Gå til innhold
Hundesonen.no

Quack

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Quack

 • Rang
  Nykommer
 1. Hunder kan bli mer stressa og intense hvis du overser den når du kommer hjem, de er sosiale dyr og å bli oversett etter at du har «forlatt» hunden er en stor påkjenning. Du bør hilse på hunden når du kommer hjem, uten å gjøre et stort nummer av det. Ikke bruk mye stemme og store bevegelser, men vær rolig. Det kan hjelpe å gjøre hunden vant til at døren åpnes og lukkes, uten at det kommer noen. Dere kan prøve å gå ut en liten stund og komme tilbake, igjen uten å gjøre et stort nummer av det.
 2. Kjæresten liker ikke hunder

  Jeg ville kjøpt valpen. For meg er hund kjempeviktig, det er den største interessen jeg har. Å leve uten hund ville, for meg, vært skikkelig ille. Det høres sikkert rart ut for ikke-hundemennesker, men det får så være. Alle har sine interesser som de ville fått et dårligere liv uten. Jeg var i et forhold med en som hele tiden satte sine behov først, og han var typen til å nekte meg å få (ny) hund. Man må jo egentlig bare se på fordeler og ulemper, hvor viktig er hund for deg? Hvor viktig er typen? Det kan jo faktisk hende at han stiller et ultimatum, og da må du vite hvor du står. Du skal ikke behøve å gi slipp på noe som er skikkelig viktig for deg fordi han «ikke synes det passer», eller sånn. Du er like viktig som han, og er hund viktig for deg, bør han respektere det. Selvfølgelig, hadde han vært allergisk eller skikkelig redd for hunder, hadde det jo stilt seg annerledes, men det høres jo bare ut som at han er redd for at du skal bruke noe av tiden din på noe annet enn han, og det står du jo fritt til å gjøre. Kjøp valpen, og kos deg med den!
 3. Råfôring - hvorfor?

  Vet ikke om du trenger flere svar/tanker, men jeg svarer likevel Hunden min har alltid hatt dårlig matlyst. Det vil si, da hun var liten valp og sammen med kullsøsknene sine spiste hun masse, (hun veide nesten et kilo mer enn den mest tyngste) men hun spiste nesten ikke hos oss. Ved å lage godbitsøk og lignende spiste hun litt, men langt fra nok. Vi prøvde alle mulige forskjellige typer tørrfor, men dyrebutikken der jeg bor hadde et forholdsvis lite sortiment. Hun var så tynn at dyrlegen anbefalte å steke kjøttdeig og ha det på maten hennes hver dag. Det funket jo, og hun kom opp i vekt, men hun likte fremdeles ikke tørrfor i det hele tatt, og det var et problem for min del. Da jeg fant V&H tenkte jeg egentlig bare å bruke det som tilleggsfor, men nå forer jeg hovedsakelig på det, og hun elsker maten sin! Hun har aldri spist maten sin så fort som etter at vi byttet, nå maser hun faktisk for å få mat, og jeg måtte faktisk trappe ned på hvor mye mat hun får, fordi hun la på seg litt mye. Nå er hun i god form. I tiden før forbyttet hadde hun en skade og måtte gå på antibiotika i en lengre periode. Tre forskjellige dyrleger trodde hun hadde en infeksjon og hun gikk på fire forskjellige typer antibiotika på fire måneder. Som en konsekvens av det fikk hun sopp både i labbene og rundt munnen. Vi behandlet med sjampo og antiklø-salve og wipes, men hun ble ikke bra. Fra vi byttet for ble hun raskt bedre. Jeg vet ikke om det er en sammenheng, egentlig, men når hunden får for med mye korn/ris/mais, vil det jo være mye den ikke kan fordøye/bryte ned. Alt hunden ikke kan nytte seg av, kan både bakterier og sopp utnytte, og det er jo ikke bra. Jeg har også sett en bedring i hundens pels og allmenntilstand etter byttet, jeg tror absolutt at råforing er bedre for hunden.
 4. Jeg tror valpen er sjefen i forholdet..

  Det handler nok ikke om at valpen er sjefen, eller at du er en dårlig sjef. Valpen er liten, og den vil leke. Det å henge i buksebeina dine er kjempegøy! Valpen vet ikke at det ikke er lov, heller, det er noe vi må lære den. Det beste er enten å ignorere eller å avverge. Noen hunder bryr seg ikke om at du ignorerer dem, de blir bare mer gira av det. Da er det bedre å avverge. Hvis du vet at hunden kommer til å bite i buksa di, vær frampå og finn fram en leke den har lov til å leke med, og lek litt med hunden. Går den etter buksa tar du bort leken og går fra hunden. Hvis du ikke kan gå fra den, kan du ha på sele og bånd inne som du setter fast i et bordbein, sofaen eller lignende, alt etter størrelsen på hunden. Den skal ikke stå sånn lenge! Et halvt minutt er nok. Etterhvert vil hunden koble sammen at å leke med hundeleke = gøy, men å bite deg i buksa = superkjedelig. Hvis hunden allerede har bitt deg i buksa og det ikke funker å gå fra den/binde den fast, må du prøve å stoppe den. Du kan lære den en kontaktlyd (navnet dens for eksempel) der du belønner når hunden tar kontakt. Når den biter i buksa (eller helst før den kommer så langt) lager du kontaktlyden, og hvis hunden tar kontakt med deg, belønn! Gjør det til en liten treningsøkt sånn at hunden glemmer hva den egentlig hadde planer om, og både får brukt hodet litt og hatt det gøy med deg. Du kan også lære inn «nei», men det er ikke å si nei til hunden som er viktig. Det som er viktig er hva du gjør etter at du har sagt nei. Hunden lærer ingenting av nei, men hvis du for eksempel får den til å sitte og se på deg i stedet, vil den lære seg det i stedet for å bite i buksebeina. Det beste er å trene inn noe som er uforenelig med å bite i buksa, som å sitte i ro og se på deg, i stedet og gjøre det superkult. Gjør hunden det du vil - belønn med lek eller mat som er like kult som å henge i beina dine. Det er ikke lett å ha valp bestandig, men resultatet av god trening er verdt det. Lykke til!
 5. Eloksert, det svarte belegget på metallet, ja Veldig rart at det blanke båndet farger av... Men det er gnissingen sin skyld, ja. Metallet er nok behandlet på noe vis selv om det er blankt og det kan føre til at det farger av med friksjon.
 6. Jeg har hatt både sele og kobbel fra Hurtta, og begge farget av... Det var pelsen til hunden som ble svart, da, ikke selen. Etter det har jeg sluttet å kjøpe utstyr med eloksert metall, det farger stort sett alltid av. Jobber som industrimontør nå og jobber med mye eloksert aliminium og det skal nesten ingenting til for å skrape det av. Det ser kult ut, men er ikke alltid så praktisk
 7. Dette er jo alltid en utrolig vanskelig avgjørelse, man vil jo gjøre det som er best for hunden, men hvordan kan man vite hva det er? Jeg tror dere må se an hunden, har han det bra sånn som det er nå? Det høres ut som han er skikkelig redd, og det vil jo være vanskelig å hjelpe han uten godbiter, men det kan jo hende dere kan bruke tørrfôret til trening. Det er jo mat han uansett må få i seg i løpet av en dag. Uansett hvordan man ser på det er det å ha en redd hund vanskelig, og ikke gøy for noen. Jeg håper dere finner en løsning som funker for dere og hunden. Lykke til!
 8. Det er utrolig hvor mye den rasen du blander med puddel har å si... Min puddelblanding er overhodet ikke sånn, men hun er jo selvfølgelig ikke en «Copperdog» med stamtavle, må vite
 9. Det er jo uansett et betydelig problem med dyrevelferd her? Med tanke på at klubben må sette ut ny fugl hvert år og den ikke blir jaktet på, må det jo være mye fugl som dør hver vinter, og det er ikke greit. Vi kan ikke sette ut dyr i naturen for at de skal sulte eller fryse i hjel.
 10. Er det mulig at det er en bakteriell infeksjon? Immunforsvaret blir jo svekket av kortison (noe hunden har gått på lenge?) og infeksjoner kan i alle fall oppføre seg sånn på mennesker. Det at det ble sånn etter antibiotikakuren kan handle om at den ikke traff helt
×