Gå til innhold
Hundesonen.no

Carpediem

Medlemmer
 • Innholdsteller

  237
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

119 Excellent

Om Carpediem

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 16. August

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Hunderase
  Schæfer

Nylige profilbesøk

1,367 profilvisninger
 1. Lupus hos hund

  Tenkte å prøve å se om jeg slapp kortison. Holder det stort sett i sjakk med solkrem faktor 50+, fuktighetskrem, b- og c- vitamin og laser behandling. Men vil gjerne at såret skal gro helt, så jeg holder på å sjekke alternativer.
 2. Lupus hos hund

  Er det noen som har erfaring med lupus på hund? Da nærmere bestemt på nesen. Hvordan fikk du diagnosen og hvordan ble det behandlet? På bildet sees en hund med diagnosen lupus like, nasal dermatitt.
 3. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Så lenge den ikke er kortere enn 8 meter eller lenger enn 25 meter fra deg, så ligger hunden innenfor det som står i regelverket.
 4. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Minimun avstand 8 meter maks avstand 25 meter. Det er det som står i regelverket. 15 meter er den avstanden de fleste ønsker at hunden skal "låse" seg på. Dette står ang fremadsending i regelverket: "Utførelse: Øvelsen starter med hunden i utgangsstilling. På ordre starter ekvipasjen fri ved foten. På ny ordre sender føreren hunden frem. Hunden skal raskt forflytte seg til og holde seg ca. 15 meter (minst 8 og høyst 25 meter) foran føreren i samme hovedretning og ha kontakt med føreren. Føreren skal passere gjennom midten av gruppen. Etter at føreren har passert gruppen gis det ordre til føreren om å kalle inn hunden. Ekvipasjen fortsetter marsjen til ny ordre om helt om marsj blir gitt. Øvelsen gjentas i motsatt retning. Øvelsen avsluttes med helt om og holdt".
 5. Jeg vet den lysgrå har gått ut av sortimentet. Spørs om du kan prøve å legge ut på canelana på FB, kanskje noen har fargen og vil selge.
 6. Har du spurt Ingrid om de har igjen noe på canelana?
 7. Hvilket dekken tenker du på? Ambassadør?
 8. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Mange har ( inkl meg selv) fokus på full fart ut, også nedslag til rolig trav ( sakte gange). Dette står det ingen ting om i regelverket at en må ha. Det viktigste er at hunden holder seg min 8 meter fra deg og max 25 m. Om hunden går, traver eller hva den nå gjør og er innenfor kravene, så er dette helt ok. Jeg starter med å ha en kommando på sakte, og hadde den på alt. Noe som ødela for sakte biten min. Dermed startet jeg å trene en utgang, og overgang til sakte. Dette trenger en ikke gjøre om hunden sklir fra deg i et tempo.
 9. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Det var snakk om fremadsending på brukshund konferansen i helga og fagkomiteen tok opp bla dette med temposkifte som mange av oss er veldig opptatt av. Dette med temposkifte står ingen steder i regelverket at vi skal ha. Så det jobbes med å få endret regelverket, så det skal bli enklere å forstå øvelsen.
 10. Ikke i klasse D. I klasse A gjøres dette.
 11. I klasse D er det helt riktig som du skriver, du skal finne to av fire. Om hunden din finner to gjenstander før tiden er ute, så stopper du. Det er vi som må ha kontroll på hvor mange hunden har funnet ( jeg sier som regel, da har vi vel funnet det vi skal, eller så har dommer og feltansvarlig sagt noe). Du får ikke ekstra poeng av finne flere, du får heller kommentar på dette fra dommer, at det er din jobb å ha kontroll på hvor mange gjenstander hunden har funnet. Er jeg usikker, stikker jeg hånda i vesten og teller når hunden er ute å søker ( jeg drar ikke fram gjenstandene da dette kan forstyrre hunden i søket).
 12. Om du ønsker et godt og varmt ulldekken, anbefaler jeg deg canelana sine. De har ulike tykkelser på ulldekken ( ambassadør ( tykkest), aurora ( tynnere), også har du thermodekkenet som er vann og vindavstøtende.
 13. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Dette er en øvelse som tar tid, og en øvelse en hele tiden må holde i balanse
 14. Hvilke tørrfôr bruker du?

  Her bruker vi tørrfor i tillegg til norwegian polar ( tester ut det nå istedenfor vom & hundemat). På min bruker jeg da RC 4800 ( 4300, kommer an på hva jeg har vunnet og har kjøpt selv). På hund nummer to, kjører vi også NP + købers med lam og ris. Han er tander i magen, og fungerer bra på denne komboen.
 15. Trening av konkurransehund i båndtvang perioden

  Hvordan dette skal håndheves? Det må vel bli litt på samme måte som NRH, altså at hundene er merkes med feks dekken. Rundering, spor og felt kan trenes hvor som helst egentlig, men de fleste syns det er greit å trene i skogen, der de aller fleste hovedøvelsene foregår.
×