Jump to content
Hundesonen.no

Bjeffing under trening


Recommended Posts

Hund som bjeffer ved kommando idet øvelsen skjer - feks «stå» eller «på plass». Ofte i starten på en økt. Hunden har dog her et perfekt aktivitetsnivå/stressnivå for å gjennomføre banen, er konsentrert og kan jobbe lenge uten belønning i dette moduset. Belønning varieres også i dette moduset. Hva gjør man derimot om man ønsker at hunden skal være i rett modus (aka ligge høyere i stress) - men ikke bjeffe? Opplever ikke selv at bjeffingen i denne settingen er frustrasjon. Stressnivået er heller ikke så høyt at han ikke klarer å høre etter og gjennomføre kommandoene. 

Dette er ikke et særlig stort problem for oss per nå, det hender helst i starten når han er høy og gira. Utenom på kommando dekk, der har vi hatt og fått lyd på siden han var 5 mndr. Uten at jeg vet hvordan jeg fikser det😅 Men vil gjerne ta problemet litt i forkant, sånn det ikke utvikler seg. Frykten er halsing på hver øvelse og gjennom hele baner🙈 Han har definitivt anlegg for å lage lyd. Er en ESS, 2 år, hannhund😊

Edited by Miloficent
Link to post
Share on other sites

Jeg er selv litt fascinert av disse hundene som lager lyd i trening og konkurranse. De er så forskjellige, og takler trening så forskjellig. Noen stopper opp og bare bjeffer uten å kunne jobbe videre. Andre jobber perfekt. Men lyden ødelegger for høye karakterer i en konkurranse. Og hvordan får vi dem til å jobbe max, men uten lyd? 
Jeg vet ikke! Jeg prøver meg frem med min «bråke-hund», men stille blir han ikke. Det er nok en rase-ting 😅

Likevel går det greit i rally-lydighet hvor det er mest lyd. Der er det mye som skjer på kort tid. Har aldri fått trekk for lyd (eliteklassen)

I lydighet går han kl 3, Dit har vi kommet oss fordi han heldigvis kan være stille i noen øvelser. Dvs de øvelsene som er rolige (F.eks avstand), og han lager mindre lyd dess tryggere han blir på øvelsene.

Men en ting er jeg nøye på; jeg blir aldri sint for at han lager lyd. Og jeg straffer han ikke når han lager lyd. Dvs jeg putter han ikke i et bur/bil når han lager lyd. Eller sier «NEI!» Men jeg kan avbryte det vi gjør. 
Står vi utgangsstilling og jeg sier «på plass» og det kommer et ivrig bjeff, så blir jeg stående, venter. Og prøver igjen. Belønningen for å være stille er av vi fortsetter med å trene/gå.

Jeg har dessverre ingen gode råd til deg. MEN vil bare si at vær forsiktig, ikke vær for streng. Ikke ødelegg motivasjonen og gleden hans med å trene. Jeg ser flere som legger mer krefter i det å ikke ha lyd, enn at det faktisk skal være gøy å trene. Hundene mister all motivasjon. Og det går dårligere og dårligere på trening og i konkurranser. Selv når hunden lekes med/belønnes, så skal det være helt stille og uten lyd. Det er ikke belønning når hunden ikke liker seg 😞

Dette betyr selvfølgelig ikke at du ikke skal gjøre noe med det, det har jeg også «alltid» gjort. Lyd har han fremdeles, det er stadig mindre lyd, men han heldigvis fremdeles masse glede i trening.

Forhåpentligvis får du etterhvert en stille hund, som elsker det han gjør ❤️

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
  • Jeg får anbefale Vinternatta til nordlendingene da. Ikke noe stort oppdrett, men hun jobber som dyrepleier hos veterinær og har levert i hvertfall ett kull jeg kan signere på var svært mentalt stødige hunder som samtlige kjøpere var veldig fornøyde med. 
  • Jeg vet ikke om jeg bør svare i denne tråden; mine mål for 2023 er fraværende. Men jeg kan kanskje lage meg noen likevel… Hvis det blir mulig å få tittel i eliteklassen i rally, så kan det gi oss en grunn til å trene og starte flere ganger. Kommer uansett til å trene inn nye øvelser. Skal bli gøy med noe nytt. Ellers så kan jeg kanskje forsette å trene mer på kl 3 i LP. Men vet ikke om det er såpass gøy at jeg kommer til å starte. Siden hunden min kan lage lyd, så vil vi få mye i trekk. Uansett hvor flink og lydig han er 😕 Hovedmålet blir å ha motivasjon for å trene og konkurrere litt i rally. Trives utrolig godt i hundeklubben, og hunden er utrolig herlig å trene 🤩 Kanskje trene mer bruks? Time will show  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...