Jump to content
Hundesonen.no

Valp hjemme alene


Brabancon
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Petit Brabancon valp på 5mnd. Vi har siden vi siden et par uker etter at vi hentet han hjem(9uker) trent gradvis på å være hjemme alene og å finne roen alene. I starten hadde vi kompostgrinder og et avgrenset område for han på stua der han sov, fikk mat og slappet av imens vi gjorde diverse husarbeid osv. Dette gikk helt fint i starten og vi begynte etterhvert å forflytte oss til andre rom rundt om i leiligheten mens han var i bingen, før vi etterhvert prøvede å forlate leiligheten. Da nådde vi et punkt der det virket som han fikk fullstendig panikk når vi forlot han, selv om det var bare i noen sekunder. Vi kontaktet etterhvert en adferdsterapaut som kom på hjemmebesøk. Hun mente vi burde begynne med burtrening og vi er godt i gang med det. Han slapper av i buret så lenge vi er hjemme, men i det vi forlater leiligheten begynner bjeffing/sutring/uling osv. Adferdsterapauten mente etter å ha observert han at han ikke er redd/har separasjonsangst, men heller sta og prøver ut forskjellige vokalisering for å se hva som får oss til å gi etter. Det er jo også en rase som er kjent for å ha litt lyd, så det er ikke noe vi ser på som et stort problem generelt. 
 

Vi må etterhvert begynne å ha han hjemme når vi er på jobb(2-5t) og søker desperat råd/erfaringer om hva vi kan prøve eller forvente oss videre i treningen. Han har pass på dagtid nå når vi er på jobb, så har foreløpig ingen dårlige erfaringer med å bli forlatt alene annet enn når vi prøver å trene på dette. Vil legge til at samboer har hatt han med i bilen på jobb noen dager og da slapper han godt av og sover i mellom lufteturene.

 

 Skjønner om dette ble et langt og uryddig innlegg, og om noen ønsker å komme med råd/erfaringer og trenger mer info så er det bare å spørre. Vi er ganske desperate etter hjelp eller bare noen betryggende ord i dette stadiet? Ønsker jo bare det beste for lillegutt og at vi får en hverdag som er forenlig for både to- og forbeinte?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...