Gå til innhold
Hundesonen.no

Misky

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Misky last won the day on 17. Juli

Misky had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

37 Excellent

Om Misky

  • Rang
    Nykommer

Profile Information

  • Hunderase
    Malteser
  1. SBT men uten hundeaggresivitet?

    Da burde vel teknisk sett SBT utelukkes også, for de individene jeg har kjent har både gryntet, prompet og snorket under helt normale forhold. Hva med Manchester Terrier? Kunne det vært en rase å se nærmere på? Hvis jeg skulle hatt en terrier måtte det bli en sånn.
  2. Akkurat nå, juli 2018

    Da vil vi ønske alle på sonen en fin sommerkveld i juli, hilsen en glad og fornøyd maltesertispe som har bursdag i dag. 8 år gammel. Vi har feiret dagen med tur, bading og føning. Godbiter og kos. Aller helst ønsker vi oss regn, for nå har denne tørketiden i sør vært litt for mye av det gode... Her var det 28 grader i skyggen i dag.
  3. Katter er heldigvis ikke mennesker da. Tror ikke et avlivningsvedtak for mennesker uten et sted å bo ville være enkelt å overbevise en partner om heller Jeg er heller ikke uenig i det du skriver, men om man så avlivet alle disse "villkattene" som du sier, så ville det jo ikke tatt lang tid før man hadde samme problem igjen - hvis man ikke tar tak i folks dårlige holdning til kattehold. Dette problemet må tas i rota hvis man skal få en varig effekt. Holdningskampanjer, krav om sterilisering/kastrering, og ikke minst en sterk sosial fordømmelse av nøttehuer som dumper katter. Det er så ALTFOR enkelt og løssluppent med kattehold for tiden.
  4. Først og fremst må det jobbes med folks holdninger til kattehold tenker jeg. Påbudt registrering OG sterilisering kunne vært en begynnelse, for akkurat nå tyter det katter. Gaupen er den eneste villkatten vi har i Norge. Disse "villkattene" kommer som regel fra et hjem. Ved å kalle dem "villkatter" føler jeg man fraskriver seg menneskenes rolle i problemstillingen, for det er et menneskeskapt problem.
  5. Det finnes ikke "villkatter" i Norge. De tåler ikke norsk klima på vinterstid, så de kattene man snakker om her er som regel et resultat av uansvarlige katteeiere som lar kattene formere seg i ett sett. Hjemløse katter vil være mer passende. Hadde vært mye mer nyttig i disse feriedager hvor katter dumpes som avfall, og jobbe for at nye katter ikke blir født, enn at man skal oppfordre til avlivning. Hva med å innføre krav om kastrering/sterilisering?
  6. Sånn generelt sett er jeg ganske skeptisk til slike innsamlingsaksjoner, for jeg føler det alltid er noe som mangler i hendelsesforløpet eier presenterer. Så er det kanskje en annen part som blir hengt ut, eller ikke får anledning til å bli hørt. Denne saken stiller seg jo litt annerledes. Ikke bare er hundeeier OG bonden som tok kontakt med politiet enige om at hunden ikke skal avlives. Det virker som om myndighetene avfeier fagfolks vurderinger og nytten av aversjonskurs mot sau.. Ved første øyekast virker det som en ren maktdemonstrasjon fra myndighetenes side.
  7. Akkurat nå, juli 2018

    Sent i går kveld fikk vi oss en støkk.. Malteseren begynte å logre og vise interesse for noe rett på andre siden av gjerdet i hagen. Katt tenkte jeg. Hun er ganske avslappet ift katter, så frykten er jo at de skal klore henne hvis hun kommer for nærme. Neida, det var en grevling som freste. De havnet face to face med bare et tynt kompostgrind gjerde fra biltema som skilte dem. Heldigvis klarte jeg å unngå et sammenstøt mellom dem, og fikk jaget grevlingen vekk. De er flotte dyr da, men ikke så koselige å møte på når hunden er 3 kilo..
  8. Så fin lille Krølle er... Jeg overnattet et par netter med hund på Rjukan hytteby i fjor sommer, vi gikk ikke opp Gaustatoppen dessverre, men vi tok taubanen til Gvepseborg. Det er så vakkert der oppe! Synes Bedlington Terrier virker som en veldig artig hunderase.
  9. Smula- en reise.

    Var det deg den nyhetssaken handlet om? Huff, håper det går bra med deg, og masse god bedring!
  10. "Ønske å staffordshire tipe" (Jeg tipper det betyr at vedkommende ønsker en staffordshire bull terrier tispe, men er også åpen for at kanskje "staffordshire tipe" er en ny aktivitet kanskje ungdommen holder på med i Staffordshire?) Forøvrig venter jeg med spenning på hvordan det vil gå med alle de herlige designer blandingene. Spesielt den hvor far eller mor var Shituz. (Shih tzu). For ikke å snakke om de herlige Peking neser blandingene. Sistnevnte må vel være den sunne varianten av Pekingeser, med neser?
  11. Sto det virkelig så dårlig til med brachycephale raser for 20 - 30 år siden, som jeg har inntrykk av at det gjør nå? Jeg støtter denne kampanjen. Spesielt i disse tider hvor flere av disse ekstremavlede rasene blir populære fordi kjendiser har sånne.
  12. Jeg skjønner ikke helt spørsmålet.. Hvordan kan jeg ha noen anelse om hva som har gjort at du er blitt en ´forkjemper for dyr i voksen alder´? Hvis jeg hevdet noe sted tidligere i tråden at et besøk i Dyreparken i Kristiansand var en sånn religiøs "life changing" opplevelse, som fører til avansert empati med dyr, så tror jeg du misforsto. Poenget mitt er at jeg føler det virker veldig imot sin hensikt, å skjære absolutt ALLE over èn kam. "Er det riktig å holde drepe dyr, for å gjøre plass for nye dyr, for å lage denne pedagogiske pakken som treffer et mindretall av barna som utsettes for det? " Interessant spørsmål, spesielt med tanke på at vi har denne debatten er på et hundeforum. Gjelder ikke akkurat det du skriver for våre kjære hunder også? De er ofte ikke pakket inn i "pedagogiske pakker" en gang, de er derimot julepakker, levende leketøy og bruk og kast. Hvordan stiller du deg i forhold til det - som hundeeier?
  13. Jeg kan jo prøve.. Siden jeg er oppvokst i Kristiansand, med Julius bok og hele pakka, så har jeg et litt annet forhold til Dyreparken her, enn "dyreparker" generelt sett. Mange spennende begivenheter har blitt lærerike TV program oppigjennom, og mitt inntrykk er at de bruker parken på en pedagogisk måte; at de inviterer grupper med barnehagebarn etc for og ha et undervisningsopplegg. Jeg tror dette har inspirert MANGE til å ville jobbe med dyr når de blir voksne. Så for meg blir det feil, og lite konstruktivt, å slenge denne parken inn i samme kategori som f.eks dyreparken i Gaza, hvor esler blir malt til zebraer, eller dyrene blir forlatt i sola til å dø sakte uten vann og mat. Eller i deler av Asia, hvor levende små skilpadder blir solgt som nøkkelringer til forbipasserende. Litt på samme måte som at det er en forskjell å gå kledd med ull fra en sau som er klippet, enn f.eks angora fra en kanin som er røsket ut fra huden deres imens de skriker. Tenker jeg sånn fordi "i Norge er vi bedre, altså trenger jeg ikke ha dårlig samvittighet for det"? Nei. Det er mye i Norge som får blodet mitt til å koke med tanke på dårlig dyrevelferd. Bare tråden "Dustete Finn annonser" her inne gjør meg deprimert, og tanken på alle kjæledyrene som dumpes nå i Juli som vi ikke ser eller hører om, knuser hjertet mitt.
  14. Hvilke hunderaser ligner på hverandre.

    Det måtte vel bli noen av de andre bichon rasene for meg. De er jo på en måte i slekt med hverandre langt tilbake i historien, sannsynligvis med litt innblanding av pudler og ulike dverg spaniels underveis. Fellesnevneren for mange av disse (etter min erfaring) er den enormt menneskekjære, milde, nesten litt klovnaktige personligheten.
  15. Det jeg har lagt merke til, er at malteseren min ikke liker når vi skal ta selen av over hodet, som om det muligens lugger bak ørene og er ubehaglig. Kanskje en pelshund problematikk? Den korthårede hunden jeg hadde brydde seg ikke. Jeg kjøpte også en step in sele, men den sitter litt "stivt" slik at hun ikke har like frie bevegelser som når hun ikke har noe på. Så jeg kommer til å følge med på denne tråden for tips og forslag.
×