Gå til innhold
Hundesonen.no

Bilferie


OdaogSebb
 Share

Recommended Posts

Hei!

er det noen som har reist på bilferie med hund som har noen tips og råd å dele som kan være nyttig å vite?? hva gjør dere feks med hundene når dere skal finne på aktiviteter som ikke passer hunden? Kan hunden ligge i bilen om natta (med vinduer åpne selvfølgelig) mens vi ligger i telt? Eller andre ting som er viktig å tenke på?

 

takk for alle svar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg ikke reist med hund (ennå) men om man teltet så trives vel de i teltet sammen med oss? ?

vi finner hoteller som er hundevennlige, men lurer litt på hvordan vi skal organisere oss når vi spiser etc. Hun er ikke så gammel så usikker på hvordan hun reagerer med å være alene på et nytt rom❤️

Så følger med her og håper noen har noen erfaringer å dele ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er noe man må prøve seg fram på, og avhenger av hund, bil og hvor man er.

Vi har stort telt, og våre hunder har sovet på hundemadrass/burmadrassen ved siden av oss, med teppe over seg om det er kjølig, eventuelt en genser. Hvis hunden er komfortabel i bilen går nok det bra, men det blir fort mye bilbur i løpet av døgnet hvis man kjører en del rundt på dagtid også. Om hunden kan ligge i baksetet eller en åpen del av bagasjerommet om natten så er det bedre (ikke når man kjører!). 

Silvershade til å legge over bilen og kroker til å ha bagasjerommet på gløtt er et must, samme med vannskål i buret (ikke nødvendigvis når man kjører, men ihvertfall om man er i ro en stund).

På hotell ville jeg lagt hunden på badet med noe å tygge på ved måltider og sånt. Vi har sjelden bodd på hotell over flere dager, så ofte legger vi hundene i bilen før vi går og spiser frokost før avreise, f.eks.

Når vi reiser med hund så er det et hovedfokus å stoppe/gjøre noe som aktiviserer hundene i løpet av dagen. Løpetur på en strand, skogstur, severdigheter med hund tillatt, osv. En del by-sightseeing og severdigheter utgår. Vi lar aldri hundene ligge alene i bilen mer enn et par timer, og da sjekker vi innimellom.

Hvis dere skal parkere et sted over noen timer så husk at sola flytter på seg, og at det ikke nødvendigvis er skygge på samme sted hele tiden. Der kommer silvershaden inn.

Ellers så hjelper det å ha en hund som er vant til å slappe av på egen madrass og i bilburet, så om hunden ikke er god på det så ville jeg jobbet litt med det på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når vi har dratt på ferie sammen med hunden, så har vi brukt hundevennlig hoteller, hytter eller hatt hunden i teltet uten problemer.

Når det gjelder aktiviteter, så har vi alltid tenkt sånn at når vi tar bilferie med hund, så må alt være hundevennlig. Det er jo ikke helt realistisk, men vi har reist som familie, så det har alltid vært 1 person sammen med hunden. Dersom vi ville på kjøpesenter eller fornøyelsespark, så ble det til at pappa sto ute med hunden og spiste softis mens vi andre gikk inn. Skulle vi være lenge, så tok pappa seg en tur med hunden mens vi var opptatt.

På hotellet byttet vi på å gå ned å spise, rett og slett. Jeg spiser raskt, så pappa satt på rom med hunden mens vi andre spiste, og jeg gikk opp så snart jeg var ferdig, sånn at han kunne gå ned å spise sammen med de andre. Når vi har stoppet for å spise har vi enten spist egen mat på rasteplasser, eller spist på gatekjøkken og den slags med uteservering. I drittvær har vi spist i bilen.

Høres kanskje kjipt ut, men ulempen med å ha hund er at man blir veldig bundet, spesielt med tanke på ferier. Vi ville heller ha ferie med hund som fokus, enn ferie med hund på kennell.  Hvor krevende disse turene har vært varierer fra hund til hund. Noen var helt klart enklere enn andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...