Jump to content
Hundesonen.no

Quack

Medlemmer
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Quack last won the day on November 7 2018

Quack had the most liked content!

Community Reputation

121 Excellent

About Quack

 • Rank
  Bekjent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Quack

  Akkurat nå, januar

  Jeg har kjøpt fra godbit1.no, de var raske og billige. Ellers kjøper jeg mat i billigdisken på butikken (det som snart går ut på dato), ting holder seg lenge i fryseren liksom, så tar jeg bare opp det jeg trenger. Ellers får hun rester, jeg lagde vafler på lørdag så det har vært godbiter i helgen, og jeg blander ofte med tørrfôr for å ikke gi for mye mat. Min hund blir fort lei mat, så jeg kan ikke gi rent tørrfôr, men kan godt blande ut med det.
 2. Det skjer med min når hun er sulten. Hvis det er lenge siden hun har spist kaster hun opp gult slim, så vidt jeg vet er det ikke helt uvanlig og heller ikke farlig. Nå får hun mat to eller tre ganger om dagen (morgen, ettermiddag og kveld) og det har ikke skjedd på flere år. Jeg tror jeg kunne samlet måltidene sånn at hun fikk mat morgen og kveld uten at det blir et problem, men hun får mat når vi trener.
 3. Quack

  Svart elghund

  Jeg hadde en kollega med en svart elghund, den var helt fantastisk. Lite lyd, skikkelig leken, kom på innkalling hver gang - jeg tror hun var et unikum. Hun var absolutt en hund jeg kunne tenkt meg. De jeg har møtt ellers har vært trivelige hunder, men ofte preget av å ha eiere/trenere som ikke helt vet hva de gjør, og lite aktivisering.
 4. Quack

  Sunlily's kull IV & V

  Det er alltid gøy å følge kulltrådene dine. Lykke til med valpene!
 5. Quack

  Mage trøbbel

  Jeg ville sett på ingrediensene i Eukanuba, om det kan være det han reagerer på? Jeg fôrer med Mush, kjøper 10 kg av gangen på felleskjøpet, det koster rundt 600 kroner, tror jeg. Jeg ga V&H før, men Mush er mye mer praktisk ettersom jeg slipper å dele opp den femkilos-pølsa. Mush har også mange forskjellige typer fôr med ulike blandinger av kjøtt, så det er enkelt å få flere proteinkilder. Jeg gir også tørrfôr, nå gir jeg Vigor and Sage, som min hund liker godt. Jeg har også gitt Orijen, Acana og Canagan. Jeg har vært fornøyd med alle, jeg byttet på grunn av at dyrebutikken endret på hvilket fôr de tar inn. Jeg tror det er lurt å se på ingrediensene og sammenligne og så kjøpe en liten pose med det fôret du synes ser best ut og se hvordan det går.
 6. Quack

  Akkurat nå, november

  Jeg er stor fan av gaver som kan brukes opp, for eksempel sjokolade eller godbiter til hunden. Begge er noe jeg liker og har bruk for (nåja, lyst på). Jeg synes det er greit å gi bort også, ettersom de aller fleste liker sjokolade, og folk som trener hund bruker ofte mye godbiter
 7. Quack

  Mareritt og skriking om nettene

  Jeg ville også dratt til veterinær, bare for å ta en sjekk. Ellers, hvordan er pusten hans? Hvis det er en fransk bulldog kan det hende at han ikke får puste ordentlig om natta (man puster generelt dårligere når man sover), og blir skremt av det. Jeg har sett flere kortsnutede hunder som våkner av at de ikke får puste. Det kan jo hende at han blir skremt av det?
 8. Quack

  Schæfer hund forskjeller

  Det har mest med linjer å gjøre. Politiet bruker schæfer fra brukslinjer, de er ulik de man finner på utstilling. Det er fine hunder, men de må brukes til noe, det er ikke sofahunder.
 9. Quack

  Trene på å gå pent

  Her er en video om å trene gå pent i bånd, kanskje den har noen gode tips? Ellers, jeg prøvde å bruke metoden der jeg ventet på slakt bånd før vi gikk videre med min, det hadde null effekt. I stedet belønnet jeg for frivillig kontakt og for at hunden selv gikk med slakt bånd. Jeg skiftet retning ofte, hver gang hunden nesten kom til enden av båndet, snudde jeg brått og gikk motsatt vei. Jeg belønnet for at hunden kom til meg, gikk et stykke «feil vei», før jeg snudde og fortsatte den veien vi skulle gå. Dette førte til mye mindre frustrasjon hos oss begge. Dette er enklest med langt bånd, tre til fem meter, for eksempel. Ikke bruk flexiline, da den aldri blir slakk (med mindre stoppen er på). Sist, noe mange ikke er klar over, hunder som går med halsbånd drar noen ganger mer i båndet enn hunder som gå med sele. Dette fordi det er ubehagelig med et stramt bånd rundt halsen, hunden prøver å gå i fra det, noe som fører til mer press på halsen og mer drag. Det kan hjelpe å bytte utstyr for noen hunder, men mest før det blir en vane å dra i båndet.
 10. Quack

  Rasehunder påvirker helsa, ikke blandinger

  Mest clickbait, tror jeg. For det første så man heller ingen helseeffekt hos eiere av miniatyrraser/selskapshunder, det var ingen oversikt over størrelse/aktivitetsnivå hos blandingshundene (det kan hende at hvis man hadde delt blandingshundene i grupper etter aktivitetsnivå eller størrelse, så hadde man sett samme mønster som hos de renrasede), og, kanskje vel så viktig, en renraset hund er ofte dyrere enn en vilkårlig blandingshund (som ikke markedsføres som designhund), altså kan det også ha sammenheng med sosioøkonomisk bakgrunn.
 11. Quack

  Akkurat nå, november

  Jeg har bare dette av min hund med turkis zero dc, men jeg kan ta bedre bilde av den når jeg er ferdig på jobb hvis du vil
 12. Quack

  Tilvenne hunden til bur i voksen alder

  Da jeg hadde valp lærte vi henne å være i bur, vi overtok et bur fra noen som hadde Berner Sennen, det var svært. Jeg anbefaler egentlig å kjøpe et så stort bur som mulig, hunden må ha mulighet for å ligge på flere plasser, og ha plass til vannskål. Et annet alternativ er kanskje å flytte grinda fra kjøkkenet til et annet rom, sånn at hun kan ligge et sted hvor familien ikke går, uten helt å bli stengt bort på et annet rom med døra igjen. Har du sett på crate games av Susan Garrett eller lignende? Hun viser en måte å trene inn det å være i bur på en grei måte. Ellers kan du prøve å gi henne ekstra gode tyggeting (spiserør feks) eller til og med middagen i bur, sånn at hun blir vant til å være der og at det går greit. Problemet kan bli når hun er ferdig med maten og døra er igjen, da kan det være lurt å sitte klar med godbiter (gjerne tørrfôr som du tok ut av middagen), og kaste de inn når hun er rolig, før hun begynner å skrape på døra eller pipe. I begynnelsen bør hun fort få komme ut, og øk gradvis tiden hun er i buret. Vær obs på at hun kan sette fast/ødelegge tenner hvis hun får panikk. Min valp gapte over for mange sprinkler og satte seg fast, hun ble tatt løs av oss med en gang, men det kunne gått veldig galt om vi ikke fulgte med. Onkelen min sin hund fikk panikk i bur, en gang bet han seg ut og knakk tre av hjørnetennene pluss noen andre tenner. Det er veldig viktig at buret er trygt, og jeg går ikke fra hunder i bur lenger. Så lenge dere er hjemme og holder et øye med henne går det nok helt fint
 13. Quack

  Podcast!

  Jeg hadde stappa min innerst i en mappe med ting jeg ikke bruker en gang, og jeg slet veldig med å finne den. Den er lilla, og kan lastes ned fra app store hvis du søker «podcaster»
 14. Quack

  Cavalier king Charles spaniel?

  Jeg kjenner til noen cavalierer, alle har dessverre SM i større eller mindre grad. Oppdretterne har ikke hatt lyst til å høre om det, og i alle fall to av de har søsken som har blitt avlet på. Den ene av de to ble avlivet i ung alder, den andre lever i dag, men er under oppfølging. En tredje jeg kjenner til har helseproblemer som allergi og patellaluksasjon. Cavalieren sliter dessverre med mye når det kommer til helse, jeg ville ikke tatt sjansen på å kjøpe en, spesielt ettersom mange oppdrettere ikke vil innrømme at den har problemer i det hele tatt. Det var favorittrasen min da jeg var liten, men ikke noe jeg kunne tenkt meg i dag.
 15. Quack

  Tog med 4 mnd gammel valp?

  Det går nok helt fint Da jeg hentet min valp i Oslo, bodde jeg i Nord-Norge og tok tog hele veien hjem. Det ble til og med buss for tog et stykke, det var null problem. Det avhenger nok litt av valpen, hvordan type den er, men ta med noe den kan tygge på, alt etter størrelsen kanskje et stoffbur, og tørkepapir i tilfelle ulykker. Spør konduktøren om det er noe sted toget stopper lenger, og gå ut med valpen der. Min hund tisser på kommando, det er veldig greit å ha på reise. Jeg sa konsekvent «ut og tiss» til henne da hun var valp, og belønnet henne for å tisse ute - og la uten å tenke over det kommando på tissing.
×