Myrsnipp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Myrsnipp

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Nylige profilbesøk

1,114 profilvisninger
 1. Jepp, når det kommer til brystkreft er det som oftest kvinnen som har merket noe selv. Med andre kreftdiagnoser er det ofte også dessverre slik fordi pasientene oppsøker lege når de har fått symptomene. Vel, når du først er blitt konstantert syk veies nytten av undersøkelsene opp mot ulempen, og når kreft skal behandles er nytten helt klart størst. Jeg ble aldri opplært til dette på ungdomsskolen, så der var du heldig hvis du fikk det med i undervisningen. Tendensen er nok at folk som aldri har vært alvorlig syke tar litt som en selvfølge å være frisk og går de gjevnlig til mammografi må jo det holde. Dessverre kan det også forekomme at tumorer ikke sees på mammografi og når da kvinnen ikke sjekker selv og stoler blindt på mammografi vil jeg si at det blir en falsk trygghet.
 2. Mye av det som er nevnt lenger opp her; men også at i utgangspunktet friske kvinner blir utsatt for røntgenstråling hvert andre år fra 49-71 (selv om det jo er lite) samt kostnader versus nytte. Screeningen koster samfunnet veldig mye penger og ressurser og det er veldig, veldig få kvinner det blir oppdaget noe på. Samtidig er det jo livsviktig for de få som det faktisk blir oppdaget noe på. Jeg tror personlig screeningen også gir en "falsk trygghet", ytterst få av de jeg intervjuer sjekker brystene sine selv i mellom screeningrundene og det er DET som er det viktigste for å oppdage brystkreft!
 3. Jeg jobber med mammografi og kan absolutt si at screeningen er omdiskutert blant både spesialister og i forskningsmiljø. Men foreløpig ser det ut som at fordelene veier tyngre enn ulempene, men det er lenge siden vi som arbeider med det først hørte "snakk" om at screeningen skulle avsluttes.
 4. Husker du hvor lang tid det gikk fra operasjonen til du så endringer i pelsen?
 5. Takk for svar! Håper hun er en av de "heldige" som beholder den fine pelsen
 6. Den ene tispa mi på 3år ble kastrert i sommer pga plager med innbilt. I ettertid har hun røytet litt i perioder, men pelsen er fortsatt fin og slik som før. Jeg er jo litt redd dette skal forandre seg med tiden, da jeg har hørt at pelsen og spesielt underulla kan bli veldig fremtredende. Så det jeg lurer på er om noen har noen erfaringer og/eller råd rundt dette? Er det noen tilskudd som er smart å gi i maten feks? Eller andre måter å unngå at pelsen skal bli påvirket av at hun er kastrert? Hun fores med v&h med litt tørrfor fra dr.clauder iblandet + omega3 olje.
 7. OK, kanskje vi må ty til krave også! Husker du hvor lang tid etter oppstart av behandling du begynte å se bedring?
 8. Åh, godt å høre! Føler jeg har mistet alt håp snart og frykter hun må gå rundt med dette såret til evig tid..
 9. Oppdatering. hun har spist litt i både går og idag, men såret ser ikke bedre ut, heller verre :-( ser ut som hun har fått til å sleike under bodyen (den er litt for stor, og den første bodyen vi fikk med var en hannhundbody.. men nå har jeg vært å kjøpt ny!) mens vi har vært på jobb. Prøvde å ringe klinikken igjen kvart på 4 (de stenger 4) og ringte konstant fram til 4, men null svar.. så ringte dyrlegevakta som jeg sendte bilde av såret til, hun syntes ikke det så så ille ut, kunne iallfall vente til i morgen. Skulle gjerne ha renset det, men kommer virkelig ikke til :-( i morgen er det en uke siden operasjonen, at det skulle bli så slitsomt etterpå hadde vi virkelig ikke sett for oss.. Legger ved bilde av såret hvis noen har noe interesse/kunnskap/råd å komme med. Bilde nr 1 er fra i morges, nr 2 fra i ettermiddag (litt av væska er saltvann som jeg prøvde å vaske med) og nr 3 fra lørdag.
 10. Tusen takk, det håper virkelig jeg også! Ok, da krysser jeg fingrene for det! Ja helt enig, har hatt gode opplevelser der tidligere og hørt at andre har vært fornøyd, så må si jeg er skuffa.. bare det at jeg har vært der tre ganger og måtte ringe en fjerde gang synes jeg er alt for dårlig. I kveld er det sikkelig hovent også og hun har fortsatt veldig vondt, så nå håper jeg at antibiotikan begynner å fungere! Edit: men hun har endelig bæsja!
 11. Nå har vi endelig fått resept på antibiotika! Håper virkelig det funker. Noen som vet ca hvor lang tid det tar før man ser endringer etter man starter opp? Synes så fryktelig synd på henne, at hun har gått å hatt det så vondt og ubehagelig siden torsdag er sikkelig fælt :-( men føler igjen jeg har gjort det jeg kan når jeg har oppsøkt klinikken og vært der 3 ganger.. fikk også råd om å gi medisinsk parafin mot forstoppelsen, håper virkelig det funker også.
 12. Ja de sa så.. er like sjokkert! Men ringte til klinikk 1 igjen og sa hvordan ståa var og at nå må de fader meg få ut fingern å gjøre noe som funker! De skal ringe tilbake igjen.. har ikke fått antibiotika nei, men nå krever jeg det! Har fader meg betalt 3000 oppå operasjonensprisen (ekstra mye siden vi måtte dit på en lørdag) og hun har det fortsatt ikke bra!
 13. Tok kontakt med en annen veterinær nå (som jeg egentlig liker og stoler på), men fikk beskjed om at de ikke kunne ta over oss som kunde fra den andre klinikken. Sa at jeg bare ville de skulle se på såret og evt behandle det da jeg har vært tre turer til klinikk nr 1. uten at jeg føler vi har fått tilstrekkelig hjelp, men nei de kunne fortsatt ikke. Nevnte også at jeg driter i om de "tar oss over som kunde" da jeg kun tEnker på hunden sitt beste, men nei.. Ja det er jo slik jeg har hørt det har vært for alle, så nå gir jeg snart opp :-(
 14. Takk for råd! Dvs du tenker at det ikke er normalt å ha så vondt? Begynner jo å føle meg lettere hysterisk etter alle turene inn og ut fra veterinæren..
 15. Hei! Vi kastrerte tispa vår på torsdag pga at hun sliter så med innbilt svangerskap. Operasjonen gikk veldig fint og alt var normalt i følge dyrlegen. I ettertid har hun slitt veldig med smerter og vi var innom dyrlegen for å smertelindre bedre både fredag og lørdag. På lørdag fikk hun fentanyl (morfin) som skal vare i fire døgn. Hun har ikke hatt avføring siden fredag(og da var det veldig lite og hardt) og spiste og drakk ikke mellom fredag - mandags kveld. Nå virker det som hun har veldig vondt i selve operasjonssåret. Det har væsket litt i natt, og ser litt betent ut i stingene (hun bruker body når vi ikke følger med 100%). Vi var også til dyrlegen igjen i går pga at bodyen var helt gjennomvåt der hvor såret er (ikke fra sleiking da det luktet litt) og det at hun verker spiser eller drikker eller har avføring. De kjente på buken og tok temp som var normal, men hun hyler bare noen er forsiktig borti huden rundt såret. En av dyrlegene kommenterte at det kunne se litt betent ut og om vi kanskje skulle få antibiotika, men det fikk vi altså ikke. Nå skulle jeg prøve å vaske såret med litt sterilt saltvann, men bare jeg tok på en dråpe så hylte hun til, så det er jo tydelig utrolig ømt og vondt der. Så spørsmålet mitt er jo om dette er normalt? Har aldri verken kastrert eller operert hund før, men har jo hatt et operasjonssår selv og kan ikke huske at det var så vondt.. sier tusen takk hvis noen har erfaring eller råd til oss om dette!