Gå til innhold
Hundesonen.no

Sunnivamb

Medlemmer
 • Innholdsteller

  208
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Sunnivamb last won the day on 24. Juli

Sunnivamb had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

169 Excellent

2 følgere

Om Sunnivamb

 • Rang
  Bekjent
 • Bursdag 11/08/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Lagotto Romagnolo
 • Mine dyr
  Ceres - vår første valp.

Nylige profilbesøk

1,393 profilvisninger
 1. Lagottoen Ceres

  Hurra! I morgen blir Ceres fire måneder. Og vi har feira på forskudd med vår første skogstur uten båndtvang. Jeg har jo ikke helt kontroll på henne ennå, men tenkte det var lurt å trene når hun var løs. Hun var superflink til å søke kontakt og hun eeelsket å løpe fritt rundt og snuse på ting og tang. I tillegg øvde vi på at hun skulle sitte og holde kontakt hver gang det gikk folk forbi - noe hun klarte kjempebra! Men når det kom en hund klarte hun ikke dy seg 😅 Men men, vi får øve mer. Ceres har også mistet sine første to tenner! De to midterste fortennene nede. Så nå er det fullt kjør med kløe og biting. Hun har også fått opplevd å bli skamlklipt for første gang 😂 Sånn blir det med en lurvete valp som ikke kan stå i ro. Så nå har hun superkort pels på ryggen, og lang pels på beina.. haha. Øvelse gjør mester, og vi har innsett at vi skal kjøpe klippemaskin. Vi har hatt første arbeidsuke, og er i full gang med logistikken for å unngå at Ceres får alt for mange alenetimer. Forrige uke hadde vi besøk fra familie, og denne uka er det venner som stepper inn. Hun er nå hjemme omtrent 4 timer hver dag, fra rundt kl 8 til 12, og blir så hentet av noen. Fra neste uke av må hun være hjemme ennå litt lengre, men da har vi fått ordna det slik at vi har en time fri midt på dagen og kan gå hjem for å lufte henne. Planen er å holde på med dette frem til høstferien, når Ceres er 5,5 mnd.
 2. Sist vi var hos veterinæren fikk vi beskjed om at vi hadde vært for dårlige til å nappe ørehårene hennes (de vokser og kan danne tover inne i øregangen). Derfor har vi prøvd å nappe litt mer denne uka, men det er vanskelig å gjøre så mye om gangen når hun er urolig. I går og i dag synes vi hun har begynt å vise ubehag, og hun rister hodet veldig mye. Dette gjør at vi blir bekymret for om det kan være ørebetennelse. Eller kan det være et resultat av at vi har nappet? Hva skjer om hunden får ørebetennelse? Kan det gå over av seg selv, eller må vi til veterinær? Og er det noe vi kan gjøre nå for å forhindre at det eventuelt blir verre?
 3. Masete valp

  Takk for fine svar! Tror nok jeg ble litt utålmodig i det at hun først har vært rolig i slike situasjoner, men nå har sluttet å være det. Skal gå litt tilbake, og være mer i forkant. Kom forresten på en annen anledning der hun er utrolig masete, og dette er på morgenen. Hun har alltid våknet tidlig, og nå når vi har begynt på jobb er planen å stå opp mellom 6 og 6.30 og gå tur med henne. Men den siste uka har hun begynt å våkne klokka 5!!! 😱 Vi prøver jo ulike taktikker for å roe henne igjen, og stort sett funker det etter ca ti minutter med kos og rotrening (vi går ikke ut når hun står opp så tidlig). Men problemet er jo at vi våkner og sover dårligere på grunn av dette. Hvorfor har hun plutselig begynt å stå opp så tidlig? Og hvordan får vi henne til å sove til vi våkner?
 4. Mellomstor, lærevillig og førerorientert hund

  Ut i fra ønskelisten din ser det ut til at Lagotto Romagnolo kan passe veldig bra! Lagottoen har også krøllete pels og er røytefri. På samme måte som puddelen krever jo dette en del arbeid, men man slipper røytingen overalt. Det bør dog sies at jeg fikk noe allergi av vår valp den første tida, men at dette nok ikke kom fra selve hunden men mer at hun gned seg i gresset og deretter rett i ansiktet mitt. Det gikk hvertfall over når det ble tørrere i gresset og mindre pollen. Av de individene jeg har møtt er Lagottoen en super familiehund. Den er en mellomstor, lærevillig og førerorientert hund med mye sprell, tøys og motivasjon. Vår har vært litt skeptisk til barn, men ingen av de andre valpene i kullet eller andre lagottoer jeg har møtt har vært det, så tror ikke det er typisk for rasen. Lagotto kan være veldig krevende som valp, noe vi har erfart. Men med mye mental stimuli og trening den første tiden får man en fin, trygg og rolig hund hjemme, men som kan være med på det meste av turer. Vi har hatt vår valp i telt flere ganger, og jeg ser for meg hun vil være veldig motivert for å dra oss på ski når den tid kommer. I tillegg eeeelsker hun andre hunder og dyr, og er superflink og rolig i lek. Hun er også veldig glad i alle mennesker (altså de voksne). Har hørt at det kan være en del utfordringer med mentalitet i rasen, men som mange andre dreier det seg nok om å finne riktig oppdretter med fokus på godt gemytt. Vet mange (som oss) drar til Sverige for eksempel. Legger ved et bilde av vår bøllete lille krølle på 4 måneder. Som voksen vil hun nok få ennå tettere krøller, men hun har ennå valpepelsen sin.
 5. Masete valp

  For hver måned dukker det opp en ny utfordring, men det er vel slik det er å ha valp... Ceres er nå 4 måneder gammel. Den siste måneden har hun utviklet seg til å bli utrolig masete - og med mye lyd, og vi sliter med å trene det bort (eller hvertfall ikke forverre ting). Hun kan både oppføre seg masete når vi er hjemme, på besøk eller på tur - og det kommer stort sett av at hun vil ha oppmerksomhet eller at hun vil ha mat. Da setter hun i gang med å bjeffe, klynke, ule, «skrike» eller bite meg i hender eller bukse. Som regel prøver vi å ignorere denne adferden - og hjemme går dette veldig bra. Da setter vi henne på kjøkkenet bak grind, og hun roer seg stort sett raskt. På denne måten har vi lært henne relativt bra å slappe av hjemme, og vi får for eksempel spise måltidene våre i fred nå. Når vi er ute er det verre. For eksempel i dag skulle vi ta t-banen og bussen i en halvtimes tid. Det ble utrolig kjedelig - og hun endte opp med å mase-bjeffe hele turen. Det er så utrolig høylytte bjeff, og jeg klarte rett og slett ikke å ignorere henne til hensyn for alle rundt. Da blir det halvhjertede forsøk på å avlede med godbiter og sitt/ligg-kommandoer - men føler jo da at hun får belønning for alt maset. I tillegg roet hun seg heller ikke, og ble like vilter med en gang jeg sluttet. På samme måte er det dersom jeg prater med folk jeg møter eller går tur med ute eller også av og til dersom jeg sjekker telefonen min. Det er så utrolig slitsomt, og det er krevende bare å ignorere henne. Valpekurset i sommer var også en utfordring i de minuttene det var snakk og informasjon. Da gaulet hun i vei fordi det var så kjedelig. Noen som har tips til hva vi bør gjøre? Dette kan jo selvfølgelig være adferd som går over, men jeg har svært lite lyst på en hund som skal mase for alt - og få vilja si. I tillegg synes jeg også den bjeffinga er utrolig slitsom, og vil gjerne trene av henne det om det lar seg gjøre. Hvertfall sørge for at det ikke blir verre, og at hun bjeffer mot flere ting.
 6. Lagottoen Ceres

  Sommerferien er herved over og vi har en 16 uker gammel valp i hus. I dag var vi hos veterinæren og fikk vaksine, og fikk i tillegg vite at hun er nøyaktig 9 kg nå! Så hun begynner å bli veldig stor. Er så utrolig spent på hvor vekta kommer til å stoppe. For hun er langt fra så høy som de fullvoksne lagottoene vi har møtt ennå, men samtidig nærmer hun seg minste "normalvekt" for en tispe som er 11 kg. Likevel er hun jo ung ennå, og hun har jo vokst 5 kg på disse 8 ukene vi har hatt henne - så veksten ser ikke ut til å stagnere heller. Største hovedfokus nå fremover blir alene-treningen. Og hjelp som jeg gruer meg til å ha henne hjemme aleine... Denne første uka har vi besøk av familie som skal passe henne, men at vi likevel skal prøve å gi henne litt alene-trening hver dag mens de går ut en tur eller sover litt lengre. Så får vi se hvordan det går. Neste uke ser det ut til at hvertfall mandag-onsdag blir dekket slik at hun får pass fra ca 12 og til vi er ferdige på jobb. Så vi tar det litt for litt og dag for dag. Samboer har fått vite at han har en time fri midt på dagen hver mandag og annenhver tirsdag fremover, i tillegg til at han bare jobber 8 -13.30 mandager, torsdager og fredager. Jeg får vite min timeplan i morgen, så krysser fingrene for at jeg også får mulighet til å ta en time fri onsdager og torsdager for eksempel. Ellers så tenker jeg at 6 timer alene er jo bedre enn 8 timer alene, og at de dagene må hun kanskje klare seg uten luftepause/kosepause midt på dagen. Den siste uka har vi vært på en ny tur til Sunnmøre og deltatt i familieselskap. Ceres er virkelig flink til å kjøre bil, og sover i buret sitt uten et knyst. På veg opp stoppet vi faktisk bare èn gang! Og det på en 8 timer lang kjøretur. Men da skal det sies at hun var heeeeeelt gæren og vill når vi kom frem. Fant ikke roa og surra rundt, beit og styra på. Men det kom seg utover andre dagen, og den tredje dagen var hun helt vanlig og rolig inne. Så det var veldig bra! Der fikk vi endelig øvd mye på sosialisering med barn også. Hun liker jo virkelig ikke barn, og har i de siste ukene også begynt å bjeffe på barna når de kommer for nære. Det synes jeg ikke er noe hyggelig! Så de to yngste familiemedlemmene på 6 og 9 år ble instruert i å ikke bry seg med henne og ignorere henne, men at dersom hun kom bort til dem fikk de hilse. Etter en dag sammen der hun var veldig varsom rundt barna myknet hun litt, og kunne finne på å gå bort og slikke dem litt på hånda og få litt kos. Men med en gang noen av ungene henvendte seg mot henne - altså kunne tolkes som de skulle gå rett mot henne og "ta henne" bjeffet hun og ble redd. Så det er tydelig at her må vi jobbe MASSE med at barna er snille og ikke skal gjøre henne noe vondt. I tillegg har Ceres også fått sosialisert seg med hest, sau og geiter - og det har gått kjempefint!
 7. Kurs for valpen - hvilke og når?

  Noen med erfaringer fra - eller som har hørt noe om Monsens Hundeskole? Har sett på hjemmesiden deres, vært i kontakt med dem via mail, og hørt om tre stk med gode erfaringer derfra via en venn. Vil veldig gjerne høre mer! Om hvilke metoder som brukes og om det er utelukkende positivt stemmer overens med hva de selv skriver? For vår del ville det vært det absolutt mest praktiske, ettersom vi bor nærme Bøler. I tillegg var det en god pris for kurset. Ser da ut til at det kanskje blir grunnkurset med oppstart 16. Oktober, så får vi heller jobbe jevnlig med lydighetstreningen selv frem til da.
 8. Valpegjengen 2018

  Nei, det er det som er litt rart. Vi har vært en del på overnattingsturer før i sommer. Da hun var omtrent 10 uker første gang, og 13 uker andre gang - og det gikk kjempefint. Men så har hun utviklet seg utrolig raskt på kor tid de siste ukene, og særlig blærekapasiteten har blitt noe helt annet. Så det kan hende det at hun nå er eldre og mer moden gjør at det ble uvant og stressende på en ny plass. Uansett så virker det som det går bedre i dag, så vi får bare se hvordan det går :-)
 9. Valpegjengen 2018

  Ja, ikke sant. I natt hadde hun i tillegg massiv diaré på soveromsgulvet og måtte ut og tisse flere ganger på natta - noe hun ikke har måttet gjøre siden de første ukene vi hadde henne. Men nå på dagen har hun vært roligere, og nå har hun holdt seg i over to timer. Så er ikke godt å si hva det er - men skal ta med en urinprøve på mandag for sikkerhets skyld
 10. Valpegjengen 2018

  Begynner å frykte at Ceres har fått urinvegsinfeksjon. Hun har egentlig begynt å bli *nesten* husren nå og klarer å holde seg ca 3-4 timer på dagtid. Da gir hun beskjed og vil ut. Har vært et par uhell, men ikke mye. Men i går dro vi på besøk hos besteforeldrene mine, og skal være her til søndag. Bilturen tok ca 8 timer, og vi hadde bare en stopp der hun fikk gått tur og gått på do. Når vi kom frem var hun veldig urolig, noe som er veldig forståelig, men hun tisset også mye. Hadde fire uhell i løpet av kvelden, og det kunne være like etter vi hadde vært ute. I dag er hun roligere og har funnet seg til rette her, men hun har fortsatt hatt uhell. Og plutselig må hun ut bare 45 minutter siden sist hun var ute. I tillegg har hun noen ganger gått ut og tisset to-tre ganger etter hverandre. Altså at hun tisser, så går noen meter og tisser mer. Vanskelig å si om dette bare er fordi hun er urolig på grunn av det nye stedet, eller om hun har fått urinvegsinfeksjon! Noen tanker? Vi har heldigvis time hos veterinær på mandag, da hun skal få vaksine. Bør jeg ta med en urinprøve for sikkerhets skyld, eller holder det å nevne det for dem uten prøven?
 11. Kurs for valpen - hvilke og når?

  Er en mulighet det, så får sjekke det ut. Ellers kan det fort hende at dette kurset utsettes til «neste runde», altså i slutten av september/starten av oktober. Håper ikke alt er ødelagt av den grunn!
 12. Kurs for valpen - hvilke og når?

  Gud.. Blir nesten litt paff av å velge! Er så mange å velge mellom, og mange som folk har hatt negative erfaringer hos. Har nå undersøkt Lagaugmoen og Monsen hundeskole, som kan virke aktuelle. Fordelen med Lahaugmoen er at dagene passer, men synes det er liiitt langt å dra helt til Adamstuen (bor i Groruddalen). Ved Monsen hundeskole hadde de kurs hver tirsdag, og jeg er selvfølgelig opptatt omtrent hver tredje tirsdag - altså to av kursdatoene. Fordelen der var at Bøler er mye enklere å reise til, og i tillegg så det ut som en veldig bra hundeskole ut i fra informasjonen på nettet. Er det krise om det stort sett er jeg som deltar på hundekursene, men at det er samboer som deltar de to gangene jeg ikke kan? Eller må han da være der alle ganger?
 13. Kurs for valpen - hvilke og når?

  Wow... er det lov å spørre om navnet på denne instruktøren? Har skjønt det som at de bytter arbeidsplass innimellom, så kan vel være greit å styre unna.
 14. Valpegjengen 2018

  Jeg tror også hun bare har sååå lyst på oppmerksomhet. Har prøvd å legge meg igjen og la hun styre på, eller eventuelt ha henne på kjøkkenet med grind mens jeg er i stua. Får bare så dårlig samvittighet når hun har vært uten oppmerksomhet heeeele natta, også må hun være ennå mer aleine. Men er jo som du sier - hun skal jo ikke få tyrannisere rundt likevel.
 15. Valpegjengen 2018

  Hmm.. I det siste har Ceres hatt en ubestemmelig adferd på morgenen. Noen som har opplevd lignende? Hun har nok alltid hatt sine mest krevende timer av døgnet fram til sånn kl 9, men tidligere har det vært enklere å forstå hva hun vil. Da har hun bjeffet når hun våkner fordi hun vil ut på do, og så har huk villet leke masse. Nå klarer hun å holde seg litt lenger, men bjeffer fremdeles ved samme tidspunkt (rundt kl 6) fordi hun vil at vi skal stå opp. Deretter bare bjeffer hun og maser rundt, men vil ikke bli med når vi går mot døra, vil bare bite når vi koser og vil ikke ta leka. Går vi ut med henne tisser hun litt - men ikke sånn som før når man ser at det er nesten før hun sprekker - og så legger hun seg ned og fortsetter masingen eller spiser på skoene mine. Skjønner liksom ikke hva vi bør gjøre, eller hva det er hun vil. Tror kanskje det er oppmerksomhet hun vil ha, men det er jo veldig vanskelig når hverken lek eller kos er nok. Andre som har opplevd lignende? Hva bør vi gjøre for å skåne naboene for denne masebjeffingen?
×