Jump to content
Hundesonen.no

Havalapp

Medlemmer
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

1 Follower

About Havalapp

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 06/27/1994

Contact Methods

 • Website URL
  http://wixsite.com/susannehaaheim-fo

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Jølster
 • Interesser
  Hund og foto
 • Hunderase
  Bichon Havanais, Finsk Lapphund

Recent Profile Visitors

1941 profile views
 1. Havalapp

  Mittelspitz eller finsk lapphund?

  Lapphundtisper er ofte mindre enn hannene ja. Eg ville forhøyrt meg med styret i raseklubben og spurt kva oppdrettere som avler på mindre hunder. Eg veit at Kennel Dompel Dimpel har hatt ein del mindre tisper. Eg sjøl har to tisper, eine veier 17 kg og den andre veier 18 kg, 45 og 49 cm høge. Har også ein hannhund som på 8 mnd som kjem til å bli ganske stor; 50 cm og 21,5 kg per no.
 2. Havalapp

  Størrelse på bilbur

  Har dobbeltbur frå Kela som måler ca 105 cm i breidda, delt på 2, ca 80 i djupna, 60 høgde. Har lapphunder, mellomstore tisper.
 3. Havalapp

  Finsk lapphund

  Eg ville nok fokusert mykje på rotrening og rolege aktiviteter med hunden. Få inn rutiner. Eg har ein følelse av at ein del finske lapphunder får nokre linjer kan vere litt stressa som unghunder. Begge mine er/var det, men eldste har no utvikla seg til å vere ein super hund, rolig og fin. Ellers fokuser mykje på kontakttrening i møtesituasjon med andre hunder. Veit om fleire som har problemer med det.
 4. Havalapp

  Valpegjengen 2018

  Kor frå? 😊😊
 5. Havalapp

  Finsk lapphund vs Border Collie

  For dei som ikkje veit, så regnes finsk lapphund som allergivennlig. Den røyter, men mangler et allergen som border collie avgir. Dvs at samboeren din kan reagere på BC, men ikkje på FL. Test ut allergien på rasene før dåkke kjøper. Lån gjerne ein lapphund over ein periode.
 6. Havalapp

  Noen som har erfaringer med lapphund?

  Svensk lapphund er enklere å trene enn finsk, har eg inntrykk av, men det er meir hund i svensk enn i finsk. Har også inntrykk av at den svenske er meir eierkjær enn den finske som godt kan ta seg en tur på egenhånd og kanskje har litt enkelt for å lukke ørene. Dog syns eg finsk lapphund er ein herlig rase, og eg kunne aldri tenke meg ein betre rase. Mange bjeffer ein god del, men det er en vakthund, og en bjeffende gjeterhund, så det ligger i innstinkta deira at dei skal bjeffe. Svensk lapphund er vel og ørlite mindre enn den finske. Trur og den finske er meir hardfør og tåler betre kulde, men dei er nok ganske like der. Kan godt bu ute i hundegård, men trivast nok då isåfall best i selskap med en anna hund
 7. Havalapp

  Gjeterhund

  Finsk lapphund sjølvsagt!
 8. Havalapp

  Klipp av Bichon Havanais - når starte?

  Klipp den når du vil det finnes klær du kan kle på den om du er redd den skal fryse.
 9. Havalapp

  Stå/dekk med låste bein

  Stå og dekk kan mine, men ikkje med låste bein, så det var det å få beina låst eg lurte på. Takk, skal forsøke dette
 10. Havalapp

  Stå/dekk med låste bein

  Korleis går ein fram for å trene inn stå og dekk med låste bein?
 11. Tusen takk! https://www.ravelry.com/patterns/library/villmarksgenseren
 12. Havalapp

  Hundenavn - the bucket list

  Driver stadig å tenker på fine navn til framtidige hunder. Skal muligens ha et kull på yngste tispa mi dersom ho viser seg å vere bra, og då må eg jo ha superfancy finske navn til ein finsk rase! Ho heiter Päivi, skulle eigentleg heite Taiga, og det angrer eg litt på, då eg syns Taiga har ein litt større betydning enn Päivi (som er ein form for Päivä som betyr dag, Taiga betyr boreal barskog som er eit belte som strekker seg over heile den nordlegaste delen av verden).
 13. Hei! Du som hadde Snapchat til hundesonen i går mandag 11/12 - har du oppskrift til den fine strikkagensaren med hundepoter på som du kunne tenke deg å dele med meg? :-)
 14. Havalapp

  Hvordan pels foretrekker du på hunder?

  - Eg foretrekker pels med rikelig mengde med lange dekkhår og god tjukk underull fordi dette ser eg på som praktisk - isolerer mot kulde på vinteren og mot varme på sommeren. Er pelsen skikkelig slik den skal vere, så setter den seg heller ikkje fast i kvist og kvast, og får heller ikkje snøballer om vinteren. - Finsk lapphund, og andre spisshunder har pelstypen eg liker best. Ser også så himla flott ut med pene pelsmanker og halvlange faner på beina. - Syns også Havanaisen min har supergod pels, men den er dog klipt. Blei lei av pelsstell, så eg klipte han ned for å forenkle pelsstellet. Kjempedeilig å ha en havanais under dyna, tett inntil kroppen! - Eg liker IKKJE pelsen på strihårede hunder som Jack russel terrier. Stikker og er kjempeekkelt å ta i. Er heller ikkje då glad i for eksempel pinscher pels, for man kan ikkje rufse i den. Tenk om man får «pelsflis»? 😂 Liker heller ikkje pelser som blir fort oljete, som Border collie, Labrador og Flatcoated Retriever - disse pelsene er eg også allergisk mot og gud som dei lukter!😮
 15. Havalapp

  Finsk lapphund, krevende rase?

  Trur ikkje du treng å bekymre deg då Oppdrettaren er kjempeflink!
×