Jump to content
Hundesonen.no

Alvira

Medlemmer
 • Content Count

  708
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Alvira last won the day on December 4 2018

Alvira had the most liked content!

Community Reputation

1363 Excellent

1 Follower

About Alvira

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Bullmastiff og clumber spaniel

Recent Profile Visitors

3512 profile views
 1. Alvira

  Hundebur på utstilling .

  Jeg har brukt alle varianter opp gjennom årene. Nå bruker vi tøybur som vi enten bærer eller har på sekketralle. Sekketralle er et greit alternativt til å slippe å bære, da tar det litt mindre plass (ikke i bredden). Men et stålbur som ikke er altfor tungt går greit å bære også. Det du kan gjøre er å bære tingene inn først, og deretter hente hunden. Det er desidert det som er enklest, men tar mest tid.
 2. Alvira

  Hund og bil

  Jeg har kjørt varebil i mange år, med hundene i varerommet. Mitt første tips er hvit bil! Det har mye å si for hvor varmt det blir i varerommet, er positiv overrasket over hvor grei temperaturen holder seg der. I tillegg har jeg åpnet opp pleksiglassruten i skilleveggen, da vil du automatisk få bedre utskiftning av luften og litt AC-effekt i varerommet. I forrige bil skiftet jeg den med gitter, i denne har jeg borret hul. I sommer har jeg tillegg trikset til AC i varerommet, ved hjelp av et flextrekkerør (til ledninger), en trakt og masse tape - trakten tapet fast på en av viftene foran, røret tapet fast i denne og deretter trukket gjennom et av hullene i plexiruten. Ikke særlig pent, men har fungert veldig godt 😂 Vi har hunder som fort blir varme og ikke minst skaper mye varme i seg selv (bla st. bernhard og bullmastiff) og de har hatt det helt fint (omtrent null pesing) på lange turer i veldig varmt vær i sommer (typ 33-35 grader) Jeg har tidligere kjørt en Partner, nå har jeg en Proace, begge fungerer bra. Ikke topp kjørekomfort selvfølgelig. Proacen har sinnsykt god plass, jeg har plass til 2 x st. bernhard, 1 bullmastiff og 2 clumbere samt mye bagasje.
 3. Alvira

  Halsbånd/line i ringen.

  Jeg tenker at det er nyttig og prøve ulike ting, og se hva hunden trives best i - og således viser seg best i. Jeg har en spaniel som jeg viser i snakekjetting (det er clumber, og de vises vanligvis i kjetting og ikke spanielbånd). Det første båndet jeg kjøpte var et spanielbånd som er bredere under - dette likte hun ikke, og viste seg dårlig (jeg aner ikke hvorfor). Jeg bytta til snakekjetting - og fikk en ny hund :) Nå er jeg vant til å bruke kjetting/strup fra før - og jobber mye med hundene mine for å unngå struping, hosting og harking. Så, tipset mitt er vel egentlig å prøve litt forskjellig for å se hva hunden trives best i - om du har mulighet til det. Og ikke minst å trene masse på løping i slakk line :)
 4. Åja, ok 😊 Trodde det var kun gitter 😊
 5. Helt OT, men hva er det du har erstattet plexiglasset med? Er det gjort på verksted - og hva kostet det?
 6. Alvira

  Terapihunden Arthur og aspiranten Siri

  Fine, flinke Siri bestod besøkshundeksamen i helgen, etter å ikke ha jobbet siden mai! ❤️❤️ Hun er bare en fantastisk hund 😍😍 Nå er hun terapihundaspirant, og det blir hun nok en stund 😆 Legger ved litt valpespam 😇
 7. Alvira

  Terapihunden Arthur og aspiranten Siri

  Takk! Ja, de er verdens beste ❤️❤️
 8. Alvira

  Terapihunden Arthur og aspiranten Siri

  Vi endte opp med 4 velsksapte valper, 2 tisper og 2 hanner 😍 I morgen blir de hele 4 uker!
 9. Alvira

  Sonens Championer

  Oppdatering Navn: Clumbraise Angel In The Snow Rase: Clumber spaniel Født: 28.03.2014 Titler: N UCH DK (u) UCH Plukket det siste certet på spanielspesialen i Hordaland i april 2017 I mitt eie (siden jan. 17) har hun 6 x BIR, 3 x BIM, to CACIB (norsk og dansk) og ett nordisk cert. Beste resultat er BIG-3 på nasjonal utstilling.
 10. Alvira

  Tegn på ørebetennelse

  Ok, bra Hehe, ja du sier noe der. Jeg mente det vel mer som i at det lønner seg i form av trygghet, ikke rent økonomisk
 11. Alvira

  Tegn på ørebetennelse

  Sånn nesten helt urelatert : Jeg ville forsikret henne, det lønner seg nesten alltid i lengden - de fleste hunder blir syke/skader seg en eller flere ganger ila livet Hadde hun vært forsikret, hadde den dekket dette. Forsikring koster vanligvis mellom 150 og 400 kr i mnd - avhengig av rase, selskap og dekning. Og som du har erfart, veterinær blir fort dyrt! Beklager hvis dette oppleves som et uønsket råd, men jeg synes forsikring er så viktig at jeg velger å si det likevel Lykke til med ørenapping, og jeg håper dere slipper unna flere ørebetennelser!
 12. Alvira

  Terapihunden Arthur og aspiranten Siri

  Det er flere spennende ting på gang her i heimen! Siri er drektig, og vi venter valper om tre ukers tid Vi er utrolig spente, og håper at det finnes en fremtidig terapihund/utstillingshund/avlshund (med jaktegenskaper) i dette kullet. Lave forhåpninger med andre ord Hun er paret med en fantastisk hannhund. Han kommer fra friske linjer, er frisk sjæl, har et nydelig gemytt og utfyller henne eksteriørt på en veldig god måte. Siri er selvfølgelig også frisk, utenom ektropion mild. Vi har brukt både mye og lang tid på å finne hannhund og har kjempetro på denne kombinasjonen. Jeg er SÅ utålmodig, og gleder meg sinnsykt til valpene kommer
 13. Alvira

  Tips om utstilling til en nybegynner

  Her er link til terminlisten hos NKK - altså en oversikt over alle utstillinger resten av året. Trykk på linken "raser" på hver utstilling for å se om den er åpen for din rase eller sorter på rase i rullegardinmenyen øverst. Ofte vil en del klubber ha valpeshow for alle raser, selv om ikke de er åpen for alle voksne raser. Det vil du finne informasjon om på klubbens hjemmeside. https://www.nkk.no/terminliste-utstilling-inkl-lp-og-ag/category860.html Du trenger ikke å være medlem i den klubben som arrangerer. Du melder deg på via min side på NKK, og bare møter opp Du vil få startnummer og oppmøtetid på mail en ukes tid i forveien. Anbefaler deg å delta på ringtrening, det er alltid greit! Der vil du også få hjelp til hva som er greit å ha med seg. Som et minimun anbefaler jeg helsebok (krav om vaksine) utstillingsline, vann og vannskål, godbiter, campingstol og cash (til å kjøpe mat til deg)
 14. Alvira

  Terapihunden Arthur og aspiranten Siri

  Tusen takk! Tusen takk! Tusen takk Eksamen består av en teoretisk del og en praktisk del. Den teoretiske delen bygger på spesialpraksisen vår, hvor vi har undersøkt en problemstilling. Jeg hadde en problemstilling knyttet til å undersøke reduksjon i uro hos pasienter innlagt i tverrfalig spesialisert rusbehandling. Vi skiver en oppgave basert på denne praksisen, leverer den inn og presenterer den på eksamen. Den praktiske delen består av at vi gjennomfører en intervensjon, enten med barn eller voksne. Jeg hadde på voksne, da jeg har valgt å ikke utdanne Arthur til å jobbe med barn. Det er en egen egnethetstest og tileggsutdannelse for pedagogisk arbeid - denne var integrert i denne kursrekken. Tusen takk
×