Jump to content
Hundesonen.no

Ny hund


SAGA
 Share

Recommended Posts

Hei.

Skriver litt i denne gruppen også.

Trenger å høste litt erfaringer fra dere som har eller har hatt puddel.

Nå skal ikke jeg ha ny hund før den gamle mannen jeg har nå ikke finnes lengre, men det blir jo til at man tenker litt🙂

Jeg har hatt storpuddel for snart 30 år siden, men det teller liksom ikke når det er så lenge siden. Var dessuten ung og uerfaren, så den oppdragelsen, eller mangelen på det, den fikk var heller ikke optimal. Var familiens midtpunkt og en liten(stor) drittsekk🙄 Men puddel har alltid stått mitt hjertet nærmest i alle år siden. Og man har blitt eldre, klokere og mer erfaren.

Det jeg nå lukter på er dverg puddel. Har en samboer som ikke er så glad i store/mellomstore hunder og jeg tenker at t.o.m mellompuddel blir litt stor i hans øyne, så derfor dvergpuddel.

Har en malteser/puddelblanding, verdens herligste,  i familien og størrelsesmessig er vel den ganske lik dverpuddel og det er en hendig størrelse på hund. Bortsett fra at jeg vil ha renraset. 

Er ikke redd for pelsstell, så den er grei. Det er koselig å stelle.

Har ingen store ambisjoner, men syns det kan være gøy å være med på  lydighet/sniffer og agility kurs. Det har vi gjort mye av. Har aldri fått ut fingeren å begynt å trene noe av det aktivt, så vil ikke basere meg på at vi skal det. Men kurs er gøy.

Går tur hver dag og ekstra lange i helgene. 

Ønsker en koseklump og et sosialt vesen. Det er det aller viktigste etter å ha levd med en liten asosial, stressa type i snart 14 år. Som ikke ønsker å ligge inntil deg i sofaen eller være på fanget og kose. Har mange andre gode egenskaper, da, men gud som jeg savner en hund å kose med.

Er ønsket om en liten puddel urealistisk med tanke på hva jeg ønsker? 

Hvordan er dvergpuddelen med tanke på gemytt?

Er det stor forskjell på hann og tispe, foruten størrelsen?

 

 

 

 

Edited by SAGA
Link to comment
Share on other sites

Jeg er veldig glad i rasen puddel :)

Tenker absolutt en puddel kan passe godt hos dere.

Vi hadde en dvergpuddel inntil i høst. Nå en mellompuddel.

Sosiale, lettlærte og flotte hunder. Jeg har kun hatt tispe.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Lillekrapyl said:

Jeg er veldig glad i rasen puddel :)

Tenker absolutt en puddel kan passe godt hos dere.

Vi hadde en dvergpuddel inntil i høst. Nå en mellompuddel.

Sosiale, lettlærte og flotte hunder. Jeg har kun hatt tispe.

Takk for svar. Syns du det er noen forskjell på mellom- og dverg, bortsett fra størrelsen?

Link to comment
Share on other sites

Foreløpig ikke, men mellompuddelen er en valp på 3,5 mnd.

Men er nok forskjeller fra individ til individ, så vær nøye på hvem du kjøper fra. Viktig med en seriøs oppdretter som gjør en god jobb med valpene før de skal flytte hjemmefra :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...