en fin drikkeflaske? Beste gaven til barnet var et veldig fint strikket teppe. Synes hjemmelagde ting er skikkelig koselig og hadde elsket å fått en av de heklede bamsene tidligere i tråden feks
 22. Fillerya

  Akkurat nå juni

  Jeg liker ikke blåmuggost, det ser og høres uspiselig ut! Men tydeligvis liker jeg det smeltet
 23. Fillerya

  Akkurat nå juni

  Hvorfor har ingen sagt til meg før at pizza med creme fraiche, blåmuggost, pære og parmaskinke er den beste pizzaen som finnes?!
 24. Fillerya

  Akkurat nå juni

  Skjønner godt hvordan du har det. Her måtte vi endre tankegang på at vi har ikke for liten plass, men vi har for mange ting. Vi endte med å kjøpe kommode på kommode og oppbevaring overalt. Det ble tilslutt så ille, at vi leste boka om konmari og gikk gjennom nesten alle tingene våre. Vi kastet/ ga bort alt vi hadde for mye av (vi gikk drastisk til verks og beholdt bare en ildfast form, bare to sengesett osv) Barna har tre kommodeskuffer hver med klær, og er de fulle så er de fulle og har bedre oversikt over hva de har og hva de trenger (ingenting blir glemt bortgjemt i et skap og vi kjøper dobbelt). Kjøper jeg meg en ny bukse, så må jeg kaste en annen osv. Jeg er veldig knyttet til tingene mine, mens manner er ikke så det var lett for han veldig tungt for meg, men i ettertid har det vært deilig at vi har plass til alt igjen.Det er mye mindre rot! Vi fikk ikke gjort noe med kvadratmeterne i leiligheten, men vi fikk gjort noe med alle tingene som fylte opp plassen.
 25. Fillerya

  Den store barne og babytråden 2017

  Vi dro til USA da eldste var 11 mndr det var ikke noe problem. En 5åring er jo ganske stor og kan forberedes på at det blir en lang og kjedelig flytur. Tror det går helt fint.
×