Hannah

Medlemmer
 • Innholdsteller

  97
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hannah

 1. Har undersøkt med nærmeste hundeklubb og de har ikke planlagt noe sporkurs. Vet ikke helt hva jeg vil, men tenker hovedsakelig mest for aktivisering, men hvis dette blir noe han liker godt kunne det jo være greit med menneskefert, hvis vi da senere vil gjøre noe større ut av det. Men hvis du går et spor, hvordan vet hunden at det er akkurat det sporet han skal og etter og ikke et annet? Og hvis man legger godbiter i fotsporene vil ikke hunden da tro det er godbiter han leter etter? Forresten, når de går spor, må snuten alltid være i bakken?
 2. Kunne noen kanskje ha fortalt meg litt om spor, hva det går ut på og hvordan man trener? Tenkte jeg skulle starte litt med det da samojeden min virker interessert i å lukte seg frem til ting, i tillegg til at det er god trim for både hjernen og kroppen. Har prøvd å søkt litt opp på nettet om det, men skjønner ikke helt. Det finnes ulike type spor, blodspor, spor der de søker etter en gjenstand? Eller godbiter. Hva er det vanlige å lære hunden å spore, og hvilke andre spor finnes det?
 3. Har egentlig samme problemet her bare at han i tillegg blir stresset og redd. Har ikke egentlig løst det, men han er trygg i bilen, så han får være der. Noen dager kan han også få bli med inn på kontoret når det passer. Da sover han bare under pulten hele dagen. Vi har foreløpig satt alenetrening litt på pause da han blir så stresset, men vi har tenkt å ta det opp igjen om en stund og starte fra scratch. Håper det kommer noen gode tips her.
 4. Er ganske lav iforhold til «standarden» så kanskje x1, men vil jo heller ikke at strikken skal være for svak men tanke på hunden. Så X1 eller x2? Er lav og har ikke så mye vekt, men en sterk hund😅
 5. Ok, noen tips til å få kjøp magebelte?
 6. Jo, har en trekkhund og er innstilt på at han trekker mer enn andre hunder og skal trekke, men blir tungt å gå fellesturer med andre hunder der han bare trekker armene av meg. Vi går en tur før fellesturen der han får gå, snuse og dra litt som han vil i en sele sånn at han ikke er full av energi etter å ha slappet av og sovet, men vi vil jo at han skal kunne gå noenlunde fint uten å trekke på hver tur. Og det var noen på fellesturen som anbefalte oss å kjøpe en slik antitrekksele slik at det skulle bli lettere å gå med ham.
 7. Noen som vet hvor jeg får tak i en antitrekksele med d-ring foran? Helst en som sitter godt på hunden og ikke glir framover, eller ut av posisjon når hunden drar.
 8. Hei, siden noen allerede har startet en slik tråd lurer jeg bare på om stoffburet burde være så stort at hunden kan stå i det? Ser etter et tøybur til samojeden min som vi kan ta med på utstillinger o.l. Han er bare 6/7 måneder nå, men ser etter et stoffbur som kan kan ha når han er ferdig utvokst. Hann samojeden blir rundt 60 cm på det høyeste, så tar utgangspunkt i den høyden. Hvor høyt burde buret være da? Og noen anbefalinger til merke eller nettside man kan få kjøpt det fra?
 9. Hei, ble litt nysgjerrig da jeg kom over denne siden http://www.shannonwolfeherding.com/instinct-tests det er en nettside om gjeting der man kan melde hunden sin på en test for å se om den har gjeterinstinker for så å få et bevis for det, dette er en plass i USA, så spørsmålet er om vi i Norge har noe lignende. Har vi noen slike tester for å teste instinktene til hunden?
 10. Gratulerer med snart ny valp! Vi importerte valp fra Danmark nå i august, men da kom oppdretter med den via fly, så jeg vet ikke hvordan det blir med colorline og kennel. Vi måtte i alle fall igjennom tollen og betale mva, men du kan jo prøve å enten ringe eller sende Mail til Mattilsynet. Det gjorde vi hvis vi når vi var usikker på for eksempel hvilke vaksiner valpen skulle ha (må ha rabiesvaksine), eller hvordan vi skulle gjøre det med toll og så videre. Så det å kontakte dem kan jo være en ide.
 11. Hvordan tømmer man analkjertlene?
 12. Har undersøkt nå, og er ganske sikker på at det er blod, men fra hva? Tok fram tannbørsten for å se om jeg kunne pusse det bort, men det sitter fast. Er redd det kanskje er et brudd i tanna, noen andre forslag? Burde jeg oppsøke veterinær eller vente litt å se om det går bort? Det virker ikke som om han har vondt, men så har nå hunder veldig høy smerteterskel, så det kan jo hende han har vondt, men ikke sier ifra.
 13. Merket at samojeden mitt hadde noe rødt på den ene tanna og prøvde å undersøke det. Vet ikke hva det er, men det er ikke matrester, noe jeg trodde det var. Lurer på om det er blod, men han klarer ikke stå stille lenge nok til at jeg får undersøkt det, men frykter kanskje en knekt tann. Har egentlig ingen anelse så hvis noen vet hva det kan være hadde det vært kjempe fint. Prøvde å ta et bilde, men vanskelig når han ikke står i ro.
 14. Har prøvd å være flink å børste samojeden vår, men tydeligvis ikke godt nok. Han har fått en floke bak hvert øre som jeg ikke får børstet ut. Vet ikke om børsten jeg bruker kanskje er litt dum til slike floker, men floken har liksom blitt til en klump. Hvordan skal jeg få ut floken? Noen tips til andre børster som kanskje kan fjerne slike klumpete floker? Legger til bilde av en ligneden børste som jeg bruker å børste ham med.
 15. Takk for tips, må kanskje skaffe meg en slik flokekutter. Tror jeg først skal prøve det, og hvis ikke det funker får vi vel ty til saksa. Blir jo ikke akkurat bedre om man lar det være.
 16. Takk igjen for svar. Dette hjalp veldig. Har en stund vært usikker om jeg skulle gå på FHS eller bare gjøre ferdig alle studiene først, men et «friår» på fhs høres veldig gøy ut. Så først på disse hundekjøringslinjene, men siden man ikke kunne ta med egen hund ble det uaktuelt for meg. Lille voffsen skal få bli med meg, så når jeg fant denne fhs tenkte jeg at dette kanskje kunne være noe, men som du sier er den veldig ny, og da står det ikke så mye info eller erfaringer fra det på nettet. Og derfor ble jeg litt usikker hva denne fhs egentlig gikk ut på, så svarene dine har gitt meg masse nyttig informasjon. Kommer definitivt til å vudere denne fhs.
 17. Noen som har erfaring med Hardanger Folkehøgskole, hundeliv linjen? Eventuelt andre folkehøyskoler med hunder.
 18. Takk for langt svar, masse bra informasjon😁 Jo, jeg har nok noen flere spørsmål😅 Er det/var det mange søkere på linjen, og hvordan er søknadsprosess? Må du kunne noe fra før av, må du hunden for eksempel være dressert til en viss grad, eller han man være helt grønn? Jobber du utenom FHS? Trenger man å jobbe, eller er det noen som ikke gjør det? På noen FHS får man for eksempel 3 studiepoeng for å delta, får man noen studiepoeng ved å gå på denne FHS? Har ikke sjekket ut så mye priser for FHS, men det du må betale får å gå der, vet du om det er dyrere enn andre fhs, eller er det normalpris? Hvordan er det med lån? Hvor mye får man egentlig fra lånekassen? Er det noe aldersgrense? Hvor gamle er de fleste?🤔
 19. Har lest bloggen din nå, og det virker spennende, men hvordan er en vanlig dag på FHS? Har dere vanlige fag som norsk, engelsk, matte? Eller er det bare hund?🤔 Har egentlig hørt ganske lite om denne hundelinjen (har hørt mest om de med hundekjøring), så det er bare å komme med masse informasjon.🤗 Er det mange som går hundelinjen? Har dere mye fri, hvordan er boforholdene der, pris, utstyr å ha med? Har egentlig mange spørsmål, men kommer ikke på alle akkurat nå😅
 20. Ganske sikker på at det er et vaktsomt bjeff. Ble selv overrasket da samojed ikke er en typisk vakthund, men han bjeffer ikke av glede eller iver, slik når vi leker. For da er bjeffene lyse. Når besøkende kommer blir bjeffene mørke, nesten morske. Han får hilse på dem, men han vil ikke. Han hopper bare unna dem mens han bjeffer. Når han endelig motvillig går bort å hilser roer bjeffingen seg, men det kan ta en stund før han oppsøker dem. Vi presser han ikke til å hilse, hvis han ikke vil, vil han ikke, men da bjeffer han. Han pleier å gjemme seg bak meg når han bjeffer, og han kan også bjeffe slikt på ting som er skummel eller lager lyder (dype bjeff) Har gått på valpekurs med ham, og vi er nesten ukentlig på trening med andre hunder. Da bjeffer han av glede og iver fordi han har lyst å hilse på de andre hundene (lyst bjeff), men han roer seg etterhvert når han har fått hilst på dem. Vet egentlig ikke hvorfor han reagerer slikt på andre mennesker. Vi har ikke hatt noen dårlige episoder.
 21. Har hørt at hvis en hund bjeffer en del kan man lære den å bjeffe på kommando, for så å lære den stille. Da lærer og skjønner hunden hva du vil at den skal gjøre når du sier stille. Hunden vår bjeffer ikke ekstremt, men noen ganger kan han plutselig starte et bjeffeshow, og da hadde det jo vært fint om han skjønte hva stille betyr, men er redd for at hvis jeg oppmuntrer han til å bjeffe på kommando, så får jeg han kanskje ikke til å lære stille. Og da vil han jo prøve å bjeffe for å få godbit, og kanskje bjeffe mer enn før. Spørsmålet er vel egentlig om det er lurt å lære han snakk/stille. Noen andre som var prøvd dette og vet hvor lang tid det tok å lære det inn?
 22. Ja vi forventet han kom til å bjeffe da han er en samojed, og han får jo så klart lov å bjeffe litt når vi leker o.l. Men jeg synes ikke det er greit han han skal få bjeffe på andre folk eller hunder. Det er liksom ikke bare ett bjeff, men mange i et sett, og det blir slitsomt i lengden. Når vi er hjemme og noen kommer på besøk, da bjeffer han skikkelig. Der er et sånt «vaktsomt» bjeff, han prøver liksom å bjeffe dem bort, og han kan holde på i mange minutter før han endelig skjønner at de ikke er farlig. Han roer seg jo til slutt, men gjestene blir nok veldig irriterte da han bjeffer så høyt at man ikke kan snakke sammen.
 23. Ok, takk for svar. Hvordan burde jeg distrahere ham? Noen ganger slutter ham når jeg har godbit, mens andre ganger bryr han seg ikke om jeg har godbit eller leke. Hva annet kan man gjøre for å få oppmerksomheten hans, når han liksom har kommet i en sånn bjeffeboble?
 24. Hvilken rase er det du har?