Gå til innhold
Hundesonen.no

Ingeborg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Ingeborg

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Blanding
 1. Trene opp redningshund - hva bør man vite?

  Det virker som du har et realistisk forhold til å begynne i NRH, så ta kontakt med ditt dio, dra på noen treninger og se om dette er noe for deg. Ja, det tar tid å få fram en redningshund, det er nok noe av årsaken til at så mange begynner i NRH og slutter igjen før de er godkjent. Lykke til!
 2. God hodelykt

  Mye lys for pengene i denne: https://activestore.no/activeled-2-0
 3. Jeg har hatt flat, labrador og da jeg skulle ha min tredje hund så jeg både på renrasede retrievere og blandinger. Nå har jeg blanding av labrador og puddel. Jeg har ingen illusjoner om at hunder kommer ferdig oppdratt eller at de nødvendigvis bare får de positive egenskapene til rasene de er blandet av. Charlie er en herlig hund med masse gode egenskaper. Vi er nå regodkjent ettersøkningsekvipasje i NRH. Annonsene som er på finn hvor det loves gull og grønne skoger er jeg også imot, men bortsett fra det må folk faktisk få bestemme selv om de kjøper renrasede hunder eller blandinger.
 4. Politiets båndtvang, fritak fra det(?)

  Som Sprettballen skriver, når hundene er på reelt oppdrag og når de er i trening eller det blir gjennomført prøver.
 5. Er hunden vår aggressiv?

  Vanskelig å si hva som er problemet ut fra det du skriver. Jeg ville tatt en tur til noen profesjonelle, Rune Moens hundesenter eller Østlie for eksempel, så får du god oppfølging fra noen som faktisk ser hunden og har masse erfaring.
 6. Har blanding av labrador og puddel. Flott hund, men den røyter som bare det. Noen av dem røyter, og noen røyter ikke. Gå for en røytefri rase hvis det er viktig for deg.
 7. Du skriver du var på kurs for to uker siden. Varte det bare en gang? Det virker som dere trenger jevnlig veiledning. Det vil gjøre det lettere for dere å håndtere det som er vanlig valpeoppførsel, og da vil du også se at det er ikke nødvendig å være redd for valpen. Meld dere på et valpekurs, kos dere med valpetiden og ha is i magen
 8. Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Har blanding av labrador og puddel. Veldig sosial, trygg, lettlært gutt som går godt med både folk og dyr. Lite lyd, røyter hele tiden. Ulempen med blandinger, som noen har nevnt, er at det er vanskelig å vite hva du får. I forhold til dine kriterier kan rasene som er nevnt i tråden være gode. Ta også en titt på flatcoated. Det er fine familiehunder.
 9. Goldendoodle/labradoodle

  Har blanding av labrador og puddel. Flott hund, snill, sosial og trygg, er godkjent redningshund ettersøkning, så søksevnene er også i orden. Retrievere har alltid ligget mitt hjerte nærmest, så jeg så etter retrievere/blanding av retrievere da jeg skulle ha ny hund og endte opp med denne, uten å vite at akkurat denne blandingen er "motehund". Han var da seks måneder og hadde vært i et par barnefamilier hvor han ikke fungerte. Det skal sies at han er kjempefin med unger, andre hunder og alt, men som alle andre hunder trenger han mosjon, trening og trygge rammer. Det jeg tror er noe av problemet er at disse blandingene i noen tilfeller blir fremstilt av oppdrettere som hunder som kommer ferdig oppdratt og som det er omtrent umulig å mislykkes med.
 10. Redningshund - hvilken rase tenker du på da?

  Alle de som er nevnt i tråden er det gode muligheter for å komme fram med. Så må en se på hvilken rase en trives best med. Flatene er gjerne sosiale og trygge med god arbeidsiver, men er en del kreft på dem. Mange jaktlabber i NRH nå, mye motor og gjerne høy søkslyst, men vær obs på mentaliteten. Som noen skrev, den kan være varierende. Mange fine jaktgolden der ute. Blir nok kanskje min neste hund, da jeg liker den myke mentaliteten, motoren og den sosiale siden. Til syvende og sist er det ofte føreren det står på, om en har tid og lyst til å legge ned så mye tid på å få fram en hund.
×