Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Noen som har erfaring med Neurontin som smertestillende? Frøkna på 12,5 år har blitt satt på det nå, fordi Metacam alene ikke ser ut til å lindre godt nok. Hvor lang tid tok det før dere så effekt? Hvilken dose? Opplevde dere bivirkninger?

Link to post
Share on other sites

Hei. Vi mistet vår tispe på 14 år i sommer. Hun var 20kg og fikk Metacam i forhold til kroppsvekt.  Dette mot leddsmerter i bakbeina. Vi opplevde det samme når hun hadde stått på det i noen år. Når dette ikke var tilstrekkelig anbefalte vetrinær Paracetamol ved behov dosert i forhold til kroppsvekt. 

Anbefaler at du snakker med vetrinæren om dette.  Lykke til. 

Link to post
Share on other sites

Ja vi har vært hos veterinær, som forsøksvis ville sette henne på Neurontin mot antatte nervesmerter i ryggen. Men finner lite informasjon om denne type bruk av Neurontin til hund, så vet ikke helt hva jeg skal se etter mtp. effekt og bivirkninger.

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Venninna mi sin Whippet prøvde Neurontin, men funket ikke for han. (Uvisst hva som er roten til vondtene hans dessverre)
Tror ikke han hadde noen bivirkninger såvidt jeg kan huske å ha blitt fortalt hvertfall.

Derimot går jeg selv på neurontin nå pga prolaps i ryggen. Om det er likt for folk og hund vet jeg ikke, men personlig har jeg litt muskelspasmer sånn her og der. Ikke noe voldsomt, men ja, det skjer. Hadde litt, eh, hva skal man kalle det, svimmelhet? Ikke helt det heller, men føles merkelig. I opptrappingen, men så har det ikke vært noe mer av det. Om den følelsen vil være "synlig" hos en hund spørs jo. 
Jeg kan i det minste skrive under på at neurontin tar nervesmerter 1000 ganger bedre enn f.eks tramadol eller NSAIDs for meg. Og jeg tar "bare" 600 til 900mg pr dag. 


Om du vil google litt på utenlandske resultat så tror jeg det heter rett ut Gabapentin, som er virkestoffet. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Lita har stått på neurontin i fjor vinter pga smerter i forbindelse med lumbosakral stenose og en prolaps som tuller innimellom. Fått ved behov nå i høst, men ikke hatt behov. Merket effekt av 100mg 3 ganger daglig så trengte aldri øke, var litt trøtt i starten, men ikke noe problem for å brukes senere 😊 Nå har vi byttet onsior til Rimadyl for å ha noe som kan gis 2 ganger daglig og merker bedre effekt av det - hadde også god effekt av librela på ryggen de første 3 injeksjonene 😊

Effekten så jeg i endring i ganglang til mer løs og ledig i kroppen, og merket ingen bivirkninger utover trøtthet de første ukene 😊

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for godt og fyldig svar, det var mange gode tips her👍
  • Lurt, det skal jeg prøve! Har nok tenkt litt motsatt her, og det funka i hvert fall ikke  Så det er en greie å ha preferanser for veggene altså, ikke bare min hund det plutselig har klikka for Vi har jobbet en del med selvstendighet, så jeg sender henne inn i søket fra relativt lang avstand, men skal prøve å gå litt tettere på med kortere bånd en stund.
  • Dytter opp denne igjen jeg 👀 Noen som fortsatt driver med dette? Jeg har vært av og på så lenge jeg har spilt det (2008, hjelp!), gjerne med noen års pause også. Tok det opp igjen for ett års tid siden og spilt jevnt og trutt nesten hver dag siden, og blit litt hekta igjen, selv om det ikke er like ille som det en gang var 😂
  • Er man interessert i avl, uavhengig om du har tispe eller hannhund og rase, og har en hund som man vurderer å bruke i avl anbefaler jeg å ta Oppdretterskolen til NKK samt Kynologi-kurset til NKK. Var akkurat på sistnevnte nå i helgen faktisk, kjempe bra og flott kurs. Har også tatt Oppdretterskolen til NKK. Har ikke planer om å drive med avl å nærmeste fremtid, men disse kursene (eller lignende) burde vært pålagt for å kunne drive med avl, uavhengig hva slags hund du har. å Avle er et stort ansvar, selv for hannhundeier. På disse kursene vil man også kunne stille spørsmål som dette og annet man lurer på.
  • Wii, så gøy! Jeg hadde slike årlige mål før. Med ymse suksess, hehe. Jeg var ikke i tråden for i fjor fordi jeg aldri har vært særlig aktivt her inne, men hiver meg på nå Syns dog å sette seg for høye og mange mål er skummelt, spesielt siden jeg er i en fase hvor jeg må "starte opp igjen" når det gjelder hund. I tillegg vet jeg ikke helt hva 2024 vil kunne by på, da det er en del andre baller i luften, så jeg må legge noen mål som er overkommelige selv med eventuelt (positive) livsforandringer som kan skje. Mål for 2024 (relatert til hund) Kiska: Ingen særlig mål her, frøkna blir 10 år neste år og har aldri vært utpreget konkurransehund. Jeg håper 2024 blir et fint år for henne med minimale helseproblemer, og at vi blir flinkere til å dra ut på litt lengre turer med overnatting. Logi: Ikke min hund, men en viktig del av livet mitt, så jeg stjeler han titt og ofte fra kjæresten. Målet mitt med han er å gå nybegynnerkurs i agility, det tror jeg hadde vært gøy! Et litt mer hårete mål som jeg ikke blir lei meg for hvis vi ikke får til: starte i rallylydighet (litt begrenset med treningsmuligheter med han fordi jeg og kjæresten ikke bor sammen og bytter på å ha de voksne hundene). Men vi prøver, så får vi se! Haru: Valpefisen blir ikke 1 år før i april, så noe begrenset, men han er jo den jeg har størst forventinger til sånn sett. Mål med han i 2024 vil være å komme ordentlig i gang med faste treninger igjen i et miljø, og ta nybegynner/introkurs i minimum agility og rally. Vil nok prøve meg på andre ting også selvsagt, men dette er liksom det helt minimum for oss, og alt annet ekstra hvis vi får til vil bare være gøy og bra! Meg selv: gå minimum 1 teoretisk kurs innenfor hund, temaet kan være "hva som helst". Jeg syns det er veldig gøy å lære og mener at man aldri må slutte å søke etter kunnskap, og lære nye ting. I tillegg syns jeg det er kjempefint å få "papirer" på det også
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...