Hannah

Medlemmer
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hannah

 1. Ja, detter er bare et helt tilfeldig spørsmål, men hvor lar du og hvor lar du ikke hunden tisse? Får hunden din for eksempel tisse på plenen din (hvis du har hage) eller på lyktestolper o.l?
 2. Noen her som går, eller har gått veterinærstudiet? Har lyst å bli veterinær, men lurer litt på hvordan det er å studere til det, så hvis noen som går/ har gått, eller noen med erfaring kunne ha svart på spørsmålene mine hadde jeg satt stor pris på det. - Når bestemte du deg for å bli veterinær? - Hva var snittet for å komme inn da du søkte? - Hvorfor ville du bli veterinær isteden for dyrepleier? - Er det vanskeligere/lettere enn du trodde? - Hvordan bor du? Hus/leilighet/campus? (Hvis du bor/bodde på campus, er hund tillatt?) - Måtte du flytte for å studere? - Mest praktisk eller teoretisk? - Er timene lange? Når starter/slutter dere? - Hva inneholder timene? - Studerer/studerte du i Norge eller utlandet? Kommer sannsynligvis med flere spørsmål, men det var disse jeg kom på akkurat nå. Men gjerne kom med mer informasjon om dette.
 3. Jeg er kanskje litt paranoid nå, men er det farlig å se blodårene til hunden? Ser blodårene til hunden over øynene, er det vanlig? Har bare ikke sett blodårene så synlig før😅
 4. Er det sant at hunder som papillon kan få øynene poppet ut av hodet hvis de for eksempel blir over hisset eller stresset?
 5. Hei, har enda et spørsmål (som om jeg ikke har stilt nok fra før men vet liksom ikke hvor jeg ellers skal få svar fra noen med erfaring og så videre, men nå til spørsmålet) Har lest mye om dette, og det er mange forskjellige svar, så jeg blir liksom usikker. Men når valpen/hunden bjeffer, skal man ignorere den og så belønne når den blir stille, prøve å distrahere den, si nei eller lignende, eller "touche" den for å få den stille? Vet også at hunden har forskjellig bjeff, oppmerksomhet, varsling, lekent og så videre. Skal man bruke forskjellige metoder på de ulike bjeffene, eller samme metode? Foreløpig har jeg bare ignorert, men så har folk kommentert hvorfor jeg gjør det. Jeg burde jo si "Nei!" med en gang for å stanse han, hvis ikke vil det bare bli verre. Burde jeg kjefte på ham? Lærer han bedre av det enn å bli ignorert? En annen ting er, hvordan hører man forskjell på bjeffene. For eksempel oppmerksomhet og redd-bjeff? All tips tas imot med et stort takk
 6. Tror valpen min har blitt en mobber Det eneste han vil når han leker med andre hunder er å ri dem. De andre hundene vil leke sisten eller ha dra kamper, men det eneste han bryr seg om er hvordan han skal komme på dem. Er dette bare en fase? Noe hormonelt? Hver gang han har gjort det har jeg bare fjernet han, men med en gang jeg slipper taket i ham så er han tilbake og prøver på nytt. Kan jo alltids bare holde ham unna, men vil jo at han skal lære seg å leke med andre hunder uten å ri dem. Noen tips til hva jeg kan gjøre?
 7. Takk for svar alle sammen
 8. Hvor mye tåler en valp? Tenker fra lek til turer og så videre. De sier jo at man må være forsiktig med valpen, siden skjelettet vokser, men hvordan kan man skade valpens skjelett? (Ikke at jeg hadde tenkt å skade valpen, langt ifra, tenkte det ville være greit å vite slik at man kan være obs på det)
 9. Samojedvalpen vår på 4 mnd er livredd føneren/blåseren, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å få ham til å godta den. Han hyler og klynker hvis jeg skrur den på, og prøver å løpe unna. Hvis han ikke har lenke på så løper han å gjemmer seg. Det er forferdelig å se og høre på ham, men det er nesten nødvendig å bruke den etter han for eksempel har badet og er gjennomvåt. Har ikke fått tørket ham helt med den ennå. Vi prøvde den etter en tur i regnet og det var da vi oppdaget av han var redd den. Vi blåste bare såvidt på ham, og han friket helt ut. Noen som vet hvordan vi kan gå frem slik at han kan like å bli blåst på?
 10. Hei, gjorde det @Belgerpia sa, han ble redd først, bjeffet og sprellet som bare det. Ble beskymret først for at jeg bare hadde gjort det verre siden han ikke roet seg, men så tenkte jeg at jeg i alle fall ikke kunne stoppe nå som han var helt bajas, jeg måtte vente til han roet seg, og han gjorde det. Noen minutter senere roet han seg, og godtok at jeg fønet han. Nå går det helt greit å føne han. Han prøver så klart å rømme, men når han innser at det ikke går, setter han seg bare ned, så takk for tipset. Nå som det problemet er løst, så har vi dusjen. Han er like redd dusjen, og vannet som føneren. Han kan gå inn i dusjen, men med en gang vannet kommer litt på, bjeffer han som en gal. Burde jeg gjøre det samme, "tvinge" han til å dusje, eller blir det annerledes nå som det er vann? Burde jeg heller ta en gradvis tilvenning?
 11. Nå lurer jeg bare, men vet noen hva som skjer om valpen får møte andre voksne hunder med dårlig språk, eller hva som skjer hvis valpen leker voldsomt (men ikke aggressiv) med en annen hund, uten at eier sier at det er nok/for mye? Kan valpen ta skade på det?
 12. Er det ikke en sjanse for at han blir enda reddere hvis jeg tvinger han til å bli blåst på? Hva skal jeg eventuel gjøre hvis han ikke roer seg, men hisser seg mer opp?
 13. Har hatt føneren fremme i stua avslått og da bryr han seg ikke. Han kan gå bort til den uten problem, men med en gang jeg slår den på (svakeste styrke) rygger han unna og bjeffer. Ikke bare litt småbjeffing, men konstante høylytte bjeff, og han stopper ikke før jeg slår føneren av. Noen som vet hva jeg må gjøre nå?
 14. Hei, lurte bare på hva dere bruker som godbit under utstilling. Kjøper dere godbiter, (isåfall hvilket merke?) eller lager dere egne godbiter (oppskrift?)?
 15. Litt forvirret nå Valpen vår kom fra Danmark og er registret i DKK. Vi skal omregistrer han til NKK slik at vi kan stille han på valpeutstilling om en drøy måned, men skjønte ikke helt hva NKK mente med: "Fra Danmark: Originalt registreringsbevis sendes NKK pr. post sammen med en kopi av eierbevis utstedt av Dansk Kennel klubb." Da skal vi sende en post til NKK med en kopi av eierbevis og den originale stamtavlen hans? Skal vi ha med noe mer? En lapp med info om at vi vil omregistrere han, eller? Og hvor lang tid tar det?
 16. Åja, takk for svar
 17. Noen som vet hvorfor den originale stamtavlen må være med og ikke en kopi? Eierbeviset er jo en kopi🤔
 18. Takk for svar Ser at hvis man venter til 1. September betaler man bare halve kontigenten, kanskje lurt å vente til da, men samtidig vil jeg liksom få det gjort så fort som mulig. Å så flott. Ble litt beskyttet for oppdretter sa at vi ikke måtte gi ifra oss stamtavlen.
 19. Kanskje dumt spørsmål, mens hvordan medlem jeg meg inn i en klubb, og hvilken? Forresten, får man tilbake stamtavlen?
 20. Lille Koda her på 15 uker flyttet hjem til oss i dag❤️ Han er en skikkelig kosegutt😍
 21. Hei, får snart en samojed valp på 4 mnd. Når kan jeg begynne å sykle med ham? Burde jeg vente til han er fullvokst (rundt 2 år) eller spiller det ingen rolle? Hvis jeg kan sykle med ham før han er 2 år, burde han bare trippe ved siden av, eller kan jeg la ham trekke? Vil jo helst lære ham å trekke på sykkel da han er en samojed og brukshund, men er redd for å "ødelegge" ham. Har hørt at skjelettet eller noe sånt ikke har godt av å la ham trekke for tidlig. Noen som vet?
 22. Ja gjett om🦋
 23. Hei, er ny her i hundesonen og hadde et spørsmål, Får en nydelig samojedvalp i midten av august og har kjøpt inn masse utstyr som bur, sele, leker, mat- og vannskål etc. Men ikke en valpgrind. Er valpegrind noe man trenger og burde ha? Valpen er litt over 15 uker når vi får ham, er han for stor for valpegrind, og hvor lenge er det vanlig at de bruker grind? Noen som kanskje har erfaring med å bruke/ikke bruke valpegrind, fordeler og ulemper?
 24. Ja, oppdretter plukket ut valpen for oss. Hun lar ikke valpekjøperne velge selv. Hun stilte oss mange spørsmål om hva vi ville bruke hunden til, hvordan vi bodde og så videre. Og fra det plukket hun ut en valp hun synes passet oss best. Hun har også fortalt litt om personligheten hans. Hun beskriver ham blant annet som en veldig trygg, behagelig og rolig valp som elsker å kjæle. Vi får også mange bilder og videoer der de trener på å gå i bånd, være i bur, bli håndtert og treffe forskjellige mennesker. Så ser frem til å møte ham i morgen☺️
 25. Takk for svar Vet du kanskje hvorfor hannhunder har lengre pels enn tisper?🤔