Jump to content
Hundesonen.no

Enkeltdekk 5 minutter skjult fører (og forstyrrelser)


Recommended Posts

Hei! Trenger hjelp til denne øvelsen. Er en del av lydighetsprøven til NRH- og jeg merker ingen fremgang, så jeg må endre noe. Opp til 2 minutter går greit, men etter det spretter han raskt opp. Dette gjelder både hvis jeg står foran/ved han og dersom jeg er skjult. Jeg startet med å korrigere fra der jeg stod når han reiste seg ved å gjenta kommandoen, men etter tips fra NRH begynte jeg å gå tilbake til hunden og be han om utgangsstilling på nytt og så dekk, og gå fra igjen. Jeg varierer tiden han ligger, går tilbake og legger godbiter mellom beina hans eller gir det til han, og ber han opp i utgangsstilling før jeg avslutter med ros. 

Jeg har holdt på med denne teknikken i en måned, men merker ikke noe fremgang i det hele tatt. Noen ganger spretter han opp etter 2 minutter, eller til og med før. Noen ganger varer han til 3, 3.5, men aldri mer. Ofte enda kortere dersom jeg er skjult. 

Noen tips? 

Link to post
Share on other sites

Trener du dekk med skjult fører bare i denne øvelsen? Hvor ellers?

Jeg ville lagt inn dekk-øvelse i dagliglivet. Mens du lager middag. Mens du pusser tennene. Mens du kler på deg for å gå ut. Generalisere øvelsen, og jobb generelt med at når han har fått beskjed om å ligge så skal han det. Variere tid og belønning, med og uten skjult fører. Men altså ikke bare på treningsfeltet eller i treningsøkt, men når som helst i hverdagen. Da har du også anledning til å bryte øvelsen og ta bort belønningen. Synd, du feilet. Bedre lykke neste gang.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg har også en unghund som trener på dette om dagen, men samme mål som deg (har en voksen godkjent, så hun hadde fellesdekk). Jeg gjør som Simira nevner, trener øvelsen litt overalt i alle hverdagssituasjoner. Ofte må han ligge mer enn 5 min, gjerne 10, med et par godbiter underveis som bekreftelse og de kan komme etter 30 sekunder eller 5 min. Han skal aldri vite når det kommer, bare at han må ligge lenge. 

Noen ganger ligger vi ikke fullt så lenge, men har mer fokus på å bare ligge der, mens jeg tar oppvasken, går ut med søpla, kler av meg, mens jeg går på kjøkkenet osv, hvor poenget er - ligger du der så lenge jeg sier, så får du belønning i andre enden. Det skal være helt normalt å bare ligge å vente overalt. Slet også med å bikke et par minutter, så prøvde å gå inn å gi en godis etter type 1,5 min, si bli på nytt og så forsette øvelsen. Når jeg spesifikt trener øvelsen så ligger han aldri akkurat 5 min og så julaften, for jeg ønsker at tanken skal være at det kan tross alt komme noe mens jeg bare ligger her, mens ber jeg han ligge mens jeg pusser tenner så er øvelsen ferdig og belønning kommer for det. Målet mitt er å bygge opp gradvis med at han ikke vet når jeg kommer innom med en godbit, istedenfor at det skal bli en sånn "jeg har bestemt at du skal ligge 5 min og da skal du ligge 5 min samme hva". Ønsker ideelt at han ikke feiler mer enn maks 2 av 10 ganger (80% rett), for å holde forventningen rett. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi hilser ikke på fremmede hunder, enten det er staff eller retriever eller noe annet. Jeg har like mye dårlig erfaring med begge (eller, det vil si, ingen av mine har blitt direkte angrepet av staff).
  • Det er vel Forbrukerrådet som er første instans og evt. mekling gjennom dem som er andre steg. Det er ikke rettspraksis å vise til når det gjelder mangler og feil hos hunder, dermed løses mange situasjoner som dette veldig ulikt. Ellers er det jo mange døve hunder som lever gode liv med litt tilrettelegging, vet selv om slike som bor hos både hørende og døve eiere. Bare for å nevne at det kan gå helt fint å leve med døve hunder. Etter å ha sett dem selv, ser jeg ikke helt hva som skulle være grunnlag for rutinemessig avliving, som jeg vet en del oppdrettere av diverse disponerte raser gjør. Hunder kommuniserer tross alt mest gjennom kroppsspråk, hørselen har mer betydning for at det blir vanskeligere å orientere seg om hva som skjer utenfor synsfeltet. I dag finnes det mange hjelpemidler som gjør hverdagen enklere for eier (vibrasjonshalsbånd til kontakt og innkalling f.eks) og kommandoer lærer de jo like enkelt som håndtegn som alle andre hunder.
  • Har gjort mine erfaringer med diverse bullehunder, og jeg styrer pent utenom dem. De kan være så sjarmerende mot folk som de bare vil, mine hunder får ikke hilse på dem. Så får jeg heller tåle å bli kalt hysterisk kjerring.
  • Bilde? Tenker at når en kjøper seng i butikk så er den komplett, enten med sokkel (da er det ikke noe rom/åpning under senga), eller med forskjellige typer ben.  Om det er en skikkelig ramme rundt under, som det er plass til å montere ben så går det sikkert. På noen så er de 4 bena skrudd fast i hver hjørne, men på andre så er det bare to bøyler, som er skrudd fast i utfresa spor på innsiden av selve ramma
  • Kan man montere ben, hvor det ikke finnes "hull/gjenger" på en rammemadrass? Altså bore de selv. Har kjøpt en "rammemadrass uten hull hvor man kan feste bena. Mulig det ikke er gjort på forhånd fordi det er ment at man skal sette madrassen i en sengramme. Men kona insisterer på å at hun vil ha madrass med ben. Madrassen har en tykk treramme rundt selve madrassen nederst. Men er det vanlig å bore hull til å feste på bena selv?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...