Gå til innhold
Hundesonen.no

Student miljø rundt omkring


Aya

Recommended Posts

Jeg driver, som flere vet, og vipper mellom Stavanger og Oslo (men jeg tror nok Oslo vinner..).. Nå har det dukket opp en ny utfordrer, Lillehammer. Noen her som har vært studenter, og som vil fortelle litt om studiested/hva dere studerte? Og noen som skal studere, har dere bestemt dere enda? Noen som skal studere til høsten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stavanger er jo kjent for et supert studentmiljø. Det er masse aktiviteter, et inkluderende miljø. De første to ukene i høstsemesteret er såkalte fadder uker og engasjert uker. Det vil da være masse program i byen for studeter og også på skolen. Blandt annet har vi konserter og øltelt på skolens område!

Så jeg stemmer på Stavanger ;)

Oslo har jeg liten erfaring med, men har ei venninde som syntes at det var vanskelig å komme i kontakt med folk der... men det kan jo og være svært individuelt...

Lillehammer syns jeg er en svært koselig by! Og folkene virker svært imøtekommende og inkluderende! (nå har jeg mye av slekta mi der også da ;))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

åå, må bare legge til enda ett pluss ved å studere i Stavanger!

Universitetet ligger bare 2 min gange fra sørmarka! Så ofte når jeg har lite undervisning en dag, så har jeg med meg hundene på skolen, og går rett fra forelesning til skogen! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Studerte sykepleie ved Høgskolen i Oslo. Har både fordeler og ulemper ved å studere i Oslo. Jeg er født og oppvokst der, så det var naturlig for meg å studere i Oslo. I ettertid synes jeg det ville vært en fordel å komme meg hjemmefra og prøvd å bo andre steder i landet. På en annen side så er fordelen ved å studere der man vil bo senere at man får kontakter og kommet seg innenfor jobbmiljøet når man er ferig utdannet.

Selve studentmiljøet i Oslo varierer med hvor og hva du studerer og hvor gammel du er. Jeg begynte da jeg var 18 og kom sjelden med på treff of fester på utesteder fordi jeg var under 20. Miljøet er bra mange steder, men det kommer an på deg selv. Det er utrolig mange studenter og man kan ikke forvente at folk tar kontakt med deg, du må stå for kontakten selv. Iallefall min erfaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...