Havalapp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Havalapp

 1. Her er mine snupper 😁 Den røde er frå Lappekoia, og den svarte er frå Vintervidda
 2. Rase: Finsk Lapphund AD: 0/0 HD: C/B
 3. Nei, har ikkje Mallalasse hund. Oppdretter til mi eldste brukte hannhund derfrå på tispa si. Søkte litt no i sta, dei skriver den oppført med .com, men sida er visst med .no, men lite innhold då. Såg dei dreiv visst med utstilling. Er visst berre eg som tuller litt...;)
 4. Driver dei fortsatt kennel? Faren til mi eldste er frå Mallalasse. Forsøkte å finne info om kennelen, men finner svært lite 😛 Linken til heimesida deira fungerer ikkje heller.
 5. Sendt PM 😊
 6. Var det deg eg snakka med på PM? Oppdretterne i Vintervidda er jo veldig opptatt, så mange hunder dei har og så mye utstillinger dei reiser på. Så får dei nok maaaange henvendelser daglig vil eg tru. Yngste mi er frå Vintervidda, og eldste er frå Lappekoia. Veit og at lappekoia nylig har parret eine tispa si med en hannhund frå Vintervidda.
 7. Hadde fint stilt ut 😊
 8. Hei, eg har to FLH. Nydelige hunder tvers igjennom. Fysisk er det ein veldig frisk rase, men det er nok noko dårlig psyke på nokre av linjene. Kennel Vintervidda er eg veldig fornøgd med, og dei er nok ein av dei mest engasjerte og seriøse oppdrettarane eg veit om på rasen i Norge. .
 9. Ja, - eller BC/pitbull blanding. Masse gjeterinnstinkter i den. Den enda opp som død etter å ha bitt to barn :/
 10. Havanais er nok ganske vanlig. Er nok i overkant av 15 havanaiser i kommunen/nabokommunane. I min kommune er mine to finske lapphunder nr 1 og 2 i kommunen. Søstra til mi yngste er nr 3 i kommunen. Elles veit eg det er rundt 20 andre i nabokommunane.
 11. Jepp, finsk lapphund, søndag 😁👍🏻
 12. Smøreost på tube, godt og enkelt
 13. Hørtest ikkje mykje seriøst ut nei 😳 Du har betalt for ei vare du fekk beskrevet før defekten var oppdaga. Du betalte ikkje for ei defekt vare. Ein seriøs oppdretter ville latt deg trekke kjøpet eller gi deg tilbud om kraftig redusert pris. Kva rase det snakk om?
 14. Kor mykje sosialisering/miljøtrening er for mykje for ein kvalp på 9 veker? Korleis såg din dag/veke ut med ein så ung kvalp?
 15. Til no har vi tatt med kvalpen på daglige ting, såg det sjølvsagt an på kvalpen når den var klar. Ho er ganske trygg på oss no, så i dag satt vi nokre minutt utanfor nærbutikken, ho fekk hilse på to hundar som vi har mykje med å gjere, men eg lurer oå om det blei litt mykje, då ho begynte å ri så fælt. Ho er ellers veldig flink til å legge seg ned og vise at ho vil ha fred når ho er blitt trøtt. Forrige kvalp (som no er 1 år) var totalt annleis. Ho var hyper 24/7, superstressa og ville ikkje roe seg. Har heldigvis roa seg mykje no og er kjempeflink med kvalpen. Blei brått så usikker på om vi tok ho med på for mykje (henta ho forrige tysdag). Med forrige tok vi det rolig meiner eg å hugse..
 16. Det var vel fotostand der i fjor, men usikker på om det var med reklamasjon for eit fôrmerke el.l. Personlig er ikkje dette særlig interessant for meg om det koster over 300kr for bilde ferdig redigert siden eg tar og redigerer bilder sjølv. Men det kjem jo og litt an på korleis bilder du tek og kva stil osv.
 17. En times tid
 18. Som nevnt tidligere her, så kjem det an på kva pelskvalitet hunden har. Mamma sin havanais har en skikkelig ullen pels som filtrer seg raskt sjølv om ho har veldig kort pels. Hadde eg hatt ho, hadde eg nok børsta ho rundt tre gonger i veka. Min eigen har veldig enkel og lettstelt pels som kortklipt. Bader han ca 1 gong i mnd, børster ca annakvar veke uten at det blir noko særlig med floker. Han bruker også sele kvar dag når vi går tur. Dette floker heller ikkje noko på min. Flokane på min kjem stort sett rett før han skal bade.
 19. Havanais: Mamma er allergisk, og vi hadde egentlig bestemt oss for Bichon Frise, men så såg mamma bilde av en havanais, så då blei det den. Eg kjøpte samme rase eit par år seinare fordi eg likte den godt. Finsk Lapphund: sambuaren min ville ha ein hund som var større en Havanaisen, og han likte utsjånad på malamute o.l. hunderasar med mykje pels, men eg ville ikkje ha ein slik pga størrelse og at eg syns det blei litt for mykje hund. Huska så den der "pomskyen", den finske lapphundkvalpen Tequila. Søkte opp rasen, las om den, meldte meg inn i grupper på Facebook, spurte, fekk vite at rasen var veldig allsidig og ein fin familiehund, fekk hilse på ein av den rasen og blei heilt forelska. Så no får vi finsk lapphund nr 2 første veka i mai 😍
 20. Ville undersøkt veldig nøye, særlig på denne rasen. Har hørt det skal vere veldig mykje sjukdom på pommen, dessverre. Angåande valg av tispe eller hannhund kan du tenke litt over om det er mange andre tisper eller hanner i område der du bur. Velger du ein hannhund og det er mange tisper i nabolaget ditt, kan det nok bli mykje syting på din når nabotispa har løpetid. Eg har og inntrykk av at hannhunder av små raser (inkludert min eigen rase) har lettare for å markere innendørs.
 21. Syns tispenavn er så vanskelig! Frå før har vi ein hannhund på 5 som heiter Alvin - liker i grunn litt uvanlige menneskenavn på hunder. Trudde eg i alle fall 😛 Nova fekk vi for ca 1 år sidan. Tenkte det var eit veldig uvanlig navn, då eg visste kun om ein anna hund som heitte det, då av ein anna rase. Men etter vi fekk ho og eg vart med i rasegrupper på Facebook såg eg det navnet overalt. No får vi straks hund nr 3. Vi veit enno ikkje kvaslags vi får, men den eine heiter Vega i stamtavla, så lurer på om vi berre kjem til å behalde det navnet (til tross for at Nova si mor også heiter Vega). Det er jo fint! Ellers blir det truleg Taiga, uvanlig navn som eg kun har sett på ei finsk Facebookgruppe (ja, har søkt opp navnet på alle rasehundgrupper eg er medlem av). Fekk tips om det navnet på ei finsk side og likte det betre og betre. Liker navn med betydning. Først likte eg betre Taika, men syns det ligna litt for mykje på Tinka. Taika er finsk for magi. Taiga er ein type skogbelte som strekker seg over fleire delar av den nordlige verden. Kanskje du kan finne eit navn/ord på språket i landet rasen din kjem frå? :-)
 22. Den såg kjekk ut! Kor har du kjøpt den? Kjøpte ein gong ein jallasele til Alvin på dyrebutikken. Den virker veldig lite solid... Ellers til ts: ville absolutt valgt sele framfor å ha hunden laus i bilen. Om dåkke har eit flyttbart hundebur - det går ikkje å legge ned baksetet og plassere buret i bilen då? Det har vi gjort på vår lille elbil som fungerer kun som 2-seter fram til vi får større bil :-)
 23. Hei! Kennel vintervidda hadde for nokre veker sidan ei tispe ledig frå samme kull vi skal ha frå, men det kan godt hende dei har funne kjøpar til ho no. Lapphundoppdrettere har som regel lange ventelister. Tenkte å linke til oppdrettersida til norsklapphundklubb, men det ser ut som sida er nede eller blitt hacka. Dei har ein del problem med hacking på den sida. Sjå her: https://www.facebook.com/groups/22365402145/?fref=ts
 24. Bein renser kun tannflata, mens seige kjøttstykker renser sida på tennene. Ellers finnest det tannkrem (Bucadog) og anna pulvergreier (Plaque off) med enzym som skal forebygge tannstein. Så kan det jo vere greitt å lære han å pusse tennene iblant =) Viss hunden allerede har tannstein som du ikkje greier å pirke vekk med nagla, så kan det gjerne vere ein ide å ta ein tannrens hos dyrlegen.
 25. Per dags dato har vi eit stort inngjerda område rundt huset med eit slikt grønt flettegjerde frå biltema. Lapphunden på 13 mnd har funne ut at det er enkelt å dra ut og dele opp flettene slik ho på enkelt vis kjem seg ut. Katten vår er gjerne på andre sida av gjerdet og ertar ho på seg, og det er ikkje mangt få gonger ho stikker ut av hagen. Greia er at vi skal bygge på huset etter sommaren vi begynner mest truleg å grave til sommaren, og då må vi fjerne gjerdet rundt huset. Eg har i grunn berre lyst til å sette opp ein hundegård i morgon, men sambuaren min har meir lyst til å vente til vi er ferdige med å bygge hus. Spørsmålet mitt er eigentleg om hundegårdselement med hjørnestag er solide nok slik vi kan setje det opp på ein stad midlertidig utan å støype fundament til det slik det er enkelt å flytte seinare. Lapphunden likar seg veldig godt ute, men vi blir då gåande på alerten heile tida og er redd for at ho skal stikke ut av gjerdet. Det er heldigvis ingen problem å få ho inn att, men om ein nabokatt kjem, eller om naboen har besøk av familie med hund så blir det plutseleg litt verre å få ho inn att. Hadde vore fint å vite at ho ikkje kom seg ut forbi gjerdet i ein trygg hundegård.