Jump to content
Hundesonen.no

Helianthus

Medlemmer
 • Content Count

  1294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Helianthus last won the day on October 18 2014

Helianthus had the most liked content!

Community Reputation

1876 Excellent

About Helianthus

 • Rank
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.modhund.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Vestfold

Recent Profile Visitors

3322 profile views
 1. Helianthus

  Avlære selvlært uvane

  Jeg ville belønnet hunden for å ligge på plassen sin istedet for å belønne den for å krafse på stolen. Legg et teppe/seng/bur der du vil hunden skal ligge og belønn den for å oppsøke det. Start gjerne mens stolen ikke er i bruk så det blir lett for hunden å velge rett. Etterhvert, spesielt når du står og lager middag eller når barnet sitter i stolen kan du passe på å legge inn en liten økt med å legge seg på teppet. Fortsett å belønne hunden for å legge seg OG å ligge på teppet innimellom slik at han oppnår noe ved å gjøre det du ønsker. Du kan selvsagt satse på at det går over av seg selv også, men da er det jo en viss fare for at det går ut over barnet og stolen.
 2. Helianthus

  Mellomstor og førerorientert familiehund

  Har shetland sheepdog vært nevnt? Jeg har møtt noen helt fantastiske av amerikanske linjer. Eller papillon fra store linjer... ? Staffordshire bull terrier, eller jack russel eller lignende, kan være aktuelle. De to siste utgår kanskje pga samkjønnsgreier, men kan jo være verdt å vurdere. Eller rett og slett en BC (til?) Why change a winning team, liksom?
 3. Helianthus

  Snill tispe ønsker påskepass Buskerud/Vestfold

  Nå har det seg slik at jeg har funnet et menneske som ønsker å passe henne i påsken. Jeg skal treffe henne i løpet av helgen og magefølelsen min er veldig god, så jeg satser på at det ordner seg. Hvis ikke hadde det blitt bra hos dere begge, tror jeg
 4. Helianthus

  Facebook koker etter skremming av hunder

  Nemlig! Og ikke minst, hva slags spor setter dette i hundene? Hvordan takler de lignende situasjoner senere nå som de har erfart hva folk kan finne på? (Det går sannsynligvis bra, men for den rette hunden så trenger det ikke gå bra)
 5. Helianthus

  Kurs i påsken

  Rikke Svele postet noe om et påskekurs i spesialsøk. Hun holder til i Holmestrand.
 6. Helianthus

  Snill tispe ønsker påskepass Buskerud/Vestfold

  Oj, hehe .. nei, dere skal slippe å sette himmel og jord i bevegelse, men tusen takk for tanken! Har ikke hørt om Underskog, det skader ikke å høre, men begynner egentlig å tenke at vi drar til Danmark med to hunder
 7. Helianthus

  Snill tispe ønsker påskepass Buskerud/Vestfold

  Jeg tillater meg å dytte litt på denne, jeg Hun er veldig søt, altså
 8. Helianthus

  Snill tispe ønsker påskepass Buskerud/Vestfold

  Ja, det vil jeg absolutt tro. Hun har aldri hatt noe problem med å være alene i inntil 8 timer hos oss, og når vi har hatt henne med på fremmede hytter/hotell og sånn så har hun også vært alene der flere timer. Veldig ukomplisert Det eneste er at hun gjeter katter Hun er vant til å være i bur i bilen, men ikke hjemme.
 9. Helianthus

  Snill tispe ønsker påskepass Buskerud/Vestfold

  Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger Jeg skjønner at påsken sannsynligvis er det verste tidspunktet å finne hundepass, og jeg har jo så store kvaler med å gjøre det at jeg har utsatt det i det lengste Gårdstunet har vi brukt tidligere og vært fornøyde med, men det blir litt trist for henne, så har ikke så lyst til det.
 10. Helianthus

  Usikker på fremmede

  Det står en del om motbetinging her, samme med mye annet. En veldig bra artikkel! http://forskning.no/blogg/hun-om-hund/det-smarteste-en-hundeeier-kan-laere-seg BAT kan du lese litt om her: http://dogdiggers.com/blogg/?cat=33
 11. Helianthus

  Usikker på fremmede

  Jeg ville tatt en titt på BAT og/eller desensitivering og motbetingning: https://www.animalhumanesociety.org/training/counter-conditioning-and-desensitization http://grishastewart.com/bat-overview/ For begge disse treningene kan det nesten ikke understrekes nok hvor viktig det er at hunden er godt under "terskelverdien" - hun skal virkelig elske treningen for å få gode fremskritt. Det som som regel gjøres feil når man trener for å endre følelser, er at man presser på for mye og treningen egentlig blir ubehagelig for hunden. Det andre som er fort gjort å gjøre feil, er at man lokker (viser belønningen før det skumle dukker opp) og ender opp med å forgifte belønningen til å bli et signal om at det kommer noe skummelt. Du har flere flinke instruktører i nærheten, og det kan være verdt å få hjelp til å trene og finne ut hvordan du kan gå frem videre. Dessverre kommer nok ikke slik usikkerhet til å gå over av seg selv, så det er viktig både å finne ut hvordan du kan trene for at hunden skal bli tryggere, men også hvordan du kan takle vanskelige situasjoner best mulig.
 12. Helianthus

  Snill tispe ønsker påskepass Buskerud/Vestfold

  Lørdag 8. til søndag 16. ja Så en uke mer enn du tenkte. Men takk for tilbudet!
 13. Et skudd i tåka, for denne sitter så langt inne at jeg har drøyd i det aller lengste med å prøve å finne noen som har tid og mulighet til å passe hund i påsken, fra palmelørdag til 1. påskedag. (8.-16. april) Pie (pai) er en grei og veldig glad working kelpietispe på 3 år som er vant til unger, elsker å gå tur, trene og leke, og krever lite bortsett fra et trygt og godt sted å være. Og hun er rolig inne, renslig og vant til å være alene hjemme. Hun er en mellomstor hund på ca 17 kg, klikkertrent/positivt trent og det eneste minuset er at hun gjeter katter. Er du voksen, snill og har lyst til å passe en hund i påsken? Ta kontakt på PM og fortell gjerne litt om deg/dere selv, og spør om du lurer på noe. Vi bor i Sande i Vestfold, så det er fint om du bor i relativ nærhet, men det viktigste er å finne et bra feriehjem til henne
 14. Ja, jeg har lest det også, men det er ikke utenkelig at det er et stort sprik mellom hvordan den personen som har filmet oppfattet og gjenforteller historien og hva som faktisk skjedde. Folk har en tendens til å overdrive, dessverre. Så, å dømme hundelufteren (som kanskje eier hundene for alt vi vet) uten å ha sett hele hendelsen blir feil for meg.
×