Gå til innhold
Hundesonen.no

Miv

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Miv's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Oppblåsbar hundeseng? Gjorde et kjapt googlesøk og så at det fantes i hvert fall. Kunne også lagd noe diy-greier med skumgummi og lagd eget feste for å rulle den sammen når den ikke er i bruk. En annen ting man kan gjøre er hvis man har en dyne kan man putte den i f.eks en søppelsekk og suge ut luften med støvsuger slik at den komprimeres under transport, men det finnes også egne poser til dette formålet
  2. Kan være et tips å melde seg inn i en rasegruppe på fb, der er det nok mange hundeeiere og oppdrettere som har gode tips også! Ble med i en gruppe for min rase etter jeg fikk hunden, og kunne ønske jeg kunne spurt spørsmål der også før jeg valgte oppdretter.
  3. Jakting på lys trenger ikke være tvangsnevrose: "Some dogs become fixated on lights, reflections and shadows, especially those with high chase or prey drive. Light and shadow chasers often begin their obsession with shadows or reflections as a fun game that relieves boredom. The best way to modify this behavior is to redirect your dog onto more positive pastimes."
  4. Har en unghund (11 mnd) av en rase alle sier er så avslappet, men han trenger mye mosjon for å være fornøyd. Vi går tur 2-3 timer om dagen hvor vi trener, han får snuse masse og mulighet til å løpe fritt. All maten gis i fryst kong/toppl eller diverse aktiviseringsleker. Tyggebein (oksemuskel er favoritten her) holder han opptatt lenge. Etter å ha sovd litt er han full av energi igjen ? Heldigvis går det over! Du kan jo evt. få besøk av en hundetrener som kan se hvordan hunden din er og avgjøre hva som er best for dere. Kan også nevne Trygg hund-klubben som har et helhetlig perspektiv på hundens adferd og de har mange gode tips for blant annet stressreduserende aktiviteter.
  5. Hvis man slipper eller mister flexien er det fare for at den suser i stor fart tilbake og treffer hunden. Vet at det ikke er lov med flexibånd på hundekurs i hvert fall i mitt område, tror det er delvis pga. dette. Må innrømme at jeg kan bli litt skeptisk når jeg ser en person som har flexibånd på veldig store hunder. Hadde en situasjon for ikke lenge siden hvor ei ikke klarte å holde igjen hunden sin som var på vei mot min (vil tro det er lettere å holde i et tykt, solid bånd), heldigvis kom det en person og hjalp henne å holde den igjen. Er litt hykler, for jeg foretrekker flexibånd på den lille familiehunden. På min egen bruker jeg et 280cm bånd og har langlina i sekken som jeg bruker hvor det egner seg.
  6. Har brukt langline litt i det siste og merket at hunden min virket mye mer glad når han fikk svinse rundt som han ville. Vi bruker helst langline når vi leker ute, men på turstier hvor det er ganske åpent ser jeg ikke problem med det i det hele tatt. Turene våre er først og fremst for at hunden min skal kose seg ?
  7. Miv

    Båndtvang

    Hei! Nå er det jo selvfølgelig båndtvang periode, men jeg har et spørsmål til dere som går turer hvor og når det ikke er båndtvang. Hunden min er ganske selektiv på hvilke hunder han har lyst til å ha noe med å gjøre. Dessuten har jeg ikke lyst til at fremmede hunder skal komme bort til oss på tur, spesielt når han er i bånd. Regner du med at hundene som er uten bånd er såpass trent at de ikke går bort til din hund? Hvis du har hunden din uten bånd og den liker å hilse på andre hunder, tenker du at andre hunder som går på stien synes det også er greit? Gikk et par ganger på en sti uten båndtvang, men nesten alle vi gikk forbi hadde hunden sin i bånd uansett. Noen tok på båndet så snart de så oss, som jeg synes var veldig greit.
  8. Hvis du bruker sele kan det være lurt å feste båndet på brystet (hvis selen har krok på brystet) i stedet for ryggen. Hannhunden min på 10 mnd går fint 90% av tiden når båndet er festet på brystet, men vi har også øvd veldig mye på det. Hvis han fremdeles trekker hardt når båndet er festet til brystet har jeg hørt det kan føre til skade, så bare vær obs på det. Ellers fungerer kontaktlyd bra for oss hvis han går for fort fremover eller "bra!" når han ser hunder (da kommer han rett til meg for godbit og vi går videre) og å belønne mens vi er i bevegelse når han går ved siden av meg. Har merket at hvis jeg roser han mye i starten av turen tar han mye mer kontakt.
  9. Tror nok sosiale media har bidratt til at doodle-rasene har blitt så populære, men nå er det også mange som snakker ned folk som velger å skaffe seg en. Synes selv de er veldig søte selv om jeg aldri hadde anskaffet meg en selv. Synd alle doodlene jeg har sett har flokete pels ?
  10. Hvis hunden aldri har fått slik mat før kan det være pga. de ikke er vant med det enda (jeg kjøpte inn masse nye ting for å holde han opptatt på nyttårsaften, men det ble diarè dagen etterpå), eller så kan det være noe hunden ikke tåler. Vet for eksempel om mange hunder som ikke tåler kylling. Kanskje det kan være lurt å prøve ut tingene hver for seg en liten stund for å se hva som funker og ikke ?
  11. Så utrolig frekt og unnskyld meg, men for ei dum kjerring! Det er helt unødvendig at hunder hilser i bånd. Håper du slipper å møte på henne igjen ?
  12. Hunden min fant kyllingbein noen hadde slengt fra seg og vanligvis bytter jeg alltid, men i potensielt farlige situasjoner tar jeg rett og slett og åpner munnen hans og tar det ut og gir han godbit rett etterpå. Leste en plass at hvis man vanligvis bytter og hvis man bare tar ting en sjelden gang går det nok fint (og han har heller ikke utviklet ressursforsvar). Hvis han har plukket opp noe jeg ber han slippe og ikke gjør det funker det ofte å kaste godbiter et stykke unna slik at han går vekk fra det og jeg kan få han med meg videre. Anbefaler å alltid ha med godbiter, jeg bruker pølsebiter når vi er ute slik at det ofte er mer interessant enn mye annet ?
  13. Hei! Gutten min begynte også tidlig med utagering mot andre hunder. Han er 10 mnd nå og jeg har jobbet konsekvent hver dag med det og han har blitt veldig flink, men det hender fortsatt at han utagerer hvis han har opparbeidet seg stress gjennom dagen. Kindereggøvelsen/sladremetoden har vært gull verdt for oss!
  14. Qualipet bruker jeg mye, ser den er nevnt ? Ellers er dyrebare.no, shiromalou.no, petshopgirls.no og twobarks.no sider med "finere" utstyr til hund, hvor mye også koster en del mer.
  15. Jeg sier bare "se her". Ellers kan man ta pipen ut av en leke og bruke den kanskje? Eller si noe som "hipp", "yipp" eller rulle-r?
×
×
  • Opprett ny...