Gå til innhold
Hundesonen.no

Hannah

Medlemmer
 • Innholdsteller

  139
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hannah

 1. Sta hund

  Ok, takk for svar. Var bare redd jeg kanskje gjorde det verre med å «tvinge» ham inn😅 Blir forhåpentligvis bedre etterhvert🙈
 2. Sta hund

  Har startet hjemme alene trening på nytt, og det går veldig bra. Han får ikke panikk eller hyler som før, og klarer fint å være alene 1-2 timer, men problemet er ikke lenger at jeg går i fra ham, men å få han inn på rommet han skal være på. Han kan ikke gå fri i huset, for da spiser han opp det han finner, men vi har et rom som er «hundesikkert» han skal være på, men han har liksom skjønt det, og nekter å gå inn dit. Har prøvd å lokke med godbiter. Funket først, men nå har det ingen virkning uansett godbit. Noen tips til hvordan jeg kan få ham til å gå frivillig inn på rommet?
 3. Sta hund

  Har prøvd å sette måltidene der, om ettermiddagene kan han gå inn og spise, men er veldig skeptisk. Om morgenen har han ikke særlig matlyst så han kan godt hoppe over å spise frokost der inne sånn at han slipper å gå inn. Ja, han sover der på natten med meg, men på dagen sperrer jeg av en del slik at han ikke hopper opp i senga (kan finne på å spise teppet og slikt). Jo kan være en mulighet, men er litt redd for hvordan han kommer til å reagere. Vi flyttet tidligere litt på bur og seng, og da fikk han panikk og klarte ikke å være alene, så vi måtte flytte alt tilbake til der det sto, og da roet han seg. Så han er litt var for forandringer, så vi ser helst at han skal være der til vi har fått ham til å akseptere å være borte fra ham lengre enn 1-2 timer. Vil ikke få tilbakefall nå som vi er kommet så langt. Men vi tenker jo at når han er litt eldre og trygg nok på å være hjemme at vi utvider litt og litt området han er på. Fint å høre at vi ikke er alene om det😅 Vi har rutiner, står opp, går en 30 min tur, frokost og så inn på rommet . Han får så klart godbiter å ros «hvis» han går inn frivillig, men nå nekter han. Jeg må ta på ham lenka for å få ham inn, hvis ikke løper han rundt i huset og gjemmer seg. Vil helst ikke bruke makt, men ser ingen annen løsning nå. Rommet står åpent nå slik at han kan gå inn når han vil, og se at det ikke alltid betyr at han må være alene hjemme, men han går fremdeles ikke inn dit. Har prøv å satt meg der inne, men han kan fint bare gå forbi :/ Men vil han ikke da «lære» at å bli bært betyr at han må være alene, og så bli vanskeligere å bære/håndtere senere?
 4. Vet ikke om noen andre har det samme problemet, eller om det er noe som må lastes ned eller oppdateres, men når jeg er inne på forumene, så er det ikke alltid jeg kan se bildet som ligger med innlegget. Noen ganger ser jeg bildet, andre ganger virker det som om det er noe «reklame» over bildet. Vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men jeg kan altså ikke se alle bildene som blir lagt med de forskjellige innleggene. Noen som vet hvorfor, og hvordan jeg kan få fikset det?
 5. Hva bruker man et retriverbånd til? Bruker man det bare som en vanlig lenke, eller er det noe spesielt det skal brukes til?
 6. Ser ikke bildene på forumet

  Åja, takk for svar. Da var det oppklart. Men da er det jo veldig mange som bruker photobucket, for jeg ser dette bildet nesten overalt😥
 7. Den store kosetråden.

  Koda, samojed, 9 måneder elsker kos og klapp. Har alltid elskert å bli klødd, helt siden vi fikk ham Om morgenene og kveldene er han spesielt kosen. Da kan han finne på å hoppe opp i sengen og legge seg oppå deg for å få kos og oppmerksomhet, og hvis han ikke får det kan man i verte fall få en hund i ansiktet. Han kan godt finne på å sette seg på ansiktet ditt hvis han ikke får kos Merkelig hund Første hunden min var blanding av labrador og border collie, men han var ikke veldig begeistret for kos. Litt kos gikk fint, men han var heller av den typen som ville leke hele tiden. Alt for kjedelig å ligge i ro å bli kost med.
 8. Aktiv førstegangshund

  Venninna mi har lyst på hund, og vi har snakket og tenkt på litt forskjellige raser. Akkurat nå er ikke det rette tidspunkter for henne å anskaffe hund, men det er fint å ha noen hunder hun kan vurdere. Hun har aldri hatt hund før, og ønsker en hund som er aktiv. Hun er glad i å være ute i naturen og gå lange turer i skogen og fjellet. Foreløpig vurderer hun ingen hundesporter som for eksempel lydighet eller agility, men en hund som trenger mer fysisk trening enn mentalt. De hundene hun nå har sett på og liker er malamute, samojed og gorden setter. Hun vil helst ha en jakt og trekk hund, og da helst en polarhund med god/tykk pels. Helst medium til store hunder. Vet ikke om man kan ha både jakt og trekkhund som er en polarhund, men hvis hun måtte velge mellom jakt og trekk vil hun helst ha en trekkhund. Hun kan ikke noe om hund (ennå), så kanskje ikke en hund som krever veldig mye. Angående bjeffing og om hunden kan være løs vet jeg ikke helt hva hun tenker eller tolererer, men jeg tror litt bjeffing går fint, men ikke alt for mye. Tror hun vil like at hunden kan være løs i skogen med henne, men jeg tror ikke det er et must, men en bonus. Noen hunderaser dere tror kan passe henne?
 9. Aktiv førstegangshund

  Snakket litt med henne nå. Hun er veldig usikker angående jakthund, om hun skal ha og hva hun skal jakte, men hun er i hvertfall sikker på at hunden må tåle en del kulde og kunne dra på lange turer som kanskje krever en del. Om hunden lager lyd, kan være løs er ikke så viktig, men den må kunna dra og trekke, og som nevnt tidligere trenge mer fysisk en mentalt stimuli. Hun tenker heller ikke på noe i retningen av andre hundesporter spørsmål agility eller lydighet, men en hund som kan være ute og tåle en del. Hvis den i tillegg kan brukes til jakt er det en fordel, men siden hun fortsatt er usikker, kan vi legge jakthund litt til sies. så kan Alaska husky, siberian husky, malamute, grønlandshund, Vorsteh og laikahund være noe for henne?
 10. Noen som vet hvor man får kjøpt sånn sykkelstang for å ha foran sykkelen slik at lina ikke går i hjulet? Og et bra, men billig videokamera man kan ha hjemme for å se hvordan hunden har det. Starter litt hjemmealenetrening på nytt nå, og kan være fint å ha når vi har klart å strukket tiden litt lengere enn minutter.
 11. Aktiv førstegangshund

  Takk for forslag. Skal høre litt mer med henne hva hun mente og tenkte med jakthund, og om hun egentlig trenger det. Hun har i alle fall falt for polarhunder med en del pels. Vet hun har lyst at hunden skal kunne trekke henne (på ski, sykkel), bære kløv og trekke pulk. Og som tåler å være og sove en del ute. Vet det finnes mange raser der ute som kan passe henne bedre enn for eksempel engelsk setter, men hun er litt sta hvis hun først finner noe hun liker, men alt kan endre seg. Hun skal jo ikke få hund nå, så bare kom med noen forlag til raser med gode eksempler på hvorfor de kan passe bedre.
 12. Hvor mange parringer?

  De sier jo at det ikke er bra for tispa og ha for mange kull i året, helst ett tror jeg, men gjelder dette også hannhunden (altså ikke å få kull, men å bli parret med mange tipser i løpet av året😅)
 13. Kjøpe nytt kamera

  Hei, har lyst og kanskje tenkt å kjøpe et sånn speilreflekskamera for å få enda bedre kvalitet på bildene, men er det noen her som har erfaring eller forslag som kan passe meg? Jeg er nybegynner og vil helst ha noe som ikke er for avansert, om kameraet kan snues, ha wifi eller lignende er ikke en must, men så klart en fordel og bonus. Det viktigste er kvaliteten på bilde. Har hørt at selve kamerahuset ikke er så nøye, men selve linsa, noen bra linser der ute? Vet ikke så mye om merker, men Nikon og Canon er vel blant de beste? I alle fall de mest populære merkene. Jeg har hovedsakelig en makspris på rundt 8500kr, men kan nok kanskje strekke meg litt hvis et kamera faller i smak. Noen anbefalinger?
 14. Kjøpe nytt kamera

  Takk for gode råd og anbefalinger, skal sjekke de objektivene ut😄 Nydelige bilder forresten❤️
 15. Kjøpe nytt kamera

  Tusen takk for svar alle sammen:) Nydelig bilde😍 Skal se på de kameraene dere har anbefalt. Tar ikke bilde av noe spesifikt, det kan være naturen, portrett, hund i full fart, egentlig alt mulig, men kanskje mest portrett? For noen år siden var jeg på et slags «kurs» der vi tok dråpebilder og jeg ble vist hvordan lukketid og så videre fungerte, men siden da har jeg ikke vært noe særlig borti kamera, og har dermed glemt alt, men får bare lese meg opp på det igjen. Blir jo så utrolig fine bilder når man får til😁 Det eneste nå er vel at jeg ikke helt skjønner hvilke linser man bruker til hva😅
 16. Spørsmål om utstilling

  Hei, kan ingeting om hundeutstillingen, men har lyst å delta så har lest litt om utstillinger, og da leste jeg at hunden alltid skal være på din venstre side og at du aldri skal være mellom dommeren og hunden. Men hva skal du gjøre hvis du for eksempel skal løpe foran dommeren, altså ikke rett frem og tilbake, men på tvers (hvis du skjønner hva jeg mener). Skal du bytte slik at du har hunden på høyre side når du kommer løpene tilbake, eller lar du hunden bare være på venstre side slik at du havner i mellom dommeren og hunden? Det samme gjelder hvis du skal løpe i en sirkel. Da kommer du jo til slutt mellom dem hvis du ikke bytter hånd, så hva gjelder? Hvilken av disse "reglene" overskrider den andre? Skal du bytte hånd slik at hunden kommer på høyre side, eller lar du hunden bare løpe på venstre side, men kommer da mellom dommer og hund? Takk for svar på forhånd, og beklager hvis dette ble litt rotete eller rart forklart. Visste ikke helt hvordan jeg skulle forklare det.
 17. Spørsmål om utstilling

  Burde man vaske hunden dagen før utstillingen, eller noen måneder tidligere for å la «fettet» danne seg litt i pelsen, eller kommer det ann på rase?
 18. Har sett og lest en del om kickbike, og har selv lyst på en, men koster jo en del. Er det virkelig verdt å kjøpe en kickbike hvis man har sykkel? Hva er forskjellen (utenom at du står og sitter)? Det er nok en del her som har kickbike, så hvorfor valgte dere å kjøpe en kickbike istedenfor en sykkel? Er det lettere?
 19. Når valpen er liten så gir man de jo 3-4 måltider som dagen, og når de blir eldre 2, kanskje 1 måltid om dagen. Hvorfor «minsker» vi antall måltider? (Ikke mengde fôr da)
 20. Hvor mange måltider?

  Takk for svar alle sammen
 21. Kan jakthunder stilles ut?

  I de fleste raser er det jo todelt i avl, enten bruks/jakt eller show, men kan bruks og jakthunden stilles? For eksempel jakt golden eller cocker. De kan jo se litt annerledes ut enn show-varianten. Og hva med bruks-shæfer som har helt annen farge en utstillings-schæferen? I noen raser brukes de til begge deler, og man ser kanskje ikke likte godt hvilke linjer de kommer fra, men tenker liksom på de rasene der avlen er tydeligere todelt. Noen som vet?
 22. Er alle disse (ID søk, spesialsøk og smeller) det samme med ulike navn, eller er det tre forskjellige aktiviteter? Og hvis det er forskjellige aktiviteter, hva er forskjellen mellom dem? Hvis det ikke er forskjell på dem, hvorfor å mange navn på en ting?
 23. Trekksele

  Låner bare denne tråden da den er om trekksele. Men noen bra trekksele til samojed som ikke er så trang i halsen? Har sett litt rundt her på sonen og mange anbefaler seleverksteder, men finnes det noen andre merker/steder som selger bra seler?
 24. Kan jakthunder stilles ut?

  Ååå de var fine😍 Takk for informasjon, interessant det med gener. Når man tenker fort på det ville jeg ha trodd svart var det dominante genet, men så feil kan man ta. Da lærte man noe nytt i dag å
 25. Kan jakthunder stilles ut?

  Åja, har bare ikke sett noe annet enn brun og sort i ringen, min feil
×