Jump to content
Hundesonen.no

Hunden biter seg fast.


Queen B
 Share

Recommended Posts

Jack mix som stapper munnen full av et teppe hun ligger på, kanten av senga si eller noe annet mykt. Der ligger hun musestille med kjevene godt sammenbitt over materialet. Har noen ganger gjort forsøk på å løsne bittet og tatt henne vekk, - ikke enkelt. Om en forsøker å flytte på henne i denne situasjonen, knurrer hun. Hva skyldes denne atferden? Usikker på om jeg bare skal ignorere henne eller foreta meg noe.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Det at hun knurrer når du prøver å flytte henne eller ta vekk materialet hun biter over, skyldes nok ressursforsvar, og jeg ville nok ha sluttet med å prøve å ta fra henne det eller flytte på henne, for å ikke forsterke det.

Du kan prøve å trene impulskontroll og byttehandle med henne. Står mer om dette og ressursforsvar på nkk sin side: https://www.nkk.no/aktuelt/en-introduksjon-til-ressursforsvar-article186417-985.html

Usikker på hvorfor hun gjør det, men hun gjør kanskje dette fordi hun kjeder seg? Men om hun ikke skader seg selv eller andre, og du er ok med det, så gjør det vel ikke så mye? Hun slipper vel etterhvert?

Men om du ønsker at hun skal slutte med det, så kan du jo prøve å gi henne noe annet på bite på?

Har hun andre leker hun kan tygge på. Du kan jo for eksempel prøve å tilby henne å bite på en annen myk hundeleke når hun gjør det, eller gi henne et tyggebein å bite på? Hvis hun ikke vil ha leke/bein, så er det vel å trene på å bytte, og så etterhvert lære henne å bytte teppet/sengekanten bort med en annen leke/bein hun liker.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...