Jump to content
Hundesonen.no

Midas

Medlemmer
 • Content Count

  2306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Midas last won the day on February 28

Midas had the most liked content!

Community Reputation

1141 Excellent

About Midas

 • Rank
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  https://pwdmaui.blogspot.no

Profile Information

 • Hunderase
  Portugisisk vannhund

Recent Profile Visitors

13181 profile views
 1. Midas

  Elastisk borrelås til potesokker

  Takk for tips. Jeg tenkte egentlig mest bare for å prøve det. Hvis jeg får det til skal jeg kjøpe cordura ☺️
 2. Jeg kunne tenke meg å kjøpe en trekksele til Maui etterhvert som jeg både kan bruke til å trekke ting langs bakken, som kjetting, kjelke osv, og også bruke den til sykling og ski. Bør jeg ha en til hvert bruk eller finnes det seler hvor man kan feste på pinne til lavt trekk? Helst ikke NON stop, har det nå og den ligger ikke så godt på han.
 3. Midas

  Hvordan oppdrar du dine hunder?

  Jeg belønner ønsket adferd også i oppdragelse. Når Maui var veldig liten gikk jeg med godbiter og belønnet inne i huset og alt det jeg ønsket. Hvis han hopper opp på noen og liknende tar jeg han ned og ber han om å sitte. Jeg etterstreber å gi en alternativ adferd, for eksempel sitt hvis han hopper og spretter. Så belønner jeg det. Jeg prøver å være sta og konsekvent og nøytral fremfor å bli irritert. Det er ikke alltid jeg klarer det for han kan innimellom terge på seg gråstein.
 4. Midas

  Bølla - hollandsk gjeterhund, korthår

  Herlighet så nydelige bilder av vakre hunder 😍 De er herlige begge jentene dine 💖
 5. Midas

  Elastisk borrelås til potesokker

  Noen som vet hvor man får tak i sånne? Jeg har kjøpt noe restefleece som jeg tenkte å sy sokker av. De hadde det ikke på stoff og stil.
 6. Midas

  Gå pent i bånd - deres beste tips!

  Det er ikke snakk om å hverken skjelle ut eller å påføre smerte her. Det er heller Ikke snakk om å kjefte på hunden for at den gjør ting den ikke vet er feil. Som jeg sa, det er bedre å sette grenser og lære hunden hva som er riktig å galt enn å ha en eier som konstant går rundt og småkjefter og er irritert. Jeg bare synes det er synd at folk med en gang noen bruker andre, også rettferdige metoder som ikke belager seg på smerte eller redsel, vifter med dyremishandlerkortet. Det er ganske drøyt å si at det er ulovlig. Hvor mye av hverdagen med hundetrening går ikke ubevisst ut på negativ forsterkning? Hvis hunden din trekker deg et sted du ikke skal eller kan gå, stopper du og holder den igjen da, eller følger du på i redsel for å stramme båndet? Jeg tror problemet i mange tilfeller er at folk er urettferdige og irriterte på hundene sine, fordi de skal trene så positivt og ikke sette grenser og snu ryggen til når hunden gjør noe uønsket, så blir summen av det hele mer negativ for hunden enn om man noen ganger gir den et lite dult for å få den til å følge med. Og igjen så må jeg presisere at det ikke er snakk om å sparke, slå eller banke hunden.
 7. Midas

  Gå pent i bånd - deres beste tips!

  Noen ganger virker det som folk er mer redde for å sette grenser og være streng mot hundene sine enn mot ungene. Det er forskjell på teknisk trening og oppdagelse. Og hunden får også et mye hyggeligere liv om den har grenser og slipper å ha en eier som går rundt og koker av irritasjon til enhver tid uten at hunden forstår hvorfor.
 8. Midas

  Blondie & Tidi

  Ja, det var fryktelig fortvilende. Det var så mye diffust med han. Ultralyd av hjertet viste helt normal hjertefunksjon, så de rare symptomene han hadde kom ikke fra det. Det var en ekstra belastning å ikke få noe klart svar på hvorfor han ble så redusert. Vi kunne ikke hjelpe han fordi vi visste ikke hva som var galt. De mente det var mest sannsynlig at han hadde en svulst i hjernen siden han også hadde de anfallene, men noe klart svar fikk jeg ikke. Han hoppet ned fra terrassen vår i 3. etasje når han var 1,5 år. Det var høy 1. etasje, så det var ganske mange meter. Det gikk tilsynelatende bra, han hadde noen skrubbsår og var mørbanket, men ellers hadde han klart seg fint. Det jeg imidlertid lurer på er om det fallet kunne ha hatt noen innvirkning på hjertet hans. Jeg aner ikke om det er mulig. Eller så har han alltid hatt det, og hjertet har fungert som vanlig. Han svant liksom bare hen, og det var så ekkelt å ikke kunne gjøre noe 😢 Det tok flere uker før jeg følte at jeg klarte å puste. Jeg hadde helt sånn panikkfølelse nesten. Det var også tvil om vi skulle få ny hund, og jeg er hjemme på dagene, så jeg fikk liksom ikke kommet meg unna bare å tenke på han. Det var så godt å få ny hund. Selv om han ikke erstatter Midas så er det en stor trøst og en glede over å ha en ny gledesspreder i livet mitt. De kan aldri erstatte det man hadde med de man har mistet eller bøte på sorgen over å ha mistet en hund alt for tidlig, og alle planene og ønskene man hadde for den forrige, men det er likevel en stor kilde til glede. Jeg lånte søsteren til Midas mye de månedene jeg var uten hund, og det var en god trøst ❤️
 9. Nei, det er ikke fravær av korn, men det som erstatter kornet som er problemet, om det ikke er tilfeldig.
 10. Midas

  Gå pent i bånd - deres beste tips!

  Jeg har en hund som stort sett går greit i bånd når vi går vanlige turer. Han trekker når vi går sammen med andre hunder. Ved passering har han ofte trekt mot andre hunder og vil hilse/leke. Det får han ikke og jeg orker ikke å ha en hund som står på to og aper seg hver gang det passerer en annen hund (som er ofte her vi bor). Jeg har brukt en metode på dette i det siste som har funket veldig godt. Hver gang han trekker ber jeg han om å sitte. Hvis han er flink og hører med en gang belønner jeg. Jeg belønner ikke at han går fint annet enn med ros. Jeg vil at han skal gå fint selv om jeg ikke har med godbit, og han driter i den belønningen jeg kan tilby når det dukker opp ting som har en høyere motivasjon. Jeg vil ikke bestikke han til å høre på meg, og i mange tilfeller får jeg det heller ikke til. Når han girer seg opp for å bort til andre hunder må han sitte til de har passert. Han er ikke utrygg i situasjonen, men jeg tilpasser avstand sånn at det er mulig for han å gjennomføre. Jeg bruker sitt som en brems, og belønner sitt. Jeg kan også bruke sitt for å belønne at han går pent. Han kan også få gå bort og lukte på ting han har lyst til som belønning for at han har gått fint. Jeg bruker alltid både halsbånd og sele på tur. Han får ikke dra meg rundt i noen av delene, men når han går i halsbånd trener vi og han får ikke vimse rundt. Dette har funket veldig bra på han, og nå kan han i de fleste tilfeller sitte når vi passerer andre hunder. Nå er "problemet" at han er veldig sosial og vil leke, og hverken redsel eller aggresjon. Jeg tror i mange tilfeller at det er et problem at folk skal belønne hundene sine til å gå pent i bånd, for veldig mange ganger i løpet av en tur dukker det opp forstyrrelser som er mer verdt enn godbiter, leke eller fører, og da er man like langt og har lite å hjelpe seg med om man ikke ønsker å stille noen krav til hunden. Jeg tror også at det spørs veldig hvor lenge hunden har trening i å trekke i bånd. Hvis den har gjort det i mange år er det vanskelig å trene det bort. Har også en inntrykk av at for eksempel stress på tur er noe som fort kan føre til trekking, og som er vanskelig å få bukt med om man ikke får gjort noe med stresset i første omgang. Jeg bruker også å ha rotrening innimellom på tur, og søk. Det roer tempoet. Midas var en ekstrem trekker, jeg fikk aldri bukt med det fordi jeg ikke la ned en god innsats når han var ung. Han hadde to gir, enten gikk han fot eller så trakk han som besatt. Han trakk på meg betennelse i ryggen når jeg gikk med magebelte. Jeg ville ikke at Maui skulle få muligheten til å bli sånn, så jeg har vært veldig konsekvent på det, bortsett fra når vi går tur sammen med andre hunder. Da bruker jeg bare magebelte og lar han få trekke og da bruker jeg alltid sele.
 11. Når Midas var liten så avlivet jeg Dina. Han taklet det helt fint. De var ikke spesielt gode venner heller da, så det virket nesten som han synes det var greit å bli kvitt henne. Jeg tenker nok at Blondie sørger hun og, det er uvant for henne å ikke ha Tidi der lenger. Det kan hende hun venner seg til det etter en stund, eller så kan det hende hun trives bedre når hun har en hund sammen med seg. Jeg tror at hunder kan sørge over hundevenner som de er knyttet til og som de er vant til å være sammen med daglig.
 12. Midas

  Blondie & Tidi

  Midas ble obdusert av veterinæren som var hjemme her og avlivde han. Jeg hadde jobbet på den klinikken, og de kjente han godt. Siden det var så mye uavklart med han og at det virket som han hadde en svulst på hjertet ville hun undersøke han med min godkjenning. Hodet hans ble ikke obdusert og i ettertid tror vi det var der svulsten og hovedproblemet lå. Vi fikk dessverre ingen oppklarende svar etter obduksjon av hjerte og indre organer (minus hodet). Der var så mye som var uavklart med han, men han var så dårlig. Samtidig så ble jeg usikker på om jeg hadde gjort det riktige. Nå i ettertid ser jeg at jeg gjorde det, for hans del. Jeg skulle bare så gjerne hatt han hos meg i mange år til 💙 Jeg føler iallfall at det er en trøst å ha han her. At det ble verdig for han liksom. Den eneste trøsten er at tiden letter litt på den verste sorgen 😢
 13. Midas

  Blondie & Tidi

  Åh, jeg kjenner meg så veldig igjen i det du skriver 😢 Når Midas ble avlivet så tok veterinæren han med seg for å obdusere han (han ble avlivet hjemme). Og jeg sjekket mail hele tiden for å se om jeg hadde fått noe info om han. Det var som om jeg ikke fikk puste uten han. Tilslutt kom urnen i posten, og det var godt og veldig vondt på samme tid. Jeg har urnen enda og tenner lys ved den hver dag. Det høres litt rart ut, og det er sikkert rart, men jeg snakker til han daglig og det er en trøst å ha den urnen og vite at han er hjemme igjen. Den sorgen man føler over å miste et så kjært kjæledyr er forferdelig. Den er helt lammende. Jeg talte dager for den eneste trøsten var at det forhåpentligvis skulle bli litt bedre når tiden gikk. Tenker på deg. Håper du får klare svar på obduksjonen og at hun snart er hjemme hos deg igjen. Tiden hjelper, selv om det ikke føles sånn når man er oppi det ❤️
 14. “We are concerned about reports of canine heart disease, known as dilated cardiomyopathy (DCM), in dogs that ate certain pet foods containing peas, lentils, other legumes or potatoes as their main ingredients. These reports are highly unusual as they are occurring in breeds not typically genetically prone to the disease,” said Martine Hartogensis, D.V.M., deputy director of the FDA’s Center for Veterinary Medicine’s Office of Surveillance and Compliance. “The FDA is investigating the potential link between DCM and these foods. We encourage pet owners and veterinarians to report DCM cases in dogs who are not predisposed to the disease.” https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/FDAInBrief/ucm613355.htm
×