Gå til innhold
Hundesonen.no

Midas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,825
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

384 Excellent

Om Midas

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

11,768 profilvisninger
 1. Blondie's hofte og ryggsmerter

  stakkar liten. God bedring til Blondie
 2. Forskjellen på sheltie og collie?

  Jeg har ikke veldig mye erfaring med de to rasene, men har hatt begge to sammen i noen år. Jeg synes det virker som det er mer driv i sheltien. De er kjappere og mer villig på en måte. Hvis jeg skulle brukt hunden til noe og stod mellom de to ville jeg nok valgt sheltie. Det er ganske mye hund i en liten kropp, og de vil gjerne være med på det som skjer. Jeg har litt dårlig erfaring med mentalitet på collie, og synes det virker som sheltien er mer stabil sånn sett og. Collien er mer bedagelig og lat har jeg inntrykk av. Vanskeligere å få til å samarbeide med. Det er mitt inntrykk av de jeg har møtt og hatt, det er slettes ikke sikkert at det er sånn fordi
 3. Hvor ofte har du flytta?

  13 ganger har jeg flyttet på 35 år, og da har jeg ikke tatt med diverse mellomstasjoner hvor jeg har bodd hjemme hos andre i påvente av leilighet. Jeg bodde i barndomshjemmet fra jeg fra 3 til jeg var 18, så noe flyttevirksomhet har det vært etter jeg flyttet hjemmefra. Mest rundt om i Trondheim, men også et par steder i Oslo. Det er mulig vi etterhvert skal flytte fra der vi bor nå, men egentlig synes jeg det er både godt og mer økonomsik å være i ro i tillegg til at jeg trives godt i det lille huset vårt
 4. Oooops... Eller "#¤%&/(&%¤!!!

  Åh de er så nydelige
 5. Den store baby- og barntråden 2018

  Forstår deg godt jeg. Føler det samme selv om min datter er 3,5. At jeg har behov for annet innhold i livet enn å være mor bare. Det betyr ikke at man ikke liker å være mor, bare at det alene ikke er nok. Gratulerer @Perfect Image Så fine bilder av en flott jente! Lillefrøken her var tidlig ut med å snakke og snakker mye, men enkelte ting sliter hun litt med, som for eksempel "Øystein". Så tidligere når hun har sett Øysteins pappeske (eller blyant) så har hun sagt et streks pappeske. Nå har hun for litt siden lært seg "stein saks papir" og i dag var det en ny variant av pappesken som var på ipaden. "Mamma, stein-saks-pappeske han vet hvordan det skal tegnes helt riktig assa"
 6. Navn til hannhund

  Skoj
 7. Forsikring av hund

  Josj, det blir jo dyrere, men på agria for eksempel er det vel sånn at man kan ha høyere egenandel og lavere premie. Da kan man velge den laveste premien og bare bruke den forsikringen om det blir nødvendig. Den forsikringen som er mest gunstig for meg er veldig rimelig pr mnd og i tillegg er egenandelen lav, men siden den dekker "bare" 30 000,- i året så er det greit å ha en annen løsning i tillegg. Det går jo an å spare opp en buffer i tillegg, men det er ikke alle som har mulighet til det, og da synes hvertfall jeg at det er greit å ha en forsikring som har dyrere egenandel i bakhånd om uhellet virkelig er ute. Agria har vel minimum 1000,- i egenandel pluss den bevegelige, og da er det en ganske dyr forsikring å bruke til alt, og det er det billigste alternativet som jeg har forstått. Den andre forsikringen har ingen bevegelig egenandel og den faste er 500,- så den er veldig mye billigere enn agria sin. Jeg husker ikke helt hva jeg betalte i året i premie, men tror det var rundt 3000,- på én hund.
 8. Forsikring av hund

  Sendte mail til Agria og spurte om det var mulig å forsikre hunden to steder, og "bruke opp" den ene veterinærdekningen først før man gikk over til den andre forsikringen. Her er svaret jeg fikk: Hei, og takk for din henvendelse.Man kan ha forsikring så mange steder man vil, men man kan ikke søke om samme sak flere steder. Ønsker deg en fin dag. Med vennlig hilsen ChristineKundebehandlerAgria Dyreforsikring, kundeservice
 9. Det stemmer nok helt sikkert dét, men likevel kan det virke som det medfører noe ubehag for hunden når de blir klipt og i ettertid når de er borte og hunden mister den ekstra sansen. Det beste er jo å unngå det om man får det til.
 10. Jeg søkte litt rundt dette på sonen, og da fant jeg en tidligere tråd om temaet. Hvis jeg ikke husker helt feil så stod det der at enkelte (ikke soniser nei som jeg forstod) nappet de ut på raser med kort/normal pels som ellers ikke ble klipt, for at de skulle få et strammere uttrykk. Mulig jeg husker feil eller at det var feilinformasjon. Kan prøve å finne det igjen. Nå ser jeg for meg selv med klippehund hvor jeg sitter og klipper snuten med saks rundt værhårene. Det kan bli en omfattende prosess Edit: I denne tråden står det "nappes eller klippes bort". Om det er realiteten vet ikke jeg. Jeg er redd for å bli blind på noe bare fordi det er vanlig og mest praktisk, hvis det er til ubehag eller plage for hunden på noe vis.
 11. Jeg får litt vondt av å lese dette jeg... Det har jo helt klart en viktig funksjon for hunden å ha de. Det har jo gått bra med alle de hundene som blir barbert i ansiktet, og som jeg forstår så merker ikke eierne noe særlig til at det er plagsomt, da det virker som mange ikke tenker over at de faktisk mister noe ved å klippe de bort. Lurer fortsatt imidlertid på om de føler noe smerte når de blir klipt eller om de "bare" mister en funksjon. Men hvis de viser ubehag i det de blir klippet bort har de kanskje noe følelse i de og da, og ikke bare i røttene.
 12. Der står det at røttene til værhårene her fulle av nerver som tar opp signaler og sender de til hjernen. Det betyr at det er en vesentlig forskjell på å nappe ut værhårene og å klippe dem. Jeg har stusset på dette og spurt flere om det som har klipperaser, og det virker ikke som de fleste tenker noe videre over det. Det blir klippehund på oss neste gang, og jeg kjenner at jeg må være veldig sikker på at det ikke gjør noen skade for hunden å klippe av værhårene, hvis ikke blir det ikke så jeg kan gjøre det. Og hvordan jeg skal få klipt ned en snute uten å klippe værhårene aner jeg ikke. At det klippes og nappes på kortpelsa hunder synes jeg ikke noe om. De er jo født med de, så noe funksjon må de jo ha. De blir fratatt de fordelene det er å ha værhår når man klipper de, men det kan man kanskje leve med så lenge det ikke gjør vondt til hunden.
 13. Hva tenker dere om at noen raser klippes/barberes i ansiktet? Nå snakker jeg ikke om korthår raser hvor det nappes ut værhår eller barberes for at de skal være glatte i ansiktet, men hunder som, for at de skal kunne fungere og se, må klippes i ansiktet. Er det vondt/plagsomt for hunden? Hvordan skal man unngå det om man må klippe hunden i ansiktet?
 14. OT, men funker og funker fru blom. Jeg vet veldig lite om Pulien, men har ikke den alltid hatt sånn pels, hvor den pelsen har en funksjon i det arbeidet den skulle utføre fra starten av? Det vil jeg si er ganske annerledes enn de rasene som har blitt avlet frem for en ekstrem pels for utseendets del, som ikke har noen praktisk funksjon. Hvis pelsen er lett og luftig og motstandsdyktig mot vann slik at hunden må dynkes for å bli så våt at den må blåses i timevis for å bli tørr, så er det neppe noe man må gjøre særlig ofte. Ærlig talt så ser jeg ikke på det som mishandling eller overdreven burbruk å ha hunden i bur av grei størrelse i noen timer noen ganger i året for at den skal tørkes. Hvis man har en sånn hund og ikke går på utstilling så unngår man gjerne at den blir så våt at timevis med tørking er påkrevd. Jeg så for meg hunden stå på et bord under en blåser i 8-10 timer, og det synes jeg er mye verre enn å ligge i et bur og slappe av i like lang tid, så lenge det ikke skjer daglig.
 15. Står sikkert på stativ den. Ingen på to bein som gidder å holde på sånn i ti timer, men hunder er jo tilpasningsdyktige...
×