frk-franzen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om frk-franzen

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Blandingshund & Chinese crested
 1. Det vil nok variere veldig. Jeg har vært borti hunder som girer hverandre voldsomt opp... men mine gjør ikke det Yngste hunden min på halvannet år klarer sjelden å gire opp eldstemor på straks fem år Yngsten bjeffer også når det kommer besøk, men eldste henger seg aldri på. Yngsten og den ene katten derimot - de herjer helt enormt til tider.
 2. Jeg liker best røytefri pels som må stelles Syns det er gøy å klippe og trimme pels, det er også greit og slippe pels overalt. Jeg liker godt Chinese crested, puddel, portis og shih tzu. Pelsen jeg liker minst er nok strihår... det er bare pga preferanser.
 3. Søsteren min sin chihuahua tripper en del rundt på 3 føtter, hun har patellaluksasjon.
 4. Borzoi
 5. Dette med å sette grenser har jeg gjort siden 'dag 1'. Jeg bruker aldri fysisk straff, men hun har lært diverse kommandoer fra hun var liten, type slipp, gå å legg deg osv. Om hun er 'slem' mot katten eller den andre hunden bruker jeg streng stemme om hun ikke hører etter. Jeg tror om man har vært konsekvent med grensesetting fra begynnelsen vil andre eventuelle problemer være lettere å korrigere. Har dere sjekket hunden hos vet? Om han eventuelt kan ha smerter?
 6. Jeg er også alene med hunder Jeg var hjemme med valpen 5 uker (fikk henne i sommerferien). Allierte meg med min søster (som er min nærmeste nabo, vi jobber også på samme sted) og om en av oss hadde tidligere vakt enn den andre så luftet vi og holdt hverandres hunder med selskap til den andre kom hjem Jeg leser flere steder om å starte alene-trening fra dag 1, men som andre sier bør hunden bli trygg og god før man går fra den. Edit: jeg har også barn i skolealder som kommer hjem før meg (de bor her annenhver uke). De får ikke lufte hundene, men da får de i hvertfall selskap
 7. Det høres ut som han trenger mye tydeligere grenser! Jeg trener også positivt, men i 'hverdagen' har jeg strenge krav på de reglene som gjelder.
 8. Urk, jeg er ikke i form om dagen Får tidvis smerter i magen som kun varer en liten stund, med ujevne mellomrom.. har vondt i hode, høneskinn/frysning og klam og svett i ansikt... skjønner ikke helt hva som 'skjer'....... ubehagelig er det i hvertfall !
 9. Hehe ja det skjer nok i ny og ne med de fleste så lenge hun ikke kommer seg helt utav gjør det jo egentlig ingenting....
 10. Fine hundene Jeg ble litt imponert av at du spiste frokost så tidlig når du begynte så seint på jobb, kudos (jeg sover alltid til jeg MÅ stå opp, eller våkner av meg selv.. men så begynner jeg aldri seinere enn ni da)
 11. Jeg bruker også hurtta y-sele Hun er nedklippet nå, men har aldri fått floker av den når pelsen er lengre. Jeg opplever dog at hun får ene labben ut når hun herjer, men hun er "tynn og hengslete", så tror det er derfor. Satser på den sitter som et skudd når hun får en mer normal vekt.
 12. Fant ut i dag at jeg bor i en kommune med sterkt utvidet båndtvang... til mitt forsvar er det ikke så lenge siden jeg fikk hund igjen etter mange år uten. Men fillen ass! Pennyface må være i langline eller lignende uansett, siden hun har selektiv hørsel, men Nuden er jo lydig og dilter i føttene mine uansett... ville sett henne jage så mye som en spurv
 13. Bra at du vurderer andre metoder enn fysisk straff (når hunden gjør noe den er avlet for, altså gjeting) Det er kjent at enkelte bc'er gjeter andre ting når sauer o.l ikke er tilgjengelig. En bc skal ikke gjete "rått & råde" selv om det er en gjeterhund, det er ikke det jeg sier, men jeg mener de må brukes. Kanskje hun ikke får nok fysisk og psykisk trening? Det å slite ut en bc fysisk vil være svært vanskelig. Kanskje hun sliter med å finne roen? Jeg tar utgangspunkt i at dette problemet oppstår innendørs?
 14. Her sier vi baibi og baiken
 15. Off topic, men det er trist! Sånn syns jeg ikke det skal være. Det verste med hele greia syns jeg er at de som avler på disse lyver! De lover ditt og datt og hatt-i-fnatt, men det viser seg jo at mye ikke stemmer, og det er mer et sjangsespill enn med en rase. Samme med min blanding, leste for litt siden i en annonsen at den var godkjent rase i Nederland, og det er ikke sant Ihvertfall ikke til utstilling osv som jeg kan finne. Har møtt en cobberdog som het Nudel, oh my god, den var kjekk asså!