Jump to content
Hundesonen.no

Zera

Medlemmer
 • Content Count

  424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Zera last won the day on July 13 2014

Zera had the most liked content!

Community Reputation

226 Excellent

5 Followers

About Zera

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday 04/19/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Brumunddal
 • Interesser
  Biologi, hund, fotball
 • Hunderase
  Nova Scotia Duck Tolling Retriever
 • Mine dyr
  Zera: Ei tollertispe født 01.07.11.

  Isi: Ei tollertispe vi har på fôr for Kennel Blazing Sun, født 14.04.14.

Recent Profile Visitors

4827 profile views
 1. Zera

  Sunlily's Kull I

  Hvor er 7 ukers bilder? @Sunlily
 2. Zera

  Sunlily's Kull I

  Ååååh, falt litt for Cersei. Har alltid hatt lyst på den rasen *skalikkehavalpskalikkehavalp*
 3. Zera

  Sunlily's Kull I

  håper alle er solgt
 4. Zera

  Masete hund

  Hadde det vært min hund, og jeg var sikker på at han hadde fått den aktiviteten han trengte, så hadde jeg lagt han unna meg. Enten på andre siden av rommet, eller i et annet rom (med døra oppe feks). Reiser han seg fra plassen, går jeg og legger han tilbake. Tar nok ikke mange repetisjoner før han skjønner tegninga (sålenge du ikke gjør det morsomt å "bli tatt med tilbake på plass"). Når han skjønner tegninga vil han legge seg for å sove, og du vil bli kvitt problemet med pipingen når du skal studere. Jeg ville ikke "avledet" han med å leke og trene med han. Han kjeder seg og prøver å pipe deg til aktivitet, og du gjør akkurat som han vil. Prøv metoden jeg foreslår over, forvent at det blir litt verre før det blir bedre. Vær konsekvent og vær kjedelig. Du bestemmer når det skal være lek og morro, ikke han.
 5. Zera

  Jack Russel Terrier, Flekking av tenner

  Skjer det hver eneste gang du klapper han på hodet, eller kun i visse situasjoner? (Hvilke?) Hva gjør du når han knurrer?
 6. Zera

  Angriper støvsugeren...

  Så bra, da har du hvertfall en start der. Mulig det er litt mye å forlange at han skal klare alt på en økt, med tanke på hvor usikker han er på det meste. Jeg ville begynt med å kun trene på støvsugeren, uten å slå den på. Tren slik hver dag til han ikke bjeffer på den i det hele tatt når den blir tatt frem. I mellomtiden stenger du han unna når du støvsuger. Når han kan dette godt kan du sku av og på støvsugeren og belønne for dette (så det bare blir litt lyd.). Eventuelt "støvsuge" uten at den er på, så Dino blir vant med bevegelsen. Babysteps.
 7. Zera

  Angriper støvsugeren...

  Når du inn til han før du skrur på støvsugeren da? Isåfall er det jo der du må begynne. Ta støvsugeren ut, og belønne for å se på den og gi deg kontakt. Deretter eskalere til å skru den på såvidt (på lav styrke) osv.
 8. Zera

  "Du vil aldri klare å få henne helt bra"

  Så bra at du blir motivert! Da har dere jo et god utgangspunkt. Enig med simira her, du må nok jobbe mye med det. Vanskelig å si om hun kommer til å bli helt kurert eller ikke, men hun bli nok uansett håndterbar om du jobber med henne Lykke til!
 9. Zera

  Klassisk betinging

  Jeg tror at poenget er at refleksen er koblet til maten. Alle dyr trenger mat og sånn sett er koblingen der uansett. Samme som med knerefleksen feks. Treffer man rett punkt så vil benet sprette opp, uavhengig av om vi får en biff eller juling etterpå. Det er en sammenheng der som dyret ikke velger selv. Også kan vi koble komandoer og lyder til dette. Jeg ser ingen motsetninger i de utsagnene du har lagt med. Men enig i at det er veldig vanskelig å få oversikt over ja. Hunden trenger ikke lære å sikle når den ser mat, det bare skjer. Hunden kan vel heller ikke stoppe siklingen når den ser mat? Så klassisk betinging er når du kobler kommando til en refleks? Mens operant er når du kobler det til en atferd? Den ene er ubevisst hos dyret, den andre er bevisst.
 10. Zera

  Pokemon go!

  Hvordan trener man pokemon på gym? Bare går man dit og kjemper mot dem på vanlig vis? Bare at de ikke lar pokemonen din besvime?
 11. Zera

  Lek: Du vet du har hund når...

  Når du istedenfor single sokker finner single hundeposer i vaskemaskinen
 12. Giddalaushet hos hunden er også en underliggende følelse Og som sagt syns jeg det er vanskelig å si hva som ligger til grunn uten å ha sett hunden. Men mitt argument er at det er bedre å finne ut hva som er grunnen, fremfor å fysisk prøve å stoppe tissingen Så kan det jo hende det viser seg at bellyband er rett løsning til slutt uansett.
 13. Det kan hende det er en vane, men hva er grunnen til at vanen oppsto? Vanskelig å si uten å ha sett hunden syns jeg. Og skvetting er en ting, men TS beskriver tissing, altså noe mer enn bare skvetting så vidt jeg forstår det. All atferd har jo en grunn, en underliggende motivasjon og følelse. Forskning har vist at følelser har opphav i hjernen, så ser man stort på det kan man argumentere for at all atferd har psykologisk bakgrunn. Noe atferd regnes som normalatferd, annet som problematferd, men de kommer alle fra samme sted. Vaner er vonde å vende, men det er lettere å få bukt med dem om man finner ut hvorfor de oppsto. Ta for eksempel tromming med fingre eller bein hos mennesker. Dette er vanligvis beskrevet som tegn på mildt stress eller angst. Hvis løsningen er å teipe fingrene sammen eller binde beinet fast i stolen, så har man fjernet symptomet, men ikke den underliggende årsaken til at fingertrommingen startet. @SAGA kjemisk kastrering kan fungere om du mener at atferden har rot i seksuelle drifter. Hvis han tisser og ikke markerer er det mindre sannsynlig at det vil fungere. Uansett så er jo ikke kjemisk kastrering en permanent løsning, så det går jo an å forsøke men kun kjemisk kastrering uten andre tiltak vil nok ikke fungere dersom atferden også har blitt en vane.
 14. Jeg ville fått en utenforstående til å vurdere den generelle atferden hans. Svært få hunder går rundt slik og tisser uten grunn. Her en det nok enten en medisinsk eller en psykologisk underliggende årsak. Tissingen er nok bare et symptom, og derfor mener jeg at å kun fokusere på å stoppe dette muligens kan være feil fremgangsmåte. Tviler på at bellyband kommer til å hjelpe på den underliggende årsaken. Kanskje du kan prøve feromonbehehandling? Adaptil feks?
 15. Zera

  Hundesonens bloggere

  Livet med Zera og Isi https://tollertrening.wordpress.com/ Blogger om livet, lydigheta, spor og diverse konkurranser.
×