Gå til innhold
Hundesonen.no

netpuppy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

40 Excellent

Om netpuppy

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Schipperke
 1. Tjekkoslovakisk ulvehund

  Hvis det som står her stemmer, og jeg har ingen grunn til å tro det motsatte, er det jo helt hårreisende! Rett og slett skammelig
 2. Akkurat nå juni

  Sånn er Draco også. Når vi er hjemme får han helt åndenød bare noen går forbi ute, mens når han han er alene ligger han bare på soverommet og hviler og får ikke med seg noenting. Er bare verdt å passe hus når flokken er hjemme tydeligvis
 3. Akkurat nå juni

  Usj!
 4. Akkurat nå juni

  Kommer i morgen
 5. Hundesonens snaphjørne!

  Det er lenge til, men jeg kunne gjerne tenkt meg å hatt den siste lørdagen i juli. Da skal vi nemlig på rasetreff
 6. Hvor vanlig er din hunderase der hvor du bor?

  Schipperker er jo uvanlige i Norge generelt og de fleste bor på motsatt side av landet fra oss. Vet om 4 stk her i Bergen, men de bor på andre siden av byn så ser de bare på utstilling. Har hørt rykter om at det skal være en rett i nærheten her jeg bor, men jeg har ikke sett den selv om jeg har gått med øynene på stilk Om vi møter en Schipperke må jeg ta kontakt og hilse på og vite hvem det er og hvor de kommer fra Akkurat som de som kjenner rasen bare MÅ stoppe oss og spørre "ER det en Schipperke!?", om de ser oss.
 7. Hei! Jeg lurer på om noen har sett dette før eller vet hva det kan være. For litt over en uke siden fjernet jeg en flått fra rett under det ene øyet til hunden min. Jeg sjekket flåtten etterpå og føler meg ganske sikker på at jeg fikk med alt av bein og hode, I ettertid har han fått en hårløs kul der flåtten satt og jeg aner ikke hva det kan være. Det ser i grunnen mest ut som en talgklump, men syns det er litt pussig at det skulle komme akkurat der akkurat nå uten å ha sammenheng med flåtten.. Han har altså hatt den sammenhengende siden flåtten ble fjernet. Området er ikke rødt, virker ikke betent eller som at det klør, gjør vondt eller plager ham på noen måte og almenntilstanden er helt som normalt - hvis ikke hadde jeg ringt veterinær med en gang. Det gjør jeg kanskje fortsatt, men hadde vært interesant å høre deres erfaringer først.
 8. Ja, og hadde jeg hatt mer erfaring, og vært flinkere, med hund på det tidspunktet så hadde det nok gått helt fint. Men det var jeg ikke, så det ble et vanskelig hinder for oss å komme over senere. Så ble det mye trening og han kom seg såpass at det gikk greit, men var likevel såpass ubehagelig for ham at det ikke er noe jeg gidder å fortsette med. Var bare et råd jeg fikk etter at skaden var skjedd som jeg skulle ønske jeg hadde fått før, visste ikke at det var så på jordet Kommer nok likevel til å følge det selv med neste hund bare sånn i tilfelle. Og positiv holdning (og trening) er en selvfølge! Det skal være gøy! Spesielt for hunden.
 9. Om du har liten hund: Aldri få vaksiner eller noe annet vondt mens den står oppå bordet hos veterinær. Veterinæren bommet med en sprøyte når min var liten og det var nok veldig, veldig vondt, for han generaliserte det til bordet på utstilling og var livredd hver gang dommeren kom for å ta på ham. Han er generelt en uredd og tøff hund (og har aldri vist seg redd i ringen eller å bli tatt på på bakken), men fikk en skikkelig hang up på bordet. Fikk trent det av ham til en viss grad og kan godt hende det hadde gått helt fint med en mer erfaren eier (min første hund så var ganske grønn), men jeg hadde ikke tatt sjansen igjen og har hørt rådet fra andre også, selvsagt etter at skaden først var skjedd. Er grunnen til at Draco nå er pensjonert fra utstilling etter oppnådd tittel, noe som er litt trist for jeg syns utstilling er kjempegøy! Ellers enig med Wildlife sine punkt. Hadde også øvd på å løpe fint ved siden av deg i slakt bånd, jeg syns hunder viser seg bedre da, når de får vise bevegelser fritt, men det har jeg skjønt er en smaksak.
 10. Hundesonen på Snapchat

  Så gøy! Vi kan godt være med
 11. Hund forbudt skilt/klistermerker

  Et kjapt googlesøk ga flere resultater: https://www.google.no/search?q=hund+forbudt+skilt&oq=hund+forbudt+skilt&aqs=chrome..69i57.12070j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 12. Kjøp av sjelden rase

  Bare for å få være en liten motvekt her så er det ikke gitt at bare fordi en rase er sjelden så betyr det at de er dårlige mentalt og/eller fysisk. Jeg har selv en relativt sjelden rase som er i det store og hele veldig friske med god mentalitet. Det kan vi nok på mange måter takke engasjerte og fornuftige ildsjeler for og jeg har ingen problem med å skjønne at dersom det hadde vært færre av de kunne rasen fort utviklet seg i feil retning (jmf. Unaiten). Det sagt, fins det opdrettere innen rasen jeg ikke ville tatt i med ildtang engang.. Men det gjelder heldigvis et lite mindretall. Det fine med å velge hund fra en liten rase er at rasemiljøet gjerne er veldig engasjert og imøtekommende. Det har aldri vært sure miner når jeg har møtt andre Schipperker på utstilling slik du av og til hører om større raser (typ, "ånei, enda en konkurrent"), alle er bare kjempeglade for å få møte en Schipperke til og spør og graver og hjelper hverandre.
 13. Budsjett og sparing!

  Nå har jeg også fått YNAB! Foruten å få orden på økonomien tror jeg også jeg har tjent meg opp noen plusspoeng hos samboeren min da han er den som liker å budsjettere, mens jeg har vært heller motvillig. Nå YNAB-er vi sammen og det er faktisk ganske gøy Men, jeg lurte på, hvor mye budsjetterer dere andre for i gaver? Tenker julegaver og bursdagsgaver gjennom året.. Vi regnet på det og så at vi gjerne lå på rundt 9.000,- i året, noe som gjør at vi må budsjettere med 1.000,- i mnd siden vi begynner i April.. Men det virker så sykt mye! Hva ligger dere andre på?
 14. Har kokt kraft på en kyllingskrott og ser at der er masse deilig kjøtt jeg kan plukke av og bruke som godbiter. Problemet er at det har kokt sammen med løk i flere timer.. Er det giftig eller kan jeg bruke det? Hunden står bare å sikler her..
 15. Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Regner med det er snakk om 2 timer per tur, ja, som gir 4-6 timer tur i uken. To timer tur til sammen per uke blir nok ganske lite.
×