Gå til innhold
Hundesonen.no

Sunnivamb

Medlemmer
 • Innholdsteller

  272
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Sunnivamb last won the day on 24. Juli

Sunnivamb had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

211 Excellent

2 følgere

Om Sunnivamb

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 11/08/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Lagotto Romagnolo
 • Mine dyr
  Ceres - vår første valp.

Nylige profilbesøk

1,592 profilvisninger
 1. Skal man føre ormekurer inn i passet? Trodde det bare var vaksiner!
 2. Dårlig matlyst

  Skjønner ikke helt hva som har vært greia, men matlysten har kommet tilbake de to siste dagene. Nå slukes alt umiddelbart. Kan være det at forrige uke var litt utenom normalen kanskje. Jeg var syk og var hjemme hver dag, og det ble kortere turer enn hun er vandt til. Jaja - nå er det hvertfall bra igjen!
 3. Dårlig matlyst

  Okei, interessant! For når du nevner det så merket jeg ikke noe særlig til forandring av personlighet under løpetiden eller like etter den var over, men nå i de siste to ukene har hun blitt veldig mye roligere og begynner å forandre seg litt. Så da kan det jo henge sammen med løpetiden.
 4. Dårlig matlyst

  Hun hadde sin første løpetid da hun var 6 måneder. Så hun var vel ferdig for en måneds tid siden. Tror ikke det kan være det. Hun har spist godbiter i dag da vi var på tur, og ville også spise siste resten av brødskiva mi med leverpostei.
 5. Dårlig matlyst

  Vår valp på 7,5 måneder har frem til nå vært tidenes matvrak. Hun har slukt alt hun får tak i, enten det er tørrfôr, brødsmuler, pølsebiter eller pære. Men i dag har hun plutselig ikke villet røre maten sin. Hverken frokosten eller middagen. Jeg fikk henne til slutt til å spise litt av frokosten ved å sitte ved henne og mate henne. Nå 11 timer etter første måltid skulle jeg gi middagen, og hun vil ikke røre den. Hun virker ellers som hun er i form. Men jeg synes det er veldig rart og utypisk for henne å være. Hun har ikke vist tendenser til å være kresen før, og hun har pleid å være veldig sulten til måltidene sine. Kan ikke se for meg noen grunn til at dette plutselig skal snu og at hun nå plutselig vil gå en hel dag uten å spise ordentlig. Noen tanker om hva det kan være?
 6. Hva trenger man til hunden?

  Støtter kommentaren over! De to hundeskolene jeg har vært på anbefalte at man brukte halsbånd på kurs for å skille mellom «nå kan vi gå litt mer fritt og snuse der vi vil» til «nå skal vi trene og søke kontakt med eier». Det var forsåvidt ikke slik at det ikke var lov å bruke sele, men de anbefalte halsbånd. Også fordi at du har båndet litt nærmere hodet til hunden og dermed har gode forutsetninger for kontakt med hunden på stramt bånd. Men som nevnt synes ikke jeg man skal bruke halsbånd med mindre man har trent en del kontakt med hunden og dermed har kontroll på at den ikke trekker hit og dit. Dette opplever jeg også kursinstruktører som opptatt av.
 7. Hva trenger man til hunden?

  Hvorfor?
 8. Hva trenger man til hunden?

  Det spørs litt hva dere skal med hunden! Vi bruker ingenting på hunden her hjemme, og stort sett bruker vi sele på tur. Men halsbånd er kjekt å ha hvis dere skal øve på å gå pent i bånd, for eksempel «gå i byen» eller lignende. Det er også ofte et krav på valpekurs og andre hundekurs at de skal ha halsbånd og vanlig leiekobbel. Så det kommer rett og slett litt an på deres tanker. Skal hunden gå mest i skogen, eller i by. Skal dere på kurs osv. For vår del så ventet vi med å kjøpe halsbånd og leiekobbel til valpen var ca 14 uker, og vi skulle på valpekurs. Vi begynte heller ikke med ordentlig båndtrening før dette, da hun liksom var for liten. Etter min mening bør de ikke bruke bånd hvis de baaare drar og «kveles». Så da er det bedre å vente til de blir litt eldre og man har trent på kontakt 😊
 9. Lagottoen Ceres

  Hurra! Da har vi gjennomført grunnkurs i lydighet, og er veldig fornøyd med utviklingen over de siste 8 ukene. Nå blir det godt med litt pause og en lang juleferie om noen uker. Tenker vi skal melde oss på videregående kurs i hverdagslydighet hos Monsens hundeskole også, men det blir ikke før i mars. Er veldig fornøyd med denne hundeskolen og kan absolutt anbefale den til andre hundeeiere! Har også lyst å prøve oss på et sporkurs i løpet av våren, tror hun vil ha godt av å få brukt nesa si litt mer aktivt enn bare pølsesøk i leiligheten.
 10. Valpegjengen 2018

  Haha! Uff da. Er det puberteten som er ankommet? Vi får bare ta måned for måned, og så kommer det nok til å gå opp og ned en stund til 😊 Vår har hatt første løpetid, og ble ikke veldig utfordrende i den tiden, så det er jo et lite håp!
 11. Valpegjengen 2018

  Åh. Jeg må bare si at jeg virkelig begynner å elske denne delen av valpestadiet (min er nå 7 måneder). Jeg har syntes det har vært utrolig slitsomt og intenst frem til nå rundt 6-7 måneder, og nå begynner det endelig å roe seg litt. Valpen vår er nå litt mer harmonisk og rolig. Også er det bare så innmari fint at hun fortsatt er lit «baby» og alltid skal ligge inntil ❤️. Når jeg nå skriver ligger hun mellom føttene mine under kjøkkenbordet og har hodet oppå ene foten. I senga vil hun gjerne ligge helt inntil hodet og brystet mitt, og i sofaen vil hun være lille-skje!
 12. Hva trenger man til hunden?

  Ikke stress! Vi endte opp med å skaffe oss det meste etter valpen var i hus. Da tok vi den med til dyrebutikk og fikk prøve på sele og halsbånd. Som flere har nevnt er dette forbruksvarer. Vi har vel hatt fire forskjellige seler til vår valp hittil, hun er 7 måneder nå. Og nå er også den siste selen som jeg trodde skulle passe henne som voksen begynt å bli litt knapp. Utover det så er jo mat- og vannskål lurt å ha. Vi ble anbefalt å kjøpe i enten keramikk eller stål på grunn av at de er enkler å vaske rene. I tillegg er vannskålen vår ganske dyp, slik at den rommer ganske mye. Hundene sliter mer med å drikke hvis skålen er bred og grunn. En plastbeholder til hundemat er lurt å ha, for da kan du ha fôret lett tilgjengelig på kjøkkenet. Dersom dere ønsker å bruke tissematter til dotrening har jeg hørt at det er billigere å kjøpe på apotek i stedet for dyrebutikk. Valper kan vel slite litt om det blir kaldt, ettersom de ikke har underull. Så et dekken kan være lurt. Utover det så er det liksom ikke så mye man MÅ ha. Valpen er jo litt som en baby i starten. Den må få nærhet, mat, vann og få gå ut. Og om den da sover på gulvet eller i en seng til tusenvis av kroner så er den stort sett fornøyd.
 13. Dårlig hundehold - hvilke alternativer har man?

  Jeg forsøkte meg på en slik prat. Og jeg skjønte jo ut i fra dette årsaken til at han gjorde som han gjorde. Men når jeg sa at det ser ut som hunden blir kvelt når han gjør slik, svarte han med at det var det som var meninga. Det kan hende mye i dette hundeholdet er veldig bra og normalt. Men uansett er det jo en straffemekanisme han da benytter seg av, ved å kvele hunden for å forhindre at hunden skal stikke av gårde fordi han ikke får til å holde den igjen. Det er dette jeg reagerer på. Skjønner ikke helt at man kan si at det "ser verre ut enn det er", når han løfter hunden opp etter halsen og holder den fast slik den kveles. Det høres jo hverken verre eller bedre ut enn noe, det er jo bare en beskrivelse av hva som skjer.
 14. Valpegjengen 2018

  Kulda kommer! I dag var det 5 minusgrader ute, og ennå kaldere på første morgentur. Hunden ser ikke ut til å plages av det, og oppfører seg som vanlig ute. Men jeg synes jo selv det er veldig kaldt. Valpen er nå 7 måneder gammel. Hun er jo en røytefri rase, og har dermed fått relativt tjukk pels nå - er vel tre måneder siden vi barberte henne ned. Samtidig har hun fremdeles en del valpepels. Er bare på brystet og ryggen det har blitt voksen pels. Bør vi skaffe dekken og potesokker nå? Hva er grensa? Eller trenger hun kanskje ingenting?
 15. Dårlig hundehold - hvilke alternativer har man?

  Jeg er usikker på om jeg ønsker å filme. Det er vel i og for seg også ulovlig å filme andre uten samtykke. Men jeg skal prøve å merke meg navnet og adressen på personen, og eventuelt melde fra til mattilsynet.
×