Jump to content
Hundesonen.no

Hannah

Medlemmer
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Hannah

 1. Hannah

  GPS/Tracker

  Hei, er det noen som har prøvd og kan anbefale noen GPS/trackere til hund? Tenker ikke slike hundepeilere til flere tusen kroner og som er beregnet til jakt. Er på utkikk etter noe som kan spore hunden om den skulle stikke av, eller for å se hvor den er hvis man er ute og går tur i marka. Pluss hvis den i tillegg er vanntett. Har sett litt på tractive, men noen sier den ikke er så presis. Så derfor hadde jeg lyst å høre litt erfaringer før jeg eventuelt investerer i en.
 2. Som tittelen sier, hvilken krok foretrekker dere? Og er det noen spesiell grunn til det?
 3. Hannah

  Dansk dogweb?

  Hei, i Norge har jo NKK hundedatabase hvor man kan skrive inn navn eller registreringsnummer for å se på ulike hunders stamtavle, helse, prøver etc. Hunden min kom fra Danmark så vi måtte registrere han over til NKK, men da står det jo ingen opplysninger om foreldre eller kullsøskenene hans, da de er registert i DKK. Finnes det da noen dansk hundedatabase slik at man kan sjekke slekta? Synes det hadde vært spennende å for eksempel følge med på resultater og helse til søsknene hans.
 4. Hannah

  Dansk dogweb?

  Vet du hvor mye man må betale?
 5. Hei, på en utstilling fikk vi på kritikken at hunden vår hadde svak mellomhånd. Er dette noe vi kan gjøre noe med, og trene opp? Hvis ja, hvordan? Eller er dette noe medfødt?
 6. Hannah

  Tilbudstips: hunderelatert 🛍️

  20% på alt til hund og hundefører på hooks.no Gjelder t.o.m. 6.juli https://www.hooks.no/kampanje/20-hund-hundeforerklar-20-v31-no?utm_source=Voyado&utm_medium=email&utm_campaign=200703 V31 Påminnelse 20% hund %26 hundförare NO&vtid=nRz7qkcYyEyNv6uSAQANgg&instock=true
 7. Hannah

  Stor keramikkskål

  Vet ikke hvor mange liter du ønsker at skålene skal romme, men her er noen forslag: 1,9 L https://www.zoopermarked.no/hunter-lund-hundeskaal-4016739684158 2,25 L (foreløpig utsolgt, men du kan sikkert høre når de får skålene inn på lager igjen) https://www.musti.no/keramikkskal-hvitbla?59685 2,3 L https://m.petsexpert.no/products/13661-trixie-ceramic-bowl-creamblue 2,6 L (Samme skål på alle linkene under, bare ulike nettsider som selger dem) https://m.petsexpert.no/products/45561-trixie-eat-on-feet-ceramic-bowl-set https://buddy.no/butikk/hund/hundenshjem/hundens-spiseplass/skaler/trixie-keramikkskaler-til-hund-i-stativ-eat-on-feet-bowl-set/ https://www.zoopermarked.no/trixie-eat-on-feet-keramikkskaaler-4011905246437 https://www.dyrekassen.no/trixie-eat-on-feet-skaalsett?sku=103465
 8. Hannah

  Sykkelkurv

  Har dessverre ikke erfaring med sykkelkurv til hund, men tenker det kanskje er best å ha kurven fremme på styret, slik at man kan ha mer kontakt med hunden og lettere se til hvordan hun har det. Ser det også finnes kurver i flettet tre, plastikk og tøy, med og uten netting. Tenker her i alle fall at med netting, så er det mer sikkerhet, slik at hun plutselig ikke hopper ut. Men finnes vel også uten der man kan feste selen i kurven for å forhindre det.
 9. Hei, nettopp kjøpt ny kløv fra seleverkstedet i str S (65cm), og lurte på om noen kunne fortelle meg om den sitter riktig på, med tanke på størrelse og lengde. Vurderte å kjøpe en i str M (71cm) da han ligger mellom disse størrelsene (han er ca. 68cm), men ble str. S Lurer på om den er for kort, og at jeg heller burde returnere den i en str. M? Skal kløven være over eller under albuene?
 10. Hannah

  Sitter kløven riktig?

  Kløven sitter litt over albuene, så det er vel bra, men hvorfor skal den ikke være over egentlig?🤔 Trodde den skulle være på høyde med albuene eller over, men er ingen ekspert her😅
 11. Hva bruker dere mot flått? Og synes dere det fungerer? Er det noen produkter dere synes var helt bortkastet å kjøpe? Tenker på spray, halsbånd, tabletter, ultrasignaler etc.
 12. Hei, til dere som flyr en del med hund, hvilket flybur bruker dere (merke), og er dere fornøyd? Tenker på kvalitet, slitasje/skader, håndtak, hjul, låser etc. Til nå har jeg fått et inntrykk av at Atlas og Vari kennel er gode bur? Hvilken hund har dere og hvilken størrelse på buret? Har dere noen anbefalinger til flybur, eller noen type bur vi bør styre unna? (Har en samojed med mankehøyde på ca. 55cm). Er det noen ulemper om flyburet er for stort til hunden? Tenker hvis man står mellom to størrelser. (Har ikke mulighet til å prøve flybur i butikk). På forhånd, takk for hjelp!☺️
 13. Hannah

  Pelsstell

  Litt overflødig børsting går fint, men når jeg virkelig skal børste underulla og ned med huden så er det ikke så gøy lenger. Ikke fordi det lugger eller gjør vondt, tror det mest er fordi han ikke liker å ligge/sitte/stå så lenge i ro mest jeg prøver å komme godt ned i pelsen. Han prøver alle måter å unnslippe på, så det blir vanskelig å børste når han beveger seg så mye. Dette etter lang tur og for eksempel godbitsøk så han skal være litt sliten. Så spørsmålet er, burde jeg bare holde ham fast, selv når han ikke liker det og prøver å komme seg vekk, og bare børste meg helt ferdig. Eller burde jeg bare børste så lenge han tolererer det og før han går lei, og så avslutte selv når jeg ikke er ferdig med å børste? Spør fordi jeg ble litt usikker om hva som ville være best og hva som kanskje ville forverre situasjonen. Hvis jeg holder ham fast og tvinger ham til å blir børstet, vil han mislike å bli børstet mer da, eller vil han til slutt akseptere det?
 14. Hei, lurte på om noen hadde noen tips eller metoder jeg kan bruke for å trene på at han skal ha hodet «opp» når han står (slik som på det første bildet). Hodet/halsen faller liksom litt ned og «henger» (slik på bilde nummer to) og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få det rakt opp igjen. Hvis jeg holder en godbit over hodet så flytter han hodet etter, men halsen henger liksom framover. Og hvis jeg prøver å holde godbiten under hodet for å liksom prøve å rette ham opp, så rygger han bakover. Noen tips?
 15. Hannah

  Tovet pels?

  Prøver å være flink med pelsstell, og børster samojeden mellom 1-7 ganger i uken. Prøver å børste litt vær dag, men han har nå begynt å få tovet/frynsete pels på brystet og rundt halsen. Og jeg vet ikke hva det kommer av, men hvis jeg skulle gjette ville jeg tro det kan komme av selen? At selen kanskje gnikker fram og tilbake slik at pelsen blir ullete? Noen som kanskje har noen ideer om hvorfor pelsen blir sånn, og ikke minst hva jeg kan gjøre for å hindre det? Å børste gjør det litt bedre, men hjelper egentlig ikke noe særlig. Forhindrer bare floker, men pelsen er fortsatt tovet på et vis, og man kan se det tydelig ved at pelsen på brystet er mer kompakt og at det stikker ut (vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det).
 16. Hei, vant et slikt tøybur på en utstilling for noen få måneder siden, men jeg klarer ikke å forstå hvordan jeg skal slå det sammen. Noen som har et slikt bur og kan forklare meg? Ser jo at den har en slags klips foran og bak, i tillegg til at jeg fikk med reimer for å feste buret i, så det skal jo være mulig å pakke det sammen. Men taket kan jeg jo ikke bøye, helt stivt, og når jeg virkelig presser på taket for å få det sammen er jeg redd den skal knekke.
 17. Hannah

  Championat

  Hei, var inne å bare leste litt på NKK sine championatregler. Ønsket egentlig bare å se hva man kunne bli champion i. Ser at det står noen plasser for eksempel gruppe 1 kan ikke oppnå jakthundchampionat. Forstår jo godt at ikke alle hunder er egnet til alt, men hva man fikk en «uvanlig» hund fra en av gruppene som ikke kan oppnå jaktchampionat. Og så trente dere opp mot det. Dere kan da likevel gå på prøver etc. og få premieringer, bare ikke oppnå championat tittelen? En annen ting jeg la merke til var at for eksempel bare noen hunder var listet under forskjellige campionater, feks vannhundchampionatet. Betyr det at bare de hundene kan oppnå det championatet? Og når det står «gjelder samtlige raser» og «øvrige raser» hva betyr det? Står feks samtlige raser på agility, men ingen spesielle raser listet under, betyr det da at alle hunder kan bli det?
 18. Hannah

  Rallytråden!

  Ahh dumme meg😂 Er så vant med å gå inn på terminliste utstilling når jeg skal melde på til utstillinger, at jeg ikke la merke til at den kanskje kunne ligge under terminliste prøver i stedet😅🤦🏻‍♀️ Takk for hjelp😂👌🏼
 19. Hannah

  Rallytråden!

  Hei, kan godt hende det står en plass her i tråden, men hvordan melder man seg på til rally?🧐 Har aldri prøvd det før, men ser gøy ut, og litt mindre skummelt enn lydighet😅 Når jeg går på terminlistene står det ikke rallylydighet, så jeg lurer på om rally går under lydighet eller agility? Eller melder man seg kanskje på, på en helt annen måte?🤷🏻‍♀️
 20. Noen som har erfaring med kurs via Aktiv Hund eller Tunge hundesenter?
 21. Hei, bare nysgjerrig. Har dere noen problemer/utfordringer i hundeholdet? Må nødvendigvis ikke være noe seriøst, kanskje bare en smart løsning/tjeneste dere kunne tenkt dere å ha i hverdagen. F.eks. mye pels på gulvet? Løsning -> robotstøvsuger. Eller, en løsning til å organisere seler og kobbel? Trenger nødvendigvis ikke være noe som eksisterer i dag. Ønsker bare å høre kreative tanker og ideer.
 22. Hei, har sett litt på refleksvester/dekken nå som det begynner å bli høst og mørkt. Fikk forlag her om et refleksdekken fra Gresshoppa da jeg ønsker mye refleks. Fant dette dekkene som jeg likte godt, men det har (lett) fleece inni. Og siden jeg har en samojed med tykk pels lurer jeg på om det blir for varmt for ham, eller om det går fint. Burde jeg se etter en annen refleks uten fleece? Har sett noen andre refleksvester jeg vurderer, men likte så godt at denne var heldekkende med refleks
 23. Hannah

  Ditt siste kjøp?

  Ah takk, var veldig fin farge på den☺️
 24. Hannah

  Ditt siste kjøp?

  Hvilken sele/merke er det avbildet av på første bilde?
×