Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan venne hunden til barn?


Recommended Posts

Jeg har en border collie på rett over 1 år som dessverre ikke er vant til barn. Fikk henne under corona, og jeg har ikke så mange barn i min omgangskrets. Etter at samfunnet kom tilbake til sin normale hverdag, hender det at jeg møter barn. Dette fungerer rimelig dårlig da hunden bjeffer barna opp i ansiktet. Hun har ikke forsøkt å bite dem, men er veldig ubehagelig at hun står og bjeffer rett foran barna. Hvordan kan jeg vende henne til barn? 

Har vært hos en venninne som har tre barn, og sist gang stod barna på innsiden av et vindu mens hunden min stod på utsiden. De første to minuttene bjeffet hun voldsomt mot vinduet og barna, men etterhvert turte hun og gå helt opptil vinduet for å hente godbiter. Hun virket også mer avslappet. I dag kom jeg også på besøk hos noen der det var et barn. Hunden løper mot barnet og bjeffer. Valgte å binde henne fast, og da bjeffer hun mot barnet (særlig når barnet er i full aktivitet, som de er mesteparten av tiden!). Hunden bjeffer også mot fremmede folk, men dette går som regel bra om man overser henne og lar henne komme til personene. Taktikken med overseing fungerer jo på voksne, men vanskelig å forklare til et barn dessverre. Har også merket et skille på hvor gamle barna er. Små, aktive barn på under 10 år er "verst", mens en rolig 11-åring går f.eks helt fint. 

 

Noen som har noen tips? Det er ikke hyggelig at hun  holder på sånn som dette, og jeg er også bekymret for at om jeg en gang i fremtiden får barn og hunden er aggressiv mot barn.

Link to post
Share on other sites

Jeg ville gjort det samme som med en hund som er utrygg på andre hunder. Gå tur sammen, på god avstand i starten, uten at hunden trenger å hilse på eller forholde seg til hunden.

Ellers høres det jo ut som hunden generelt sett er enten stresset eller utrygg på fremmede, så hvis du ikke kan mye om det selv ville jeg fått hjelp av en adferdsekspert.

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...