Gå til innhold
Hundesonen.no

HHH

Medlemmer
 • Innholdsteller

  248
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

HHH last won the day on 2. Oktober

HHH had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

770 Excellent

Om HHH

 • Rang
  Bekjent

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.ridehest.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Rottweiler Schäfer Whippet

Nylige profilbesøk

2,292 profilvisninger
 1. IPO kan være ulovlig

  Jeg har holdt på med IPO i noen år nå, og IPO er så veldig mye mer enn biting. Det består av 3 grupper, hvor alle teller likt, det kreves utrolig mye trening for å komme i mål, og det det trenes minst på er biting. De useriøse aktørene forsvinner fort, for en god lydighet og samarbeid med fører er gjennomgående i alle gruppene, og uten det på plass så får man ikke inpass i en treningsgruppe. Hunden skal vise selvstendighet i sporet, men allikevel er det en form for «lydighetsspor» hvor den ikke bare kan styrte avgårde, den skal vise stort samarbeid og driv i lydigheten, og den skal vise mot og selvsikkerhet i forsvar, men allikevel være lydig og styrbar. Det er en veldig helhetlig test av hva som bor i hunden. Alle egenskapene er viktig for en tjenestehundrase, og uten disse testene ville det være vanskelig å vite hva som finnes i linjene ved videre avl. Jeg synes det er et paradoks at politiet er så kritiske, for de ender stort sett opp med de samme hundene i sin tjeneste som det vi innen sporten gjør, og det vil uten tvil bli en vanskeligere oppgave å finne egnede hunder i Norge om IPO forsvinner. Min hund er i tillegg til å ha en IPO3 tittel, også en godkjent redningshund i NRH, og han er utdannet parallelt i begge deler. Hadde IPO treningen lagd en aggressiv hund, så hadde han aldri kunne fungert som redningshund. IPO treningen har derimot lagd en selvsikker og fokusert hund, noe som kommer til nytte også innen redningstjenesten.
 2. Rottweiler eller border collie?

  Om du har trent hunden noe fra før, selv om det ikke er innen NRH, så er det jo ikke noe problem at han er 4 år. I teorien kan du fortsatt ha en godkjenning når han er 6-7 år, og om dere ikke skulle klare å nå målet, så har du uansett fått en veldig fin innføring av hva som trengs for å bli en godkjent ekvipasje underveis. I tillegg så gir det deg en fin oversikt over hvilke egenskaper du ønsker av din neste hund, og hva du skal se etter.
 3. Plass i bilen er alltid en utfordring, med flere store hunder og MASSE utstyr. Å kjøpe kassebil har sittet langt inne, men nå har jeg gått for det, en Mercedes Vito. Så langt er jeg fornøyd, det er utrolig godt å ha så god plass. Vi har en Chevrolet Tahoe og en Peugeot 307 SW fra før. Meningen var å bytte ut Tahoen, men mye tyder på at vi bytter ut Peugeoten i stedet. I Chevroleten har jeg et stort WT-metall dobbeltbur som egentlig var tiltenkt inn i den nye bilen, men foreløpig har vi satt inn burene fra Peugeoten (fra Kela) inn i Mercedesen. Så nå har jeg tre store bur der, og det er fortsatt masse plass til utstyr! Luksus! Det er så mye «må-ha» ting jeg vil ha fast i bilen, og særlig klærne er et evig rot i de andre bilene, nå kan de henge pent på siden, og lett å få oversikt 😊
 4. Valpegjengen 2018

  Spennende 😊 Tenker du fortsatt på å trene mot godkjenning av redningshund? Hvor har du bestilt valp fra?
 5. Flåtthalsbånd

  Jeg pleier å kjøpe Seresto på apotek i Sverige, og sparer mye på det i forhold til her i Norge, på den typen er det ca halv pris i alle fall. Bruker de i to år før jeg bytter, og har de innpakket i originalemballasjen gjennom vinteren. Har ikke hatt flått på noen av hundene, selv i områder med mye flått. De sitter veldig godt på, og har aldri mistet noen. Største problemet for meg er at de egentlig er litt korte til rottweileren, og kan gli opp om jeg ikke er påpasselig, men det er jo ikke pga selve låsen er for dårlig.
 6. Feil å gi hunden godbiter?

  Man håndhever de ut i fra hva slags hund man har, og hva man forventer av resultat. Om krav og regler ikke finnes, så vil mange hunder, og antagelig de fleste, velge noe annet fremfor belønning i mange situasjoner. Dette kan bli potensielle problemhunder om man har en hund med egenskaper som mange raser har. En hund som selvbelønner seg selv stadig vekk, kommer til å ta mange dårlige valg, og noen så dårlige at det blir et stort problem. Det er umulig å si hvordan man skal «håndheve» krav og regler, for det kommer akkurat an på situasjonen og hunden. Jeg vil påstå at hundene mine er glade hunder og som elsker å jobbe sammen med meg, enda jeg innrømmer at jeg i blant har grabbet tak i dem og fortalt dem at -det der gjør du bare ikke! Jeg har hunder av raser som har både størrelse og egenskaper som tilsier at jeg må ha kontroll, og da må krav være en del av oppdragelsen. Resultatet er at alle fungerer sammen med folk og dyr, uten å hverken utagere mot andre hannhunder eller jage vilt, og det er ikke alle med rottweiler og schäfer hannhunder som kan si det samme.
 7. Feil å gi hunden godbiter?

  Klart hunden skal ha en belønning! At det etterhvert kommer inn krav er for meg også en selvfølge, men belønningen kommer, selv om hunden må yte mer for å få den. Belønningsbasert trening er noe som forenkler hele prosessen, både for hund og eier. Det blir lettere for hunden å forstå hvorfor den skal gjøre det vi vil, for den oppnår noe selv også. Vi vil vel alle ha en hund som er lydig fordi den vil selv, ikke fordi den ikke tør noe annet? Mange fortsetter å bruke belønningen som et lokkemiddel, og ikke som en belønning. Da kan hunden hele tiden velge om den faktisk vil utføre det vi spør om, fordi den aldri har lært et krav. Om man hele tiden prøver å lokke hunden til ikke å jage katten, stjele mat eller bjeffe på naboen, da vil den høyst sannsynlig velge bort lokkemiddelet (belønningen) i mange av tilfellene, og fortsette med det som frister mest. I innlæring bruker man ofte belønningen til å lokke med, for å vise hunden hva man vil den skal gjøre. Det er spesielt i hverdagslydighet kravene kommer inn, noe er lov, andre ting er ikke lov. Krav er ikke nødvendigvis negativt, bare en ramme som hunden har lært. Det er ikke noe motsetning i det å bruke belønning og at hunden jobber for deg, den bare gjør det med større glede og selvfølge enn om man har lært inn med bare krav. Sier igjen, klart hunden skal ha belønning for jobben den gjør!
 8. Jeg har aldri hatt noen bakgrunn i redning fra tidligere, og min hovedvinkling er å jobbe med hund. Jeg har aldri vurdert å være med i Norsk Folkehjelp eller Røde Kors, fordi det er samarbeidet med hunden som gjør det interessant for meg. Det er ikke dermed sagt at jeg «driter i» hovedfokuset og alvoret i det vi driver med. De fleste vil vel gjerne hjelpe andre om man har mulighet? Stort sett så er man ute på aksjoner uten funn, rett og slett fordi den savnede ikke er i det området man søker, men er man i søk, så gjør man en verdifull jobb. Ingen vet vel hvordan man reagerer ved funn som ikke er hyggelige, det skal man selvfølgelig tenke over og forberede seg på. I utdannelsen så er det en del fokus på dette, og det finnes et støtteapparat innad i organisasjonen. De som godkjenner hundene sine kun for å oppnå en skrytestaus og ikke møter på aksjoner finnes, men tror ikke det er et utbredt problem. En god del starter opp treningen med en lite gjennomtenkt eller feil intensjon, men de fleste forsvinner ut av systemet før de har full godkjenning, fordi det krever en god del innsats for å komme gjennom nåløyet.
 9. Jeg startet opp uten å helt vite hva det gikk ut på, men som Artemis sier, veien blir til mens man går. Om man liker å trene hund, så er det en morsom og interessant vei å gå. Man trener for noe sammfunnsnyttig og ikke bare poeng. Bli med på treninger og se hva det er, det er ikke mye som kreves i starten av ekstra utstyr. Da ser du om det er noe du vil fortsette med før du investerer for mye tid og penger. Uansett vil treningen du legger ned komme deg og hunden til gode senere. Jeg vil anbefale å tenke deg godt om hva slags rase du vil ha, for selv om det er mulig å trene opp mange raser, så er det ikke tvil om at veien dit går lettere med en godt egnet rase. Flere starter opp med «uvanlige» raser, men veldig mange kommer ikke til mål. Å starte opp tidlig med lek og sosialisering er også en fordel, da får man i allefall den korteste veien. Jeg har utdannet hunden min til A-godkjenning parallelt som vi har utdannet i en helt annen retning også (IPO3), men fikk A-godkjenning litt over et år etter at jeg gikk grunnkurset. Det går med en del tid, men om man liker å trene hund og det er det man vil drive med, så er jo veien dit like givende som selve målet. Å trene opp en redningshund er et teamwork, og man innvesterer mye tid i andres hunder også, men man får jo det samme tilbake i egen hund.
 10. I år skal jeg...

  2018 blir et roligere år enn 2017. Godkjenningen i NRH gjelder til ut 2019 så det er ikke noen nye prøver som må tas i 2018, men jeg tenker å ta en fordypning i spor på hovedkurs til sommeren. Vi må uansett trene for å vedlikeholde oss innen NRH og det blir selvfølgelig en del leteaksjoner, men det er ingen godkjenningsprøver vi må ta i år. Innen IPO så kommer vi til å jobbe en del med både helhet og momenter i alle gruppene, for å fortsette og forbedre poeng. Vi kommer til å gå noen prøver, og satser på schäfer NM i år også, så får vi se hva året bringer ellers. Det er forresten en ting til jeg har som mål, og det er kåring. Ikke så mye med tanke på avl, men med tanke på VM, hvor det er et krav. Litt utfordringer i forhold til høyden til Ivo, siden han er målt til 67cm, og max på schäfer er 65cm, men håper at bruksegenskaper kan oppveie. I mot og kamp burde vi kunne gjøre en bra oppvisning i alle fall.
 11. Whippet

  Jeg har aldri brukt langline selv, så har heldigvis ikke selvopplevde skader, men har vært bort i hunder som har fått både ligamentskader og sårskader ved at hunden har viklet seg inn i lina, eller det plutselig har blitt bråstopp fordi lina har festet seg i noe. Det er like ille for hunden med en bråstopp fordi lina har surra seg rundt beinet ditt, eller du mot all formodning klarer å gripe tak i lina, fordi hunden plutselig drar etter noe. Farten til en whippet er ekstrem, og de snur og vender utrolig raskt, en bråstopp i den farten kan man bare tenke seg resultatet av.
 12. Whippet

  Langline på whippet hadde ikke jeg også turt å bruke heller, uansett hvilke materiale de er i. Jeg synes skaderisikoen er for stor uansett rase, om hunden er aktiv, og med whippet ser jeg for meg mange potensielle katastrofer 😳
 13. Whippet

  Å sammenligne whippet med italiener som det har blitt gjort tidligere i tråden, er så langt unna min erfaring som det kan komme. Nå kjenner ikke jeg så mange italienere, men den jeg kjenner er ei skikkelig pingle i forhold til alle whippet jeg har vært bort i. Hva legger du i å være en «vinterhund» @QUEST? Hensyn må man ta med korthårshunder med tanke på vær og vind, men at de ikke ikke liker å være med på turer på vinteren er å overdrive. De første salukiene jeg hadde, brukte jeg aldri dekken på, uansett vær og vind, og de var med på lange skiturer og vanlig vinteraktivitet uten problem. Det er nok mye hva de er vant til, her er det mye snø nå, og Casper vasser i snøen på skogturer i en og to timer, glad og fornøyd bare han får være i bevegelse.
 14. Ny rase...valgets kval. Gr.10/mynder

  Jeg har «alltid» hatt mynder, og familien min fikk den første salukien fra Canada på 70-tallet, og siden da så har jeg hatt flere saluki, borzoi og whippet. Har gått lydighet med både Saluki og Borzoi, og alle jeg har hatt har kunne være løse og aldri vært på «vift» på egenhånd. Foreldrene mine har også hatt flere salukier, og de har fint kunne dra på tur alene om sjansen bød seg, så det har nok en god del med hvordan de er lært opp. Med unntak av en av borzoiene mine, så har de vært greie med andre hunder alle sammen (alle hannhunder). Det viste seg at han som bråkte hadde svulst på hjernen, uten at jeg kan si om det var årsaken til at han var som han var. Av andre mynder som jeg kjenner til, synes jeg de skotske hjortehundene jeg har møtt, har vært utrolig fine i temperamentet. Kjenner ikke til mange azawakh, men de er veldig annerledes enn andre mynder i temperament, mye skarpere og vaktsom.
 15. Whippet

  En whippet er som en annen korthårshund, er de i bevegelse så klarer de seg veldig godt, men fryser om de blir lenge i ro. Mine whippeter har vært med på det som mine brukshunder er med på, ut på turer i all slags vær og året rundt. At det er forskjell fra en polarhund er vel ikke akkurat noen overraskelse, og hensyn må man ta når været tilsier det. Mine har på dekken de kaldeste/våteste dagene når de er på tur, men har aldri brukt potesokker eller annet heldekkende bekledning på de. Hjemme på gården så har de aldri brukt dekken når de er ute, selv om det er sprengkaldt eller sprutregner, og det er ingen stress for å få komme inn, selv om de liker seg godt i sofaen eller senga inne, og gjerne under et teppe. Jeg har inntrykk av at whippet er en ganske frisk rase, men vet at kryptorkisme ikke er uvanlig. Casper som jeg har nå, har ikke fått noen av steinene ned. Han har aldri vært tenkt å bli brukt til avl eller utstilling, så for oss har det ikke spilt noen rolle, men det er klart det er veldig negativt om man har planer i den retningen. Generelt et fantastisk gemytt på de jeg har hatt og møtt, utrolig lette hunder å ha og å lære opp. Mine har kunne gå løse overalt, og går fint med kattene og de andre dyrene her.
×