Jump to content
Hundesonen.no

Valp på 5md besatt av halen sin


Recommended Posts

Vi har fått et stort problem med vår schæfertispe på cirka 5 mnd . For 1 uke siden begynte hun å jage etter halen sin, ikke bare litt men konstant jaging. Fra hun våkner til vi prøver å legge hun. Hun får gode turer og mye mentalstimuli i løpe av dagen. Vi har prøvd å distrahere med leke og godbiter, men eneste hu gjør er å jage halen. Dette gjelder også på tur, så er umulig å gå tur med henne.. vi strør godbiter over plenen, det elsket hun før og søkte ivrig, nå gjør hun det i 2sek, så går hun rett etter halen igjen. Hun var flink til å lete etter kong, nå bryr hun seg ikke lenger. Hun elsket å øve på kommandoer, men nå er det så vidt hun får til "sitt" før hun skal rett i halen igjen.. vi har vært hos dyrlege og de fant ikke noe fysisk med henne. Noen som har opplevd lignende? Vi prøver å stoppe henne hver gang og distrahere me andre ting, men vanskelig når hun gjør det konstant og ingenting er interessant for hun. 

Link to post
Share on other sites

Hvor mye aktivitet får hun i løpet av dagen? Folk har forskjellig målestokk for hva "gode turer" er.

Det kan også være for mye. Jeg synes hun er ung, men det kan jo være greit å lære henne å legge seg på plassen sin, og kommandere det når hun starter.

Hva sjekket dyrlege? Ble analkjertler tømt? Hvis det er så intenst som jeg får inntrykk av så synes jeg det er vanskelig å ikke ta det som et signal på ubehag i bakparten.

Link to post
Share on other sites

Ja analkjertler ble tømt, og ormekur har blitt gitt. Og hun har blitt sjekket for flått. En typisk dag for oss er  opp kl 08.15. Får frokost i hagen strødd over plenen. Litt lek i hagen. Tur på cirka 20-25min. Varierende om det er skog/strand/gater. Hun er våken til cirka kl 10.30, så prøver vi å legge hun.  Noe som hun absolutt ikke synes er kult. Når hun står opp får hun nytt måltid, litt kongsøk og øver på kommandoer. Ny tur får hun rundt kl 15.00 -16.00 tiden denne er ofte litt lengre. Og siste turen er i cirka i 21 tiden. Vi har også har tenkt om det kan være ubehag, men vi finner ikke noe. Vi klarer ikke å lære henne nye kommandoer nå. Hun klarer så vidt å gjennomføre de hun kan fra før av :( 

Link to post
Share on other sites

Jeg lurer litt på hva "litt lengre" tur senere på dagen betyr. Dette er en stor og aktiv brukshund, og selv om den bare er 5 mnd så trenger den mer enn to korte turer om dagen. Jeg tenker den andre turen bør være minimum en time i denne alderen, kanskje mer.

Dette med å lære inn og kunne kommandoer er jo en kontinuerlig jobb med tilpassing av krav og belønning. Kanskje senke kravene på noe av de andre tingene dere jobber med, og fokusere på øvelser som kan avbryte den dårlige adferden hennes?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk. Da lærte jeg noe nytt. 
  • Det er tatt høyde for at dette er uavhengige hendelser (kjønnet til valp 2 avhenger ikke av hva valp 1 var). I et kull på 3 valper har man følgende mulige utfall, eller rekkefølger kjønnet på hver valp kan komme i: H=hannvalp T = tispe 1. 2. 3. valp H H H  - 1/8 T H H - 1/8 T T H - 1/8 H T H - 1/8 H T T - 1/8 H H T - 1/8 T H T- 1/8 T T T - 1/8 Siden det er 8 mulige utfall, sier man at hvert utfall har oddsen 1/8. For å finne sannsynligheten for at det kommer minst en hannvalp, adderer man bare alle utfallene med minst en hannvalp og får 7/8 (eller 87,5%). Men dette er teoretiske beregninger og faller innunder sannsynlighet og kombinatortikk. Det kan si noe om statistikk (f.eks ved terningkast, tror det heter "store talls lov" hvis jeg husker riktig ), men ikke alltid.  Denne beregningen vil ikke vise tendens til at det totalt som regel vil fødes flere hanndyr enn hunndyr når man ser på helheten i en populasjon (altså når vi snakker om maange individer, store tall). I praksis er det viktig å huske på at det forekommer kull med bare et kjønn hele tiden.
  • Gratulerer 😁 Så nydelig hun er 😍
  • Hei. Har en labbis unghund på snart 9 mnd. Han elsker alt og alle og vil helst leke med hvermannsen. Problemet er at han blir for ivrig og 'kjører ned' andre hunder. Hopper på de, jokker av og til og er helt i hundre. De andre hundene sier ifra på en rolig måte, men virker ikke som han helt hører etter og fortsetter. Ender alltid opp med at jeg må gripe inn og avslutte leken selv om det bare har gått noen minutter. Er det unghundfakter som går seg til med alderen eller gjør vi noe galt? Vi har også pleid å gå tur med de andre hundene uten at de får hilse for å så avslutte med lek, men han fortsetter å være bajas. Når han er i bånd forstår han nå at han ikke skal hilse og har grei(de fleste gangene) impulskontroll rundt andre hunder. Noen som har tips til å trene han å respektere andre hunder når nok er nok? Min drøm er at han kan leke med andre og kose seg. 
  • Det er grunnleggende kombinatorikk. Dette var det første og beste bilde jeg fant:  La JA være hannhund og NEI tispe. Da ser vi at det er 8 mulige rekkefølger på valpene i et kull på tre: HANN - HANN -HANN HANN - HANN -TISPE HANN -TISPE -HANN osv. Det er bare den siste kombinasjonen (bak hode til jenta) TISPE-TISPE-TISPE som ikke gir noen hannvalp. Men dette er den statistiske sannsynligheten. Det er selvsagt mulig at akkurat dette kullet blir et kull med bare tisper. Men sannsynligheten er altså stor for at det blir født minst en hanne.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...