Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp hjemme alene


Brabancon
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Petit Brabancon valp på 5mnd. Vi har siden vi siden et par uker etter at vi hentet han hjem(9uker) trent gradvis på å være hjemme alene og å finne roen alene. I starten hadde vi kompostgrinder og et avgrenset område for han på stua der han sov, fikk mat og slappet av imens vi gjorde diverse husarbeid osv. Dette gikk helt fint i starten og vi begynte etterhvert å forflytte oss til andre rom rundt om i leiligheten mens han var i bingen, før vi etterhvert prøvede å forlate leiligheten. Da nådde vi et punkt der det virket som han fikk fullstendig panikk når vi forlot han, selv om det var bare i noen sekunder. Vi kontaktet etterhvert en adferdsterapaut som kom på hjemmebesøk. Hun mente vi burde begynne med burtrening og vi er godt i gang med det. Han slapper av i buret så lenge vi er hjemme, men i det vi forlater leiligheten begynner bjeffing/sutring/uling osv. Adferdsterapauten mente etter å ha observert han at han ikke er redd/har separasjonsangst, men heller sta og prøver ut forskjellige vokalisering for å se hva som får oss til å gi etter. Det er jo også en rase som er kjent for å ha litt lyd, så det er ikke noe vi ser på som et stort problem generelt. 
 

Vi må etterhvert begynne å ha han hjemme når vi er på jobb(2-5t) og søker desperat råd/erfaringer om hva vi kan prøve eller forvente oss videre i treningen. Han har pass på dagtid nå når vi er på jobb, så har foreløpig ingen dårlige erfaringer med å bli forlatt alene annet enn når vi prøver å trene på dette. Vil legge til at samboer har hatt han med i bilen på jobb noen dager og da slapper han godt av og sover i mellom lufteturene.

 

 Skjønner om dette ble et langt og uryddig innlegg, og om noen ønsker å komme med råd/erfaringer og trenger mer info så er det bare å spørre. Vi er ganske desperate etter hjelp eller bare noen betryggende ord i dette stadiet? Ønsker jo bare det beste for lillegutt og at vi får en hverdag som er forenlig for både to- og forbeinte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...