Gå til innhold
Hundesonen.no

Stjerneskinn

Medlemmer
 • Innholdsteller

  169
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

164 Excellent

Om Stjerneskinn

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Pinscher

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Stjerneskinn

  Valpegjengen 2019

  Jeg vet om flere hannhunder med navnet Pax, ikke et helt uvanlig navn på hanner, så du må regne med at de fleste forbinder det med hannkjønnavn hvertfall. Jeg liker selv navn som ikke er sukkersøte, så kanskje noe i denne gaten kunne vært noe (noen er unisex): Alexis, Cleo(etter Cleopatra), Callie, Reagan, Iben, Taran, Mie, Chloe, Zoe, Bjørk, Erle, Runa, Sage, Skylar (😍), Blair, Indigo, Phoenix, Quinn.
 2. Stjerneskinn

  Å gå fra 1 til 2 hunder - erfaringer, råd og tips?

  Gitt at de faktisk kan være sammen alene, det er jo ingen selvfølge eller sikkert at det er lurt, hvertfall ikke når det er to hanner og/eller stor str.forskjell. Personlig hadde jeg ikke tatt sjansen når det er snakk om timevis uten oppsyn (hvertfall ikke med unge hunder av samme kjønn og som ikke har bodd sammen svært lenge). Jeg har selv en mellomstor og må helt klart passe veldig mye mer på når han leker med store og voldsomme hunder. Mye forksjell hadde jeg personlig aldri orket da det rett og slett er mye mer krevende å skulle passe på hele tiden, men slikt er jo noe man må kjenne på selv, men kan være en fordel å passe/omgås stor og vilter unghund en del sammen med sin hund først for å få et ordentlig inntrykk om man ikke har det fra før av.
 3. Stjerneskinn

  Aska, schæferhund :)

  Kondolerer så mye. Jeg vet dessverre så godt selv hvordan det er å miste sin aller beste venn og næreste familiemedlem (slik var det hvertfall for meg). Selv om det var kort er jeg overbevist om at det var et godt liv på måten du skriver om henne, trøst deg med at du ga henne det. ❤️
 4. Stjerneskinn

  Å gå fra 1 til 2 hunder - erfaringer, råd og tips?

  Noen tanker jeg har rundt det: Vanskeligere å få pass, vanskeligere å ha hundene med seg rundt og på besøk (kanskje mye dårlig samvittighet for at man er nødt til å etterlate en eller begge mer hjemme), mer krefter og mer å holde styr på på båndturer, viktig å ha ca samme str for å unngå å hele tiden måtte passe på at ingen blir skadet under lek/uhell, leier man er det ofte veldig vanskelig med èn hund - 2 altså betydelig mer problematisk, dobbelt opp av utgifter (må kanskje ha større bil etc og). Får man to hunder som hauser hverandre opp negativt, får vidt forskjellig aktivitetsbehov eller ikke går overens/ikke alltid gjør det, blir det selvsagt betydelig mer utfordrende. Får man derimot to som har mye glede av hverandre, kan alt jo være verdt det. Husk også at det ikke akkurat er mange uker du har mulighet til å bære rundt på en dalmisvalp eller tilsvarende str (antar jeg, kan jo hende du er veldig sterk).
 5. Non-Stops potesokker er jo klassiske. Anbefaler de langdistansesokkene på vinteren (vanntette og beskytter mot kulde selv om de ikke er tykke), og de billige, tynne variantene er kanskje greie til sommerbruk, men tynne sokker tåler jo ikke allverden før de slites ut.
 6. Stjerneskinn

  Knukket jeksel...

  Kylling- og fiskebein er det mykeste og passer dermed selv de minste hunder (generelt). Ellers er ribbein til yngre/mindre dyr fint, samt haler etc. Alle bein hunden enkelt klarer å få i seg, er spiselig for akkurat den hunden (skal ikke bli liggende å bare skrape i en evighet uten å få av biter). Vektbærende bein av større dyr, ink fra str lam, skal ikke gis uansett str på hunden. Og aldri varmebehandlede bein, samt pass på at hunden tygger og ikke bare sluker.
 7. Stjerneskinn

  Knukket jeksel...

  Veterinær asap, og aldri mer margbein, dette er ikke egnet å gi hunder.
 8. @Caelyn Hurtta, modellen heter Active (så tror jeg Dazzle er helt lik bare i andre farger).
 9. Stjerneskinn

  B vitamin

  Hvorfor må hun det, hva inneholder fôret som du ikke selv evt kan tilsette? La til: Uansett kan du med fordel gi noe laksefilet (u. salt) i tillegg til hovedmaten, omega-3 er også viktig for leddene. Litt daglig i den vanlige maten, eller som et eget måltid etpar-3 ganger i uken f.eks (med tilvenning det sistnevnte).
 10. Stjerneskinn

  B vitamin

  @chili Hunder er konstruert kjøttetere, jeg mener bare det jeg skrev, inkluder mye fisk/kjøtt/innmat/egg i hundens kost, rått uten tilsetninger er det beste for de. 😊 Ønsker man det enkelt, bruk Vom og Hundemat (ferdigkomponert råfôr i blokk/klosser/pølser/boller), gjerne da variant med laks. Enten kun råfôr, eller da i kombinasjon med annen hundemat.
 11. Stjerneskinn

  B vitamin

  Istedenfor tilskudd anbefaler jeg å inkludere mye naturlige, animalske kilder i hundens kost som fisk, rødt kjøtt, innmat og egg.
 12. Stjerneskinn

  Varmedekken. Nødvendig?

  Enig med Malamuten. Man bruker ikke dekken bare fordi hunden fryser, men for å forebygge plager i muskler og ledd. Ville definitivt brukt et vindtett og lett fôret dekken kalde dager med vind, som dekker godt over lårene (viktig muskelgruppe), samt hatt varmt dekken så fort hunden evt er i ro i kulden (viktigere å ha på ved sakte gåturer enn ved turer med mer tempo og).
 13. Stjerneskinn

  Vi ønsker oss en lillebror, men hvem da?

  Synes absolutt at du skal sjekke ut whippet altså. Har i likhet med simira ikke inntrykk av at whippeten generelt fryser noe lettere enn DSG, begge må jo kles opp når der er kaldt.
 14. Stjerneskinn

  Vi ønsker oss en lillebror, men hvem da?

  Jeg redigerte bort setningen om avskrekkende aktive etter at jeg kom på at du hadde vurdert bl.a jaktcocker og jaktlab, da er jo disse «barnemat» i forhold, ink DSG, ift hva de krever av aktivisering. Det sa jeg heller ikke, de skal absolutt ha jaktinstinkt, spesielt på småvilt (som alle andre raser opprinnelig avlet som rottefangere). 😊
 15. Stjerneskinn

  Vi ønsker oss en lillebror, men hvem da?

  Hva med whippet? Hunder som er glade i tur og aktivisering, men som har god avknapp, lite bråk (både i form av lyd og med andre hunder), men kan dog være problematiske å ha løse pga jaktinstinkt. Kan sjekke ut manchester terrier også om det ikke er gjort. Nok hakket mer krevende enn whippet, men regnes for å være en av de mykeste terrierene (men fortsatt en terrier). Eller selvsagt brasiliansk terrier som likner DSG utseendemessig.
×