Jump to content
Hundesonen.no

Rufs

Medlemmer
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Rufs last won the day on January 17

Rufs had the most liked content!

Community Reputation

210 Excellent

About Rufs

 • Rank
  Bekjent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rufs

  Forsikring - bytte?

  Jeg husker at jeg for noen år siden sjekket om det var billigere andre steder enn Agria. Men valgte å bli der jeg var. Tror jeg betaler kr 3000- kr 3500 pr år (husker ikke eksakt) Hvor mye man betaler varierer jo masse med aldre, rase, og ikke minst hva skal forsikringen dekke. Jeg har ikke for eksempel ikke med livsforsikring. Tror jeg har høyere egenandel enn deg, og så har jeg ikke med medisiner. Jeg tenker litt sånn at får hunden f.eks et potekutt, så trenger jeg ikke at forsikringen skal betale det. Det har jeg penger til. Men blir han påkjørt og må gjennom store operasjoner, ja, da trenger jeg at forsikringen dekker de store utgiftene.
 2. Rufs

  Valpeskolen

  HaHa 🤣 Holdt på å knekke sammen av latter. Og så Maren sin reaksjon 😂 Hun har sikkert hørt mye, men å «bånde» med hunden på denne måte er vel noe helt nytt for henne 😂
 3. Rufs

  Valpeskolen

  Syns det er veldig bra. Fire forskjellige valper (raser og kjønn), på forskjellige stadier (fra helt ny som akkurat hentes, til en som begynner å blir hormonell 😁), med fire helt forskjellige eiere/familier. Som også har forskjellige erfaringer med hund. Jo, her syns jeg de har gjort en god jobb med å finne flotte deltagere til programmet. Og Maren sier mye lurt 👍 Et veldig bra program for de som bare liker slike programmer (som F.eks mine gamle foreldre), og for de som har hund eller vurderer å få seg hund. Men jeg blir litt stresset over en FB-side som allerede er i gang med å diskutere alle feil som blir gjort av eiere, oppdrettere og av Maren. For alle gjør feil «for jeg har aldri gjort sånn, og ALLE mine hunder ble helt perfekte, så dette kan jeg!» Really?! Hundefolk, please slapp av. Jeg blir tullete av alle disse bedreviterene 🤮 Diskuter gjerne programmet, men å bare kritisere er litt slitsomt.
 4. Rufs

  Akkurat nå - januar

  Sitter å planlegge hvordan jeg skal kunne gå til skogen hvor vi skal gå på tur, ved å unngå salting mest mulig 😊. Er bare 15 minutter å gå før jeg er i skogen. Men 15 minutter i salt er fælt for potene. Alternativer er å kjøre, ta på potesokker, eller gå slalom gjennom hager o.l.
 5. JO! Det har absolutt gått over styr. Men nå for tiden kan man tjene MASSE på valper. Og er folk dumme nok til å støtte dette så er det ikke mye man kan gjøre med det. For det vi vet kan det hende at tispene får valper på hver eneste løpetid. Uansett alder osv... Her er det ingen kontroll Det som mange påstår er jo at disse blandingsvalpene blir "super-hunder" nettopp fordi de er blandingshunder. Samtidig som de skryter hemningsløst av foreldrene til valpene, som faktisk er renraset. Så det arbeidet seriøse oppdretter har gjort i årevis høster disse useriøse valpeoppdretter voldsom av.
 6. Rufs

  Akkurat nå - januar

  Jeg kjenner folk som har hatt hunder i årevis, men har så utrolig lite forståelse for bl.a. hundens språk 🙄. Og det er ikke til å komme ifra at mye har endret seg på 50 år... (heldigvis!) For lenge siden var den beste måten å få en valp renslig å dyppe nesa dens i bæsjen og tisset Man måtte ALDRI la en hund vinne når man lekte dra-leke med hunden. Da ville den stige i rangen, og ikke lenger se på deg som en leder Og det er ikke mange år siden man vippet hunder (i hvert fall de små) over på ryggen hvis de gjorde noe hundeeier ikke likte. Som f.eks bjeffe av glede og iver når den så en annen hund den kunne få hilse på/leke med. Hunder som bjeffer er aggressive må man jo vite 😣 Og Tssssst, den lyden har folk så og si helt sluttet å bruke. Men da Cecar M var på TV var den lyden løsningen på de fleste problemer. En nabo av meg syns jeg har ganske så skrekkelige hunder; Han er oppvokst på gård og der hadde de etter hvert flere hunder som aldri gjorde noe som helst av seg (ikke som mine som hopper og danser, og vil være med meg hele tiden). Den gangen var det å presse hunden ned når den skulle sitte, ligge, ikke hoppe opp, eller vise andre følelser. Etter hvert ble de kjempebra hunder (som holdt seg langt unna eieren sin) Om 20 år seg vi kanskje på dagens hundehold med avsky? (men det vil jeg ikke tro. Poenget er jo å ikke være slem med hundene våre. Og det er vel de færreste som er)
 7. Sikkert utsolgt! 🤪
 8. «ikke ta kontakt OM DU SKAL DISKUTERE PRISEN den er ikke diskuterbar» 😂 Forundrer meg ikke om det faktisk finnes noen som betaler 60000,- for en valp. Folk er rare!
 9. Rufs

  Hvilket oljetilskudd bruker dere?

  Syns dere virkelig at oljetilskudd er nyttig? Og hva er det egentlig godt for? Jeg har aldri gitt hundene mine noe tilskudd til vanlig mat, men så tar jeg selv heller aldri noe tilskudd (vitaminer, tran o.l)
 10. Rufs

  På trening med løpetid

  På et kurs jeg gikk hvor det ikke var lov å ta med løpske tisper hadde en deltager gitt tispen sin en sprøyte for å utsette løpetiden. På samme kurs kom det annen deltager med løpsk tispe. Løpetiden kom litt uventet på. Hun som hadde gitt hunden sin en sprøyte ble litt oppgitt fordi hun hadde gjort det, for hun med løpsk tispe fikk delta på kurset likevel. Så da var det liksom ikke så viktig likevel da
 11. Rufs

  Akkurat nå - januar

  Den Orange mannen på andre siden av dammen er ikke riktig klok. At over 70 MILLIONER folk har stemt på han skremmer meg. Og så er han ikke dyrekjær. Det forteller vel også litt...? 😉 https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/216z0x/trump-bryter-lang-tradisjon-har-ikke-dyr
 12. Syns de tar fine bilder. Men jeg syns aldri puddel-blandinger er pene (selv om de kan ha herlig personlighet). Med tjafsete pels i ansiktet (og på resten av kroppen). Æsj, nei 🤢
 13. Rufs

  På trening med løpetid

  Jeg syns mange ikke helt forstår problemet med å trene med løpske tisper, fordi de ikke har det problemet selv. Enten så han man tispe selv, eller en hannhund som ikke blir så påvirket at det er helt "god-natt" mellom øra på hunden. Litt sånn "jeg har ikke det problemet, så jeg forstår ikke at andre har det" og "det er jo bare å trene på det" For noen hann-hunder er det å formere seg det viktigste i hele verden. Sånn er det med den saken. Heldigvis ikke så mange som er så ekstrem, men vi alle bør forstå at noen er sånn. Det er ikke alltid hundeeier sin feil.
 14. Rufs

  Akkurat nå - januar

  God morgen, og godt nytt år. Sitter her hjemme og har hjemmekontor. Helt greit det 😊 Junior måtte jobbe litt for frokosten, så det vil si vi fikk en liten treningsøkt i avstandskommandering. Sliter veldig med "bakover-sitten". Dvs der han skal fra stå, til sitt, med låste bakbein. (sette seg bakover) Noen som har noen lure tips? Vi finner nok ut av det, liker utfordringen. Men tips og gode råd er alltid greit å få 👍
 15. Rufs

  På trening med løpetid

  Jeg tenker at alle som har hannhunder trener på at hannhunden skal oppføre seg osv. rundt løpske tisper. Om det bare er på tur, eller om hundene blir trent i en hundesport. Men av og til vil man ha mer ut av treningen. Trene på andre ting enn kontakt. Og da får man best ut av treningen UTEN at det er høyløpske tisper til stede. Og når man går kurs som man betaler mye for, så ønsker man mer igjen for pengene. Trene rundt løpske tisper gjør man gratis. Ihvertfall her jeg bor. Er er det uendelig med hunder, og alltid noen tisper som løper. (Takk og pris jeg har en kastrert hannhund)
×