Jump to content
Hundesonen.no

Sunnivamb

Medlemmer
 • Content Count

  303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Sunnivamb last won the day on February 21

Sunnivamb had the most liked content!

Community Reputation

235 Excellent

2 Followers

About Sunnivamb

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday 11/08/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Lagotto Romagnolo
 • Mine dyr
  Ceres - vår første valp.

Recent Profile Visitors

1798 profile views
 1. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  Hipp hurra! Ceres vår fyller 1 år i morgen, 21. April. 1 lærerikt, fint og krevende år. Vi er nok ikke i mål med alt når det gjelder lynnet og oppførsel, men mye er bra og resten jobber vi med. Jeg er blitt utrolig knyttet til vår lille krøllball, og jeg stortrives med å ha hund, til tross for utfordringer innimellom. Vi har nå også gjort oss ferdig med Monsens hundeskole sitt videregående lydighetskurs, så nå tror jeg vi sier oss ferdig med lydighetskurs på en stund. Da er det mer aktuelt med kanskje sporkurs, agilitykurs eller kanskje kantarellsøkekurs mot sommeren og høsten. Den siste uka har vi nytt på påskeferie på Sunnmøre, og hunden har fått bryne seg litt mer på oppoverturer. Det har vært helt topp! Vi håper det neste året blir minst like bra som dette ❤️ Hundekurs: Hjemmekos: Påskeferie: Bursdagsfeiring. Kake bestående av leverpostei, skinkeost, klementin og banan. Moms!
 2. Sunnivamb

  Akkurat nå - Mars

  Uff, nei, det kan vel bli ubehagelig kanskje. Jeg sa fra til tre 13-14-åringer her om dagen, der han ene begynte å bjeffe mot hunden. Jeg var riktignok like ved inngangsdøra mi, og ropte strengt om han kunne slutte fordi han skremmer hunden min. Gutta ble helt sjokkert over å bli snakka til. Skulle tro at de aldri har opplevd at noen bryr seg om hva de gjør, og at de aldri har blitt korrigert før...
 3. Sunnivamb

  Akkurat nå - Mars

  Opplever ukentlig barn/ungdom som bjeffer/knurrer/aper seg til mot hunden min. Skjønner ikke greia. Og nå har jeg begynt å si fra. Selv når foreldra går ved siden av. Nå nettopp skjelte jeg ut en liten gutt og faren hans og sa at han gjør hunden min redd for barn. Er ikke så lett når man har en hund som alltid har vært skeptisk til de små, og så forsterker de det med en eller annen rar trang til å bjeffe mot fremmede...
 4. Sunnivamb

  Gå pent i bånd - deres beste tips!

  Vi sliter med mye av det du beskriver, men føler fremgang de siste ukene. Vi har ikke benyttet oss av teknikkene med å stoppe opp/rygge dersom hun trekker, rett og slett fordi det blir så vanskelig å være konsekvent. For vår del vil vi for eksempel på ettermiddagsturene ha god tid, mens for eksempel på morgenen har vi mer tidspress på oss. Da er det vanskelig å stoppe opp innimellom. Den metoden vi har brukt i det siste, etter tips fra hundeskolen vi går på, er å belønne hver gang (enten med godbit eller ros) når hunden går ved knærne våre ved tilfeldighet. Altså der du vil at hun skal gå. Vi gjør dette både når hun går i bånd, men også når hun går fritt. Dermed lærer hun at ved knehøyde er et fint sted å være, for der får man kos og ros og godis. Videre har jeg oppdaget at type godbit har mye å si for lærevilje. Vi har lenge brukt av en stor pose med tørkede svinebiter, og dette var rett og slett ikke digg nok til at hun skulle jobbe for oss. Pølser og ost gjør derimot susen, og hun er mye mer på!
 5. Sunnivamb

  Lagottoen Ceres

  Vi har bikket 11 måneder, og hun har nå roet seg litt mer. Fokus er på veg tilbake, og hun har ikke ødelagt noe på noen uker nå. Vi er halvveis i videregående lydighetskurs, og jeg føler målet mitt med å bli bedre til å gå pent i bånd er innafor rekkevidde. Har hatt stor fremgang allerede! Ellers er jo våren på veg, og Ceres syns det er veldig morsomt å grave fram gamle skatter som har ligget under snøen en stund... Lagottotreff på Ekeberg. Sokketyv Sovna med leka i munnen Hun er som dere ser en skikkelig kosejente. Slik ligger hun og sover oppå hodet mitt. Både på sofaen og i senga liker hun å ligge nærme hodet mitt 😊
 6. Sunnivamb

  Når fikk din tispe første løpetid

  Min (Lagotto) fikk løpetid på dagen da hun var 6 mnd. Følte hun var så ung at hun ikke skjønte noe, og virka mest forvirra. Har ikke merka så mye til forandring i adferd etterpå, og hun er fortsatt veldig valpete. Satser på at neste runde kanskje gjør henne litt roligere og «voksen» etterpå. Hun er nå 11 mnd.
 7. Sunnivamb

  Akkurat nå - Mars

  Jeg forsøker, men er ikke så lett. I dag tidlig kastet hun opp en ny ladning, både pinne og blad som hun har spist på. Men har kommet til å tenke på om det kan være for å renske magen hun spiser det? At det gjør samme nytten som gress?
 8. Sunnivamb

  Liten, aktiv og røytefri rase

  Hehe - vår lagottotispe veier nærmere 18 kg, så den er nok litt for stor. De minste er nede i 10 kg.
 9. Sunnivamb

  Akkurat nå - Mars

  Ceres på snart 11 måneder har alltid vært veldig glad i pinner. Men den siste tiden har hun gått fra å bare bære pinnen til å spise den. Hun tygger av småbiter som hun svelger. Vi finner pinnebiter i bæsjen, og i natt kastet hun opp litt pinne også. Det er ingen problem når hun er i bånd, men når hun går løs finner hun disse pinnene som hun spiser på før jeg får tatt de bort. Noen tips?
 10. Sunnivamb

  Akkurat nå - Mars

  Vi kjører samme taktikken her. Ceres har spist opp (og faktisk bokstavelig talt spist opp deler av den) to senger nå. Ble visst veldig gøy å dra ut vatten når hun var hjemme alene. Og den siste fikk hun i julegave. Nå får hun bare et håndkle å ligge på, og det oppfører hun seg greit med. Så får hun heller få en litt mykere seng når hun har bikket 1 år!
 11. Sunnivamb

  En rase med stor personlighet

  Jeg har ikke inntrykket av at Lagottoen er tunge. Min lekte med en border collie her om dagen, og de var like spretne og lett på tå. I følge rasestandard skal tispene være mellom 10 og 14 kg og hannhundene mellom 14 og 18 kg. De er i alle fall mye lettere på tå enn retrieverene 🙂 Angående lyd så er vår ikke så ille på bjeffing, men hun er rimelig «pratsom» likevel. Hun er veldig verbal når hun skal kommunisere med oss og pipe-uler liksom litt 😅 Så det kan være litt slitsomt, men samtidig er det ikke sånn at det forstyrrer naboene heller.
 12. Sunnivamb

  En rase med stor personlighet

  Utgår puddel på grunn av pelsstellet? Hvis ikke - har du vurdert vannhundene? Vi har en Lagotto (italiensk vannhund) og hun har mye personlighet og vilje, og er en morsom hund å trene! Lagottoen skal være en trygg og sosial rase, men ryktene sier at det har blitt mer usikkerhet i rasen i det siste, så da gjelder det å finne en god oppdretter. Eventuelt virker Portugisisk vannhund som et fint alternativ. Men den blir litt større enn Lagottoen. Vannhundene har gjerne samme type glede, hengivenhet og «rarhet» som hos retrieverene, men de er mindre og raskere i kroppen og passer dermed bedre til for eksempel agility, vil jeg si. Opplever vannhundene som raser med relativt god helse, og tror ikke samkjønnsaggresjon er veldig vanlig. Ulempene med rasene er mye pelsstell, da de må klippes jevnlig og pelsen krever mye børsting. Fordelen der er jo at de ikke røyter.
 13. Sunnivamb

  Rolig og barnevennlig hund

  Jeg tror jeg ville frarådet deg å kjøpe Lagotto når du har to så små barn. Lagottoen er etter min erfaring en super hund, livlig, morsom, glad i tur og trening og veldig kosete og grei. Men den har utrolig mye energi, og det første året er veldig krevende. Både har jeg opplevd dette selv, og andre som har hatt flere hunderaser sier også at det første året med Lagottoen var mest intenst. Det kan selvfølgelig hende det er slik for alle valper, men har liksom fått et inntrykk at det er litt mer hos Lagottoen (kanskje andre vannhunder og?) og jeg husker jeg tenkte at jeg er glad jeg ikke har små barn når vi sto midt oppi det. Den største utfordringa var vel mer det at vår valp aldri sov i lengre perioder, men veldig rykk og napp. Kunne leke i en halvtime, sove i 20 minutter, leke litt og sove litt mer. Så vi fikk aldri tid til så mye annet enn valpen de første to-tre månedene. Dette bedret seg selvfølgelig etterhvert og med god ro-trening, men det er jo greit at du tar det med i betraktning.
 14. Sunnivamb

  Akkurat nå - februar

  Hjelp... Hvor var dette?
 15. Sunnivamb

  Akkurat nå - februar

  Da var plutselig 2. Løpetid her. Ganske hyppig at vår 10 måneder gamle valp har sin andre løpetid i løpet av sitt korte liv. Første gang var hun 6 måneder. Forrige gang så jeg tegnene veldig godt, denne gangen har vi ikke merket noe på henne før hun plutselig blødde!
×