Jump to content
Hundesonen.no

Sunnivamb

Medlemmer
 • Content Count

  323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Sunnivamb last won the day on August 12

Sunnivamb had the most liked content!

Community Reputation

257 Excellent

2 Followers

About Sunnivamb

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday 11/08/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Lagotto Romagnolo
 • Mine dyr
  Ceres - vår første valp.

Recent Profile Visitors

1967 profile views
 1. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  En lang sommer er over, og vi skal tilbake til hverdagen igjen. Tilbake til å være hjemme alene på dagtid og å få kabalen til å gå opp på ettermiddagene. Dagligdags, men samtidig fint. Sammenlignet med i fjor på denne tiden da jeg skulle ut i mitt første år som lærer, med en bitteliten valp som skulle oppdras her hjemme tror jeg nok dette året blir en lek i forhold til i fjor. Ceres er så rolig hjemme og hun er så snill og flink hund. Hun storkoser seg på sin lange tur på ettermiddagen, men det er heller ingen krise om det ikke blir lang tur hver dag. Derfor tror jeg nok overgangen til hverdagen kommer til å gå helt fint. Forhåpentligvis får vi tid til litt teltturer og hytteturer igjen til høsten, så det blir bra. Ellers føler jeg at vi mangler et "prosjekt" med Ceres dette året. I fjor var vi på flere kurs og jobbet mye med den jevnlige treningen, men der er vi ikke helt nå lenger. Vi trener jo på en måte hver tur på de vanlige tingene - sitt, bli, gå pent osv. Men vi har liksom ingen annen aktivitet hun skal øves på. Dette har jeg lyst å se litt mer på til høsten. Kanskje vi skal prøve oss på noe rallylydighet eller agility? Jeg tror det hadde vært gøy, og at hun kunne vært flink til noe sånt.
 2. Sunnivamb

  Akkurat nå august

  Ja, ganske ekkelt! Skummelt å tenke på alt som kan ligge i veikanten som er skadelig for hundene.. 😖
 3. Sunnivamb

  Akkurat nå august

  Nå er hun endelig hjemme. Veldig tissatrengt etter væskebehandling og hun var veldig sulten. Fikk to porsjoner med middag, ettersom hun slukte den første så raskt. Alt står bra til, men hun er litt sliten.
 4. Sunnivamb

  Akkurat nå august

  Takk! Er på venterommet nå for å hente henne hjem ❤️
 5. Sunnivamb

  Akkurat nå august

  I går fikk vi oss en kraftig støkk og den første virkelige bekymringen som hundeeiere. Om trent to timer etter skogstur i Østmarka går jeg bort til Ceres som ligger og sover på sofaen for å feste opp ørene hennes så hun får litt luft inn. Når hun da holder hodet oppe er det nesten som det rister rundt og hun klarer ikke å holde hodet fast. Så rart tenkte jeg. Er det for at strikken er for stram? Jeg løsnet strikken, men hun fortsatte å riste på hodet. Jeg ba henne komme med meg inn på kjøkkenet for å se at hun skulle gå. Da sjangler hun bortover, hele kroppen er skjelven og hun klarer knapt holde seg oppreist. Mannen min var akkurat ferdig å lage middag, og etterpå skulle vi dra på kino, så kvelden var jo full av program, men jeg så med en gang - dette er noe alvorlig. Så da ringte vi rundt til veterinærer, men ingen av de vanlige veterinærene hadde kapasitet. Dermed ble det Evidensia dyresykehus på Ensjø. Vi måtte bære henne inn i bilen, og mens vi kjørte fikk hun noen rare krampetrekninger. På evidensia tok de blodprøve, urinprøve og sjekket nevrologien hennes. Hun hadde svært treige reflekser. Mens vi var der ble hun også dårligere og slappere. Etter litt fikk vi svar - de fant verdier av THC i urinprøven; altså virkestoffet i hasj og marihuana. Så da har altså Ceres klart å spise noe hasj/marihuana på turen vår i Østmarka opp til Lutvann. Veldig ubehagelig, for hun gikk jo i bånd, og den eneste gangen jeg oppdaget at hun spiste noe var da jeg glapp henne og hun spiste menneskebæsj. Men hasj går ikke gjennom avføringen, så kan ikke være derfra med mindre det lå ved siden av. Hun fikk sprøyta inn et brekningsmiddel og måtte kaste opp igjen både hasj og bæsj 🤢. Deretter ble hun lagt inn over natta og skulle få kull- og væskebehandling. Prognosene er visst gode, og at det ikke burde være noen varige mén. Vi venter nå spent på SMS og håper vi får hente henne snart.
 6. Sunnivamb

  Akkurat nå august

  USJ... Ceres er så glad i menneskebæsj 🤢 I stad fant hun en svær haug. Så ut som noen hadde telta i området og bare anlagt tidenes toalett i grøfta. Og hun glefsa det i seg før jeg rakk å dra henne bort. HVA gjør man for å få slutt på det???????? Blir så sykt kvalm.
 7. Sunnivamb

  Tankespinn - aktiv brukshund/stabil familiehundn

  Hva med portugisisk vannhund?
 8. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  Vi er vel hjemme for tur, og Ceres er ferdig med sin sommerferie hos mine foreldre. Det hele gikk utrolig bra, og de syntes hun var superflink og fleksibel. De reiste mye på besøk til folk rundt om kring, og hun måtte sove nye steder omtrent hver natt. Men det virker samtidig som hun jo har savna litt å sove i senga sammen med oss. Den siste uka har vi stort sett bare vært i Oslo, og denne helga er vi på hytta utenfor Porsgrunn og slipper unna den verste hetebølgen med å plaske i fjorden. Vi har to uker med ferie igjen, og prognosene tilsier jo at det blir VARMT. Leiligheten vår er et mareritt med lite gjennomtrekk og ettermiddags-/kveldssol helt til solnedgang. Derfor er det greit å være her på hytta for å kjøle ned både to- og firebeinte. Etter de to ukene blir det spennende å se hvordan Ceres takler hverdagen igjen, med å være hjemme alene 7 timer hver dag, etter at vi nå har hatt 7 uker sommerferie. Men det får vi bare ta gradvis - litt etter litt. Sofagris: Tidligere denne uka gikk vi tur innom 10 vann i Østmarka. Her ved Solbergvann. Ceres var med i parken for å grille pølser. Hun var veldig flink til å jage bort kråkene fra grillen. Ceres og matmor på svømmetur
 9. Sunnivamb

  Matlei - hvordan går man frem?

  Heldigvis måtte vi ikke gå lange tida før hun endte opp med å spise. Men helt enig i at man må se an hunden for hvilke tiltak man kan sette inn. Hadde hun latt være å spise flere dager på rad, måtte vi sett om vi kunne enten bytte fôr eller eventuelt gitt henne maten ute og gjort det mer spennende på andre måter. Men ettersom hun spiste etter litt over en dag uten mat var det nok bare at hun var litt matlei. Nå når hun spiser tenker jeg vi godt kan gi henne litt variasjon i hverdagen - enten å bytte mellom tørrfôr, eller å gi Mush/Vom som supplement i enkelte måltider.
 10. Sunnivamb

  Matlei - hvordan går man frem?

  Vi har dessverre ikke stor fryser, og synes det blir for dyrt å kjøpe de kjøttbolleposene og fullfôre på dem. Men syns det er et supert supplement. Ønsker bare uansett ikke at hunden skal "lære" seg å bli kresen, når hun tidligere har spist det hun får servert - enten det er grønnsaker og snacks, tørrfôr, våtfôr eller annet.
 11. Sunnivamb

  Matlei - hvordan går man frem?

  Takk for gode råd! Hun spiste ikke til frokost eller på formiddagen i dag heller, men etter en lang skogstur med svømming i et vann spiste hun hele middagen sin når vi kom hjem. Så da får vi håpe at hun har lært at hun må ta det hun får, ellers får hun gå sulten For øvrig var det et godt tis å bytte litt mellom fôrmerker, og tror vi godt kan kjøpe inn en sekk med noe annet neste gang vi skal kjøpe fôr. Vi har også pleid å gi Vom/Mush sånn av og på, men jeg kjenner at jeg heller ønsker å gjøre det når hun faktisk spiser det hun får som en liten gulrot, enn at hun får det fordi hun ikke vil spise som en form for belønning for at hun er kresen.
 12. Sunnivamb

  Matlei - hvordan går man frem?

  Vi kom hjem fra vår to uker lange ferie i går, og hunden vår på litt over 1 år har vært hos mine foreldre mens vi har vært borte. Alt har gått fint, men en ting har de gjort mot min vilje - de har gitt masse ekstra snacks i maten. Vi fôrer vanligvis på tørrfôr fra Acana, og sper tidvis på med et og annet digg, som kjøttboller fra Mush/V&H, kjøttrester fra middagen eller en eggeplomme. Men det har vært viktig for oss at hunden ikke skal bli kresen, og at dersom hun ikke spiser det hun får servert, så får hun ikke. Dette har derimot mine foreldre ikke fulgt, og de har nok gitt henne noe ekstra til nærmest hvert måltid for å få henne til å spise. Dette har resultert i at hun så vidt gidder å snuse på maten før hun går sin vei. Bare for å sjekke at det ikke var noe galt, strødde jeg over en godbit, og da slukte hun hele tørrfôrmåltidet glatt - dermed tror jeg ikke det er selve sultfølelsen det er noe i veien med. Hun er vanligvis veldig glad i mat og tar gjerne i mot alle andre hunder sine godbiter, og vil gjerne smake når vi lager mat. I tillegg pleier hun å spise opp måltidene hun får. Omtrent en og en halv måned etter første løpetid hadde hun en lengre periode der hun spiste dårlig og lite, og da fikk vi opp igjen matlysten med å spe på tørrfôret med Mush, og deretter fase det ut igjen. Nå er det vel også ca en og en halv måned etter hennes andre løpetid - kan dette ha noe med saken å gjøre? I går og i dag har vi gått for taktikken å fjerne maten når vi ser hun ikke er interessert, og å ikke gi henne noe før neste ordinære måltid. Dette har da resultert i at hun ikke spiste middag i går, men hun spiste bittelitt til frokost i dag, og ikke spiste middag i dag heller. Selv synes jeg jo det virker helt grusomt at hun ikke spiser noe. Men hvor lenge skal man holde på slik? Når må man eventuelt vurdere andre tiltak? Og er det noen som har tips til andre ting man kan gjøre for å både få opp igjen matlysten, men også unngå å få en kresen hund?
 13. Sunnivamb

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Vår hund på halvannet år er og har hele tiden vært ekstremt kosete. Hun ligger gjerne oppå meg med hodet i halsgropa om hun får. I valpetiden var hun også veldig kontaktsøkende, og vi lot hun få kos og nærhet når vi hadde anledning. Men av og til går ikke det, og da håndterte hun det også fint. For eksempel kan hun komme å legge seg oppå eller inntil beina når vi spiser, mens hun i sofaen vil ligge på fanget. For vår del har det ikke hatt noe med separasjonsangst å gjøre, det har hun ikke problemer med. Rett og slett bare glad i å være nær og kose med flokken - noe jeg egentlig setter veldig pris på!
 14. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  Da var tiden jeg har gruet meg til kommet - nemlig at Ceres er på sommerferie uten oss. Hun skal være med mine foreldre på Sunnmøre, mens vi er på bryllupsreise i to uker. Hun har aldri vært borte fra oss begge to, og aldri så lenge, så vi er jo naturlig nok spent. Men det går nok veldig fint 🙂
 15. Sunnivamb

  Hvilken kløv anbefales?

  Ja, vi er nok litt i seneste laget. Men hunden fylte 1 år for en måned siden, og jeg ville ikke kjøpe noe tidligere i tilfelle hun vokste mer. Er jo heller ingen krise om vi ikke får kløven før til høsten, dersom vi velger å bestille. Men jeg er litt usikker på om det er verdt det med den beste kvaliteten nå når vi ennå ikke vet hvor ofte vi bruker det eller om hunden i det hele tatt takler å bruke kløv. Vi skal se mer på Laika eller Non-Stop sin.
×