Jump to content
Hundesonen.no

Myrsnipp

Medlemmer
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Myrsnipp

 1. Myrsnipp

  Diabetes hos hund

  Hadde en jamthund som fikk diabetes en stund etter hun var drektig. Merket det av at hun fikk grå stær på øynene. Gikk veldig raskt så vi prøvde insulin en stund men det utviklet seg så raskt at det ikke var mulig å operere.. de mente det den grå stæren kunne ha blitt forhindret hvis hun hadd blitt kastrert, men vi oppdaget det dessverre for sent så hun måtte avlives 😭Hvis det er tispe du har ville jeg iallefall hørt med veterinær om kastrering.
 2. Hør med Mattilsynet. Jeg var i kontakt med de ang en klinikk som kastrerte hunder uten medisinsk årsak for en god stund siden, og den infoen ville de gjerne ha.
 3. Myrsnipp

  Hva er dette?

  Dra til en annen veterinær! Kan jo se ut som det har begynt å gå nekrose (celledød) i såret! Dette ville jeg ha utredet hos en dyktig veterinær asap. Jeg synes det er rart at din nåværende veterinær ikke klarer å finne ut av det og heller ikke tar kontakt med en annen dyreklinikk/vetrinærhøyskolen for hjelp!?
 4. Myrsnipp

  Ditt siste kjøp?

  Så fine skjerf! hvor har du kjøpt de?
 5. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Woooow, her tilla du meg mye... jeg reagerte på at det første og eneste som kom fram om lapsk vallhund var at det var mye lyd, selv om TS ikke hadde nevnt noe om lyd. Selvfølgelig må det også komme fram, men at det er det første og eneste som kommer fram og i tillegg i en negativ ladet tone. TS skriver selg at han fikk et dårlig inntrykk? Hva hvis jeg ikke hadde gidda å kommentere? Du skriver jo selv at du tror lapsk hadde passa bra, er det ikke synd om TS da ikke skulle fått en ordentlig mulighet til å vurdere rasen? Konklusjon: jeg reagerte på måten det ble skrevet på.
 6. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Nei det var ikke poenget, og vi blir nok ikke enige, så peace out
 7. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Selvfølgelig spiller det en rolle om hvor det blir nevnt fordi flere av dere argumenterer med "når ts spør om det må man svare på det". Men nå orker jeg ikke å diskutere dette mer, det virker dessverre som mange av dere ikke forstår (eller vil forstå) poenget mitt. Mulig jeg er utrolig dårlig til å forklare og/eller formulere meg. Heldigvis har TS forstått og virker svært fornuftig på rasevalgene sine! Og for atter en gang, nei det var ikke positivt ladet, nei det hjalp ikke TS noen ting annet enn å få et dårlig inntrykk (som han selv har skrevet her tidligere i tråden). Og ja jeg synes det spiller en STOR rolle om man har levd med rasen eller ikke når man skal anbefale/ikke anbefale rase til noen. Og igjen, denne tendensen har jeg sett mye til her inne på dette temaet og jeg syns det er en uting. Selv om man har holdt på med hund i alle herrens år skal det mye til at man har vært borti alle verdens raser og har grunnlag til å anbefale/ikke anbefale en enhver rase til noen. En anbefaling skal være lenger enn en setning etter min mening. Man kan heller snakke ærlig om sin egen rase istedet for å fremme sin egen rase ved å snakke ned andre (sier ikke at dette ble gjort her men har sett det flere ganger på forumet). La folk som faktisk har erfaring om rasen uttale seg, så uttaler man seg selv om sin egen rase. Melding er sendt!
 8. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Er seriøst det den verste typen av lyd? Jeg hadde slitt ekstremt mye mer med bråk hjemme alene, bråk når de hører lyder, bråk når det kommer folk, bråk når de kjeder seg, bråk når vi går på tur.. men det er no bare meg da. Kanskje derfor jeg trengte en utdyping, kunne aldri sett for meg det der som et problem å leve med. Jeg tåler at folk er uenige, men jeg synes det er rart at folk som aldri har levd med rasen mener deres mening veier tyngre enn noen som faktisk har rasen. Forresten spurte/nevnte aldri TS noe om lyd i hovedinnlegget, men det første og eneste som ble nevnt om lapsk var lyd (som en negativ greie) når TS spurte om erfaringer, det reagerte jeg på. Jeg kan sende deg litt info og erfaringer om lapsk litt senere ikveld når jeg har tid til å skrive litt mer!
 9. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Jeg vet godt selv hva jeg har skrevet og ikke. Jeg tror jeg tørr å påstå at jeg har mer erfaring med lapsk enn mange her inne (virker ikke som det er mange som har det her inne, kanskje ikke så rart da det er en liten utbredt rase i Norge). At jeg da på mirakuløst vis har klart å fått to, som jeg mener, har lite lyd er jo helt utrolig. Lapsk er avlet frem som gjetere og er ikke en utpreget varsle rase. Å dermed er det ikke sagt at ingen varsler, det fins nok individ som gjør det, akkurat som i alle andre raser! Selvfølgelig kan TS være sikkelig uheldig å få en lapsk som bjeffer i hytt og pine på alt og ingenting, men det kan også skje ved en annen rase og sannsynligheten er ikke større hos en lapsk da de ikke er avlet for å bråke hele tiden, men når de er på jobb. Derfor bråker de ofte når de er i høy/intensiv aktivitet eller hvis de blir sikkelig høye (som kan skje ved feks utstilling). Det er ikke slik at en lapsk kommer til å gaule hele veien til fjelltoppen eller forstyrre hele kontoret med bråk. Å jo jeg synes går rimelig greit å trene hunder på å ikke bråke i hverdagslige situasjoner. Jeg tror ikke du helt har skjønt poenget mitt, og det er at jeg synes det var rimelig enkelt å definere tre raser som «mye lyd» og dermed gi TS et dårlig inntrykk. Enig i at SH er fine hunder! ser ut som du tok poenget mitt, det ble jeg glad for! enig i at lapske er fine også de har selvfølgelig også sine ulemper, men det har jo alle. Er vel mesta jeg som har framsnakka lapphundene her. Hvis jeg må si det igjen så reagerte jeg på at det var det første og eneste kommentaren som kom når TS spurte om erfaringer, også måten det ble lagt fram på da det ser ut som den som skrev det har rimelig koll på rasen ut ifra hvordan det ble skrevet. Og igjen har TS selv sagt at dette ga han et negativt inntrykk av rasen, og hvem gidder å sjekke opp mer om en rase når du allerede har fått et negativt inntrykk. Må tillegge at jeg kanskje har vært vel ivrig på å diskutere dette nå fordi jeg har sett at det har vært en liten gjenganger her inne (ikke bare på «min» rase). Folk er utrolig raske til å anbefale sin egen rase selv om den som spør har kriterier som ikke passer i hele tatt. Samtidig er man også rask til å snakke «stygt» om andre raser (ikke bare «min» rase i dette tilfellet) uten å ha nok tyngde til å utdype påstandene. Beklager TS hvis du føler jeg har kuppa tråden, samtidig har du vel forhåpentligvis også fått litt ut av det i forbindelse med hvilke raser du ønsker å se nærmere på
 10. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Jeg går ut ifra at feks SH går under enn annen kategori, i og med at @Meg som har rasen ikke nevner at det er noe problem, men nevner lyd hos lapsk. @Malamuten nevner også at de stort sett har lite lyd. Jeg har med nevnte raser heller ikke opplevd lyd som et problem, men lyd er ikke fraværende, det er nok ytterst få raser hvor det er tilfellet. I og med at lyd ikke står som noe kriterie hos TS skjønner jeg ikke hvorfor dette skal være det første og eneste man nevner om rasen da den oppfyller alle andre krav? Jeg tar ikke på vei, men jeg har forklart hvorfor jeg gidder å legge meg opp i saken her. Hvis det eneste man kan si om en rase er «lyd!» så synes jeg det er spesielt. Hvis man ut i fra TS sine kriterier ikke kan anbefale lapsk synes jeg det er manglende kunnskap om rasen. Jeg går ut ifra hvis noen, som ikke har rasen, hadde sagt noe om rasen du har som du ikke er 100% enig i hadde du sagt ifra eller utdypet om rasen. Det jeg hovedsakelig vil fram til er at kommentarene om lyd fikk TS til å få et negativt inntrykk av rasen før han hadde fått en faktisk beskrivelse av rasen. Hvem gidder å skaffe mer info om en rase når man allerede har fått et negativt inntrykk? Ergo må man kanskje tenke over hva man skriver/sier om andre raser enn de man har egen erfaring med til folk som etterspør info, før man uttaler seg. Jeg vet ikke helt om jeg forstår hva du mener i den første setningen. Men jeg er enig med deg om at selvfølgelig hadde det vært digg hvis man kan få drømmerasen uten lyd, men her må man jo også veie uvaner mot uvaner Hva kan man leve med, hva kan man ikke. Personlig for min del vil jeg heller ha en hund som kan gå litt løs og ikke har det største jaktinstinktet enn at de skal være lydløs. Det er det jeg har prøvd å få fram i tråden her at man må være litt forsiktig med hva man sier og gjerne da evt utdype, spesielt på nettet. Jeg prøver ikke å si at lapphundene er lydløse, men at det er ufortjent at de kun skal omtales som hunder med lyd når de har så mange andre gode egenskaper og lever opp til alle TS sine kriterier
 11. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Da må jeg si jeg har en annen erfaring enn deg med å ha valper av annen rase. Det var vel ikke akkurat det som ble skrevet, mer «må regne med mye lyd». Som man kan se TS skriver lenger opp fikk han dermed et dårlig inntrykk av rasen. Hva med å skrive «jeg har ikke stor erfaring med akkurat den rasen, men jeg har observert at de kan ha ganske mye lyd i seg i visse situasjoner, så hvis det er viktig for deg at hunden har lite lyd ville jeg enten gått bort fra rasen eller snakke med noen som har god erfaring med rasen». Flisespikkeri; nå er ikke lapsk «min» rase, jeg har rasen men rasen er ikke min. Det er ikke sånn at jeg på død og liv skal prakke lapsk på TS og alle andre, men jeg synes man skal tenke litt over hva man skriver om andre raser og hvor mye erfaring man faktisk har med den aktuelle rasen før man uttaler seg. Jeg vet og ser at «min» rase ikke passer for alle, at de har sine ulemper men også positive sider. Ulemper jeg kommer på i farta; de kan ha en del lyd (men det er stort sett mulig å kontrollere (ikke alltid heller nødvendig) uten at det er en helvetes jobb), de har røyteperioder, de _kan_ være en utfordring å ha løs - dette må ofte jobbes litt med fra de er små. Er disse ulempene unikt for lapsk? Hvis det er det man mener så synes jeg man kan skrive det, for det er veldig vanskelig å tolke hva den enkelte legger i mye lyd og i denne tråden tok jo TS det negativt. Hva hvis TS synes det høres OK ut med evt lyd i disse situasjonene? «Om man må», føler ikke at jeg lider meg gjennom hverdagen med mine akkurat, enkleste hundene jeg noen gang har hatt (kan som sagt sammenligne med to SH, to jämt og en terrier, og nei det er ikke himmelsk mange hunder men er nok til sammenligning).
 12. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Det synes jeg var et godt svar! Er så enig med deg. Jeg anbefaler også sjelden min rase, akkurat pga årsakene du poengterer. Men akkurat i TS tilfelle her synes jeg lapsk skulle passe han godt, og jeg må vel si at jeg blir en smule oppgitt når det eneste som kommer som svar er «mye lyd». Hva er mye lyd? Er det noe man bør unngå for alt det er verdt? Har liksom ikke fått svar på det. Hvis TS ikke kan ha lapsk, hvem kan liksom..
 13. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Mulig jeg skrev det uforståerlig men jeg mente at en NEG som ikke har lyd avviker fra rasestandard! Prøv å les de to setningene igjen, men bare le
 14. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Mener du da seriøst, ut i fra TS sine ønsker, at en lapsk ikke passer fordi du vet av en som bråker under trening? Skal ingen skaffe seg lapsk? Jeg tenker at hvis du får en lapsk som ikke har lyd er ikke det en bonus, men et avvik fra rasestandard og noe som ikke er ønskelig. Samme med feks en norsk elghund grå. Samtidig er de ikke avlet for å gå å bjeffe i hytt og pine, de skal ha lyd når de er på jobb. Ofte blir gjeterinnstinktet trigget under div trening, og dermed også lyd. Men å si til en som har TS sine ønsker at man heller bør skaffe en springer fordi lapsk har så mye lyd synes jeg er helt på jordet. Jeg vet om en brasiliansk terrier som bråker noe helt sinnsykt både i bilen (pause fra trening) og på banen, skal jeg da si til noen som er nysgjerrig på rasen at du må heller skaffe deg en setter fordi den brasilianske bråker sånn, selv om den brasilianske oppfyller alle ønsker? Jeg har to lapske som ikke har noe særlig til lyd i hverdagen, skal jeg ikke promotere rasen da? Jeg synes ikke utstilling er særlig god promotering av rasene, det jeg har sett iallefall. Der har også jeg samme oppfatning, men jeg har ingen erfaring med de ellers, så jeg føler ikke at jeg kan uttale meg om hvordan de er å leve med
 15. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Ja? Og jeg har da påpekt når de har lyd? Selvfølgelig har vi også jobbet med at de ikke skal bjeffe i visse situasjoner fra de var små, men gjelder det faktisk bare lapphunder? Vi har ikke akkurat lagt ned en helvettes jobb med å avvenne de bjeffing. Jeg vil si det har vært en ganske normal valpeoppdragelse. Trenger man ikke å jobbe med det når man har valp av annen rase? At de kan bjeffe på en syklist, en fugl eller en paraply? Etter erfaring med to SH, to jämt og en terrier har ikke det vært tilfellet her vertfall.
 16. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Nå har jeg ikke sagt at de _ikke_ har lyd, men hvis det eneste man kan kommentere om en rase når ts etterspør er "mye lyd" synes jeg det er utrettferdig mot rasen. Ang uthevet, dette tror jeg gjelder ganske mange raser. Og som nevnt har mine lyd under lek og agilitytrening (ikke lydighetstrening og de få utstillingstreningene/utstillingene vi har vært på), men det er da virkelig ikke et problem. TS skal ha med seg hunden på tur på fjellet og på kontoret, det tror jeg skal gå rimelig bra uten lyd.
 17. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Så bra! Jeg tror nemlig en lapsk hadde passet deg ypperlig! Faren min har som tidligere nevnt en siberian (og har også hatt en tidligere) og de er også kjempe fine hunder med mye mer trekkinstinkt. Samtidig har de også mye mer jaktinstinkt og man må derfor være mye mer på vakt enn med mine slik at den ikke kommer løs. Jeg synes det er digg å kunne ha hunden løs innimellom, godt både for meg og hunden, og bare det å kunne ta de løs ut og inn fra bilen uten å tenke på at de stikker er digg. Begge mine er faktisk fra Sverige. I Norge synes jeg det dessverre er litt for mye utstillingsfokus på rasen, og ikke så mye fokus på bruksegenskaper. I Sverige eller Finland derimot er det mye mer fokus på at hundene skal fungere, ikke bare se bra ut. Meld deg inn i gruppa «lapsk vallhund» på Facebook så får du se masse forskjellige individer (er også oppdrettere der) og sjekk ut hjemmesiden til svensk lapphundklubb og evt den norske. Men jeg anbefaler egentlig å se litt mer i Sverige. Er ikke noe mer stress å kjøpe hund der annet enn at de må ha pass og markkur, men det fikser jo oppdretter :-)
 18. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Første påstand er jeg uenig i. Jeg ser derimot at jeg tydeligvis har vært utrolig heldig med mine to, og også oppdretterene mine med sine og de andre med lapsk som jeg kjenner til. Jeg tror man skal være litt forsiktig med å uttale seg om raser hvis man ikke har annen kunnskap om rasen enn observasjoner på avstand her og der. Hvis noen hadde spurt etter whippet så hadde jeg ikke uttalt meg pga at jeg ikke har noen/mye personlig erfaring med rasen, selvom jeg kanskje har sett ett eksemplar eller to med div uvaner. Da hadde jeg latt noen med whippet svare da de kan gi en mer korrekt beskrivelse av rasen. Hvis jeg hadde opprettet en tråd som dette når jeg skulle kjøpe meg min første lapske og det eneste rådet/erfaringen om rasen jeg hadde fått hadde vært «vær obs på mye lyd!» så hadde jeg nok valgt bort rasen. Og hvis jeg da i ettertid hadde møtt på feks en som er lik som mine hadde jeg blitt utrolig lei meg fordi jeg hadde gått glipp av muligheten til å ha en så fin og trivelig hund. Jeg anbefaler svært sjelden div raser til folk, også min egen, da de ikke passer for alle. Men ut i fra TS sine ønsker kan man ikke si at man ikke anbefaler en lapsk, de passer jo hans ønsker perfekt; de tåler kulde godt, har pels som fungerer godt i snø, er rimelig førerorientert (litt forskjell innad i rasen), leken, trenbar, mange er enkle å ha løse, er med på ski og bærer kløv og er generelt en veldig frisk og sunn rase. Nå er det ikke meninga å være «hårsår» på egen rase her, men jeg synes det er et ufortjent «rykte» de har på seg med «mye lyd». Og jeg synes det er synd hvis folk som feks TS skal velge bort lapsk bare pga den påstanden, for den blir jo ikke begrunnet. Hva er mye lyd? Er det lyd som er et problem i hverdagen? Har forresten møtt en dvergschnauzer som bjeffa _mye_ på et kurs, så de anbefaler jeg sjelden til noen...
 19. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Jeg har ingen erfaring med islandsk fårehund så de kan jeg ikke uttale meg om. Men hva legger du i mye lyd? Ja du har vært rundt utstillingsringen og der var det lyd, men betyr det at «da er det nok mye lyd ellers også»? Mener du de går og bjeffer i histen og pisten på tur? Når det ringer på døra? Når det kommer folk? Når de hører lyder? Hvis de passerer folk/hunder/andre dyr? Når de hilser? Hvis de kjeder seg? Veldig vanskelig å tolke «mye lyd». Eneste erfaringen jeg har gjort meg er at det virker som de finske er mer løsmunna, men jeg har aldri levd med en finsk i hverdagen, så jeg kan ikke si at det faktisk er sånn. Jeg kjenner til en flat som bråker når han hører lyder, når det kommer folk han kjenner og når det ringer på døra, er flat en rase med mye lyd da? Personlig med mine to er lyd absolutt ikke en utfordring i hverdagen, og bråker nok mindre enn den nevnte flaten bortsett fra under lek og agilitytrening, men det er nok fordi at gjeterinstinktet blir trigga, for det er sånn at de er avlet til å ha lyd når de gjeter, ikke _hele tiden_. Men akkurat det lever vi helt fint med. Ikke meninga å være kverulerende, men som sagt er det vanskelig å vite hva du legger i «mye lyd». Har oppigjennom levd med to siberian, en jämt og en terrier, de var vel heller ikke særlig muse stille 😝 tillegg: hvorfor det er mye lyd i utstillingsringen har jeg vel mine teorier om, men trenger kanskje ikke utbrodere det her..
 20. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Er nok ganske individuelt ja, som mange andre egenskaper/uvaner :-) edit: skrivefeil
 21. Myrsnipp

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Jeg har to lapske, herlige hunder og de blir ofte beskrevet med "mye lyd". Det er helt som man gjør det til selv. Ja det er kroppsgjetere og _skal_ ha lyd da det er arbeidsverktøyet deres, men det er ikke sånn at de går rundt å bjeffer i tide og utide. Mine bjeffer kun under lek, aldri vært noe problem med lyd i hverdagen. Faren min har en siberian og en AH så føler jeg har litt sammenligningsgrunnlag, og jeg hadde valgt lapsk igjen anyday! ;-) eneste er hvis det er viktig for deg med en hund som trekker godt, mine trekker ikke, men igjen det kan være fordi vi jobbet mye med at de ikke skulle trekke fra de var små. Bare spør om det er noe du lurer på ang rasen :-)
 22. Myrsnipp

  Leke riktig

  Jeg leker med draleke på begge mine, og de får knurre og dra så mye de vil, noen ganger får de til å med "vinne" leken ;-) de elsker det og har det kjempemorro og det er jo hele poenget med lek som belønning! :-) men det er viktig å ha en god slipp kommando slik at man kan avslutte leken på en god måte. Tren på det først! Belønn gjerne med en godbit når hunden slipper leken slik at det ikke blir negativt at leken forsvinner og så ta bort leken slik at hunden verken ser eller kan få tak i den.
 23. Myrsnipp

  Peugeot 308 SW - Hundebur?

  Vi har samme bil men 16 modell, regner med de har likt bagasjerom. Vi har iallefall et Variocage dobbeltbur str L baki. Det tar hele plassen, men hvis dere har et enkeltbur tar det sikkert ca halve rommet, usikker på om det er nok til en barnevogn da :-) legger til: vi har en på ca 20 kg og en på 15 kg og de har god plass i burene sine, men kunne ikke hatt en mindre str enn L.
 24. Hei! Vi har bygd hundegård nå i vår, synes selv den er ganske fin - stort og fint hus (i forbindelse med utebod) med god plass og to senger, en høyde med trapp opp, en stor platt og en del med gress og bra med både sol og skygge. Så til problemet; den ene hunden (2år) synes det er alt for digg å være inne, mens den andre (4 år) elsker å være ute. Jeg vil gjerne ha de ute når været tillater det (de er dog polarhunder og skal vel kunne være ganske mye ute..), men hvordan får jeg overgangen til å bli smoothest mulig for den yngste? De har null problem med å være hjemme alene mens vi er på jobb (går løst), men ute når de har spist opp alt godiset begynner den yngste å bjeffe.. ikke sånn konstant bjeffing men mer "hallo, er det noen her"-bjeffing. Vi har begynt med en time her og der som har gått helt fint, men når vi skulle prøve en hel dag begynte hun allerede en halv time etter samboer dro (vi har kamera på dem). Både han og jeg jobber 40 min unna så vi har ikke mulighet til å dra hjem å ta de inn, men idag kunne heldigvis en venninne hjelpe meg med det. Så tips til hvordan vi skal få det til? Noen som har gode råd på noe jeg kan lage/gi som er litt underholdning i hundegården? Vil gjerne kunne ha de ute når været er ok 😄 Håper noen har mulighet til å komme med tips og eller erfaringer!
 25. Hadde en liten hjerneblødning for en stund siden å kjøpte et dekken som var alt for stort. Regndekken med foring i str 63 selges derfor. Veldig lite brukt, kun noen få ganger når det har vært ordentlig kaldt i bil og på små oppvarmingsturer mellom treningsrunder. Kan knapt se at det er brukt i hele tatt, kan byttes i lignende i str 56 eller noe rundt der eller så selger jeg for 600kr/evt kom med bud :-) kan sendes mot porto.
×