Gå til innhold
Hundesonen.no

Quack

Medlemmer
 • Innholdsteller

  76
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

59 Excellent

Om Quack

 • Rang
  Nykommer
 1. Hvilken rase er dette?

  En puddel, ser det ut som.
 2. Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Her kan nok jeg også melde meg inn. Håper jeg, i alle fall. I dag har jeg en hund på sju, og kunne egentlig tenkt meg ny valp før hun går bort, men vi får se. Det er mye som skal stemme før man får valp!
 3. Aussien Kendra

  Aussievalper er altså helt nydelige Lykke til med valpen!
 4. Fortell om din valpetid

  Min bet mye da hun var valp. Skikkelig monster Både meg, ledninger og andre ting. Det gikk over på et par måneder, tror jeg. Samme med å bli husren, det tok litt lang tid, det var vinter. Hun syntes det var for kaldt ute, men etter hvert var det sjeldent hun gikk inne. Det tok kanskje en måned? Hun mistet melketennene uten problem, de datt bare ut av seg selv, helt problemfritt. Jeg sjekket jevnlig, i tilfelle noen ikke kom ut av seg selv. Jeg husker faktisk ikke når hun fikk første løpetid, men jeg er rimelig sikker på at hun var rundt åtte måneder. Hun hadde aldri problemer med å være hjemme. Hun kunne ikke brydd seg mindre om at vi dro fra henne, det var helt rart. Jeg var klar for masse hjemme alene-trening, men trengte det ikke. Jeg gikk fra henne og ble gradvis lengre borte, men hun reagerte aldri på det. Lykke til med valpen!
 5. Valpebiting

  Valper biter fra de er yngre enn 8 uker! Jeg ville vært skeptisk til den instruktøren, altså. Valpene begynner å leke når de er ganske små, og da bruker de munnen. Når valpen henger seg fast i buksebeinet, er det fordi det er gøy. Det er jo mest gøy mens du beveger deg, og derfor slutter han når du stopper, selv om absolutt ikke alle valper gjør det! Mange hunder knurrer når de leker, det er helt naturlig. Prøv å belønne valpen for å gå ved siden av deg uten å bite, du bør i alle fall stoppe ham fra å henge seg fast. Det hunden gjør ofte, blir den god på! Jeg brukte tørrfôret til min valp som belønning. Jeg målte opp så mye som hun skulle ha på en dag, og gikk med det i en veske for godbiter. Hver gang hun gjorde noe jeg likte, fikk hun belønning. Jeg ga ikke mat i skål, hun måtte jobbe for alt. Du kan også belønne valpen med leke, men det gjør gjerne at hunden blir mer gira, og da er det vanskeligere for den å ikke henge seg fast i buksebeinet. Mat roer hunden ned. Å avslutte kosen når valpen biter kan være en god måte å få slutt på bitingen, det kommer litt an på individet. Noen synes det er så gøy å leke/bite at konsekvensen av at kosen slutter er for liten. Den kan jo bare begynne å bite igjen etter en liten stund. Det kan også fungere å avlede, altså komme hunden i forkjøpet. Du kan finne frem en av hundens egne leker, og så kan dere leke med den. Eventuelt kan du gi hunden noe å tygge på, og kose mens den holder på med det (hvis han vil kose da, noen vil være alene med «fangsten» sin). Lykke til!
 6. Den store navnetråden

  Jeg har brukt navnesider generelt, for eksempel nameberry.com. Der kan man søke med mange forskjellige kriterier og sånn, men det er jo en engelsk side, det er ikke så mange tradisjonelle norske navn der. Ellers, alt av populærkultur, bøker, musikk, spill og så videre, kan ha mange fine/stilige navn. Noen ord kan også bli fine navn, både norske og utenlandske. Alt er vel egentlig ganske åpenlyse ting, men jeg synes det er gøy å skrive ned når jeg finner fine navn
 7. Den store navnetråden

  Min forrige het Babe Hun var en omplasseringshund, jeg hadde tenkt å gi henne nytt navn, men ble så vant til det at det bare ble sånn. Nå har jeg Gulla, valpen var rød, og det sto mellom Gulla og Lilly fra Harry Potter (siden de har rødt hår), men det ble Gulla til slutt. I framtiden, vel, jeg har ikke klart å bestemme meg for rase en gang... men har mange idéer til navn! Tessa, Calluna, Samson, Thomas, Anker, Sirius, Hoss, Henry, Kvikk, Grei og Bråke, er noen jeg har vurdert. Det kommer nok an på hvordan rase, kjønn og individ det blir når jeg får neste hund. Det kan godt hende det blir noe heeelt annet enn det jeg ser for meg nå
 8. Akkurat nå, september 2018

  DHPPI vaksinerer mot både parvovirus, kennelhoste smittsom leverbetennelse og valpesyken
 9. Mye av det hørtes ut som en typisk unghund Min tispe på sju år, kan bli usikker i møtesituasjoner noen ganger, stort sett når hun er hormonpåvirket i større grad enn vanlig. Hvis han ikke viste tegn på redsel/usikkerhet som liten, går det nok over. At han stresser, piper og er generelt urolig, har nok med alderen å gjøre. Han har mye «fluer i hodet», og trenger mest av alt at du holder tunga rett i munnen og puster med magen til det går over. Det er bra å fortsette å trene, men noen krav må nok senkes nå når det er vanskeligere for ham å tenke klart. Det går nok helt fint, skal du se!
 10. Alternativ til lagotto?

  Her er en gammel tråd om Barbet
 11. Stiv/støl valp etter tur

  Det at valpens foreldre har HD A, betyr dessverre ingenting for valpens del. Det er selvfølgelig viktig å teste for, men det er ingen garanti. For å få et fullstendig bilde, må du se på hele slekten til hunden, og de aller fleste hunder som ikke brukes i avl, blir ikke rønget. HD kan godt føre til stivhet, selv om det ikke er forkalkninger. Det kan være utrolig vanskelig å se på en hund om den har smerter, selv om det kan være skikkelig vondt. Det kan godt hende at valpen er støl etter tur, men etter noen korte turer høres det ut som det kan ligge noe bak.
 12. De hadde en skikkelig dårlig forklaring på det sist denne saken kom opp, her er link. Vilt er ikke lov som kjæledyr, men det er gjort unntak i forhold til pelsdyroppdrett. Reven regnes som vill, selv om den er født i fangenskap. Altså, fordi han oppdretter rev som kjæledyr og ikke pelsdyr, er det ulovlig.
 13. Alternativ til lagotto?

  Ut i fra hva du skriver, kan portugisisk vannhund, mellom- eller storpuddel være riktig for deg? I alle fall portis og storpuddel tisper vil være innenfor størrelsen du kan tenke deg. Portisen har jo bedret seg mentalt, og du kan finne ordentlig fine pudler
 14. Godbitbag.

  Jeg har denne som jeg er veldig fornøyd med. Grei å ha med overalt, og det beste er at man kan ta ut «innerposen» og vaske den for seg, uten resten. Man får med en ekstra pose, så man har tid til å tørke den gamle og den tørker fort. Er to ekstra lommer, en med glidelås og en uten. Er god plass i vesken, jeg har ofte en leke oppi der også. Den jeg har med er pels med to håndtak, den tar ikke så mye plass, altså. Litt vanskelig å få kjøpt nå, dessverre...
 15. Tanker rundt storpuddel

  Min er halvt storpuddel, og jeg kjenner meg igjen i det de andre her skriver. Hun elsker å trene, er supergira, men som Malamuten sier, det er ikke alltid hun får omgjort energien til noe fornuftig. Likevel, hadde jeg vært flinkere til å trene hund da jeg fikk henne, hadde vi nok kunne kommet langt. Hun elsker nesearbeid, og er et naturtalent på spor. Hun trenger ikke så mye aktivitet lenger, hun er sju nå. Vi går tur et par tre ganger hver dag, en halvtime om morgenen og en lengre tur om ettermiddagen/kvelden. Ellers får hun løpe i hagen, og vi trener fire-fem ganger i uken, men hun hadde klart seg uten. De to største problemene med henne, er lyd og hormonproblemer. Hun bjeffer litt hjemme når vi får besøk, og det er helt greit synes jeg, og det blir bedre hvis vi bor et sted der det er mye lyd generelt. Det er verre med bjeffing når hun hører/ser hunder. Da er det nesten uholdbart og selv om vi trener kontinuerlig og det har blitt bedre, er det likevel noe man bør være klar over. Det hadde nok vært bedre om vi bodde et sted hvor det var mer hunder da hun var valp, og vi kunne trent på det da. Hun bjeffer ikke på hunder hvis vi går tur, men hvis vi står stille og det kommer hunder, da blir det mye bjeffing! Også noe vi jobber med. Man merker på henne når hun får løpetid, og det virker som det blir verre med årene. Nå piper hun til og med om natten fordi hun vil ut, men gir seg om hun får beskjed. Hun blir også litt «deprimert» i forbindelse med innbilt svangerskap, som også blir verre og verre. Det er så ille at jeg har vurdert å sterilisere henne flere gang, men har fremdeles flere gode grunner til å ikke gjøre det enn å gjøre det. Ellers er hun en super hund, morsom og smart. Hun knytter seg veldig til de som gir henne mat og tur. Hun har et moderat jaktinstinkt, hun trigger litt på ting som løper, men jeg kan kalle henne inn, og hun glemmer fort at det var noe der. Hun slekter absolutt mye på puddelen, og de er flotte hunder. Man bør absolutt bruke mye tid på håndteringstrening og sånn, men med tanke på at dere har bedlis, blir vel ikke det noe problem.
×