Gå til innhold
Hundesonen.no

Havalapp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  68
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Havalapp

 1. Gjeterhund

  Finsk lapphund sjølvsagt!
 2. Klipp av Bichon Havanais - når starte?

  Klipp den når du vil det finnes klær du kan kle på den om du er redd den skal fryse.
 3. Korleis går ein fram for å trene inn stå og dekk med låste bein?
 4. Stå/dekk med låste bein

  Stå og dekk kan mine, men ikkje med låste bein, så det var det å få beina låst eg lurte på. Takk, skal forsøke dette
 5. Hei! Du som hadde Snapchat til hundesonen i går mandag 11/12 - har du oppskrift til den fine strikkagensaren med hundepoter på som du kunne tenke deg å dele med meg? :-)
 6. Tusen takk! https://www.ravelry.com/patterns/library/villmarksgenseren
 7. Hundenavn - the bucket list

  Driver stadig å tenker på fine navn til framtidige hunder. Skal muligens ha et kull på yngste tispa mi dersom ho viser seg å vere bra, og då må eg jo ha superfancy finske navn til ein finsk rase! Ho heiter Päivi, skulle eigentleg heite Taiga, og det angrer eg litt på, då eg syns Taiga har ein litt større betydning enn Päivi (som er ein form for Päivä som betyr dag, Taiga betyr boreal barskog som er eit belte som strekker seg over heile den nordlegaste delen av verden).
 8. Hvordan pels foretrekker du på hunder?

  - Eg foretrekker pels med rikelig mengde med lange dekkhår og god tjukk underull fordi dette ser eg på som praktisk - isolerer mot kulde på vinteren og mot varme på sommeren. Er pelsen skikkelig slik den skal vere, så setter den seg heller ikkje fast i kvist og kvast, og får heller ikkje snøballer om vinteren. - Finsk lapphund, og andre spisshunder har pelstypen eg liker best. Ser også så himla flott ut med pene pelsmanker og halvlange faner på beina. - Syns også Havanaisen min har supergod pels, men den er dog klipt. Blei lei av pelsstell, så eg klipte han ned for å forenkle pelsstellet. Kjempedeilig å ha en havanais under dyna, tett inntil kroppen! - Eg liker IKKJE pelsen på strihårede hunder som Jack russel terrier. Stikker og er kjempeekkelt å ta i. Er heller ikkje då glad i for eksempel pinscher pels, for man kan ikkje rufse i den. Tenk om man får «pelsflis»? 😂 Liker heller ikkje pelser som blir fort oljete, som Border collie, Labrador og Flatcoated Retriever - disse pelsene er eg også allergisk mot og gud som dei lukter!😮
 9. Finsk lapphund, krevende rase?

  Trur ikkje du treng å bekymre deg då Oppdrettaren er kjempeflink!
 10. Finsk lapphund, krevende rase?

  Ikkje en krevende rase, men dei seier fint i frå om dei ikkje er fornøgde. Foreldre har mykje å seie. Kva oppdretter skal dåkke ha frå?
 11. Hund som markere inne, baby.

  Forsøk å bruke bellyband/bleie på hunden ei stund?
 12. Peneste hunderase?

  Finsk Lapphund, heilt klart!😍 Og heldige meg er eier av to!
 13. Finsk lapphund

  Her er mine snupper 😁 Den røde er frå Lappekoia, og den svarte er frå Vintervidda
 14. HD og AD bilder

  Rase: Finsk Lapphund AD: 0/0 HD: C/B
 15. Finsk Lapphund oppdrettere

  Nei, har ikkje Mallalasse hund. Oppdretter til mi eldste brukte hannhund derfrå på tispa si. Søkte litt no i sta, dei skriver den oppført med .com, men sida er visst med .no, men lite innhold då. Såg dei dreiv visst med utstilling. Er visst berre eg som tuller litt...;)
 16. Finsk Lapphund oppdrettere

  Driver dei fortsatt kennel? Faren til mi eldste er frå Mallalasse. Forsøkte å finne info om kennelen, men finner svært lite 😛 Linken til heimesida deira fungerer ikkje heller.
 17. Finsk Lapphund oppdrettere

  Sendt PM 😊
 18. Finsk Lapphund oppdrettere

  Var det deg eg snakka med på PM? Oppdretterne i Vintervidda er jo veldig opptatt, så mange hunder dei har og så mye utstillinger dei reiser på. Så får dei nok maaaange henvendelser daglig vil eg tru. Yngste mi er frå Vintervidda, og eldste er frå Lappekoia. Veit og at lappekoia nylig har parret eine tispa si med en hannhund frå Vintervidda.
 19. Sykdom og hunder og valp og utstilling.

  Hadde fint stilt ut 😊
 20. Finsk Lapphund?

  Hei, eg har to FLH. Nydelige hunder tvers igjennom. Fysisk er det ein veldig frisk rase, men det er nok noko dårlig psyke på nokre av linjene. Kennel Vintervidda er eg veldig fornøgd med, og dei er nok ein av dei mest engasjerte og seriøse oppdrettarane eg veit om på rasen i Norge. .
 21. Har du møtt en pitbull?

  Ja, - eller BC/pitbull blanding. Masse gjeterinnstinkter i den. Den enda opp som død etter å ha bitt to barn :/
 22. Hvor vanlig er din hunderase der hvor du bor?

  Havanais er nok ganske vanlig. Er nok i overkant av 15 havanaiser i kommunen/nabokommunane. I min kommune er mine to finske lapphunder nr 1 og 2 i kommunen. Søstra til mi yngste er nr 3 i kommunen. Elles veit eg det er rundt 20 andre i nabokommunane.
 23. NKK Oslo

  Jepp, finsk lapphund, søndag 😁👍🏻
 24. Har dere noen tips til godbiter til valp?

  Smøreost på tube, godt og enkelt
 25. Forskudd ved kjøp av valp

  Hørtest ikkje mykje seriøst ut nei 😳 Du har betalt for ei vare du fekk beskrevet før defekten var oppdaga. Du betalte ikkje for ei defekt vare. Ein seriøs oppdretter ville latt deg trekke kjøpet eller gi deg tilbud om kraftig redusert pris. Kva rase det snakk om?
×