Gå til innhold
Hundesonen.no

Hmm, hva er rett side?


Yakine

Recommended Posts

Skrevet

Dette har jeg lurt masse på, hva er egentlig opp og ned på et knekkebrød? Er det den sida med frø og sånne ting, eller er det den andre sida?? :D

Skrevet

Ja, man kan jo ikke smøre på den siden med frø, det blir jo noe gris... og så kommer det frø i smør boksen... æsj...

Og sånne grove knekkebrød så smører man ikke på den siden med huller, men den som er nesten flat...

Altså, flat side uten frø - opp

hullete side,evt m/frø - ned

Skrevet

Ja, man kan jo ikke smøre på den siden med frø, det blir jo noe gris... og så kommer det frø i smør boksen... æsj...

Og sånne grove knekkebrød så smører man ikke på den siden med huller, men den som er nesten flat...

Altså, flat side uten frø - opp

hullete side,evt m/frø - ned

Ja dette er det eneste riktige!! Jeg blir faktisk helt på styr hvis folk smører på "feil" side!

Guest Hyper_Bærta
Skrevet

Ja, man kan jo ikke smøre på den siden med frø, det blir jo noe gris... og så kommer det frø i smør boksen... æsj...

Og sånne grove knekkebrød så smører man ikke på den siden med huller, men den som er nesten flat...

Altså, flat side uten frø - opp

hullete side,evt m/frø - ned

Deeet er feeil... :D

Blir sprø om folk smører på denne måten jeg.. *Gakk*

Skrevet

Ja, man kan jo ikke smøre på den siden med frø, det blir jo noe gris... og så kommer det frø i smør boksen... æsj...

Og sånne grove knekkebrød så smører man ikke på den siden med huller, men den som er nesten flat...

Altså, flat side uten frø - opp

hullete side,evt m/frø - ned

Jeg gjør faktisk omvent! :D Synes det blir rart med frø ned jeg. Da griser det jo bare mer.

Tydelig at det ikke er noen fasit på hvilken side som faktisk er opp.. B)

Skrevet

det spørs for meg. Ønsker jeg mer smør på knekkebrødet, smører jeg på den siden med "hull", og ønsker jeg litt mindre, smører jeg på den "flate" siden.

Men må si jeg bruker mest å smøre på siden uten frø, for ellers kommer det så mye "dritt" i smørpakka...

Og vi tro det er mest riktig, for hvorfor har dem ikke gjort det likt på begge sider?? :D

Skrevet

Tenker alltid på det pappa brukte å si om knekkebrødets side jeg; smør på den siden uten frø, var for de som ikke trengte noe mer fett på seg, og den med frø var for de som trengte litt fett på bena. for der er det jo huller som smøret havner i..Så jeg smører på den siden uten frø, for jeg trenger virkelig ikke mer fett. :D

Det var nå bare tull da men jeg tenker nå på det hver gang :P

Skrevet

haha ;) fint innlegg.. Akkurat dette hadde jeg diskusjon med en venn om for noen dager siden. Han mente at frøsiden skule være opp for da så det så mye mer delikat ut ;) Men selv mener jeg at det er den flate siden som skal være opp.. Da ser den jo fortsatt delikat ut på undersiden der frøa er ;) Det er jo mye bedre og smøre på da ;) ser det er mange som ikke er enige ;)

Skrevet

Man må jo smøre på den flate siden?... Må man ikke?

Det har ihvertfall jeg alltid gjort! For da blir det et jevnt lag med pålegg liksom... ;)

Skrevet

frøsiden ned!

Hvorfor skulle de ellers ha hatt en fin og glatt side? da hadde jo bare hatt frø på begge sidene ;) ;) så det såh!

Skrevet

Man MÅ jo smøre på den flate siden, ellers så gjemmer det seg hauger med pålegg nede i hullene. Og det er jo ikke noe godt. Nei, alt smøres på den flate siden. (Men siden jeg heller ikke bruker smør, er ikke frøene mitt største problem i knekkebrødverden)

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...