Jump to content
Hundesonen.no

Irenen

Medlemmer
 • Content Count

  1175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Irenen last won the day on June 10 2018

Irenen had the most liked content!

Community Reputation

1836 Excellent

4 Followers

About Irenen

 • Rank
  Husvarm
 • Birthday 12/15/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Drøbak
 • Hunderase
  Springer, Kooiker og Drent
 • Mine dyr
  Luna: Engelsk springer spaniel, 03.05.2002 - 04.12.2017
  Taxi: Kooikerhund, født 21. april 2009.
  Nora: Drentsche Patrijshond, født 18. august 2012.
  Sega: Engelsk springer spaniel, født 20. januar 2018

Recent Profile Visitors

7500 profile views
 1. Irenen

  Mi-Mio’s Hot Heels «Sega» - ESS

  Sega er en kul hund å trene med. Letttrent og digger lek og drakamp som belønning. Nå for tiden er det mye stuegulvstrening av grunnferdigheter. Har på to dager fått til noe som ligner en apport. Hun henter, holder fast og leverer, men hun synes av en eller annen grunn ikke så mye om å sitte i utgangsstilling med apportbukken i munnen (hun vil helst stå eller levere foran). I tillegg tygger hun endel, men uansett fornøyd med fremgangen på så kort tid selv om vi har mye delmomenter å jobbe med en god stund enda før øvelsen sitter bra. Jeg har en tendens til å gå for fort frem, så vi får nok gå tilbake noen skritt :-). Noen bilder fra en tur på stranda igår. Denne frøkna er vill etter vann, bølger ingen hindring!
 2. Irenen

  Mi-Mio’s Hot Heels «Sega» - ESS

  Altfor dårlig til å oppdatere her ser jeg! Planen for høsten er bronsemerkekurs med oppstart i august (vi er påmeldt! :)) + trening av brukslydighet på fredager og spor/feltsøk på torsdager. Har veldig lyst til å stille henne også, men hun har fortsatt et omvendt saksebitt som jeg har mine tvil om vil rette seg. Sega er nå snart seks måneder, veier 16 kg og er 49/50cm høy. Hun har god muskulatur men skulle gjerne hatt henne litt opp i vekt. Nå har vi akkurat hatt en runde med akutt gastroenteritt hvor hun bare kastet opp og kastet opp gang på gang og var skikkelig pjusk. Jeg ble så redd for at hun hadde fått i seg noe giftig eller et fremmedlegeme og for dehydrering at jeg tok henne med på klinikken jeg jobber på (har ferie nå) for røntgen, kontrast, væske og kvalmestillende. Heldigvis kom hun seg fort, og det var ikke noe fremmedlegeme Men man blir litt hysterisk og hønemor av å se mange unghunder putte i seg mye rart Noen bilder fra de siste ukene:
 3. Irenen

  Mi-Mio’s Hot Heels «Sega» - ESS

  Sega er blitt fem måneder og vokser og gror. Veide henne tidligere i uka, og hun veide 15,3 kg. Blir mest sannsynlig rundt 20 kg som utvokst, men tror nok hun har fått bortimot den høyden hun skal ha nå.
 4. Sånn er ståa nå. Ikke værre, kanskje litt bedre, men jeg tror nok ikke det retter seg. Begynner i hvert fall å få litt dårlig tid.. Kun nye tenner i munnen nå, men hjørnetenna er ikke så lange enda. Hun fyller fem måneder om to dager.
 5. Irenen

  Mi-Mio’s Hot Heels «Sega» - ESS

  Takk takk Bodil gjør en helt strålende jobb med valpene mens de er i valpekassa, er åpen og ærlig om alt og svarer veldig raskt på mail hva enn man måtte spørre om. Sega har hatt en vanvittig god koordinasjon i skog og mark helt siden hun var ni uker og det er jeg overbevist om at er fordi Bodil har brukt balansebrett, huske osv til valpene. I tillegg var og er hun så miljøsterk og fin. Hun er ikke den som overfaller fremmede hun møter akkurat, men hun er likevel trygg og fin og har aldri brydd seg om høye lyder, forskjellige underlag, store biler eller andre ting. Litt av hva valpene hadde å drive på med:
 6. Takk - vi krysser fingre og labber
 7. Hahaha, nå lo jeg godt I startet protesterte hun høylydt om hun måtte sitte i BUR i bilen også, for hun ville sitte i passasjersetet (eller egentlig ville hun ligge på fanget mitt mens jeg kjørte, men det fikk hun ikke lov til av åpenbare grunner). En dag gikk det seg bare til, og hun fant ut at bilburet var tidenes kuleste plass, for da dro vi jo for å trene eller noe annet gøy. Mandag denne uken startet jeg "være med matmor på jobb-tilvenning". Stoore protester i starten, hvis ikke jeg satt rett ved siden av, men gikk bedre og bedre for hver dag. Min første springer var også klistremerkevalp. Eller klistremerkehund egentlig, så lenge hun levde. Takker for heing på tannfronten (bokstavelig talt)
 8. Mulig de dekker det, men jeg vil gjerne vite om bittet retter seg naturlig eller ikke da dette er en hund som etter planen skal ha kull hvis alt ellers er tipp topp. Retter det seg ikke går naturligvis de planene i vasken uansett hvordan hun ellers måtte utvikle seg. Men for all del, tar heller en hund med et lite underbitt enn mye annet som kan feile denne rasen (som allergi - som er min største frykt) Tusen takk! Ja, hun er et sjarmtroll! Skikkelig springer, både på godt og vondt. Nå har vi trent mye på at hun ikke trenger å ligge inntil meg eller følge meg inn på hvert eneste rom til en hver tid Det kan jo bli litt mye av det gode, spesielt når jeg er avhengig av at hun kan ligge littegrann for seg selv de gangene hun må være med på jobb osv. Ååh, nå ble jeg litt optimistisk allikevel! Overalt hvor jeg leser (spesielt på engelske/amerikanske forum) så står det at underbitt aldri blir bra og det bare er overbitt som retter seg med alderen. Har en annen hund (kooikeren) som hadde skikkelig overbitt som valp (ikke bare litt), men som fikk et helt perfekt saksebitt som voksen. Men det var jo andre veien. Overbitt hadde ikke stresset meg på samme måte. Typisk at den ene av fire hunder som i utgangspunktet er kjøpt med ambisjoner om utstilling og avl tuller sånn med tenna sine. Legger ved et bilde fra en annen vinkel. Bilde er tatt for en ukes tid siden. Nå etter at bildene ble tatt har hun jo mistet alle hjørnetenner og de nye har begynt å komme frem så vi får se om det endrer noe. I tillegg har 103 og 203 blitt endel større og de går i hvert fall over tennene nede (men skal vel være ganske ille før de ikke gjør det kanskje).
 9. Hmm, er jo egentlig ikke så stort det heller, men ser hjørntenna nede er blitt ganske feilstilt. Håper det mirakuløst ordner seg her, men har ikke helt trua De andre valpene i kullet har normale bitt..
 10. Takk for svar! Men hans er nok større og, siden det synes med lukket munn. Har du bilde av det med leppa brettet opp? Sega sine er i kontakt (ikke mellomrom) og de ytterste fortenna(103 og 203) kommer i hvert fall over tenna i underkjeven. Men spent på hva som skjer med de fire andre..
 11. Irenen

  Mi-Mio’s Hot Heels «Sega» - ESS

  To hjørnetenner mistet på en dag og den tredje som var igjen henger og dingler. Her går det unna! Bare et par jeksler igjen nede, så er alle tenner felt i en alder av 4,5 måneder. Synes hun har vært litt urolig og masete idag, men det gir jo mening. Et bilde fra idag. Skikkelig badeløve hun her
 12. Irenen

  Mi-Mio’s Hot Heels «Sega» - ESS

  Takk Fått et barn til og en hund til siden sist jeg var innom Drenten på Lofthus heter Leo og bor på Grefsen Ellers bor det en i Ski, en til her i Drøbak og et par stykker i Lier-området. Men nå har jeg altså landet på springer igjen Hun er veldig lovende på mange måter hun her, men ligger akkurat nå an til å få underbitt eller omvendt saksebitt, så vi får se om det kun blir lp/ag/bruks eller om det blir utstilling i tillegg. Legger ved et bilde av hele gjengen som er tatt i påsken.
 13. 4. Desember 2017 tok jeg avgjørelsen om at min gamle springer, Luna, måtte få slippe. Hun ble nesten 16 år. Jeg fant raskt ut at jeg ikke kunne ikke ha springer så tok jeg kontakt med oppdretter med forespørsel om tispe fra et kull som var ventet i slutten av januar. I utganspunktet fikk jeg ikke valp fra dette kullet da det kun ble født to tisper, og jeg satt meg dermed på liste på et kull som var planlagt til sommeren fra samme oppdretter. Men da valpene var fire uker skjedde det noe som gjorde at jeg fikk tilbudet om den ene tispa allikevel, noe jeg gladelg takket ja til. Sega er altså født 20. Januar 2018 etter Mi-Mio’s Devorah (Ayla) og Cloette Splendid Suprice (Otto). Sega er selv sort og hvit, men er bærer en tan. Rett før påske reiste jeg Drøbak-Steinkjer tur retur for å hente henne. Hun bor som regel hos moren min (som er en svært aktiv pensjonist) i ukedagene, men så er hun her hjemme i helgene eller vi skal på kurs osv. Hun har et herlig gemytt; miljøsterk og trygg, med en god av og på-knapp. Hun elsker å trene og er superlett å motivere med både godbit, lek, ros og kos. Hun er dessuten en hund som elsker vann. I skrivende stund er Sega fire måneder og vi har akkurat fullført valpekurs og begynt på videregående trening. Planen for høsten er å jobbe mot bronsemerket i lydighet samt gå en form for spor/søks kurs :). 9 uker: Tre måneder: 19 uker/ ca 4 måneder:
 14. Hei dere! Leenge siden jeg har vært på sonen og lest eller skrevet noe nå, men nå vil jeg gjerne høre litt erfaringer. Jeg har en engelsk springer spaniel valp som nå er 4,5 måneder. Hun hadde normalt bitt ved levering og det ligger ikke bittfeil på linjene, men hun har nå utviklet et underbitt/omvendt saksebitt eller hva man skal kalle det. Hun gjenstår å miste tre hjørnetenner og noen få jeksler nede, men ellers er alt snart byttet ut. Noen som har erfart at bitt av denne typen under tannfelling retter seg og blir bra igjen?
 15. Irenen

  Den store baby og barnetråden - 2015

  Jeg er bare altfor dårlig både til å lese og skrive her inne, men her kommer i det minste et forsinket julebilde fra oss Sent from my iPhone using Tapatalk
×