Jump to content
Hundesonen.no

Jakke til hundefører med hette som ikke dreper all lyd fra trafikk


Recommended Posts

Jeg har måttet si farvel til to jakker etter jeg fikk valpis og nå har de gjenværende jakkene allerede blitt til "hundejakker" så jeg tenkte kjøpe en bra jakke og ha den til hundejakke. Men valpis er mye hund med mye ideer og en av dem er å gjete biler, noe jeg trodde vi hadde blitt flink å la være å gjøre til idag når vi gikk tur i regnværet langs vei uten fortau.

Hadde akkurat passert en arbeidsbil som holdt på med noe ledninger i veikanten, har valpis ytterst mot grøfta når hun plutselig fyker rundt meg og når jeg snur meg er det en bil hun har prøvd å gjete. Jeg hørte ingenting siden det var en elbil og jeg hadde en bråkete hette på :( Det kunne gått så forferdelig galt... Resten av turen gikk jeg uten hette for å si det sånn. Jeg har alltid kviet meg for å bruke hette pga slike ting, får helt vondt i kontrollfreaken av å ikke høre, var sånn selv med gamlehundene som ikke brydde seg om biler eller hunder eller noe som helst. Og nå med en gang jeg tar den på meg i striregn så skjer det noe.

Noen som har tips til bra "hundejakker" uten veldig lydtette hetter og uten bråkete stoff?

Link to post
Share on other sites

Jeg liker godt voksede bomullsjakker fra Barbour. Løst snitt med masse plass til tjukke ullgensere under på de klassiske modellene (Beaufort, Bedale, Northumbria), store lommer, passe varme, passe vanntette, bråker ikke like fælt som goretex eller andre syntetiske materialer. Du får kjøpt hette til dem, eller så kan du trekke på deg et hodeplagg av samme materiale.

De fungerer til en lufterunde i regnvær, men om du skal ut i "ordentlig" regnvær er det bare regntøy som gjelder, og det bråker jo. Kanhende er det sydvest du trenger?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...