Jump to content
Hundesonen.no

Strekke soving litt lenger på morgenen


o-rex
 Share

Recommended Posts

Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to? 

Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd. 

Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen? 

 

Link to comment
Share on other sites

Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.

Link to comment
Share on other sites

Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.

Link to comment
Share on other sites

Enig, prøv uten bur.

Min vekte meg gjerne helt i starten fordi han måtte på do, da gikk vi rett ut og så tilbake i senga igjen. Nå våkner han gjerne før meg, men han ligger i senga eller tusler på soveromsgulvet og romsterer litt til han ser at jeg er våken. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei, skylder en oppdatering her. Utfordringen sluttet ei lita uke etter at jeg posta spørsmålet. Etter det begynte valpen å sove til den ble vekket  av oss voksne som står opp. Har ikke sjekket hvor lenge han kan sove, men det er ganske lenge. 
 

Når det gjelder tips om å unngå bur så vet jeg jo at det er ulike meninger, men han er en hund som trenger bur for å greie å få nok hvile. Han har ikke sjans til å regulere hvile selv uten hjelp. 
 

Takk for alle tips folkens!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...