Gå til innhold
Hundesonen.no

Midas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,276
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Midas last won the day on 16. Januar

Midas had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1,109 Excellent

Om Midas

 • Rang
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  https://pwdmaui.blogspot.no

Profile Information

 • Hunderase
  Portugisisk vannhund

Nylige profilbesøk

13,050 profilvisninger
 1. Det kommer an på hvem som spør. Jeg sier det som det er. Det er turer i all slags vær, det er endel jobb med valp og unghund for å gåen veloppdragen voksen hund, det koster litt og man blir mer bundet. Når det er sagt så gir det meg så utrolig mye å ha hund. Jeg klarer overhodet ikke å opprettholde en god livskvalitet uten hund. Jeg tror imidlertid at flere har hund på et svakere (fant ikke et bedre ord) grunnlag enn de fleste som henger her inne har. Jeg ser mange hunder som er av aktive raser, men som kanskje får en halvtimes luftetur hver dag bortsett fra å stå i bånd utenfor huset. Hunder som ikke blir spesielt fulgt opp i forhold til pelsstell eller kloklipp, og noen ganger helse. Hvor eierne overhodet ikke har en brennende interesse for hund eller hold av hund. Ikke det at folk må ha det heller, men jeg synes at folk som skal kjøpe seg hund skal tenke mer på hva de kan tilby hunden enn hva hunden kan tilby dem. Og kjøp etter behov. Og tenk 15 år frem i tid. Så jeg tror det er derfor jeg føler at jeg svartmaler litt til folk som bare ønsker seg en hund. Ikke fordi jeg synes det er negativt å ha hund, men for å få de til å tenke seg en ekstra gang om de virkelig vil det.
 2. Midas

  Trenger fotomodeller i Trondheim

  Trenger du flere?
 3. Midas

  Kan en valp være alene ute?

  Jeg ville valgt å venne henne til å bli sperret inne i en grind først som sist og brukt det når du skal være sammen med barnet og ikke kan ha fokus på valpen. Grind er fortsatt flittig brukt her i huset periodevis på en på 9 mnd. Både til ro og til å holde han unna når jeg ikke gidder å passe på alt av leker som ligger rundt eller at jeg har lyst å være sammen med datteren min uten å måtte følge med på han og hva han kunne finne på å makulere. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skulle gjort eller hvordan relasjonen til hunden min hadde vært om jeg ikke hadde hatt grinder. Jeg bestemmer når vi skal slappe av, og hans initiativ øker ofte i takt med overtrøtthet og uro. Han får nok stimuli, og er veldig lite hjemme alene, så jeg vet at han trenger og kan hvile når jeg bestemmer det, det er bare ikke alltid han vil.
 4. Midas

  Akkurat nå, Januar 2019

  Skrekk og gru!! I går fant lille mr. Fjortis ut at han skulle ta seg en tur på egen hånd! Vi har inngjerdet hage her, og selv om gjerdene ikke er så høye så har det aldri vært et tema for hverken Maui eller Midas å hoppe over og stikke. I går ble imidlertid fristelsen for stor for Maui. Antakelig måtte det vært en løpetispe eller noe som gikk oppe på veien. Naboen kom og ringte på og sa at han hadde løpt forbi han i en hinsides fart. Jeg gikk ut med fløyte for å lete etter han. Han pleier for det første å komme veldig fort når jeg bruker fløyte, for det andre er han såpass redd for å miste meg at han aldri går langt vekk fra meg. Så det måtte ha vært et sekunds black out i hjernen for at han skulle stikke sånn. Jeg gikk rundt i området hvor vi pleier å gå tur i nærheten hvor vi bor og møtte et par stykker som hadde sett han, men jeg så ikke snurten av han. Tilslutt gikk jeg hjem for å se om han hadde gått hjem og da ser jeg at leieboeren vår og Maui sitter på platten. Hun hadde funnet han nede ved butikken rett ved en hovedvei, og han hadde blitt overlykkelig for å finne henne. Hun fulgte han hjem og han tuslet løs etter henne. Sikkert skikkelig redd for at han ikke fant veien hjem. Herlighet så redd jeg var!! Det er heldigvis lave fartsgrenser i området og det var lyst, men han er en vimsekopp og ble så forstyrret at han ante ikke hvor han var. Takk og lov for snille naboer 💖
 5. Midas

  Håndarbeidstråd!

  Jeg får ikke til å laste inn vanlige bilder så jeg må legge de via Instagram. Bestillingsstrikk/gavestrikk til en venninne som snart skal få baby 💙 Strikket i tynn merinoull.
 6. Midas

  Håndarbeidstråd!

  Takk! 😃 Begge deler er fra klompelompe. Dinosaurgenseren er i boken som heter «vinterbarn» og den andre er i boka som heter «strikk året rundt» og heter festdraktkofte. NB! Hvis du skal strikke koften; i boka står det at den skal strikkes i merinoull, men det er feil, den skal strikkes i tynn merinoull.
 7. Midas

  Rallytråden!

  Midas var en sånn når han var yngre. I klasse 1 fikk vi veldig mye trekk for snusing i starten. Jeg begynte å skille helt på trening og lufting. Jeg luftet først, satt han i bilen, når jeg hentet han i bilen og vi skulle trene så jobbet vi med kontakt fra han kom ut av buret og til jeg satt han i buret igjen. Ingen dødtid og korte økter (noen minutter). Ingen prat så han fikk slaske rundt og snuse. Han fikk ikke snuse i det hele tatt. Og det ble bedre. En sjelden gang kunne han stikke nesa i gresset i klassene oppover, men det var et minimalt problem. Han ble i hovedsak brukt til spor og spesialsøk de første to årene, så han var vant til å bruke nesa mye. Så når vi begynte å trene rally og lydighet måtte jeg bare lære han at dette ikke var en arena for snusing. Det funket veldig bra, men det tok litt tid og modning.
 8. Midas

  Trekkhundtråden

  Åh min lille krøllebølle altså! 😍 Jeg får litt grå hår av han innimellom, men jammen tar han mye på strak labb og. Han er ung enda, og han trekker veldig lite foreløpig, men nå har vi øvd oss litt på sparkkjøring! Den sparken jeg brukte er en 40 år gammel barnespark, så ryggen fikk kjørt seg litt, men i helgen var mannen ute og kjøpte en spark til meg i passe størrelse 😃. Maui er super! Han løper enten ved siden eller foran. Han har god fremdrift synes dette var kjempegøy! Gleder meg til han er ferdig vokst og røntget så vi kan bruke dette til skikkelig trening.
 9. Midas

  Vargs bildetråd

  Kondolerer 😢 Han var veldig søt 😍
 10. Midas

  Enkeltpersonforetak for dummies

  Takk for mange gode tips! Det er egentlig ikke så komplisert når man bare får grep om det 😊
 11. Midas

  Enkeltpersonforetak for dummies

  Jeg skal ringe skatteetaten og høre hva de sier om hva som kan trekkes fra og ikke. Det er vanskelig å tolke ut ifra generelle regler som oppgis. Greit å få det litt mer konkret så man ikke får en smell.
 12. Midas

  Enkeltpersonforetak for dummies

  Ja, det er nok lurt, men det jeg ikke forstår helt er det som er fradragsberretiget. La oss si jeg tjener 5000,- så bruker jeg 2500,- på kurs, skal jeg da betale skatt i forkant av de 5000,- og så får jeg tilbakebetalt skatt for det jeg har brukt som er fradragsberettiget? Det er sånne ting jeg synes er så vanskelig, og det er mye bedre å betale for mye skatt og heller få tilbake, enn å få baksmell.
 13. Jeg skal starte opp et enkeltpersonforetak nå. Mannen min skal være ansvarlig for regnskapet da han er regnskapsfører (takk og lov), men jeg har skikkelig tungt for sånne ting. Jeg har lest litt om det, og det står skrevet at man skal betale forskuddsskatt hvert kvartal for eksempel. Jeg merker at jeg blir stressa av det, for jeg er så redd for å gjøre feil og få baksmell eller at noe skal gå galt. Foretaket vil ikke ha noe som helst høy omsetning, så det er ikke store summer det er snakk om her. Jobben jeg skal gjøre er hunderelatert. Er det noen her som har samme type foretak og vil fortelle meg litt om hva jeg kan føre opp som utgifter på bedriften, hvordan jeg skal gjøre det med skatten, hva som skal sendes inn av dokumentasjon osv? Hva er lurt å tenke på? Noen sier at man kan føre utgifter på egen hund og for eksempel kur, som kostnader i bedriften, stemmer dette? Da vil antakeligvis utgiftene bli høyere enn inntektene i såfall. Hvis noen har erfaring om dette som selv jobber som instruktør etc. og vil dele litt blir jeg veldig glad. Og sist, men ikke minst, hva skal barnet hete?
 14. Midas

  I morra henter vi valpen!

  Jeg ville tatt med både halsbånd og sele. Har den aldri hatt på halsbånd før? Jeg ville aldri sluppet løs en valp jeg nettopp har fått. Ha med et langt kobbel og luft den med jevne mellomrom. Når du kommer hjem kan du jo kanskje ha den løs i hagen da, jeg ville bare tatt det litt som det kommer. Ventet med introduksjon til katten før valpen har roet seg litt i sitt nye hjem.
 15. Midas

  Utvekst

  En hun kan ha kreft uten at det merkes på almenntilstanden med det første. Det finnes også mange ulike typer svulster, noen farligere enn andre. Enten troller du, eller så får du ta deg en tur til veterinær med hunden og få den sjekket for alt du bekymrer deg for. Ingen, ikke engang veterinærer, diagnostiserer over nett.
×