Gå til innhold
Hundesonen.no

Vilje

Moderator
  • Innholdsteller

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

360 Excellent

Om Vilje

  • Rang
    Bekjent

Profile Information

  • Hunderase
    Jaktgolden

Nylige profilbesøk

703 profilvisninger
  1. HD og AD bilder

    Skjønner det, ingen er vel begeistret for det. Men det er strengt tatt betraktelig tryggere med to kortere narkoser, enn at hunden blir liggende veldig lenge i narkose over lenger tid. Prøver å tenke hvilke tilfeller det ville vært aktuelt å gjøre noe annet samtidig, kanskje tannsteinfjerning eller fjerne en overfladisk kul eller lignende, men tenker at du fort er oppe i såpass mye tidsbruk av å gjøre to ting samtidig, at det nok er tryggere å gjøre det delt opp i to etapper.
  2. HD og AD bilder

    Spørs vel litt hva annet den skal, og om veterinæren har god tid. Hender det tar litt tid å få tatt gode HD- og AD-bilder, så de stedene jeg har jobbet setter vi alltid av god tid til det. Og så tas ikke HD- og AD- bilder i narkose, de tas i sedasjon.
  3. Retrieverjakt krever jo ganske god avknapp, så en godt avlet jaktgolden skal absolutt ikke være virrete. Men det er mye hund, og de fortjener å bruke både kropp og hode.
  4. Akkurat nå, februar

    Tok de tannrens samtidig som de kastrerte henne? Hjelpes meg, det strider mot alt som heter god praksis!
  5. Fôr med lav prosent protein.

    Ja, jeg kom frem til samme når jeg slo opp i ernæringsnotatene mine for å dobbeltsjekke, hadde i bakhodet at man ikke kunne sammenligne direkte.
  6. Betaling av paring.

    Samtidig spiller det vel kanskje ikke så stor rolle om valpen blir registrert eller ikke for dette er jo uansett ikke linjer å avle videre på.
  7. Hva fórer du med og hva koster det?

    Oi, det var lite! Jeg fôrer på samme (pluss noe MUSH) og går vel ca en sekk på en måned på en hund på 25 kg. Og nå har han blitt så tynn at jeg måtte bestille en sekk med rc 4300 for å få han litt opp i vekt. Men er kjempefornøyd med Brit Care sånn ellers.
  8. Betaling av paring.

    Jeg har litt problemer med å få tak i historien her. Men forstår jeg det riktig som at du har sendt din tispe til eieren av hannhunden, som så har tatt ansvar for å inseminere din tispe? Hvorfor har du ikke gjort mer research på hannhunden som skulle brukes på din tispe? Som tispeeier er du jo medansvarlig her, og det er jo slettes ikke bra at man bruker aggressive hunder i avl. Ett minimum for å velge en hannhund til å avle på er jo at du har møtt hunden! Edit: er valpen født hjemme hos deg? Og valpeprisen for tibetansk spaniel er da høyere enn 9000 kr?
  9. Fôr med lav prosent protein.

    Hvorfor det? Vet de kan få sharpei-feber og at det kan gå på nyrene osv., men det må vel være de uheldige individene som er rammet?
  10. Fôr med lav prosent protein.

    Men kan man regne proteininnhold i rått på samme måte som i tørrfôr? Hvorfor skal du ha fôr som er lavt i protein? Hvis det er til valpen er det vel mest fornuftig å se etter et greit valpefôr hvis man skal bruke ved siden av vom og hundemat?
  11. Hva er din hunds HD-indeks?

    Golden har indeks. Min har 114, sjekket i stad.
  12. Mild AD på stor hund.

    Ja, jeg er helt enig med deg. Tok bare med sitatet ditt fordi jeg «blandet» meg inn i diskusjonen.
  13. Mild AD på stor hund.

    Dobbeltposter fordi alt annet blir rot på mobil. Det står ikke i diagnosebrevet fra NKK om hunden har OCD, FCP eller UAP.
  14. Mild AD på stor hund.

    Artrose er jo bare det samme beinpåleiring. Noen ganger kan en ortoped se hva som forårsaker artrosene på et røntgenbilde, ofte må man foreta artroskopi for å få oversikt. De fleste hunder med AD har OCD, FCP eller UAP som forårsaker artroser. For eksempel har min hund OCD som ble funnet ved hjelp av artroskopi og hvor man har fjernet løse biter.
×