Jump to content
Hundesonen.no

Akutt halt etter han sklei på parketten


Recommended Posts

Hei dere, 
Har en hund som er av og på halt på høyre framben (begynte i slutten av august) da kan sklei på parketten sidelengs hjemme. Det kom ingen lyd når det skjedde og han virket ikke noe påvirket, men noen timer etterpå begynte han å småhalte. Han er 3 år og 32 kg. Spiser, drikker og er fornøyd. Han halter som regel bare en dag og to om gangen - som regel når han har løpt løs eller lekt med andre hunder, før det er uker til neste gang han halter. Han er nettopp røntget på foten det gjelder og bekreftet i tillegg AD/HD fri. Og jeg tok nettopp en CT av han og det viste heller ikke noe feil. Han har gått på Rimadyl en måneds tid nå hvor han har haltet en kveld. Vil si han har haltet 7 ganger på 3 måneder, så noe må det jo være. 

Noen som har noe tips videre? Er i dialog med flere dyrleger, men lurer på om andre har opplevd lignende. Livredd for den snille gode hunden min. 

Edited by maaari
Link to post
Share on other sites

Min hund skled på gulvet en gang, og jeg så med en gang at det måtte få konsekvenser, for det så stygt ut. Hun haltet bare når hun var kald. Dvs når vi gikk på tur så gikk det greit, men når hun reiste seg opp etter hun hadde sovet, så haltet hun tydelig. Etter mange undersøkelser så viste det seg at hun hadde delvis avrevet korsbånd. Det helbredet seg selv heldigvis. Men det tok ca 1/2 år 

Jeg måtte til en veterinær som var ekspert på denne type skader før diagnosen ble fastlagt etter MR

 

Edited by Rufs
Link to post
Share on other sites
On 12/4/2021 at 5:50 PM, Rufs said:

Problemet var liksom at så var hun halt, og så var hun ikke halt. Men når hun haltet så var det tydelig. Hun forvirret veterinærene veldig 😌

 

Er hun sjekket for medial shoulder instability? vet ikke noe om det, men har hørt det er vanskelig å finne ut av..

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det skjønner jeg godt, spesielt når det kom så uventet på. En papillion er heldigvis en grei størrelse med tanke på småbarn, og er ingen superkrevende brukshund. Det hjelper på. Det er kanskje lurt å sette deg ned sammen med mannen din, og for den saks skyld psykologen din, for å snakke om dette. Så kan du gjøre deg litt tanker om hvor nødvendig hunden er for din bedring og for din livskvalitet. Dersom du/dere tenker at hund er avgjørende for å komme deg ut av depresjonen, så må dere bare bestemme dere for at dette klarer dere. Står valget mellom å være veldig syk eller ha hund, så er det egentlig ikke noe valg. Også tipper jeg at alle som blir uventet gravide for første gang føler på frykten for å oppdra et barn. Det er sikkert mange gode ressurser der ute når det gjelder barneoppdragelse og hva man kan forvente den første tiden som nybakt mor. Det skumleste av alt er det ukjente, så kanskje god informasjon kan lette på frykten?  
  • Control Unleashed eller Hverdagslydighet fra valp til voksen er de to bøkene jeg ville brukt hvis jeg skulle satt meg inn i ting i dag ihvertfall.
  • Jeg og min samboer har nettopp skaffet oss en 7 år gammel hvit gjeterhund. Jeg har holdt på med hund hele livet, jobbet på hundekennel, trent agility og diverse. Min samboer hadde schæferhund som liten men utover familiehunden har han lite erfaring med hundehold og hundetrening. Hunden vi har er svært lydig og snill, men samboer vil gjerne lære om hunder, hva slags trening som funker, hvordan hunden lærer og forberedelse dersom vi skaffer oss en hund etter dette. Noen tips? Norsk, engelsk eller tysk språk. Er en hel jungel der ute og synes det er vanskelig å orientere seg. Vi trener Rally med hunden men jeg er ingen pedagog og synes det er vanskelig å rette på han, typ "du må være bestem" "nei ikke så bestemt, nå er du streng" osv. Tydelig at hunden hører mye mer på meg. Regner med mye kommer seg når de blir vandt med hverandre og samboeren min får mer erfaring. Tror likevel en god bok om hundetrening hadde passet han supert. Noen tips?
  • Tørkerull har vi alltid i hus👍🏻😊 Eddik er sikkert lurt det, men jeg virkelig hater lukten av eddik🥴 så det blir nok ikke brukt eddik her i hus😅
  • Det har vi faktisk kjøpt, men glemt å skrive på🙈
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...