Jump to content
Hundesonen.no

Hvorfor lar folk hunden være løs når de ikke har kontroll?


Miv
 Share

Recommended Posts

Er så frustrert over folk som lar hunden sin være løs når de ikke har kontroll på den. Vi har brukt utallige timer på passeringstrening, selvtillitsbygging og stressredusering. I tillegg til flere tusen på forskjellige kurs for å gjøre vår hund trygg på andre hunder. Og det har gått kjempefint! I går møtte vi dessverre på en løs hund som kom snikende opp til vår, og vår knurret og glefset for å forsvare seg selv. I dag kom en annen løs hund byksende mot oss og hunden min bjeffet og prøvde å løpe i den andre retningen, men han var jo fast i båndet. Selvfølgelig roper eieren "Han er snill!" og det har INGENTING å si når min hund er usikker! Og jeg ble helt skjelven og fryktelig lei meg over at hunden min IGJEN kom i en slik situasjon. Jeg skjønner heller ikke at folk tørr å ha hunden løs hvis de ikke har en god innkalling. Møter man feil hund og sin egen hund svarer på konfrontasjonen kan det ende i slosskamp. Heldigvis har ikke vår hund blitt fysisk skadet, men han var mer på vakt resten av turen og stoppet opp flere ganger når han så andre hunder som han ikke har gjort på en stund.

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror at enkelte hundeeiere overhodet ikke skjønner at alle andre hunder ikke er som sin egen hund (at det er stoooore forskjeller på hunders personlighet og væremåte). 

Min hund elsker andre hunder = Alle andre hunder elsker egentlig alle andre hunder

Min hund er snill = Alle andre hunder elsker min hund

Min hund har ingen problemer med andre hunder = Alle andre hundeeiere må gjøre akkurat som jeg for å få sin hund like grei

Min hund kan gå løs fordi den er så snill = Den vil derfor aldri være til bry for andre hundeeiere, mennesker eller andre dyr, uansett hva.

:no:

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...