Jump to content
Hundesonen.no

laikamor

Medlemmer
 • Content Count

  1284
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

laikamor last won the day on June 26

laikamor had the most liked content!

Community Reputation

3398 Excellent

6 Followers

About laikamor

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 06/13/1994

Contact Methods

 • MSN
  monka_94@hotmail.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Flekkefjord
 • Hunderase
  Boxer

Recent Profile Visitors

11909 profile views
 1. laikamor

  Alexandra och alla hennes hundar

  Har sett dokumentaren, ja, men ikke hørt om henne før. Mye diskusjoner i kommentarfeltet, da. Jeg er ikke spesielt fan av metodene. Og utsagnet om at det alltid er eiers feil er jeg dypt uenig i. Jeg mener avl har mye å si. Selvfølgelig har trening og oppdragelse mye å si altså, men genene er vel så viktig. Syntes ikke det ble vist så mye hundetrening egentlig. Mer av hvordan hun reddet hundene osv. Og av det som ble vist så synes jeg det så ut som det var litt mer åpent for kos og lek enn CM som hun blir sammenlignet med. La ikke merke til noen dytt/spark i sida eller noe. Men å strupe hunden med ressursforsvar til den slapp leken syntes jeg ikke mye om. Diskusjonene synes jeg alltid handler om at man enten bruker kun straff eller at man ikke har lov til å si nei. Jeg ser på meg selv som en positiv trener. Men vi har jo grenser for det, og jeg sier nei. Jeg tenker det at det går an å lære inn nei på en positiv måte. Man må ikke rykke i halsbåndet for at hunden skal forstå det. Man må ikke "snakke hund" (skjønner ikke hvordan struping og nykking i båndet kan være hundespråk?), hunder har jo utviklet seg til å forstå mennesket veldig bra. Så jeg er enig i at hunder trenger grenser og oppdragelse, men jeg mener det kan oppnås ved bruk av positive metoder. Merker jeg er dårlig til å formulere meg, så jeg håper ikke noe blir misforstått.
 2. laikamor

  GPS/Tracker

  Jeg har brukt tractive på ene katten her, og den har fungert kjempefint. Han går lange turer og er gjerne borte noen dager i strekk. Men med tractive klarte jeg å finne han, og den var da veldig nøyaktig! Funker ikke inne, da er GPS-signalet for dårlig. Usikker hvordan det vil være på fjellet, hvordan GPS-signalet er der?
 3. Spennende! Har også lyst på staudebed etterhvert. Ja, har lest meg frem til det i ettertid, så da vet jeg hvertfall det til neste gang 😂 Vi får spise på den vi har så lenge den er god, og heller så nytt etter hvert.
 4. Drar opp denne tråden her, jeg. Noen som driver på med hage og planter? Jeg synes det er gøy nå når vi har eget hus. Men jeg har aldri holdt på med planter før, så jeg prøver meg frem. Har dyrket litt i pallekarmer. Der har jeg nå poteter, gulrøtter, plukksalat, ruccula og koriander. Det spirer og gror som bare det! Har kjempemasse plukksalat, så jeg er litt spent på hvor lenge den holder seg fin. Vi har mer enn vi klarer å spise med det første. Ellers har jeg prøvd å så agurk, paprika og tomat. Ikke særlig vellykket, alt døde 😂 Har et par paprikplanter som klarer seg greit nå, men de fikk jeg av en kollega når de var kommet litt på vei. Har plantet noen blomster i potter på terrassen også. Når vi fikser opp ute (kanskje neste år?) så har jeg lyst å ha fine bed og generelt en fin hage med masse planter i. Inne har jeg fått en kjempekul kokospalme, som er like høy som meg! Og en avokadoplante som vokser seg stor og fin. Har noen tips til fine grønne planter å ha inne?
 5. laikamor

  Interiør og oppussing

  Tusen takk for fine kommentarer! Vi er kjempefornøyde selv 🙂 Foreløpig nå har vi ikke begynt på noen nye store prosjekter etter vi flyttet inn. Tror stua blir det neste, evt bad. Men litt deilig å bare bo her en stund først egentlig. Nå har vi endelig fått opp noen hyller og bilder på veggen. Har hatt de stående lenge, men ikke fått surret oss til å skru de opp. Kjempefornøyd! Lurer på å kanskje bestille et bilde til i samme størrelse, og henge det til høyre for de to andre. Hva tror dere? Blir det for mye? Føler kanskje det ble litt tomt mellom bildene og overskapet sånn det er nå?
 6. laikamor

  Akkurat nå mai

  Kan jeg spørre hvordan helsa på boston er? I fremtiden ser jeg for meg å ha en litt større hund. Men jeg har lyst på to hunder, men tror da jeg vil at den ene skal være mindre. Synes boston virker som utrolig kule hunder! Jeg har hatt en blanding og har nå en boxer. Jeg elsker boxeren, og hadde gjerne skaffet meg det igjen. Dessverre er det mye helseproblemer, og siden min boxer har fått "alt" så tror jeg ikke jeg tør å prøve på en ny en. Hvertfall ikke som neste hund. Hva som blir neste vet jeg ikke. Har vært innom flere raser, som Labrador, aussie, dalmatiner osv. Vi får se hva det blir når det blir aktuelt. Og da skal jeg være nøye med valg av oppdretter og foreldredyr! Ønsker meg så veldig en frisk hund. Min første ble jo avlivet 5år gammel. Fysisk frisk, men hadde store utageringsporblemer og var generelt veldig redd. Gira er nå 7,5år. Har slitt med allergi fra hun var valp, også har det jo dukket opp andre helseproblemer i tillegg etter hvert. Så jeg har vel egentlig aldri hatt en helt frisk hund (frisk både mentalt og fysisk).
 7. laikamor

  Fjør-tråden :D

  Så gøy tråd! Jeg har store planer om å skaffe meg høner, men det blir nok ikke før tidligst neste år. Må fikse opp ute først, og lage til plass til de under garasjen. Planen er å ha brahma, som jeg ser at jeg tenkte på i 2018 også🙂 Nå har vi egnet plass, den må bare fikses litt først.
 8. laikamor

  Akkurat nå mai

  Ja, hun har somregel det 😂 Edit: Ikke særlig koselig å være i samme rom som henne ikveld. Mye vondt lukt som kommer snikende 🤢😂
 9. laikamor

  Akkurat nå mai

  Gira er ganske billig akkurat nå... Hentet en flinkbisk-pakke i dag. Den har hun klart å få tak i mens jeg var og handlet, og hun har spist opp ALLE godbitene. Dvs 4pakker med godbiter. Hun kommer til å bli kjempedårlig i magen. Blir ingen middag på henne i dag..
 10. laikamor

  Akkurat nå mai

  Ikke lett med en hund som feiler mye rart. Oppdaget kul i ene juret på Gira. Og en på brystkassa, utenom juret. Dyrlegen mente vi bare skulle se det an, og at jeg skulle komme innom om de forandret seg eller ble flere. Pga sine andre problemer ønsker jeg ikke en omfattende operasjon, så da er det vel uansett ikke så mye å gjøre. Nå har hun i tillegg begynt med noe vondt i øyet sitt igjen. Hun har hatt det tidligere, og da var det såkalt boxersår. Ser likt ut nå, så regner med det er det. Fikk beskjed av spesialist forrige gang at det må opereres om det skjer igjen. Hun har i tillegg en liten tumor på øyelokket som isåfall måtte fjernes i samme omgang. Har ikke snakket med veterinær om dette enda, skal ringe han på mandag. Foreløpig bruker vi øyedråper som vi har igjen fra forrige episode, og det lindrer veldig. Men, jeg synes det er så utrolig vanskelig å vite når nok er nok. Hun er jo happy, og plages ikke av kulene på brystet. Enda hvertfall. Øyet plager henne. Mindre nå når vi drypper, men det er vondt enda. Vet ikke hvor omfattende en slik operasjon evt er. Hun har jo hjerteproblemer i tillegg. Er mest derfor jeg ikke ønsker noe stor operasjon, for hun vil nok mest sannsynlig ikke tåle det. Vet ikke hva jeg vil med dette innlegget. Trenger bare å lufte tankene. Jeg ønsker ikke at hun skal lide. Men hun virker jo glad og fornøyd nå. Men det er alle disse småtingene (eller, det er vel ikke småting heller). Allergi, hjerteproblemer, boxersår, jursvulst (regner med det er det), og nå snart innbilt svangerskap som påvirker henne veldig...
 11. laikamor

  Akkurat nå, April

  Ser det er mye engasjement rundt NKK på Facebook. Hva tenker dere her inne om situasjonen, og hva som evt blir konsekvensene om de går konkurs? Tror dere de kan reddes via spleis og vipps?
 12. laikamor

  Akkurat nå, April

  Rene sommerværet denne uka. Frost om natta, men godt og varmt på dagen. Deilig! Tenkte jeg skulle ha meg en tur til rusta en dag og kjøpe noen utemøbler. Så ut som de kunne ha noen fine og rimelige sett.
 13. laikamor

  Akkurat nå, April

  Hehe, tror det er mange av oss der ute 😂 Jeg fikk en venninne til å klippe meg, hun pleier å klippe sine egne tupper. Meeen, hun hadde aldri klippet kort hår før, og det synes 😂 Men det er jo bare hår, og vokser jo ut igjen. Og folk skjønner vel litt greia nå regner jeg med. For min del føles håret mye bedre etter klippen, slipper lugg i øynene, og har generelt mindre hår å plages over. Men jeg ler hver gang jeg ser meg i speilet 😂
 14. laikamor

  Hund plutselig redd

  Snakket med veterinær i dag, og ble enig om å bare se det an. Håper det forsvinner helt av seg selv. Men jeg tar selvfølgelig kontakt om den forandrer seg, blir større, begynner å plage henne osv. Uansett så vet jeg at operasjon ikke er aktuelt, om det skulle være noe som må opereres bort. Mtp alle sine plager så vil jeg ikke ha henne gjennom noe mer.
 15. laikamor

  Hund plutselig redd

  I dag er den nesten ikke rød i det hele tatt, og mye mindre. Men kjenner den under huden. Har lest om mastcelletumor (som jeg håper det ikke er), synes det ser veldig likt ut. De kan visst komme i alle former, og gjerne være rød og verkende i perioder, og endre størrelse. Men google er sjelden veldig betryggende, så jeg prøver å ikke ta sorgene på forskudd. Får bare vente på veterinæren sin dom.. Hun er i fin form, og enser ikke kulen selv.
×