puddellover

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,160
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av puddellover

 1. Den samme opplever vi med Kita og avdøde Linda, som begge er/var stor grå puddel. Så mange like fakter at det noen ganger føles som om vi har fått tilbake litt av Linda❤️ De har jo noen felles slektninger i stamtavlen, men ikke mange og nærme nok.
 2. Min siste forelskelse, mellompuddelen Alba. Hun er en drøm som har gått i oppfyllelse, og allerede nå vet jeg at hun er en hund av typen "once in a lifetime" Alba deleies med kennel Imagecopy, og vil bli å se i utstillingsringen de neste årene. Ut over det har jeg et håp om at hun kan bli godkjent terapihund.
 3. Alba nærmer seg 6 måneder og 7 kg med stormskritt. Fortsatt helt perfekt, og utrolig festlig! Hun har mistet alle valpetenner uten noen problemer, og fått nye. Alle gleder seg over det! Fra hun kom har bitingen vært ganske ekstrem (sammenliknet med tidligere valper som knapt har bittt). Hun kunne finne på å ta et nafs av kinnet om hun satt i sofaen ved siden av meg uten at jeg gjorde noe spesielt annet enn å lese avis! Nå hilser hun ved å bite forsiktig (noen ganger litt vel ivrig da) på hånda og hyle, så bitingen er nok en del av kose/gledesritualene hennes, og har sikkert vært det hele tiden Jeg jobber turnus, og har ofte fri på dagtid. På dagene med dårlig vær har vi gått en kort tur før vi har tatt turen på storsenteret. Målet for turen er selvfølgelig dyrebutikken (og å oppleve det som er på veien dit). Hun er rett og slett rå på å ta heis, og det passer veldig bra med tanke på fremtid som besøkshund/terapihund. Ellers er vi i gang med grunnkurs på antrozoologisenteret, og så fort et kurs passer med jobb blir det besøkshundkurs. Det har blitt mange turer med og uten Kita. De har det så gøy sammen! Og jeg synes det er så deilig å ha mål for dagene med turer på gamle og nye steder. Blitt mange runder med vask og tørk, men det er heldigvis ikke verre enn at det kan være ganske hyggelig! Vakreste lille voffen❤️
 4. Alba har hele tiden vært flink til å tisse ute, men hun drikker godt med vann (virker å være normalt for hennes del), og bør derfor ha en liten rytme på å bli tatt ut for at uhell ikke skal skje. Særlig siden hun ikke sier tydelig i fra om hun må på do. Ellers hadde de forrige pudlene en supergod hundepute som Alba konsekvent tisser på. Synd, for hun hadde elsket å sove på den Men, hun er bare 6 måneder ennå, og skal nok bli husren! Vi hadde en dachs/rottweiler som rakk å bli 1 år før hun ble renslig! Tidligere pudler har alltid blitt renslige etter et tilbakefall rundt 7-8 måneder (sikkert fordi vi har blitt slappe). Ingen har markert inne, men vi har hatt besøk av mellompudler i begge kjønn, som har markert her.
 5. For første gang på mange år har jeg fått omgangssyke, og da av den utrolig smittsomme varianten for både bestemor og mamma ligger rett ut! Heldigvis var det i dag jeg fikk det, for i går startet jeg og Alba på et grunnkurs arrangert av antrozoologisenteret, som virkelig var rett i min gate (vel anvendte penger). Vi har fått noen hjemmelekser som ikke krever allverden av en syk meg, og som kan tilfredsstille Albas behov for gøy på en kjedelig dag! Jeg har bare et problem... jeg er sulten
 6. Om du ikke tar forslaget til @Line om å gi kapsler, så tror jeg de kan bli ganske så skjønne med kortbarbert snute! Da blir de hverken oljete eller våte i skjegget
 7. Linda ble dessverre bare 10 år (kreft), men mammaen hennes er 14 år og i live. Storpuddelen til bestemor føde av alderdom (14 år). De fleste jeg hører om blir 12-14 år, stort sett god alder på de Det er ikke en rase som er kjent for samkjønnsaggresjon, men jeg vet om samkjønnsaggressive pudler og synes mange tisper blir litt bitchy
 8. Ja, absolutt! At pelsen gror ut gir rom for mange forskjellige frisyrer som en kan tilpasse etter årstid og tid en har til å vedlikeholde pelsen Jeg har som du ser, prøvd ut det meste på våre! Av skrellet, så liker jeg aller best denne:
 9. Når jeg barberer beina på hundene tar det lenger tid å få det pent enn om en bare vedlikeholder lengden med "et par" sakseklipp på beina. Se bilder nederst i innlegget Pelsen gror jo ganske raskt, så det blir nok vedlikehold minst annenhver måned som du er vant til fra før Jeg sier ikke at du skal ha hunden i full pels, men jeg lurer på om jeg har misforstått fordi vi muligens har ulike definisjoner på skrellet? Du misforstår hva jeg mener med skrellet, "stram lammeklipp" og full pels. Jeg oppfordrer ikke til å ha hunden i full pels, men å klippe den praktisk pent (men hopper kanskje litt raskt over til fordeler med full pels uten å si noe mer om hva jeg mener med stram lammeklipp) Her er min definisjon på "skrellet", dvs. maskinklipp på beina: Her er min definisjon på "stram lammeklipp", dvs. det du kaller skrellet: Den klippen er den jeg snakker om når jeg mener at hunden skal ha en fasong. Maskinklippet på kroppen, snute, halerot og labber. Saks på hodet, halen og bein. Min desiderte favorittklipp egentlig, full pels er skjønt det også, men denne klippen holder seg pen i mer enn to dager Jeg er med andre ord helt enig i at full pels er upraktisk i skogen! Og en skrellet vs fasong: Til slutt, "full pels": Her er Linda i full pels, ingen praktisk klipp, men en trenger ikke tenke på røyting før utstilling i hvertfall (Bildet er lånt fra oppdretters hjemmeside)
 10. Angående søtsuger det lurt å lese dette. Et mål når en skal gå ned i vekt må jo være å kunne spise mest mulig, og gå sakte nedover.
 11. Det har blitt noen våte dyner😂 Det var heldigvis ikke noe problem for henne å ligge på gulvet da hun kom, hun søker selv gulvet nå dersom hun ligger i senga (hun er en uvanlig varm og selvstendig puddel!).
 12. Alba tisset i en annen del av senga, og la seg igjen der hun opprinnelig lå. Det funket ikke for vår del.
 13. Jeg var ferdigutdannet i fjor (også vernepleier) og veldig glad for at jeg hadde friheten til å skrive når, og hvor jeg ville. Valpeperioden har vært temmelig heftig, særlig i starten der valpis våknet kl. 0300 og 0600, og vi bare måtte sove når hun sov. Ellers må jeg si at det er knall å jobbe turnus og ha hund. De dagene jeg jobber kveld får jeg mye alenetid med Alba på dagtid og kjæresten får alenetiden med henne på kvelden. Heldige er vi også, som har familie som alltid kan passe Alba, så mye at alenetrening er en utfordring å få "rom" til... Kan jo funke helt fint om du har noen som kan passe valpen når det er nødvendig!
 14. Linda er barnebarnet til den hunden du nevner, og tok selv livet av to katter mens hun bodde der. Hun hadde over middels interesse for katter. Hun var derimot en drøm å ha løs ellers, kunne få ferten av rådyr, men hun kom alltid på innkalling. Ellers hadde hun noen lemen og mus på samvittigheten. Det stemmer i hvertfall at det er varierende jaktlyst, den mellompuddelen vi hadde tidligere var også en hobbyjeger, da småfugl (ingen liv tapt) og . Kan prøve, men jeg tror at en del av kunnskapen min heller er basert på personlige opplevelser enn riktig beskrivelse av (stor)puddelen generelt. Selv synes jeg ikke at det holder å kun avle etter puddelklubbens avlskrav, men at de også skal oppfylle anbefalinger, jeg kan vike på enkelte krav i særskilte situasjoner. Om de følger/ikke følger anbefalingene gir i hvertfall meg et inntrykk av oppdrettet. Storpudlene er for store for meg, det blir mye pelsstell ettersom pudler i "kommando" ikke er så pent. Linda var, en 48 cm høy storpuddel, helt perfekt etter min mening. Når en først kjøper puddel, så bør en sikte på å gi den en fasong. Å skrelle den tar utrolig nok lenger tid enn å vedlikeholde en stram lammeklipp. Det fantastiske med en puddel i full pels, er at den alltid vil være klar for utstilling uavhengig av røyting! Baksiden er nettopp at det tar tid med pelsstell, som i dag hvor jeg og Alba gikk en times tur i regnet med påfølgende dusj, børst og føning (må få meg blåser...) i ca. halvannen time etterpå. Vi har i grunn "alltid" hatt en mellom og en stor samtidig, og de utfyller hverandre på en helt super måte (uten at jeg klarer å sette fingeren på det). Og de vi har nå, jeg elsker begge to, herlige og fulle av artige påfunn (som fem måneder gamle valper skal ha), men mellompuddel har kommet for å bli. Størrelse, pelsstell og mentalitet er akkurat sånn jeg liker det.
 15. Valp? Voksen? Hvem?
 16. Kvelden på jobb gikk i en fei, ekstra deilig er det å komme hjem til Alba, som har fått en god tur og er nybadet, fønet og gredd. Hentet 20 kg vom i stad, og den var perfekt tinet til nå. Bestemor med øks og jeg med kjøkkenvekt, ferdig med oppdeling på null komma svisj, og nå kan jeg ta tidligere kvelden enn jeg beregnet, takket være god hjelp❤️ God start på uka
 17. Vel hjemme fra laaang tur, smått og stort er veldig fornøyd 10 000 skritt og slitne hunder, litt mer sims ja. Inne i en periode med simsdilla!
 18. Sovnet litt sent i natt, desto bedre grunn til å stå opp til normal tid med Alba. Utrolig deilig at frosten la seg i natt, psssende vær for hundene (ingen søle, ingen stress). Sååå da venter jeg på at utepuddelen skal bli lei av å fise rundt i hagen, så jeg kan spille litt sims før dagens tur
 19. Vestby, men Pets som fikser dette, finnes på Bekkestua og Østerås også. Jeg kunne bestille 30 pølser for 560 kroner og pølser på 5 kg, men jeg fant ut at jeg skal forsøke meg på blokk først - og eventuelt gå for pølser neste gang dersom jeg ikke orker å dele opp Jeg antar at en kan bestille blokk hos alle som fører vom og hundemat, dersom de har fryseplass til å ta i mot?
 20. Jeg bestilte 20 kg vom til 360 kroner på den lokale dyrebutikken (kjede) i dag. For Alba blir det i underkant av 3 kroner dagen, kan ikke si at det er så galt?
 21. Så heldige barna er😍 Anbefaler forresten å ikke gå for mørkt gulv, et lite mareritt å holde rent😩
 22. Greit å ha i bakhodet med tanke på varig vektnedgang. Mitt mål er null godteri til 15. august. Den er seig, men jeg vet jeg klarer det
 23. MELLOMPUDDEL Str: Middels Aktivitetsbehov: Middels Pelslengde: Krøllete Behov for pelsstell: Stort Allergivennlig: Ja Generell omtale: Mellompuddelen er svært lik storpuddelen, som er "originalen" i puddelfamilien. Felles for alle fargevariantene er at den skal være ensfarget. Frankrike regnes for å være opprinnelseslandet til rasen, men hvordan den ble krysset frem diskuteres den dag i dag. Den har blitt brukt som vannapporterende hund, og ble klippet i den tradisjonelle frisyren med løvemanke og dusker på ben, over nyrene og på halen. Frisyren hadde en praktisk funksjon: Det skulle være lett for hunden å manøvrere i vannet, og kroppen ble beskyttet av pels rund brystkasse, ledd og nyrer mot kulde og gjedder. Rasen var tidligere endel grovere i kroppsbygningen enn i dag. Mellompuddelen er en allsidig hund, som tåler lange turer. Den liker å få bruke hjernen, og er lettlært både i tradisjonell dressur, agility og sirkuskunster. Et av de største fortrinnene med rasen, er at den ikke røyter. Dette gjør at enkelte allergikere likevel kan ha hund i huset. Pelsen må stelles og klippes regelmessig, ellers blir den fort flokete og "overgrodd". Rasestandard: Opprinnelsesland: Frankrike. En puddel er nær kvadratisk bygget og velproporsjonert. Den har et intelligent uttrykk; er våken og aktiv, med elegant og stolt reisning. Elegant hode med rene linjer. Rett neserygg. Snutepartiet er kraftig, elegant, men ikke spisst. Den nedre profil dannes av underkjeven og ikke av overleppens kant. Sort nesebrusk hos sorte, hvite og grå hunder; brun hos brune. Hos aprikosfargede kan fargen variere fra mørk brun til helt sort. Svært lite markert stopp. Øynene skal være plassert i høyde med stoppen og er svakt skråstilte med et livlig uttrykk. De skal være sorte eller meget mørkebrune hos sorte, hvite, grå og aprikosfargede hunder. De kan være mørk ravfargede hos brune. Temmelig lange ører som faller langs kinnene. Ørene er flate og blir bredere nedover. Avrundet i nederkant og dekket av et bølget og svært langt hårlag. Kraftig hals, middels lang og velproporsjonert. Moderat markert manke. Skulderen skal være skråstift og muskuløs. Forbenene er helt rette og parallelle sett forfra, elegante og muskuløse med god benstamme. Brystbenspissen lett fremtredende og er forholdsvis høyt plassert. Brystdybden når til albuen. Kort rygg, harmonisk overlinje. Buk og flanker opptrukket, uten myndepreg. Avrundet, men ikke fallende kryss. Meget muskuløse og sterke lår. Bakbenene parallelle sett bakfra, med velutviklede og godt synlige muskler. Tilstrekkelig vinklede haser. Temmelig små, sluttede poter med kort oval form. Tærne er godt buet, senete og kompakte. De er forsynt med svømmehud og står loddrett på tredeputene som er harde og tykke. Ganske høyt ansatt hale, i linje med lenden. Når hunden er i bevegelse bæres halen skrått oppover. Bevegelsene skal være lette og fjærende, aldri lange og flytende. Ullpuddelens pels skal være rikelig av en struktur som er fin, ullaktig og godt kruset. Den er tykk, godt fyldig, av ensartet lengde og danner regelmessige, velfriserte krøller. Snorpuddelens pels skal være rikelig av en struktur som er fin, ullaktig og tett. Den danner meget karakteristiske snorer som har ensartet lengde. De bør være minst 20 cm lange, jo lengre dess bedre. Tillatte farger for CACIB er sort, hvit, brun, grå, rød og aprikos. Fargene blå, creme og café au lait finnes også men er ikke godkjente for Cert. Mankehøyde: 35 - 45 cm. For å lese FCI-standarden, kan du gå inn på Puddelklubben sine sider: www.puddelklubb.no Størrelseforskjellen mellom (liten)Mellompuddel og Storpuddel.
 24. Så utrolig hyggelig at dere tar dere tid til å kommentere❤️ Jeg er selvfølgelig ikke uenig, helt objektiv😇
 25. Albas første jul❤️ Det skjedde noe pussig med håret til Kita (sølvpuddelen) på bildet, men det får bare være! Bestefar har redigert litt på bildene (forøvrig han som eier Kita med bestemor). Ellers, Alba hadde ingen ønsker for julen, men fikk jammen en dødslekker lanullvagenser av min tante!