Gå til innhold
Hundesonen.no

Carpediem

Medlemmer
 • Innholdsteller

  228
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

118 Excellent

Om Carpediem

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 16. August

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Schæfer

Nylige profilbesøk

1,118 profilvisninger
 1. Ikke i klasse D. I klasse A gjøres dette.
 2. I klasse D er det helt riktig som du skriver, du skal finne to av fire. Om hunden din finner to gjenstander før tiden er ute, så stopper du. Det er vi som må ha kontroll på hvor mange hunden har funnet ( jeg sier som regel, da har vi vel funnet det vi skal, eller så har dommer og feltansvarlig sagt noe). Du får ikke ekstra poeng av finne flere, du får heller kommentar på dette fra dommer, at det er din jobb å ha kontroll på hvor mange gjenstander hunden har funnet. Er jeg usikker, stikker jeg hånda i vesten og teller når hunden er ute å søker ( jeg drar ikke fram gjenstandene da dette kan forstyrre hunden i søket).
 3. Om du ønsker et godt og varmt ulldekken, anbefaler jeg deg canelana sine. De har ulike tykkelser på ulldekken ( ambassadør ( tykkest), aurora ( tynnere), også har du thermodekkenet som er vann og vindavstøtende.
 4. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Dette er en øvelse som tar tid, og en øvelse en hele tiden må holde i balanse
 5. Hvilke tørrfôr bruker du?

  Her bruker vi tørrfor i tillegg til norwegian polar ( tester ut det nå istedenfor vom & hundemat). På min bruker jeg da RC 4800 ( 4300, kommer an på hva jeg har vunnet og har kjøpt selv). På hund nummer to, kjører vi også NP + købers med lam og ris. Han er tander i magen, og fungerer bra på denne komboen.
 6. Trening av konkurransehund i båndtvang perioden

  Hvordan dette skal håndheves? Det må vel bli litt på samme måte som NRH, altså at hundene er merkes med feks dekken. Rundering, spor og felt kan trenes hvor som helst egentlig, men de fleste syns det er greit å trene i skogen, der de aller fleste hovedøvelsene foregår.
 7. Trening av konkurransehund i båndtvang perioden

  Hvilke inngjerdet områder og halv øyer? Her har vi ikke tilgang på noen av det. For min del er det snakk om løs hund på felt og rundering. Vi trener på faste steder og klubben har egen lydighetsbane, men vi må ut i skogen å trene hovedøvelsene.
 8. Trening av konkurransehund i båndtvang perioden

  Vi er nok flere som gjør akkurat dette. Mange tror også at vi er unntatt båndtvangen pga organisert trening osv, noe som ikke stemmer. Derfor tenker jeg at veien å gå er å få endret hundeloven, slik at vi også kan trene lovlig.
 9. Trening av konkurransehund i båndtvang perioden

  Om vi ikke kan trene fra april til august, er det jo ikke mulig for oss å holde på med denne sporten. En kan søke kommune og grunneier om å få trene med løs hund, men det tror jeg mindre tallet gjør. Jeg mener det er positivt for sporten at en kan holde på lovlig, da det nå trenes uansett. En kan vel si det er for morro skyld at en holder på, men det er en lidenskap og en livsstil for de aller fleste.
 10. Hvordan gjør dere det med trening i båndtvang perioden? Vi er endel grupper som ikke har fritak fra båndtvangen, og jeg vet det blir gjort ulikt fra sted til sted. Noen bryter den bevisst, mens andre søker kommune og grunneier. For min egen del ser jeg at vi som holder på med konkurranse ikke er unntatt fra båndtvangen ( om en ser på § i hundeloven). Det hadde derfor vært en god ide å fått revidert hundeloven, slik at en kan holde på lovlig.
 11. Husk båndtvang.

  Dette står i hundeloven: § 9.Unntak fra sikringsreglene Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for a) hund når den brukes i reindrift, b) dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit, c) hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste, d) hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt, e) særlige bruksformål, avgrensede områder eller nærmere angitte hunderaser eller hundetyper eller for hunder som har særskilt trening, når dette er fastsatt av kommunen ved forskrift eller enkeltvedtak. Ved dette kan kommunen bl.a. legge ut et område som dressurområde for hunder, dersom samtykke som nevnt i § 8 første ledd foreligger, f) hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april eller når båndtvang er fastsatt i medhold av § 6 annet ledd bokstavene c, d og e. Hund som nevnt i første ledd bokstav a til d eller i bestemmelse som gjelder særlige bruksformål etter bokstav e, kan på en aktsom måte slippes slik det er naturlig ut fra bruksformålet. En hund som nyttes som jakthund eller er under trening eller prøve for dette, kan slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet, når dette ikke er i strid med viltloven, naturmangfoldloven eller regler om båndtvang. Det samme gjelder for trening og prøving av ettersøkshunder. DVS: at all trening uten om disse § ikke er lov. Dermed er heller ikke trening i båndtvang perioden lov for andre enn de som er satt opp i unntaket. OG, om det er gitt tillatelse fra kommune og grunneier.
 12. Husk båndtvang.

  Syns det er flott at vi har en hundelov, og at det er båndtvang for å beskytte vilt osv. For meg som holder på med konkurranse ( NBF) er det veldig dumt, fordi jeg er avhengig av å trene med løs hund hele året for å kunne konkurrere. Dermed ønsker jeg meg en lovendring som gjør trening av konkurranse hunder også er unntatt fra båntvang.
 13. Varmedekken / potesokker

  Jeg ville gått for et back on track dekken om hunden sliter med vondter, dette hjelper. Har non-stop dekkenet og er ikke 100 % fornøyd. Når det er kaldt, opplever jeg at det bretter seg utover og slipper kald luft inn bak lår/hofter og i tillegg blir det litt stivt. Derfor bruker jeg enten back on track eller canelana sine aurora ( tynnere ull dekken) eller ambassadør ( tykt ulldekken).
 14. Er jeg egnet til å ha hund?

  Jeg tenker at du kjenner best på hva som fungerer for deg. Om en hund gir deg glede og støtte i dagene, så ville jeg ikke vært i tvil. Har selv ME og var delvis sengeliggende en periode. Jeg fikk interessen for hundetrening, og bestemte meg får å kjøpe hund ( vi hadde allerede hund, som min samboer trente). Har hatt så mye glede i hunden og jeg klarer nå mye mer pga den. Jeg må også ut selv om formen er dårlig, men det har blitt et godt avbrekk fra en dritt kropp som lager bråk. Så min erfaring er at en hund kan gi så mye mye mer enn mange tror, til og med når det kommer til helsa. Masse lykke til uansett hva du velger
 15. Temperamentsfull

  Syns det står godt forklart her: http://www.gk9.se/hund/artiklar/mentalitet/temperament/ Jeg har en hund som på test er satt til livlig, og det passer meg og mitt bruk av hunden.
×