Jump to content
Hundesonen.no

bie

Medlemmer
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

bie last won the day on February 24

bie had the most liked content!

Community Reputation

110 Excellent

About bie

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Ungarsk Vizsla

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bie

  Bløt gane + patella

  Så trist å høre at dere er kommet i denne situasjonen, det er utrolig vanskelig. Hva sier veterinær om prognose for bedring etter ev. operasjoner? Ikke helt det samme, men vi avlivet vår staffordshire bull terrier grunnet albuedysplasi for noen år siden på samme type grunnlag som du beskriver her. Vi kunne prøve å operere albuene hans, men rehabiliteringstiden var på omkring 6 mnd pr bein og det var ingen garanti for at det skulle bli bra. Han var en aktiv hund, elsket å løpe rundt på tur i skogen, drive med agility og ellers være "i farta", så vi bestemte oss for å la han slippe å gå gjennom dette når det likevel ikke var noen garanti for bedring. Nå kjenner jo ikke jeg din hund og vet ikke om det er riktig for dere, vi snakket mye med oppdretter og dyrlegen vår før vi tok denne avgjørelsen og hadde alles støtte for å ta det valget vi tok, det hjalp jo ganske mye, for det er ingen god følelse å bestemme at kjæledyret ens ikke skal leve lengre når man ikke har prøvd "alt" for å fikse det. Lykke til, håper dere finner den beste løsningen for alle.
 2. Jeg tenker umiddelbart at det er en grunn for at de ikke registreres. Avlssperre på en av foreldrene, sykdom av noe slag i linjene som ikke burde avles på el.? Trenger jo selvsagt ikke være noen grunn i det hele tatt, men jeg blir litt mistenkelig når jeg kommer over sånne annonser 🕵️‍♀️
 3. bie

  Spørsmål om retrievere

  Av ren nysgjerrighet: hva slags type slengbemerkninger kommer det fra andre deltakere og oppdrettere? Er det uglesett av de som avler showvariant å dukke opp på utstilling med en jaktvariant?
 4. bie

  Spørsmål om retrievere

  Jeg var i kontakt med flere oppdrettere av jaktlab i vår/sommer og fikk inntrykk av at de dro på utstilling for å få det de "trengte" for å kunne avle på hunden, men ikke noe mer. Alle fikk kommentarer på at de var for lette, hadde for lite masse osv. Så det er vel ikke no gøy å konkurrere om man ikke har sjans mot motstanderne sine, antar jeg? På Facebookgruppen "Norske Jaktlabradorer" ble det nettop postet et spørsmål ganske likt dette, ser det er flere som har svart der (ser nå at det kanskje var du som postet spørsmålet i gruppa! hehe)
 5. bie

  Akkurat nå februar

  Henger meg på dere som ikke er spesielt fan av valpetiden. Vi er midt i den nå og jeg GLEDER meg til han er voksen og faktisk kan være en fungerende hund i hverdagen 😄 Søt da.
 6. bie

  Akkurat nå februar

  Ullfrotté fra Aclima. Har genser og stilongs, bor i det hele vintern Tykt og nydelig varmt. Edit: muligens ikke så rimelig. Men har hatt mitt i snart 10 år nå, så i lengden er det jo rimelig
 7. Fikk tips om noen turfolk på instagram var flittige brukere av både Non-stop Ly og Jervehiet til sine hunder, så jeg sendte de en melding og spurte hvilken de foretrakk. De svarte at jervehiet med innerpose fungerte best ute, men at Non-stop sin fungerte fint om de skulle ha hundene inne i teltet med seg. Jeg bestilte Non-stop sin men returnerte igjen, så har ikke prøvd den på tur. Str L ble for liten til hunden vi hadde og jeg synes den virket veldig tynn. Fjellsport har de mener jeg og har gratis retur om du vil kikke på de 😃 Ville heller klippet og sydd til en gammel/billig menneskesovepose (eller kjøpt jervehiet med innerpose i ull fra canelana f.eks) 🙂 Edit: og siden det er til whippet vil jeg tro den blir for kald i de temperaturene du skisserer (basert på den ene whippeten jeg kjenner)
 8. bie

  Få kontakt med oppdrettere

  Min oppfatning er at det er mye vanskeligere å komme i kontakt med oppdrettere nå i koronatiden. Når jeg har kontaktet oppdrettere tidligere har jeg stort sett opplevd å få svar fra alle. Jeg sendte for et par måneder siden mailer til omtrent seks oppdrettere jeg anså som aktuelle og fikk svar fra to og begge oppga at grunnen til at de svarte meg er fordi jeg kjenner hunder som kommer fra oppdretteren. De har rett og slett så stor pågang at de ikke rekker å svare alle og de jeg fikk svar av sa at de i denne perioden utelukkende solgte valper til folk de hadde solgt til før, eller noen tidligere valpekjøpere kunne gå gode for, fordi det var mange impulskjøp av valper om dagen. Nå vet jeg ikke om det er like stor pågang fortsatt, men det kan jo være noe av grunnen. Dette var labrador forresten. Lykke til videre med valpekjøp 🙂
 9. Men problemet er vel at om NKK og raseklubbene hadde vært flinkere til å sette anbefalt salgspris ville de gode oppdretterne rettet seg etter dette og derfor få dårligere betalt for valpene sine, mens de som er useriøse i utgangspunktet vil fortsette med de høye prisene (og de vil få solgt uansett fordi det er svært stor etterspørsel etter valper om dagen). Jeg er absolutt ikke uenig med deg, det er jo bare å ta seg en tur på Finn og scrolle litt for å se at det er mange useriøse "oppdrettere" som har blitt lokket til å sette kull på hunden sin i disse tider fordi det er gode penger å tjene.
 10. Det er såpass stor etterspørsel etter valper nå at jeg tror man får solgt til nesten hvilken som helst pris. Valpemarkedet følger nok tilbud/etterspørsels-modellen som andre varer, så ikke overrasket over at man pumper opp prisene nå om dagen nei. Kanskje det får folk til å tenke over en ekstra gang om de virkelig vil ha en hund 🙈
 11. bie

  Wrigglebutts - kull1

  For noen gullunger! Jeg elsker navnet Pizza Or Death 😄
 12. bie

  Wrigglebutts - kull1

  Obelix 😍 så himla søt!!
 13. bie

  Trix

  Så søt og så liten 😍 Hvor gammel er hun?
 14. bie

  Wrigglebutts - kull1

  For noen herlige småpølser! 😍 Det blir noen sukkersøte uker fremover i denne tråden! 😄
 15. bie

  Wrigglebutts - kull1

  Gratulerer så mye ❤️ Jeg synes det er så hyggelig at de bor i et basseng!!
×