Jump to content
Hundesonen.no

Stjerneskinn

Medlemmer
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Stjerneskinn last won the day on September 13 2019

Stjerneskinn had the most liked content!

Community Reputation

218 Excellent

About Stjerneskinn

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Pinscher

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stjerneskinn

  Akkurat nå mars

  Er det fullestendig innafor lovverket å selge valper med kontrakt på at hunden skal gå i avl? (Altså ingen fôravtale, og full valpepris.)
 2. Stjerneskinn

  Tispe kaster opp all tørrfôr

  Er det ikke enkelt å bare fôre med VOM/annet rått, alternativt boksemat, da? Så er jo problemet løst. Tviler på at det er noe galt med hunden når hunden fordøyer alt annet helt uproblematisk. Tørrfôr inneholder mye ingredienser og er hardt bearbeidet, det kan være grunnen, selv om det selvsagt er litt snedig oppførsel, er det jo et eller annet i det/bearbeidelsen av det som hunden ikke tåler bra.
 3. Stjerneskinn

  Antibiotika og løping

  Har aldri hørt noe om restriksjon på det i seg selv, men det er jo en grunn for at man går på/gir det (infeksjon i en eller annen form), så det kan jo dermed være en fordel å ikke overanstrenge kroppen for mye. Dersom hunden på egenhånd herjer i hagen etc, kan jeg dog ikke se noe galt i det, så lenge hunden ikke virker unormalt utslitt etter det eller at det er andre grunner til at hunden burde holdes rolig (sting som kan gå opp etc etc).
 4. Stjerneskinn

  "Lille Fluff" aka Tiffy (Löwchen)

  Så utrolig søt hun er. 💕 Det blikket får meg til å få litt lyst på havanais igjen (vet hun ikke er en slik en, men likner bare veldig).
 5. Stjerneskinn

  Tursele og tilpasning

  Bruker kun y-sele som der nedre spissen av «V»-en skal treffe brystbeinet på hunden, strammere enn det vil hunden fort begynne å harke med en gang det dras og det treffer da det bløte vevet som lett tar skade. I en sele hunden skal trekke i (og ikke bare en sjelden gang trekker fremover ved noe ekstra spennende på tur), er det viktigere at y-fronten sitter perfekt slik at den ikke sklir noe bak over skuldrene igjen. Ellers for vanlige turseler tenker jeg heller bittelitt romslig enn litt for stram igrunn.
 6. Stjerneskinn

  Storpuddel eller Pinscher?

  Den typiske SPen er happy-go-lucky, svært lettmotivert og førerorientert, mykere i væremåten, mer gledesbjeffing. Pinscheren har mer likhetstrekk med flere type urhunder, de har svært mye av alle følelser inkludert temperament - når de er glade viser de det med hele seg, og samme når de er lei seg/kjeder seg (sutring/piping), mer selvstendig tenkere. Begge rasene er (litt over snittet?) intelligente, de begge fortjener aktive hjem, knytter ser svært til familien sin/de de blir godt kjent med, de er kjent for å ikke være spesielt interessert i fremmede folk, men jeg kjenner noen SPer som er direkte redde, slik skal jo ingen rase være, så ville vektlagt det spesielt med den rasen i valg av oppdretter/slekt. 😊 Ellers stemmer mye av det som er skrevet tidligere her. Man kan nå langt med pinscheren i grenene du beskriver, men veien dit er enklere med en puddel.
 7. Stjerneskinn

  Rimelig allergivennlig fôr?

  Om and er er alternativ (som ikke er testet med dårlig respons tidligere) og tørrfôr er greia, synes jeg dette ser allright ut: https://www.musti.no/nutrima-health-digestion-hundemat?42458 Ellers har jo jeg mest tro på råfôr, VOM har rene proteinkilder man kan teste ut som er vitaminserte, som da and.
 8. Stjerneskinn

  Prikker på magen!

  Ser ut som døde hårsekker/tilstoppede talgkjertler, veldig vanlig at hårraser har en del av dette på områder med lite behåring, som under magen etc.
 9. Stjerneskinn

  Kles"kode"

  Jeg tenker lilla/blå kan få de lyse tanmarkeringene til å bli fremhevet noe om det er ønskelig.
 10. Stjerneskinn

  stille gårdshund

  De fleste av kriteriene dine synes jeg lener mot berner, leonberger, evt pyreneer og grande (de to sistnevnte har jeg dog liten kjennskap til, og granden vil naturlig nok fryse lettere enn de andre rasene). Som nevnt ovenfor må du velge litt her, de rasene som er veldig førerorienterte og dermed lettlærte, er ikke de som er selvstendige og som dermed vil trives med å være så mye ute alene.
 11. Stjerneskinn

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Kommer an på hvor ille det er på det tidspunktet, er hunden dårlig i magen uten å ofte måtte på do og ellers i helt fin form, eller flyr hunden ut hele tiden og/eller har redusert allmenntilstand. Ved det sistnevnte mener jeg ikke det er forsvarlig å la hunden være lenge alene, så da hadde jeg enten tatt meg fri (eller min samboer), eller fått fikset hundepass.
 12. Stjerneskinn

  Store kanner med shampoo

  Veldig fornøyd med det til både havanaishår og pinscherpels. 😊 Minus er at den ikke skal brukes i ansiktet (som de fleste andre shampooer), så der må man bruke tearfree parfymefri babyshampoo etc i tillegg om man også skal bruke såpe der, og den holder ikke veldig lenge på varmt baderomsgulv uten å ristes etc etter egen erfaring, burde nok helst opppbevares kjøligere om den ikke brukes innen et halvår el.
 13. Stjerneskinn

  Tygg/snacks 🦴

  @Piglet Det kommer jo helt an på mengden man gir. Jeg gir også rått tygg, men det regner jeg som sagt som en del av maten, og det blir gitt som et måltid her, men når jeg gir tørket tygg anser jeg ikke det som mat, selv om jeg muligens minsker andelen fôr litt den dagen det gis. Noe som ernæringsmessig er helt unødvendig (men ikke nødvendigvis usunt av den grunn), er altså det jeg vil frem til her. 😊 _ Selv gir jeg Provit oksemuskel en gang ukentlig, innimellom veksler jeg med Provit svinerull. (Har også god erfaring med tørrfisk fra hundemix.no, men samboeren tåler ikke lukten så har sluttet med det, selv om det for meg var helt overkommelig ift all annen tørrfisk jeg har vært borti. 🤭)
 14. Stjerneskinn

  Tygg/snacks 🦴

  Hvor ofte gir du hunden din noe tyggesnacks, og hva pleier du å gi? 😊 (Ikke inkludret rått, da det i mine øyne er mat og ikke «snacks utenom»).
 15. Stjerneskinn

  Control unleashed kurs i Oslo

  Sånn ja, det er det det samme, Hund i fokus og Nina, står om det på siden deres hundifokus.no.
×