Jump to content
Hundesonen.no

Quack

Medlemmer
 • Content Count

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Quack last won the day on November 7 2018

Quack had the most liked content!

Community Reputation

111 Excellent

About Quack

 • Rank
  Bekjent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Quack

  Valpegjengen 2019

  Så fin hun er 😍
 2. Quack

  Akkurat nå august

  Jeg er veldig fornøyd med Canelana! God kvalitet og sitter godt. Jeg har også et vinterdekken fra Pomppa, det sitter også veldig godt
 3. Quack

  Akkurat nå, juli

  Min hund veier rundt 20 kg og jeg er ganske liten, så løfting ville ikke utgjort all verdens forskjell (en Rottweiler ville lett nådd opp), men jeg stiller meg foran henne i sånne situasjoner, og brøler til hunden som kommer mot. Om det ikke hjelper kan jeg godt bruke foten til å holde den unna, og prøve å få tak i halsbånd/bånd. De aller fleste hunder stopper når jeg brøler, det virker som de får litt sjokk, det var ikke situasjonen de så for seg, liksom... Jeg er hjulpet av at min hund IKKE vil hilse på de aller fleste hunder, hun synes det er helt greit at jeg tar ansvar i sånne situasjoner. Jeg må si at jeg hater når folk sier at hunden deres er snill, fordi man vet faktisk aldri. Det kan være mange ting i en situasjon som gjør at hunden din oppfører seg annerledes enn vanlig, og plutselig kan det hende at det går galt. Å si at hunden er snill skaper bare falsk trygghet, og i mange tilfeller irritasjon hos den som blir «overfalt». Og nei, hundene skal ikke få ordne det selv. De er i en unaturlig situasjon, skapt av oss (bånd, går rett mot hverandre), og da er det også vi som skal rydde opp i den situasjonen. I tillegg er det veldig stor forskjell på hvor gode hunder er på å rydde opp, min forrige hund som var en omplasseringshund som vokste opp i flokk, var skikkelig god på det. Hun var på kennel en gang, og eieren bemerket hvor godt gruppa med hunder fungerte når min hund var der - det var den eneste gangen hun kunne ha alle hundene ute samtidig. Hunden jeg har nå derimot, vokste opp alene og selv om hun har hundevenner fikk hun aldri samme fordypning i hundespråk, og takler sånne situasjoner dårligere. Det ville ikke vært snilt gjort av meg å legge ansvaret over på henne i ubehagelige situasjoner, og jeg ville risikert at hun ble alvorlig skadet. Det er sånn jeg opplever det da, det kan godt hende det er en «vitenskapelig» måte å gjøre det på, men den har jeg ikke hørt om enda.
 4. Quack

  Flytting og hund

  Jeg har flytta mye med min hund, det går helt fint. Jeg prøver å ikke la henne være hjemme alene noe særlig i begynnelsen, men når jeg ser at hun slapper av går det helt fint. Jeg tror det viktigste for hunden er om «familien» er med
 5. Quack

  Dårlig grep (apport). Hva gjør jeg?

  Jeg tror jeg ville brukt noe annet til å lære henne å holde ordentlig, generalisert det til mange forskjellige objekter og så tatt fram dummyen igjen. Nå er hun jo vant til å ta dummyen på en spesifikk måte, og det kan fort føre til frustrasjon når det ikke funker lenger. Jeg har sånne harde sugerør i plast, som man kan bruke mange ganger, som er skikkelig glatte. Det gjør at hunden må konsentrere seg ordentlig om å holde fast, tygging og sånn gjør at det detter ut. Vi jobbet gjennom alle de «vanlige» stegene, holde det fast, slippe det, holde fast selv om jeg holder i det og sånn, og så gikk vi over til å gjøre det samme med andre ting. Kanskje en «reboot» kan hjelpe?
 6. Quack

  Akkurat nå, juli

  Jeg har sko fra Scarpa, de er gode Jeg har prøvd salomon og alfa før, og begge ble fort ødelagt...
 7. Quack

  Valpekurs

  Nei, dessverre. Den kan leies om man er interessert
 8. Quack

  Valpekurs

  https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1558787817302551 Dette er kanskje interessant i forhold til valpekurs?
 9. Quack

  Valpekurs

  Jeg går valpekurs hver gang. Mest fordi det er en god måte for oss å trene på at valpen kan fokusere på meg selv om det er mange spennende valper/hunder rundt. Man vet jo heller aldri, plutselig lærer man noe nytt på valpekurs, kanskje noen spør om noe man aldri har tenkt over før, eller instruktøren sier noe man ikke visste. Jeg tror nok man kan klare seg uten, men jeg liker det
 10. Quack

  Tørrfôr til kresen valp

  Jeg slet veldig med å finne mat som min hund liker. Hun fikk eukanuba hos oppdretter, det likte hun ikke. Vi prøvde også med Labb og Royal Canin. Nå får hun Vigor and Sage, det funker også som godbiter (hun får ikke tørrfôr i skål, må jobbe for det uansett). Hun får andre ting hvis vi jobber med noe som er ekstra vanskelig, da. Før det prøvde vi Orijen og Acana, de likte hun også godt. Ellers vet jeg om mange med kresne hunder som fôrer med Prins, Farmina og Ziwipeak. Min er definitivt mer gira på maten jo høyere kjøttinnhold.
 11. Quack

  Torneryds Wuna

  Wow, så flink hun er! Gøy å se
 12. Quack

  Kontaktlyd og klikkertrening - belønning av adferd

  Hvis valpen biter på noe og du lager kontaktlyd, så kommer klikket/bra når hunden ser på deg, da har den sluttet å bite. Noen valper lærer seg at hvis de biter på noe, så lager du kontaktlyd og da blir det godbit, derfor skal du helst lage kontaktlyden før valpen har begynt å bite. Du kan prøve andre ting også, for eksempel å gå fra rommet hvis valpen følger etter, eller lære valpen å bytte det den biter på mot en leke. Da kan man også lage kontaktlyd og så leke med valpen i stedet for å gi godbit, hvis den synes det er gøy å leke, selvfølgelig. Og som Smartingen sier, finn fram noe annet valpen kan holde på med, så unngår du at den går rett tilbake til å bite på det som ikke var lov. Kjøp for eksempel en kong og fyll den med noe, så må valpen jobbe for å få det ut. Du trenger ikke ha så mye i. Når valpen forstår poenget, kan du fryse kongen, så må valpen jobbe litt mer for å få ut fyllet. Det er også fint å ha på varme dager. Kongen kan vaskes i oppvaskmaskin, eller med en flaskekost. Lykke til med valpen!
 13. Jeg hadde min i den vanlige ryggsekken, det gikk helt fint Min ville fort vokst ut av en annen «bæreanretning». Denne er for å ha i front, den er kanskje grei?https://www.petworld.no/mageveske-front?gclid=Cj0KCQjw9JzoBRDjARIsAGcdIDXFWRgjZLwIALVmToohcrZt92FOs72sC-eJquZ3Zv6axf4tvo-akiEaAkhgEALw_wcB
 14. Jeg har funnet to kuler på min hund (ikke samtidig). Begge var løse. Den ene var en fettkul, den andre var en godartet svulst. Veterinæren sa da jeg var der, at hvis kulen kjennes glatt og jevn ut, og den ikke sitter fast i selve kroppen, så er den sannsynligvis godartet. Lykke til, krysser fingrene for at den er ufarlig.
 15. Quack

  Sunlily's Kull III

  De vokser altså så himla fort! De er kjempefine
×