Jump to content
Hundesonen.no

Sunnivamb

Medlemmer
 • Content Count

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Sunnivamb last won the day on May 27

Sunnivamb had the most liked content!

Community Reputation

247 Excellent

2 Followers

About Sunnivamb

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday 11/08/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Lagotto Romagnolo
 • Mine dyr
  Ceres - vår første valp.

Recent Profile Visitors

1864 profile views
 1. Sunnivamb

  Hvilken kløv anbefales?

  Ja, vi er nok litt i seneste laget. Men hunden fylte 1 år for en måned siden, og jeg ville ikke kjøpe noe tidligere i tilfelle hun vokste mer. Er jo heller ingen krise om vi ikke får kløven før til høsten, dersom vi velger å bestille. Men jeg er litt usikker på om det er verdt det med den beste kvaliteten nå når vi ennå ikke vet hvor ofte vi bruker det eller om hunden i det hele tatt takler å bruke kløv. Vi skal se mer på Laika eller Non-Stop sin.
 2. Sunnivamb

  Merkelig ansvarsfraskrivelse fra tollvesenet?

  Det var ubevoktet grenseovergang ved Ørje da vi hentet valp i Sverige i fjor. Vi kjørte på rødt og måtte gå å banke rundt på tollstasjonen. Ingen folk og ingen telefonnummer vi kunne kontakte. Så da kjørte vi bare videre rett og slett
 3. Sunnivamb

  Hvilken kløv anbefales?

  Hva mener du med knøvlete? Og hvordan tungvint i bruk? Til å ta av og på?
 4. Jeg har tenkt å kjøpe en kløv som kan brukes til turer denne sesongen. Det blir til å ha når vi skal på telttur, slik at hunden kan bære sine egne ting. Tenker ikke nødvendigvis å bruke den bare for trening. Hvilken type vil dere anbefale? Jeg har en Lagotto på litt over 1 år. Hun er ca 17 kg. Av annet utstyr har vi mye fra Non-stop, og er stort sett fornøyd med størrelsene der. Hun bruker str 5 i Non-stop-produkter. Så er det noen som har erfaring med kløv fra Non-Stop kontra andre merker? Vi er åpne for å bestille på mål også, men tenker at da skal det "være verdt" det 🙂
 5. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  I dag har Ceres kjørt båt for første gang! Og det var så spennende og artig. I starten var hun ganske oppspilt og litt urolig, men på slutten var hun helt rolig. Vannhund tvers gjennom!
 6. Sunnivamb

  Vurderer å flytte til Oslo eller i nærheten. Noen tips?

  Hvis det er aktuelt å jobbe utenfor Oslo, ville jeg nok prioritert å se på bolig utenfor Oslo også. Er god kollektiv transport innover til byen hvis man først skal noe, men nærhet til jobb ville nok jeg prioritert. Ahus ligger nærme både Lørenskog-området og Lillestrøm/Skedsmo-området, og vil tro du får mer for pengene der enn du vil få i Oslo. Det som kan være greit er å tenke ut om du ønsker å ta kollektivt eller kjøre bil til jobb, og dermed finne ut hvilke områder som er tilgjengelige da. For eksempel er det relativt dårlig kollektiv reiseveg fra Oslo til Ahus. Men dersom det er vel så aktuelt å søke seg til sykehusene i Oslo, så kan det jo være greit å se på steder som er tilgjengelig i begge kanter. Selv bor jeg i Groruddalen, på Trosterud, og synes Groruddalen har fått et ufortjent rykte. Bor masse forskjellige folk av ulik etnisitet, og de fleste er godt integrert. Hyggelige naboer og gode skoler. Trygt og fint, aldri opplevd noe ubehagelig. Utrolig fin natur med umiddelbar nærhet til Østmarka, og t-banen som bruker 15-20 min til byen. Her er også relativt rimelige store leiligheter også, i forhold til resten av Oslo. Vi kjøpte for to år siden, og fikk en 80 kvm 4-roms til i underkant av 3,5. Litt lenger ut i dalen er det også områder med rekkehus i god størrelse til en fin pris, som på Ellingsrud eller Høybråten. Som nevnt over er bompenger et hensyn å ta, man kan i såfall regne ut hva dette vil koste på ulike strekninger på fjellinjen.no. Ellers kan man jo vurdere å skaffe seg el-bil, da dette er mye billigere. Det er også gode kollektiv-forbindelser internt i Oslo, og greit med busstilgang ut av Oslo.
 7. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  Sommeren har kommet til oss, og vi nyter tilværelsen med en roligere hund. Hun har en god periode med lite hormoner, og er stort sett rolig og mild å ha med å gjøre. Andre løpetid kom noen dager etter hun fylte 1 år, og mai har dermed vært preget av en meget våryr tass, men nå er den over for denne gang. Egentlig greit å ha det ferdig før sommerferien. Det er mange dager vi tilbringer ute, både på tur og på hytta om dagen. Og med to lærere i familien er det mange fridager foran oss som vi ser fram til. I sommerferien skal også Ceres for første gang bli passet av noen andre over flere dager, og vi er veldig spent. Vi skal to uker på bryllupsreise, og hun skal være med foreldrene mine. Hun har aldri vært borte fra oss på natta, så vi er selvsagt litt spente, men tror nok det går fint. Her er litt bilder fra den siste perioden:
 8. Sunnivamb

  Lett håndterbar fiskeolje

  Finnes dette også på dyrebutikk? Hvordan får jeg i henne kapsel?
 9. Sunnivamb

  Lett håndterbar fiskeolje

  Jeg må bare følge opp denne tråden. Er det noen her som sliter med fiskelukt fra pels/munn? Vi har kjøpt oss fiskeolje (husker ikke merket i farta) med pumpetopp, og synes doseringen fungerer fint og at det er lite søl sånn sett. Men nå når hunden har gått på dette i noen dager føler vi det stinker fisk fra munnen hennes. Jeg er usikker på om det kommer fra pelsen rundt, eller fra ånden hennes. Andre som har dette problemet? Og noe man kan gjøre for å unngå det? Eller må jeg bare forvente at ulldotten har en eim av tran rundt seg?
 10. Noen som er interessert i to slike tispetruser fra Pet’s creation i størrelse 40? Ble brukt til vår tispes første løpetid, men hun har vokst ut fra dem nå. Er vasket i maskin. Hentes i Oslo.
 11. Med bakgrunn i tråden om unghund som vekker eier har jeg fundert litt på hva som egentlig er "normalen" for hvor lang nattesøvn voksne hunder har? Hvor kort/langt er normalt? Og dersom man har en "A-hund" som vil opp tidlig, hvor mange timer bør den likevel klare å holde ut? Min hund går siste kveldstur i 9-tida på ukedagene og sovner for natta etter det, vi legger oss mellom 9 og 10 og vi står opp kl 6. Dermed får hun ca 9 timer søvn i ukedagene. I helgene legger vi oss i 11-12-tida, men hunden sovner på sofaen rundt 9 likevel, og vil dermed gjerne opp i 6-tida da også. Da ber vi henne legge seg, og så pleier hun å ville ut igjen i 8-tida, da står jeg opp med henne.
 12. På en måte en lettelse at mange sliter med dette, samtidig betyr det kanskje at det ikke finnes så mange gode løsninger for å få bukt med det. Liker tankegangen til @simira med å prøve å få inn "æsj". Vi har allerede fått til dette delvis på papir og søppel på bakken, så det er mulig vi kan jobbe med å overføre det til andre ting. Ellers er jo dette en litt ond sirkel, der hver gang jeg fjerner det hun spiser med "makt" vil hun bare i ennå større grad stikke av eller sluke det på raskest mulig vis. Så sånn sett bør vi kanskje bare la bæsj og mat være om hun finner det ute og vi ikke klarer å være i forkant. Bein og andre ting synes jeg er skumlere, selv om det nok som oftest går bra med det også.
 13. En ting vi ikke klarer å avvenne hunden vår er å spise ting hun finner på bakken. Enten det er pinner, bæsj, mat eller bein. I dag tidlig fant hun et ben hun gnagde på, og i mitt forsøk på å grave det ut av munnen hennes, fikk jo fingeren min et lite tygg den også. Jeg tenker samtidig at ved at jeg fjerner disse tingene med makt, så vil det kanskje underbygge et ressursforsvar? Ikke vet jeg... Men hun nekter å lystre slipp-kommando, og det funker heller ikke å bytte med godbiter eller leker når disse tingene er bedre enn det jeg kan tilby. Så er det en annen måte vi kan trene på at hun ikke skal spise ting hun finner? Eller må vi bare la henne forsyne seg hvis vi ikke har klart å fjerne henne fra tingen først? Er det dumt å ta det ut med makt?
 14. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  Hipp hurra! Ceres vår fyller 1 år i morgen, 21. April. 1 lærerikt, fint og krevende år. Vi er nok ikke i mål med alt når det gjelder lynnet og oppførsel, men mye er bra og resten jobber vi med. Jeg er blitt utrolig knyttet til vår lille krøllball, og jeg stortrives med å ha hund, til tross for utfordringer innimellom. Vi har nå også gjort oss ferdig med Monsens hundeskole sitt videregående lydighetskurs, så nå tror jeg vi sier oss ferdig med lydighetskurs på en stund. Da er det mer aktuelt med kanskje sporkurs, agilitykurs eller kanskje kantarellsøkekurs mot sommeren og høsten. Den siste uka har vi nytt på påskeferie på Sunnmøre, og hunden har fått bryne seg litt mer på oppoverturer. Det har vært helt topp! Vi håper det neste året blir minst like bra som dette ❤️ Hundekurs: Hjemmekos: Påskeferie: Bursdagsfeiring. Kake bestående av leverpostei, skinkeost, klementin og banan. Moms!
 15. Sunnivamb

  Akkurat nå - Mars

  Uff, nei, det kan vel bli ubehagelig kanskje. Jeg sa fra til tre 13-14-åringer her om dagen, der han ene begynte å bjeffe mot hunden. Jeg var riktignok like ved inngangsdøra mi, og ropte strengt om han kunne slutte fordi han skremmer hunden min. Gutta ble helt sjokkert over å bli snakka til. Skulle tro at de aldri har opplevd at noen bryr seg om hva de gjør, og at de aldri har blitt korrigert før...
×