Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! 
Jeg og min samboer har veldig lyst til å gå til anskaffelse av en valp. Vi er veeeldig forelsket i Alaskan malamute. Vi vil ha en hund som vi kan gå lange fjellturer med hovedsaklig om sommeren, ha med på joggeturer, sykkelturer og skiturer i hverdagen. Jeg har hatt hund hele livet og er oppvokst med det, samboer har ingen erfaring med hund. Det som holder oss igjen med denne rasen er om vi kan gi den plassen den trenger. Vi har ca 50 kvadrat leilighet med en liten hage-med mulighet for en liten hundegård evt. Vi vil ikke gå til anskaffelse av en hund som vi ikke kan gi hva den behøver! Er plass et problem dersom den får tilstrekkelig utetid gjennom turer og annen trening ute? 
Hva tenker dere som har erfaring med rasen?  Evt om noen har forslag til en annen rase som kan passe oss. 

Link to post
Share on other sites

Kjenner egentlig ikke så godt til rasen, vet bare at de krever en del og er helt nydelige! De trives vel best ute så skjønner jo godt at dere er i tvil. Men om dere gir hunden nok aktivitet, stimuli og får være så mye ute som den har behov for så ville ikke jeg sett på plassen som et stort nok problem til å ikke skaffe rasen. Men så bør vel ikke jeg antyde det som har en mindre hund i et stort hus med mye uteplass.😅 


Sånn generelt sett er det vel uansett lurt å lære hunden at den skal være mest mulig i ro inne uavhengig av størrelse og rase og uanstendig av plassen. Om hunden likevel skal være mest mulig i ro inne trenger den kanskje ikke å ha allverdens av plass.
Min hundetrener anbefaler meg å kun ha min hund i bur eller i et lite avgrenset området når den er hjemme alene eller skal sove slik at den finner mest mulig ro til det. Da skal den jo uansett bare sove og trenger ikke å styre rundt uansett om den bor i et stort hus eller i en liten leilighet. 

Men hunden vil jo uansett ta plass i leiligheten, så om dere tror det blir for trangt med den størrelsen så finnes det jo selvsagt andre raser som er litt mindre og ikke tar like mye plass. Kanskje for eksempel Cocker Spaniel kunne funket?

Men siden jeg verken ikke har den rasen dere ønske eller leilighet så lytt heller til de som har denne rasen og har erfaring og kunnskap om dette.

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heisannsveisann, liten stund siden nå det var noe lyd fra oss. Jeg tenker titt og ofte på det, men finner liksom ikke helt tiden altid til å skrive å være så aktiv. Er så mye som skjer i livet og merker at tiden med mye PC-sitting liksom er forbi, hehe. Siden sist har vi vært på sommerferie, roadtrip på Sørlandet. Da hadde vi med oss bare Kiska og Haru, og lot Logi være hjemme på pass. Det ble slik litt av ulike årsaker i år, ettersom det er begrenset med plass i bobilen, Haru som var valp og krevde en del samt at Kiska er en hund som rett og slett også krever en del. Neste år satser vi på at alle 3 kan være med! Men Logi led ingen nød og storkoste seg hos "besteforeldre". Ellers går mye av tiden til oppussing. Jeg bor i et gammelt hus og vi totalrenoverer stua, så det krever sitt (+ enkel oppussing ellers i huset), og jeg får ikke gjort så mye alene heller (noe selvsagt) så det tar litt ekstra tid fordi det må passe for de som hjelper og. Men ja, da er det ikke så mye tid å ta av igjen, haha. Jeg og Haru jobber med grunnleggende øvelser imellom slaga, samt det hverdagslige som må trenes på selvsagt. Han har rukket å bli 7 måneder nå, og tiden går fort! Blitt en real pøbel også, så er veldig spent på tenåringsfasen kjenner jeg, nå den kicker inn for fult.  Nå går det jo fort mot jul, men etter nyttår skal vi legge inn mer gir på treningen også, så 2024 tror jeg blir et bra hundeår - jeg gleder meg! Deler noen bilder fra den siste tiden: Haru på tur i sommer hvor han fikk smake på bringebær og blåbær:   Her er vi på tur i sommer og går Tømmerrenna i Vennesla: Også fra i sommer hvor vi gikk en relativt kort men noe småkrevende tur opp til et utsiktspunkt ved Månafossen. Kiska poserer! Haru og Logi går godt overens og deler gjerne plass: Haru med bestevennen sin Olli (Finsk Lapphund) som er 1,5 måned yngre enn han. Her fra da Olli var på overnattingsbesøk, til deres store glede! Har har også blitt så stor nå at han har arvet det gamle halsbåndet til Elvis, min gamle hund. Med sin egen navntag selvsagt. Litt for stort enda sånn sett, men nå drukner han ikke helt i den hehe. Han kler den veldig godt også! Og veldig fint å kunne la slikt gå i arv og kjenner jeg.
  • Okei da skal jeg prøve på det å se om det funker bedre 
  • Så lenge han ikke er tynn så får han i seg nok mat. Men da ville jeg heller redusert mengden han får til hvert måltid.
  • Små trolla nærmer seg to år med stormskritt ❤️ Ela, Jøss og Nano er alle 3 øyelyst fri som voksene ❤️ og med det håper vi at både Jøss og Ela kan gi meg valper senere ❤️
  • Nei han er ikke tynn. Akkurat passe vill jeg si. Vi mater han bare 2 ganger om dagen da 3 og 4 ble alt for ofte for hannes del så funket bedre med 2. kan vere at det er for mye mat men han skulle jo ha spist mere enn bare 2 tugger per måltid? Jeg bruker å ta bort maten etter ei stund åsså får han ikke før neste måltid på kvelden men da kan han også spise di to tuggene som han spiste på morgen, av og til rører han det ikke i det hele tatt 😅
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...