Jump to content
Hundesonen.no

Litt nervøs Omplasseringshund som bjeffer på mannen og datteren i huset


Recommended Posts

Vi har overtatt en tispe på 6 år.
Hun har blitt veldig trygg på meg på bare noen dager. Hun oppsøker kos, hun følger meg overalt og lyder meg ganske bra.

Men ellers er hun ganske usikker og nervøs for det meste. Hun bjeffer for de fleste lyder og situasjoner.

Men det største problemet er at så fort samboer eller datter (13år) rører seg utenfor sofaen så bryter ******* løs...
Hun bjeffer helt hysterisk, og roer seg ikke føre de sitter i sofaen.
Da kan hun ligge på fanget deres og kose masse.
Men det virker som at så fort de reiser seg,kommer hjem eller entrer rommet så har hun "glemt"at hun kjenner de.

Hun er en veldig god hund, og jeg tror og håper at vi kan klare å bli trygg. Men, da må hun jo bli trygg på samboer og datteren først..
Vi har prøvd å ignorere utbruddene og belønne når hun er stille(selv om det har skjedd svært sjeldent)Vi har prøvd å irettesette henne, vi har prøvd å snakke med henne mens de reiser seg og gir godis, vi har prøvd at det er samboer som gir mat og går tur slik at hun skulle bli trygg på han..men ingenting virker som hjelper.
Så fort vi tror det er bittelitt fremgang, så er det akkurat som at hun har glemt både personen og det hun har lært så fort personen har satt seg igjen eller forlatt rommet og kommer tilbake igjen.

Jeg ønsker virkelig at vi skal klare dette og ikke måtte levere henne tilbake.
Men vi trenger noen tips til hvordan vi kan klare å komme oss litt videre.
 

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke så mange tips, men ville tatt kontakt med en trener fra adferdskonsulenter.no og fått hjelp med situasjonen hjemme hos dere, av en person som kan se og lese hunden der og da.

Du sier ingenting om hvor lenge dere har hatt henne, men hun trenger ihvertfall tid. Jeg ville for all del unngått å irettesette en utrygg hund i nytt hjem, men som du sier, variere på hvem som gir mat og går tur. Dere kan også gjerne trene litt enkle triks eller søk.

Er det forskjell på om du er til stede eller ikke? Hvordan var hunden i forrige hjem?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi hilser ikke på fremmede hunder, enten det er staff eller retriever eller noe annet. Jeg har like mye dårlig erfaring med begge (eller, det vil si, ingen av mine har blitt direkte angrepet av staff).
  • Det er vel Forbrukerrådet som er første instans og evt. mekling gjennom dem som er andre steg. Det er ikke rettspraksis å vise til når det gjelder mangler og feil hos hunder, dermed løses mange situasjoner som dette veldig ulikt. Ellers er det jo mange døve hunder som lever gode liv med litt tilrettelegging, vet selv om slike som bor hos både hørende og døve eiere. Bare for å nevne at det kan gå helt fint å leve med døve hunder. Etter å ha sett dem selv, ser jeg ikke helt hva som skulle være grunnlag for rutinemessig avliving, som jeg vet en del oppdrettere av diverse disponerte raser gjør. Hunder kommuniserer tross alt mest gjennom kroppsspråk, hørselen har mer betydning for at det blir vanskeligere å orientere seg om hva som skjer utenfor synsfeltet. I dag finnes det mange hjelpemidler som gjør hverdagen enklere for eier (vibrasjonshalsbånd til kontakt og innkalling f.eks) og kommandoer lærer de jo like enkelt som håndtegn som alle andre hunder.
  • Har gjort mine erfaringer med diverse bullehunder, og jeg styrer pent utenom dem. De kan være så sjarmerende mot folk som de bare vil, mine hunder får ikke hilse på dem. Så får jeg heller tåle å bli kalt hysterisk kjerring.
  • Bilde? Tenker at når en kjøper seng i butikk så er den komplett, enten med sokkel (da er det ikke noe rom/åpning under senga), eller med forskjellige typer ben.  Om det er en skikkelig ramme rundt under, som det er plass til å montere ben så går det sikkert. På noen så er de 4 bena skrudd fast i hver hjørne, men på andre så er det bare to bøyler, som er skrudd fast i utfresa spor på innsiden av selve ramma
  • Kan man montere ben, hvor det ikke finnes "hull/gjenger" på en rammemadrass? Altså bore de selv. Har kjøpt en "rammemadrass uten hull hvor man kan feste bena. Mulig det ikke er gjort på forhånd fordi det er ment at man skal sette madrassen i en sengramme. Men kona insisterer på å at hun vil ha madrass med ben. Madrassen har en tykk treramme rundt selve madrassen nederst. Men er det vanlig å bore hull til å feste på bena selv?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...