Jump to content
Hundesonen.no

netpuppy

Medlemmer
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Excellent

About netpuppy

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Schipperke

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Helt ærlig fordi jeg blir stresset av tanken på en en så stor valp/unghund sammen med så små barn. Et slag med halen kan sende en ettåring flygende, liksom 😅. For ikke å snakke om at vi måtte kjøpt minibuss eller noe, de er jo større enn barnevogna omtrent! Ser ikke bort fra at det blir Ulvehund en gang, men det blir nok ikke nå.
 2. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Tusen takk for mange gode svar! Samboer har eeegentlig lyst på en Irsk Ulvehund så det er mulig jeg har en litt forskjøvet skala i forhold til hva jeg regner som medium og stor hund. 🙈 Da har vi kommet frem til 4 som vi tror kunne passet oss veldig bra: Finsk Lapphund, Shetland Sheepdog, Puddel og Lagotto Romagnolo. Og her står vi litt fast 😄. Vi går frem og tilbake over hvilken av de vi liker best da vi føler alle har de egenskapene vi ser etter. Er det noen som har noen tanker om disse fire?
 3. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  😂 Har litt erfaring der ja!
 4. netpuppy

  En rase med stor personlighet

  Jeg følte at du beskrev en Schipperke her helt til du nevnte at du ikke ønsket bjeffing... Det er mulig å trene det noenlunde bort, iallefall gneldringen, varsle vil nok en Schipperke alltid gjøre. Vi bodde ihvertfall i mange år i leilighet med vår uten problemer, men vi la også ned arbeidet for det. Ellers er det en liten hund med stooor personlighet, førerorientert, lærevillig, kvikk, spretten og frisk.
 5. netpuppy

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Takk for gode svar! Jeg kjenner bare til en Engelsk Springer Spaniel og det er kanskje den kjedeligste hunden jeg har møtt... Nå kan det jo hende at akkurat den hunden har usedvanlig lite personlighet og at det ikke er representativt for rasen, det er liksom den eneste jeg har møtt, men jeg er litt usikker på om det er den rette typen hund for oss. Finsk Lapphund og Collie hørtes veldig aktuelle ut! Det høres ut som den kan ha veldig nært den kombinasjonen av egenskaper vi er ute etter. Hadde vært fint å høre mer om den om noen har erfaring.
 6. Hei! Vi mistet hunden vår for en tid tilbake og har så smått begynt å tenke på en ny. Men så var det det med rase da... Vi vil nok absolutt ha en Schipperke igjen, men de kan jo være litt krevende, spesielt som unghunder (tenk Jack Russel Terrier med gjeteregenskaper), så vi lurer på om vi skulle ventet med en ny til barna er litt større (4 mnd og 2,5 år). Men vi har veldig lyst på hund og ønsker gjerne at barna skal få vokse opp sammen med hund, så da lurer jeg på om noen har tips om et alternativ til oss. Jeg vil også legge til at vi ønsker en veloppdragen, lydig hund som får det den trenger av mosjon og mentaltrening. Vi kunne nok kunnet hatt mange raser om vi bare lot det skure og gå, men det er helt uaktuelt for oss. Størrelse: Liten (ikke miniatyr) til medium. Lynne: Mild, intelligent, familiekjær, grei med små barn. Gjerne stor personlighet. Pels: Ønsker helst ikke en som lukter veldig (regner med dere forstår hva jeg mener 🙈) og røyter ned huset konstant. Stormrøytere og klipperaser er bra. Ikke for mye pelsstell, men regelmessig børst og klipp går bra. Bruksområder: Først og fremst familiehund og turkamerat. Har gode turmuligheter i nærområdet og familie som liker å låne hund med på tur så vil få en del mosjon, men plutselig har vi noen dager det er vanskelig å komme seg ut lengre enn en tisserunde så vi trenger en rase som kan få lite mosjon noen dager uten større problem. Vil også stille ut. Ønsker ikke: Rase med mye helseproblemer, store utfordringer som samkjønnsaggresjon, nervøsitet osv. Oppstår det det problemer jobber vi med det som trengs, men ønsker i utgangspunktet et enklest mulig hundehold. Raser vi har sett på: Soft Coated Wheaten Terrier. Vet ikke så mye om de, men de virker som ganske milde og fine hunder. Mynder. I utgangspunktet Whippet. Eneste minuset er trenbarhet og at de ikke kan gå løs. Puddel. Samboer er ikke så begeistret for disse da han har møtt litt ymse når det gjelder personlighet og lynne. Jeg har et godt inntrykk av rasen. Dansk- Svensk Gårdshund. Litt skeptisk på grunn av det jeg oppfatter som store variasjoner innad i rasen. Har møtt noen herlige individ og noen... Ikke fullt så herlige. Mellompinscher. Har aldri møtt en, faktisk. Bare lest om. Noen som har en formening om denne kunne passet? Samboer har også nevnt Tervueren, Groenendal og Dobermann, men jeg ser for meg at disse vil være minst like krevende som en Schipperke. Sikkert mer på grunn av størrelsen. Noen tanker? Håper noen har noen gode tips for vi er ganske rådville 😅
 7. netpuppy

  Alternativ til lagotto?

  Har du sett på Irsk Vannhund? Jeg har ikke noen erfaring med de selv, så du må nesten undersøke om de passer til kriteriene dine, men jeg så noen som la ut et bilde av noen på en side og de var kjempefine! Vet de ikke er så veldig vanlige så tenkte jeg skulle nevne i tilfelle du ikke hadde hørt om de og det kunne være noe å se på 😊.
 8. Men hva er forskjellen på dette og pelsdyroppdrett? Sånn fra myndighetene sin side?
 9. netpuppy

  World dog show 2018

  Tusen takk! 😃
 10. Det var vel den samme som tidligere hadde bitt ett barn i ansiktet? Men omplasseres skulle den!
 11. netpuppy

  World dog show 2018

  Blir det sendt noe sted så man kan følge med uten å reise dit?
 12. netpuppy

  Tjekkoslovakisk ulvehund

  Hvis det som står her stemmer, og jeg har ingen grunn til å tro det motsatte, er det jo helt hårreisende! Rett og slett skammelig
 13. netpuppy

  Akkurat nå juni

  Sånn er Draco også. Når vi er hjemme får han helt åndenød bare noen går forbi ute, mens når han han er alene ligger han bare på soverommet og hviler og får ikke med seg noenting. Er bare verdt å passe hus når flokken er hjemme tydeligvis
 14. netpuppy

  Akkurat nå juni

  Usj!
 15. netpuppy

  Akkurat nå juni

  Kommer i morgen
×