Jump to content
Hundesonen.no

Høyt protein innhold eller ikke?


Recommended Posts

Hei, nå er jeg skikkelig forvirret og tenkte å høre med dere hvilken informasjon dere har. 

Vi har brukt Eukanuba puppy til valpen vår, den som er grain free. Det har fungert, vi har en kresen golden retriever som ikke har den beste matlysten alltid. Men pels, vekt og alt annet er helt supert. Men så fikk vi anbefalt om å gå over til en variant fra Eukanuba med mer protein innhold, noe vi tenkte var ok. Men så fikk vi reaksjon på dette, hvorfor vi forer hunden vår med det. Han er 10 måneder nå, og ser ikke ut til å ha noen problemer.

 

Ville bare høre hva deres erfaringer og meninger om protein innholdet i maten dere gir hunden? 

Har hørt mye skryt av Acana, men også at protein innholdet der er veldig høyt. (Vi har ikke tenkt til å bytte akkurat nå).

Link to post
Share on other sites

Noen raser skal ikke ha for med mye proteiner. Som f.eks dalmatinere.

Enkelte individer skal ikke ha for med mye proteiner pga. helsen. Som f.eks problemer med urinstein.
Så hva jeg velger for min hund er ikke så relevant for andre.

To av mine treningsvenninner har nå gått over til spesialfor med lite proteiner, da begge hundene deres har problemer med urinstein. Tidligere gikk de på for med masse proteiner. Det var uheldig for dem.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...