Carpediem

Medlemmer
 • Innholdsteller

  216
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Carpediem

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Schæfer

Nylige profilbesøk

977 profilvisninger
 1. Jeg ville gått for et back on track dekken om hunden sliter med vondter, dette hjelper. Har non-stop dekkenet og er ikke 100 % fornøyd. Når det er kaldt, opplever jeg at det bretter seg utover og slipper kald luft inn bak lår/hofter og i tillegg blir det litt stivt. Derfor bruker jeg enten back on track eller canelana sine aurora ( tynnere ull dekken) eller ambassadør ( tykt ulldekken).
 2. Jeg tenker at du kjenner best på hva som fungerer for deg. Om en hund gir deg glede og støtte i dagene, så ville jeg ikke vært i tvil. Har selv ME og var delvis sengeliggende en periode. Jeg fikk interessen for hundetrening, og bestemte meg får å kjøpe hund ( vi hadde allerede hund, som min samboer trente). Har hatt så mye glede i hunden og jeg klarer nå mye mer pga den. Jeg må også ut selv om formen er dårlig, men det har blitt et godt avbrekk fra en dritt kropp som lager bråk. Så min erfaring er at en hund kan gi så mye mye mer enn mange tror, til og med når det kommer til helsa. Masse lykke til uansett hva du velger
 3. Syns det står godt forklart her: http://www.gk9.se/hund/artiklar/mentalitet/temperament/ Jeg har en hund som på test er satt til livlig, og det passer meg og mitt bruk av hunden.
 4. Det finnes som du skriver flere typer spor, gå etter menneske fert, blod feks. Så kommer det an på hvilken metode du vil bruke. Ipo ( RIK) går litt anderledes enn feks vi som går spor etter menneskefert i NBF. Så du må finne ut hvilken type spor du vil holde på med, også er det alltid lurt å gå et kurs først. Du kan kombinere flere typer spor, men det er alltid lurt å lære hunden å gå spor på en type fert først. Min hund går etter menneske fert/tråkk, og også her er det flere måter å gjøre dette på. Du har de som legger mat/godbiter i hvert fotavtrykk, de som legger matdepo med gjevne mellomrom, til de som bruker påvirkning ved feks å dra favoritt leken etter seg når de går ut sporet ( hunden ser på at dette skjer). Leken blir lagt igjen i slutten. Så har du de som legger sporene i medvind i nyinnlæring, slik at de ikke bruker overværet på å løse oppgaven. Noen tenker ikke over det, de legger spor uansett vindretning.
 5. Noen som vet forskjell på disse to testene på allergi hos hund? Vet at de er relativt like, bortsett fra at SPOT tar med matvarer i tillegg. Hører også at blodprøver pga allergi ikke er vitenskapelig dokumentert ,at det ikke er direkte sammenheng på utslag på blodprøver og faktiske allergier. Så med hund med kløe, er dette litt frustrerende, om det er litt bingo på om en faktisk får riktig svar på blodprøvene.
 6. Høres fornuftig ut Husk også å ta med innkalling som eget moment. Det at hunden står på avstand etter gruppe og du kaller inn. Jeg har gjort om min fremadsending, har nå utgang ( UT) også over i sakte del. Jobber masse med overgangene, og sakte biten.
 7. Har selv fått en hund som gikk til angrep på min. Heldigvis fikk jeg løst han ut fra fellesdekken, fordi jeg så hva som kom til å skje. Så vi stod da angrepet skjedde. Det endte med sying på min, og mindre skader på den andre. Om det var gøy, så absolutt ikke. Det er jo alles store mareritt at dette skal skje, men det gikk bra. Min hund er veldig stødig i hodet, og har ikke hatt noe problemer med å ligge på fellesdekk etterpå. Jeg tenker ikke mye på at dette kan skje lenger, for da lager jeg krøll for meg selv. Trener egen hund, så jeg vet at han er trygg på det å ligge på fellesdekk. Mer kan jeg ikke gjøre. Selvsagt forventer jeg at andre gjør det samme.
 8. Min erfaring er at disse hunden er de som faktisk ligger, fordi eier vet at de har slike hunder. De er jo ikke farlige så lenge det ikke kommer hunder bort til dem å kødder. Så om hundene ligger, så er det jo ikke noe problem. Disse hundene gir jo heller ikke noe signaler på at de er farlige, så lenge ingen kommer bort å kødder. Har ligget i fellesdekk med 35 andre, og deriblant hunder som ikke tillater at andre kødder med dem om de kommer bort. Ingen ting har noen gang skjedd, og jeg har aldri vært redd for at ting skal skje. Jeg er mer bekymret for de som er oppsøkende, enn de som faktisk ligger, men som ikke tillater kødd fra en som evt kommer bort.
 9. På konkurranser har jeg til nå ikke opplevd noe stygt, så jeg tror det skjer veldig sjelden. De gangen jeg har sett eller hørt noe, så har det vært hunder som har hatt det veldig gøy med å springe etter hverandre. På trening der i mot har jeg opplevd dumme ting, som endte med bitt i bein og sying på egen hund. Ikke ok, men heldigvis har ikke min hund koblet angrepet opp mot fellesdekk. Derfor tenker jeg at folk må tenke seg om, og trene godt på fellesdekk. Det er ikke en øvelse en skal ta lett på, fordi det kan ødelegge for så mange.
 10. Det er nettop det, det kan jo gå bra, men i værstefall gjør det jo ikke det. Vil jo tro at de aller fleste er greie om det først skjer noe, men jeg syns også at en skal ha med seg at selv om egen hund er grei, så er det ikke sikkert den hunden den evt går bort til er det.
 11. Nå tenker jeg hunden-e som ligger og som blir oppsøkt av hunder som reiser seg på dekk. Her kan det ligge hunder med div erfaring, og som kan ta den hunden som kommer bort. Ikke alle hunder er snille med de som kommer bort å lager bråk.
 12. Min tanke er ikke dette, at det er en unnskyldning å ikke trene på ting som kan skje.Hunder skal ligge med forstyrrelser. MEN, har folk i tankene at det kan ligge en hund på fellesdekk som faktisk kan skade ( og i værstefall drepe din hund) om den går bort og begynner å tøffe seg? De hundene finnes faktisk. Det kan hende at det ligger hunder på fellesdekk som har opplevd ting som ikke er hyggelige. Masse jobb er lagt ned av hundefører for at denne hunden ska føle seg trygg igjen, og da oppleve igjen at noen lar hunder som er oppsøkende og reiser seg ligge på fellesdekk er ikke ok. Uhell kan skje alle, men en legger ikke en hund som ikke ligger og som oppsøker andre. Dette i respekt for arbeidet andre har lagt ned i sin hund, og ikke minst for sikkerheten til egen hund.
 13. Helt enig med deg. Jeg mener det samme. Har en en hund som er oppsøkende og ikke ligger på fellesdekk, så ikke legg den ned. Da må man trene mer, slik at en er sikker på at den ligger. Dette mener jeg er i respekt for andres jobb med sin hund. En ting er å ødelegge for seg selv, men det er ikke ok å ødelegge for andre.
 14. Det vil alltid være de som skylder på alle andre om det ikke går, istedenfor å si at det har vi glemt å trene på. Det er akkurat dette som er tanken min også. Om en har en hund som er oppsøkende, kan en risikere å treffe feil hund. Det kan ligge hunder på fellesdekk som ikke syns noe om at andre kommer bort. Da kan det gå ille. Tror mange ikke tenker på at det kan ligge hunder der, som har opplevd ting, men som er så lydige at de ligger. Men, om det skulle komme noen bort å yppe, så smeller det.
 15. En må trene på det meste er min erfaring. Uhell kan jo skje. Min lå på fellesdekk hver gang på trening, første konkurranse, reiste han seg og kom. Siden har har ligget på fellesdekk. Fellesdekk er like mye jobb å få til som mange andre øvelser, og dessverre kan utfallet av at hunder ikke ligger bli stygge ( de som oppsøker andre).