Jump to content
Hundesonen.no

Midas

Medlemmer
 • Content Count

  2313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Midas last won the day on February 28 2019

Midas had the most liked content!

Community Reputation

1145 Excellent

About Midas

 • Rank
  Vanedyr

Contact Methods

 • Website URL
  https://pwdmaui.blogspot.no

Profile Information

 • Hunderase
  Portugisisk vannhund

Recent Profile Visitors

14345 profile views
 1. Midas

  Utstillingsklipp

  Takk for råd og tips Har fått mange gode råd av oppdretteren min og nå, så nå ser jeg litt lysere på det å skulle stille han ut
 2. Midas

  Utstillingsklipp

  Den klippen på bildet der er selvsagt noe som kan fungere, men det der er ingen utstillingspels som jeg har forstått det. Det står ingenting i rasestandard om hvor lang pelsen skal være, men de fleste jeg ser som har hundene i utstillingspels er mer sånn: https://images.app.goo.gl/Fvvmn2nZrQPEL7Dk7 Jeg vet ikke om den brune pelsen har lettere for å floke enn den sorte, det er sikker individuelle forskjeller og, men i vinter hadde han kanskje fem cm lang pels og det var et mareritt hver gang det kom nysnø. Alt mulig setter seg fast i pelsen hans i skogen, enten snø eller kvister, barnåler osv. Som sagt så er det ikke umulig, men hvis jeg må sitte å pelle kvister ut av pelsen hans hver gang vi har vært i skogen, eller må kle på han hver gang vi skal ut både sommer og vinter synes jeg ikke det er verdt det. I vinter kom jeg hjem fra tur med han, og han hadde flekker nedover beina hvor pelsen hadde blitt revet av pga snøklumper. Jeg gikk bare en kort tur for jeg så jo hvor ille det ble, men vi måtte komme oss tilbake til bilen. Jeg bruker dress til han såklart, men han får likevel mye isklumper. Det er mulig pelsen hans er ekstrem, jeg har ikke hatt denne rasen før, så jeg har ikke sammenlikningsgrunnlag, men i mine øyne er det dårlig dyrevelferd at han skal ha vondt på hver tur pga pels som floker og lugger og er full av isklumper. Pelsen blir også veldig flokete når den har hatt snø og is i seg, så da må flokene kuttes ut med en flokekutter. Alt i alt er ikke dette helt innafor det jeg ønsker å holde på med, så derfor spør jeg om noen har erfaring med hva som skjer om man kommer med en klipt hund
 3. Midas

  Utstillingsklipp

  Ja, jeg kommer uansett ikke til å stille han før vi har kommet godt i gang med det andre. Jeg lurer egentlig på om dommere kan kaste deg ut eller at det blir amper stemning om man kommer med en hund som ikke er helt innenfor normalen 😛
 4. Midas

  Utstillingsklipp

  Jeg har en portugisisk vannhund som jeg skal konkurrere i blodspor, rally og forhåpentligvis lydighet med. Jeg har et mål om viltsporchampionat og rallychampionat med han. Hvis jeg skal oppnå det må jeg blant annet ha gulsløyfe på utstilling etter fylte 2 år. Jeg har aldri hatt klipperase før. Han er nå klipt kort, og det er helt uhensiktsmessig i forhold til bruken å ha lang pels på han. For å få den rasetypiske klippen må jeg spare pels i mange måneder og ha lang pels på han. Det innebærer at jeg ikke kan bruke han sånn som jeg vil og gjør nå på en ganske lang periode. Derfor lurer jeg på om noen her har erfaring med å stille en klippehund i en annen klipp enn det som er vanlig på utstilling? Rasestandaren sier dette om pels: Hele kroppen tett dekket med motstandsdyktig pels. Ingen underull. To pelsvarianter:  Bølget lang pels.  Kort krøllet pels. Den første varianten lett skinnende og ullen; den andre med kortere, tettere hårlag som er mattere og danner tette sylindriske krøller. Bortsett fra armhuler og lyske dekker pelsen jevnt hele kroppen. På hodet formes en topknot av bølget pels på den lange varianten, og av krøllet pels på den krøllete varianten. Hos den langhårete varianten er pelsen på ørene betydelig lengre. Enten ensfarget eller tofarget.  Ensfarget: Hvit; sort; brun i forskjellige nyanser.  Tofarget: Sort eller brun med hvitt på følgende steder: Snuteparti, topknot, hals, forbryst, mave, halespiss og på bena under albuene eller hasen. Hvit farge er ikke albino da nesebrusk, munn og øyelokkrender er sorte, skal være brune hos brune hunder.. som gir godt lungevolum. Typisk ved rasen er at så snart pelsen blir for lang klippes bakparten, snuten og halen. På halespissen beholdes pelsen i full lengde i form som en dusk. Hvis jeg stiller han med en retrieverklipp eller en kort løveklipp, vil jeg få han bedømt da eller er det bortkastet tid? Noen som har erfaring med dette? Målet mitt er ikke cert, jeg vil bare ha en good, så han kan oppnå championat. Det er selvsagt ikke umulig å bare ha han i utstillingspels, men det vil gjøre en såpass stor inngripen i det vi pleier å gjøre, at jeg synes det beste hadde vært å unngå det.
 5. Midas

  Trekkhundtråden

  Dobbelpost.
 6. Midas

  Trekkhundtråden

  Takk! Jeg ser jo at krokene på magebeltet også riper opp sykkelen skikkelig i front. Ikke at det er noen krise, men det er nok like greit å bare feste han i sykkelen.
 7. Midas

  Trekkhundtråden

  I dag har vi vært på vår første skikkelige sykkeltur! Jeg har springer som jeg bruker i tettbefolkede strøk, men når vi sykler på skogsveier bruker jeg å ha hunden foran sykkelen. Jeg har alltid brukt magebånd med båndet over styret (med Midas), og det har funket greit. Maui tok syklingen på strak labb, og løp stort sett fint foran sykkelen. Han stunter til innimellom og hiver seg til sidene, og da hadde det vært greit med sånn stang som holder kobbelet bort fra hjulet. Når man bruker sånn stang; kan man bruke magebelte og ha kobbelet tredd igjennom stangen da eller fester man hunden i sykkelen? Hvordan synes dere dette fungerer? Bruker dere strikkbånd? Hvor langt?
 8. Midas

  Elastisk borrelås til potesokker

  Takk for tips. Jeg tenkte egentlig mest bare for å prøve det. Hvis jeg får det til skal jeg kjøpe cordura ☺️
 9. Jeg kunne tenke meg å kjøpe en trekksele til Maui etterhvert som jeg både kan bruke til å trekke ting langs bakken, som kjetting, kjelke osv, og også bruke den til sykling og ski. Bør jeg ha en til hvert bruk eller finnes det seler hvor man kan feste på pinne til lavt trekk? Helst ikke NON stop, har det nå og den ligger ikke så godt på han.
 10. Midas

  Hvordan oppdrar du dine hunder?

  Jeg belønner ønsket adferd også i oppdragelse. Når Maui var veldig liten gikk jeg med godbiter og belønnet inne i huset og alt det jeg ønsket. Hvis han hopper opp på noen og liknende tar jeg han ned og ber han om å sitte. Jeg etterstreber å gi en alternativ adferd, for eksempel sitt hvis han hopper og spretter. Så belønner jeg det. Jeg prøver å være sta og konsekvent og nøytral fremfor å bli irritert. Det er ikke alltid jeg klarer det for han kan innimellom terge på seg gråstein.
 11. Midas

  Bølla - hollandsk gjeterhund, korthår

  Herlighet så nydelige bilder av vakre hunder 😍 De er herlige begge jentene dine 💖
 12. Midas

  Elastisk borrelås til potesokker

  Noen som vet hvor man får tak i sånne? Jeg har kjøpt noe restefleece som jeg tenkte å sy sokker av. De hadde det ikke på stoff og stil.
 13. Midas

  Gå pent i bånd - deres beste tips!

  Det er ikke snakk om å hverken skjelle ut eller å påføre smerte her. Det er heller Ikke snakk om å kjefte på hunden for at den gjør ting den ikke vet er feil. Som jeg sa, det er bedre å sette grenser og lære hunden hva som er riktig å galt enn å ha en eier som konstant går rundt og småkjefter og er irritert. Jeg bare synes det er synd at folk med en gang noen bruker andre, også rettferdige metoder som ikke belager seg på smerte eller redsel, vifter med dyremishandlerkortet. Det er ganske drøyt å si at det er ulovlig. Hvor mye av hverdagen med hundetrening går ikke ubevisst ut på negativ forsterkning? Hvis hunden din trekker deg et sted du ikke skal eller kan gå, stopper du og holder den igjen da, eller følger du på i redsel for å stramme båndet? Jeg tror problemet i mange tilfeller er at folk er urettferdige og irriterte på hundene sine, fordi de skal trene så positivt og ikke sette grenser og snu ryggen til når hunden gjør noe uønsket, så blir summen av det hele mer negativ for hunden enn om man noen ganger gir den et lite dult for å få den til å følge med. Og igjen så må jeg presisere at det ikke er snakk om å sparke, slå eller banke hunden.
 14. Midas

  Gå pent i bånd - deres beste tips!

  Noen ganger virker det som folk er mer redde for å sette grenser og være streng mot hundene sine enn mot ungene. Det er forskjell på teknisk trening og oppdagelse. Og hunden får også et mye hyggeligere liv om den har grenser og slipper å ha en eier som går rundt og koker av irritasjon til enhver tid uten at hunden forstår hvorfor.
×