Jump to content
Hundesonen.no

Grønn

Medlemmer
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Grønn

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

262 profile views
 1. Grønn

  På trening med løpetid

  Men merket hannhundene det?
 2. Grønn

  På trening med løpetid

  Interessant å lese diskusjonen deres,. Jeg er fersk hundeeier og har en valp (hannhund ) Det er en ting jeg lurer på; kommer tispenes løpetid helt regelmessig? Slik at hundeeieren, hvis hun skal melde seg på et kurs om noen mnd eller et halvt år, vet om tispa har løpetid eller ikke? Hvis ikke så er jo problemet med å betale for noe man ikke får enda større for tispeeieren hvis hun ikke får være med på kurset, enn for hannhundeieren som ikke får forventet treningsutbytte?
 3. Grønn

  Gå-pent-i-bånd-sele

  Min valp er også en springer spaniel Jeg har en sele med en ring foran som jeg tror ikke egentlig er til å feste båndet i. Vi har prøvd å feste båndet der noen ganger og han trekker mindre da. Hadde håpet at det ble en del bedre med en slik sele som får festeringen over på siden. Men det er kanskje ikke så stor forskjell?
 4. Jeg fant tips om en easywalk- sele på bloggen til kennel Desperado, og synes det hørtes ut som noe som kunne passet for oss å prøve. Jeg prøvde å søke etter erfaringer med slike seler her inne og fant en del interessante svar, men svarene var såpass gamle at mange av de interessante linkene ikke fungerte lengre. Jeg tenker på en sele med en ring fremme som er festet på en slik måte at den beveger seg til siden når hunden trekker. Er det noen som har tips til seler av denne typen som er gode? Vi skal også trene på å gå pent i den vanlige selen, tenkte jeg. Men noen ganger må vi fra A-B Valpen er en spaniel på snart 20 uker
 5. Vi har vår første valp som nå snart er 20 uker gammel. Han bruker en sele som jeg tror heter H-sele, den ser i allefall ute som en H på tvers på ryggen hans Festet for kobbelet er midt oppe på ryggen. Når han løper med langline i skogen får han ofte lina mellom beina og noen ganger tukler han det ene bakbeinet inn i lina. Er det en annen type sele som er bedere å bruke sammen med langline? Jeg ser for meg at en sele med kobbelfeste nærmere halen ville laget mindre "trøbbel" for valpen. Hva bruker dere som er mer erfarne?
 6. Grønn

  Akkurat nå - desember

  Hvilken rase er det?
 7. Grønn

  Navlebrokk hos valp

  Valpen vår på 4mnd har navlebrokk. Det er en klump litt mindre enn en bordtennisball. Veterinærene har sett på den når han har fått vaksiner og sier at det er lukket og ikke noen fare med det, og ikke noe de gjør noe med. Men jeg lurer litt på om han vil skrape seg der når han løper mye i skogen og sånt. Leser i noen gamle tråder her at noen har operert det bort i forbindelse med HD-røntgen. Noen som har gjort dette? Hva var prisen ca? Eller hva tror dere noe sånt kan koste? Dette blir jo som en "kosmetisk operasjon" så regner ikke med at det går på forsikringa.
 8. Grønn

  Stamtavlenavn

  Jeg har sett en del stamtavlenavn mens vi vurderte ulike raser. Og jeg har inntrykk av at det er ulike "tradisjoner" fra rase til rase på hva slags stamtavlenavn valpene får. Noen gir navn som rimer ala Dristige Doris, noen gir navn på sanger, noen bruker ord fra språket i rasens opprinnelsesland osv. Stemmer det at det er ulike tradisjoner eller regler i ulike raser? Eller er dette bare tilfeldigheter jeg har lagt merke til?
 9. Grønn

  Hva får valpene å tygge på?

  Valpen vår er 12 uker og har begynt å "valpebite" mindre. Men nå vil han gjerne gnage mer, ser det ut til. Gnager gjerne litt på et møbel f.eks. Han har en kong og noen andre biteleker. Og noen strimler med tørket oksehud, men de er han ikke så veldig interessert i. Og jeg er ikke så interessert i å ha rå kjøttbein liggende utover stuegulvet Noen som har konkrete tips til gode tygge-ting?
 10. Grønn

  AD Ringlets Forest "Eine"

  Uff, så vondt å gå å tenke på. Ønsker Eine mange gode dager! Kan jeg spørre om hvilke raser som egner seg til terapihund?
 11. Det kan jo være at mange som har ønsket seg og tenkt på å skaffe hund lenge, men som har problemer med å få valpetiden til å gå opp ser en mulighet nå. Hvis de har hjemmekontor.
 12. Grønn

  Norskprodusert fòr?

  Jeg har funnet Labb og Apetitt. Finnes det flere tørrfor som produseres i Norge med norske ingredienser? Jeg liker å bruke norsk kjøtt til oss mennesker med tanke på dyrevelferd og (antibiotikaresistente) bakterier, og tenker at det vil jeg gjerne gjøre med hundematen også hvis det er mulig. Også liker jeg å handle så kortreist som mulig.
 13. Grønn

  Hva forer du med?

  Hvilke etiske grunner gjør at du helst velger lam? Jeg har også lyst til å fore så etisk som mulig.
 14. Grønn

  Hva forer du med?

  Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her. Her er en artikkel om dette fra nrk.no: https://www.nrk.no/norge/forskere_-ratt-kjott-til-hunden-kan-gjore-deg-syk-1.14494234 Sitat fra nrk-artikkelen: – Hunder som nettopp har spist rått kjøtt, bør ikke slikke folk i ansiktet, skriver forskerne ved Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) og Statens veterinærmedicinska anstalt (SVA) på sine sider. Sitatet under er fra denne VG-artikkelen: https://www.vg.no/forbruker/i/Qod82R/hundemat-ekspert-dette-foret-boer-du-unngaa Risiko med rødt kjøtt – Man skal også ha i bakhodet at det alltid er en smitterisiko med rødt kjøtt. Det er så mye bakterier i det. Særlig om det er rå kylling i miksen, da er risikoen for blant annet salmonella og campylobacter til stede, understreker Sallander.
 15. Valpen vår på 9 uker får Eukanuba valpefor. Jeg har bruker det som godbiter også til å begynne med. I tillegg fikk vi med en pose med et annet valpefor fra oppdretter, dette har litt mindre biter og jeg har begynt å bruke dette som godbiter nå etter noen dager. Men jeg bør vel finne noe som er enda bedre når vi skal på kurs og "ut i verden". Noen som har tips?
×