Gå til innhold
Hundesonen.no

Avani

Medlemmer
  • Innholdsteller

    702
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av Avani

  1. Akkurat nå, Wilhelmina skrev:

    Ser mange bruker dette om spaniels og retrievere, men der tenker jeg vel at det heller handler om "willing to do hva som helst for en godbit" :teehe:

    Det er litt det jeg tenker på og, og at det handler om smisking på en måte. At de ikke er selvstendige. Men kan hende jeg tenker helt feil, og derfor er det fint å høre hva andre legger i det. Jeg leste en gang en beskrivelse av en hund typ brukshund som var til salgs hvor det sto at den jobbet godt i aktiv underkastelse...det er litt hva jeg tenker om willing to please..

  2. 13 timer siden, simira skrev:

    Det at det smalt her behøver ikke å bety at han er aggressiv mot andre hunder generelt. Det var rett utenfor huset han "eier", og kom sannsynligvis brått på.

    Jeg ville prøvd å finne noen med trygge, voksne hunder som dere kan møtes med å gå tur sammen, uten å hilse, og se hvordan det går. Han høres jo ellers ut som en snill og grei hund, og selv om du ikke har latt han hilse på andre (fornuftig!) så ville du vel ha merket om han hadde aggressive tendenser i møte/passering av andre.

    At han skal være aggressiv mot folk eller ungene ville jeg overhodet ikke vært bekymret for, men vær klar over at de under 16 ikke skal ha eneansvar for hunden (f.eks. på tur).

    Jeg er enig med deg, og eier kom også løpende bak så det kan også ha noe med utfallet. Vi tar den sammen liksom. Jeg passerer til stadighet en elghund som kun stormer bort til oss når eier tror den skal klare å kalle inn hunden eller hente den før den kommer bort. Uten eier bak seg står den gjerne bare å bjeffer i mot oss på avstand.

  3. 13 timer siden, simira skrev:

    Men er de jevnt over stødige? Har bare kjent et par, fine, men den ene var ikke trygg med hverken folk eller hunder og ble avlivet pga. det. Synes de virker utrolig fine på papiret, men neste hund skal være ganske solid mentalt.

    Skal innrømme jeg kjenner kun ett eksemplar og den er stødig det jeg kan se. 

  4. Hva med Curly, jeg trener sammen med en Curly og må si jeg er imponert over hvor lite diller det er der og den virker bra utholdende i både trening og og på tur.

    Lavt temperert så ting går litt sakte men den er på likevel :)

  5. Akkurat nå, simira skrev:

    Men erfaring er at kelpie definitivt er et par hakk med enn aussie. Men aussie er det veldig stor forskjell på linjer, bruks krever nok en del, men utstillingslinjer er mindre krevende.

    Og ja, kommer nok en del omplassering. Det er jo også alltid noe å finne om man følger med litt.

    Min erfaring er det motsatte, at en Kelpie tåler fint rolige dager men en Aussie som får litt lite kan få uønsket adferd. Litt som med BC. Jeg oppfatter Aussie som en rase som kan slite veldig mentalt, og har ikke samme oppfatning når det gjelder Kelpie. Fint om noen her på sonen som eier disse raser kan gi sin erfaring.

    • Like 1
  6. Akkurat nå, Blåbær skrev:

    Takk for innspill! 

    Jeg kjenner ikke Kelpie spesielt godt,  og når jeg tidligere har undersøkt om den liker jeg mye der. Utseendemessig og størrrelsesmessig er den midt i blinken.

     Men jeg har dog inntrykk av at den trenger i jobbe endel mer enn det jeg har i min hverdag?

    Vil den trives i et aktivt, men ikke spesifikt arbeidende liv? 

    Det tror jeg absolutt om du velger fra en riktig oppdretter. Og at det er Australsk Kelpie og ikke Working Kelpie, sistnevnte trenger nok mer hodebry enn den Australske. 
    Peak Passion er ett oppdrett jeg liker godt :)

    • Like 1
  7. 5 minutter siden, Blåbær skrev:

    Prøver meg med åpnere sinn og dermed ny tråd...for kanskje kommer det frem raser jeg ikke har tenkt på ?

    Når det etterhvert blir tid for ny hund ønsker jeg meg:

    - en med hode/ intelligens (usmarte hunder er kjedelig)

    - førerorientert og lærevillig/ lærnem

    - relativt myk og vennlig 

    - ikke aggressiv hverken mot folk, andre hunder eller andre dyr 

    - middels stor ( i hvertfall ikke for liten)

    - ikke jakt 

    - har personlighet

    - helst korthåret, i hvertfall ikke MYE OG LAAANG pels ( jeg har ingen store motforestillinger mot pelsstell,  jeg bare foretrekker kortere pels, rent estetisk, - men dette punktet er slett ikke skrevet i sten)

    - vil komme til å være min hobby, først og fremst, men må være kosbar for resten av familien( ink.barn) og kunne trives med resten av familien når jeg er på jobb

    - jeg går og løper mye i skog, har med hund på det meste. Trener noe lydighet og triks, men kommer nok ikke til å konkurrere eller likende. Ønsker å lære/ prøve agility, men er nybegynner der.

    - Det vil være 1-2  timers skogstur daglig, stor inngjerdet boltreplass resten av dagen

    - ikke klatre i gardinene dersom en tur utgår en dag

    - Det er nok alltid flere hunder i hjemmet vårt

    - Jeg elsker ikke bjeffing, så gjerne ikke en kjeftesmelle

    - har hatt hunder i 20+ år, men blir visst stadig særere på hva jeg vil ha...

     

    Så da vil jeg gjerne ha forslag av dere... Hvilken hund lyser mot deg når du leser disse punktene? 

    Kelpie :)

  8. Jeg tenker at enten er intensiteten for høy eller så er belønning fjernet for tidlig. Det siste vet jeg hva du skal gjøre noe med kjøre lenger med hyppigere belønninger, det første er vanskeligere...men prøv å belønn med godbiter så fort du tenker trening.

  9. 23 timer siden, trill skrev:

    Har drevet en del med klatring tidligere og aldri tenkt over noen seler som kan passe til å gå med hund med. Har du link til et eksempel så jeg kan se?

    Jeg vet det anbefales flere steder, og gikk tur med ei som brukte det på sin trekkhund. Det så behagelig ut. Selv har jeg både Baggen, Dragråttan og 2 Non-stop belter. Ingen er favoritter så langt.

    • Like 1
  10. På 4/27/2020 at 10:45 PM, trill skrev:

    Noen som har tips til magebelte til tur med stor og sterk hund som trekker/rykker mye? Han trekker en del jevnt fremover, men rykker også mye hit og dit. Noen tanker om fordeler/ulemper med strikk vs ikke? 

    Har standard baggen med x2-strikk nå, men har måttet bytte strikken tre ganger de siste to årene, to ganger fordi den blir utslitt og én gang fordi den røk i sømmen. Etter det har damene på brukshunden vært så snille å sy ekstra søm som forsterkning når vi har kjøpt ny strikk for å bytte. 

    Jeg vil anbefale klatresele/belte, solid og mye billigere enn de man kjøper i hundeutstyrsbutikken.

  11. Jeg tenker også at dette er en aktiv rase som har mye energi. Har hatt settervalp i huset og den måtte få løpe og leke mye pr.dag. Ut og lek, og den få løpe mye, om du trenger tips til hvordan du kan leke med den kan jeg tipse deg om No Limit Obediens sin blogg, eller Doglife sine filmer. 

    • Like 2
  12. 19 timer siden, AnkiogBonita skrev:

    Uansett var det nå virkelig til overreaksjon på den hunden pga ett slag, og om det skulle vært avgjørende for angrepet burde det skjedd der og da hunden fikk slaget. Hva om den hadde blitt tråkket på labben eller lignende og fått smerter av det. 

    Jenta som gikk med hunden hadde nok tatt på seg ett større ansvar enn hun kunne håndtere. 

    Og hunden reagerte nok mot de små hundene og var høyt i jakt? Var jo stilt spørsmål om de små hundene gikk på den store hunden og bjeffet osv? Og det veit vi jo kan trigge hunder som passere. 

    Uansett hvordan man ser på saken så var det en stor hund som skadet mennesker!

    Det var ikke snakk om bare ett, men hvis den får slag etter slag fordi den f.eks vil hilse på folk eller hunder så kan det ende med at den blir sint på folk/hunder fordi hver gang den ser folk så får den påført smerte. 
    Dette er en mulig forklaring. Jeg tenker den på en eller annen måte følte seg presset til å foreta seg noe. Nå er den uansett avlivet og jeg håper de som eide den går litt i seg selv etter hendelsen.

    • Like 1
  13. 23 timer siden, Rufs skrev:

    Alle hunder har dessverre ikke livets rett. Og i hvert fall ikke denne. Kan neppe tenke meg at denne hunden ble så aggressiv helt plutselig. Hundeeiere har stort ansvar! Stakkars de som ble bitt av den, og de som ble vitne til det

     

    Det viser seg at den ble slått med koppelet av den som luftet den i forkant av hendelsen.  Ikke alle hundeeiere bør ha rett til hund heller.

    • Like 2
×
×
  • Opprett ny...