Havalapp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Havalapp

 1. - Eg foretrekker pels med rikelig mengde med lange dekkhår og god tjukk underull fordi dette ser eg på som praktisk - isolerer mot kulde på vinteren og mot varme på sommeren. Er pelsen skikkelig slik den skal vere, så setter den seg heller ikkje fast i kvist og kvast, og får heller ikkje snøballer om vinteren. - Finsk lapphund, og andre spisshunder har pelstypen eg liker best. Ser også så himla flott ut med pene pelsmanker og halvlange faner på beina. - Syns også Havanaisen min har supergod pels, men den er dog klipt. Blei lei av pelsstell, så eg klipte han ned for å forenkle pelsstellet. Kjempedeilig å ha en havanais under dyna, tett inntil kroppen! - Eg liker IKKJE pelsen på strihårede hunder som Jack russel terrier. Stikker og er kjempeekkelt å ta i. Er heller ikkje då glad i for eksempel pinscher pels, for man kan ikkje rufse i den. Tenk om man får «pelsflis»? 😂 Liker heller ikkje pelser som blir fort oljete, som Border collie, Labrador og Flatcoated Retriever - disse pelsene er eg også allergisk mot og gud som dei lukter!😮
 2. Trur ikkje du treng å bekymre deg då Oppdrettaren er kjempeflink!
 3. Ikkje en krevende rase, men dei seier fint i frå om dei ikkje er fornøgde. Foreldre har mykje å seie. Kva oppdretter skal dåkke ha frå?
 4. Forsøk å bruke bellyband/bleie på hunden ei stund?
 5. Finsk Lapphund, heilt klart!😍 Og heldige meg er eier av to!
 6. Her er mine snupper 😁 Den røde er frå Lappekoia, og den svarte er frå Vintervidda
 7. Rase: Finsk Lapphund AD: 0/0 HD: C/B
 8. Nei, har ikkje Mallalasse hund. Oppdretter til mi eldste brukte hannhund derfrå på tispa si. Søkte litt no i sta, dei skriver den oppført med .com, men sida er visst med .no, men lite innhold då. Såg dei dreiv visst med utstilling. Er visst berre eg som tuller litt...;)
 9. Driver dei fortsatt kennel? Faren til mi eldste er frå Mallalasse. Forsøkte å finne info om kennelen, men finner svært lite 😛 Linken til heimesida deira fungerer ikkje heller.
 10. Sendt PM 😊
 11. Var det deg eg snakka med på PM? Oppdretterne i Vintervidda er jo veldig opptatt, så mange hunder dei har og så mye utstillinger dei reiser på. Så får dei nok maaaange henvendelser daglig vil eg tru. Yngste mi er frå Vintervidda, og eldste er frå Lappekoia. Veit og at lappekoia nylig har parret eine tispa si med en hannhund frå Vintervidda.
 12. Hadde fint stilt ut 😊
 13. Hei, eg har to FLH. Nydelige hunder tvers igjennom. Fysisk er det ein veldig frisk rase, men det er nok noko dårlig psyke på nokre av linjene. Kennel Vintervidda er eg veldig fornøgd med, og dei er nok ein av dei mest engasjerte og seriøse oppdrettarane eg veit om på rasen i Norge. .
 14. Ja, - eller BC/pitbull blanding. Masse gjeterinnstinkter i den. Den enda opp som død etter å ha bitt to barn :/
 15. Havanais er nok ganske vanlig. Er nok i overkant av 15 havanaiser i kommunen/nabokommunane. I min kommune er mine to finske lapphunder nr 1 og 2 i kommunen. Søstra til mi yngste er nr 3 i kommunen. Elles veit eg det er rundt 20 andre i nabokommunane.
 16. Jepp, finsk lapphund, søndag 😁👍🏻
 17. Smøreost på tube, godt og enkelt
 18. Hørtest ikkje mykje seriøst ut nei 😳 Du har betalt for ei vare du fekk beskrevet før defekten var oppdaga. Du betalte ikkje for ei defekt vare. Ein seriøs oppdretter ville latt deg trekke kjøpet eller gi deg tilbud om kraftig redusert pris. Kva rase det snakk om?
 19. Kor mykje sosialisering/miljøtrening er for mykje for ein kvalp på 9 veker? Korleis såg din dag/veke ut med ein så ung kvalp?
 20. Til no har vi tatt med kvalpen på daglige ting, såg det sjølvsagt an på kvalpen når den var klar. Ho er ganske trygg på oss no, så i dag satt vi nokre minutt utanfor nærbutikken, ho fekk hilse på to hundar som vi har mykje med å gjere, men eg lurer oå om det blei litt mykje, då ho begynte å ri så fælt. Ho er ellers veldig flink til å legge seg ned og vise at ho vil ha fred når ho er blitt trøtt. Forrige kvalp (som no er 1 år) var totalt annleis. Ho var hyper 24/7, superstressa og ville ikkje roe seg. Har heldigvis roa seg mykje no og er kjempeflink med kvalpen. Blei brått så usikker på om vi tok ho med på for mykje (henta ho forrige tysdag). Med forrige tok vi det rolig meiner eg å hugse..
 21. Det var vel fotostand der i fjor, men usikker på om det var med reklamasjon for eit fôrmerke el.l. Personlig er ikkje dette særlig interessant for meg om det koster over 300kr for bilde ferdig redigert siden eg tar og redigerer bilder sjølv. Men det kjem jo og litt an på korleis bilder du tek og kva stil osv.
 22. En times tid
 23. Som nevnt tidligere her, så kjem det an på kva pelskvalitet hunden har. Mamma sin havanais har en skikkelig ullen pels som filtrer seg raskt sjølv om ho har veldig kort pels. Hadde eg hatt ho, hadde eg nok børsta ho rundt tre gonger i veka. Min eigen har veldig enkel og lettstelt pels som kortklipt. Bader han ca 1 gong i mnd, børster ca annakvar veke uten at det blir noko særlig med floker. Han bruker også sele kvar dag når vi går tur. Dette floker heller ikkje noko på min. Flokane på min kjem stort sett rett før han skal bade.
 24. Havanais: Mamma er allergisk, og vi hadde egentlig bestemt oss for Bichon Frise, men så såg mamma bilde av en havanais, så då blei det den. Eg kjøpte samme rase eit par år seinare fordi eg likte den godt. Finsk Lapphund: sambuaren min ville ha ein hund som var større en Havanaisen, og han likte utsjånad på malamute o.l. hunderasar med mykje pels, men eg ville ikkje ha ein slik pga størrelse og at eg syns det blei litt for mykje hund. Huska så den der "pomskyen", den finske lapphundkvalpen Tequila. Søkte opp rasen, las om den, meldte meg inn i grupper på Facebook, spurte, fekk vite at rasen var veldig allsidig og ein fin familiehund, fekk hilse på ein av den rasen og blei heilt forelska. Så no får vi finsk lapphund nr 2 første veka i mai 😍
 25. Ville undersøkt veldig nøye, særlig på denne rasen. Har hørt det skal vere veldig mykje sjukdom på pommen, dessverre. Angåande valg av tispe eller hannhund kan du tenke litt over om det er mange andre tisper eller hanner i område der du bur. Velger du ein hannhund og det er mange tisper i nabolaget ditt, kan det nok bli mykje syting på din når nabotispa har løpetid. Eg har og inntrykk av at hannhunder av små raser (inkludert min eigen rase) har lettare for å markere innendørs.